Φ LeylaM Gönderi tarihi: 31 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2007 Agaclari diken buyukler hep oyle der de,meyvesini yiyebilen cok az olur sahiden.. Biz bizden sonrakilere dikebilecek miyiz,birakabilecek miyiz hatira bile olsa dikili agac..insallah birakiriz. Arkadasimiz agaca cok ustaca cikmis masaallah,oldukca deneyimli olsa gerek Kandil gecti ama elini opeyim abicigim.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 yukselenim tutmadi Dilosum ama,bir ortak nokta daha mi tutturduk ne? ikizler burcu,hayatimda burclarin ne kadar dogru ve etkin oldugunu anlamami saglayan bir donum noktasi ...ve ayri bir yazi konusu.. sen de pembe dugmemsin tabi ki,burcun ikizler bile olsa farketmezdi ................................. Leylacım...şöyle söyliyim ikizler burcu üzerine kitap yazabilirim...ve bu kadar mı bir burcun insanı birbirine benzer..insana gerçekten dumur yaşatan bir burç,kabul etmek gerek... Ağaçlar mı.. Rahmetli babamla beraber köyümüzdeki bahçemize meyva ağaçları dikmiştik.Dikmiştik derken işin çoğunu o yapmıştı Şeftali,elma,yeşil erik,kiraz,mürdüm eriği,armut,vişne,ayva,ceviz ve sınırlara da dut..BAbam işimiz bitipte oturmuş soluklanırken: __Ben göremem ama siz yersiniz demişti..Dediği oldu göremedi Senesinde kaybettik babamı.Ama üstünden çok seneler geçti,o ağaçlar büyüdü,kocaman oldu..3. ve 4.Yılında meyva vermeye başladı ağaçlarımız. O ağaçlara,köydeki akrabalarımız bakıyor,meyvasını toplayıp satıyorlar.Dediklerine göre de parasını köy camisine bağışlıyorlarmış.Umarım doğrudur ve babamın hayrı yürür.. Biz hersene gider,meyva zamanı kendimize kadar toplarız.Hani pazardan alsak çok daha kolay ve ucuza gelecek belki ama,o dalından koparıpta yediğim her kiraz,pazardan alabileceğim bir kasa kiraza bedel geliyor bana..Biz ektik onları,babam verdi ilk can sularını.Onlarda onun emeği var O zamanlar babamla beraber diktiğimiz ağaçlara,şimdi paşam tırmanıyor.Gölgesinde piknik yapıyoruz artık..Bakın da görün hadi.. Bakın bugün Mevlit kandili..Daha dün ben el öperken bugün benim elimi öpüyorlar... Yaşlandık,yaşlandıııık... Hepinizin kandili mübarek olsun... gerçi kandil mesajına biraz geç bir cevap ama sağol arkadaşım... ayrıca paşamızın maşallahı var nasılda sincap gibi tırmanmış baksana ... tabi ki o kirazın tadını başka hiçbir kiraz tutmaz Taurusmutis..bence gitmekte iyi ediyorsunuz...baban bence seviniyordur.. şimdi oğlun öpüyor..yakında torunun öpecek elini..yaşlandık demek için erken henüz, o zamanlara sakla... Agaclari diken buyukler hep oyle der de,meyvesini yiyebilen cok az olur sahiden.. Biz bizden sonrakilere dikebilecek miyiz,birakabilecek miyiz hatira bile olsa dikili agac..insallah birakiriz. doğru söylüyorsun mavi düğmem bir dikili ağacım yok şu fani dünyada... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Sevgili Taurusmutis Allah'tan babacığına Rahmet diliyorum... Hayat bir ağaç yetiştirmektir demiştim... Ne mutlu babana ki o ağaç yetiştirmiş ve paylaşabilmiş... Keşke herkese nasip olabilse... Bir ağaç yetiştirmek... Paşamızı o güzel yanacıklarından öpüyoruz hepimiz... Maşallah... Leylam, Diloşum... Siz hiç ağaç yetiştirdiniz mi canlarım, ben ne yapıcam biliyormusunuz, Leylam, Diloşum, Frozenim, Yumotem için ağaç dikeceğim... İsimlerinizide o ağaçlara vereceğim... Emin olun hemde bu yaz yazlıktaki bahçede yeşereceksiniz... Hangi ağaç olmak isterseniz onu söyleyin... Sizi özlediğimde o ağaçlarla konuşacağım, tamam mı? Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Leylam, Diloşum... Siz hiç ağaç yetiştirdiniz mi canlarım, ben ne yapıcam biliyormusunuz, Leylam, Diloşum, Frozenim, Yumotem için ağaç dikeceğim... İsimlerinizide o ağaçlara vereceğim... Emin olun hemde bu yaz yazlıktaki bahçede yeşereceksiniz... Hangi ağaç olmak isterseniz onu söyleyin...Sizi özlediğimde o ağaçlarla konuşacağım, tamam mı? söylememe bilmem gerek varmı sarmaşığım...tabi ki iğde ağacı olmak istiyorum... çokta güzel kokar ve ben iğdeye bayılırım...evin önüne dikin beni bence.. gelip geçenler mest olsun kokumdan.. Fozenim kaktüs olur doğal olaraktan yada deve tabanı Leylam ne olsun..leylak nasıl? Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Cok mutlu oldum ablacım,leylak da cok hoş fikir Dilosum.. Ama meyve ağacı olacaksa bilemiyorum,mesela çilek ağacı olabilir Sen nasıl uygun görürsen ablacım,ağaç olmak,hemi de senin bahcende, benim icin yeterli.. Ben de sizi bahceye dikebilirim,harika fikir,ama fazla seceneginiz yok,hurma ya da kafur (cok guzel kokuyor yaprakları) olabilirsiniz.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Cok mutlu oldum ablacım,leylak da cok hoş fikir Dilosum.. Ama meyve ağacı olacaksa bilemiyorum,mesela çilek ağacı olabilir Sen nasıl uygun görürsen ablacım,ağaç olmak,hemi de senin bahcende, benim icin yeterli.. Ben de sizi bahceye dikebilirim,harika fikir,ama fazla seceneginiz yok,hurma ya da kafur (cok guzel kokuyor yaprakları) olabilirsiniz.. leylam.. çilek yerde yetişir bidenem.. illaki meyve ağacı olacaksan vişne ol..yakışır sana sizin oralarda palmiye iyi tutar gibi geliyo bana Leylacım..ben mümkünse palmiye olmak istiyorum.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 ben erguvan ağacı olmak istiyom kaktüs diloş olsun Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 tamamdır kızlar bahçemizi yeşerteceksiniz, bir iğde, bir erguvan, bir akasya, birde leylak olacak... miss gibi olacak ortalık sayenizde... çok seviyorum sizi çooooooooooooook :hug: Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Tamam Dilosum,sen palmiye olacaksın..yalnız palmiye hurma da veriyor sanırsam Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 ben erguvan ağacı olmak istiyom kaktüs diloş olsun hadi ordan..o sensin bikere... tamamdır kızlar bahçemizi yeşerteceksiniz, bir iğde, bir erguvan, bir akasya, birde leylak olacak... miss gibi olacak ortalık sayenizde... çok seviyorum sizi çooooooooooooook bizde seni seviyoruz canım benim... Tamam Dilosum,sen palmiye olacaksın..yalnız palmiye hurma da veriyor sanırsam yaşasınnn...yalnız,hurma verdiğine eminmisin canım..verse taki daha da hoşuma gider... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 benim iğdem, leylağım, akasyam, erguvanım nasıllar bugün? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 benim iğdem, leylağım, akasyam, erguvanım nasıllar bugün? ben erguvan bacım sen nasılsın bahar geldi ben çiçek açıyom ya sen Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 benim iğdem, leylağım, akasyam, erguvanım nasıllar bugün? ben iğde.. iyiyim akasyam... ben erguvan bacım sen nasılsın bahar geldi ben çiçek açıyom ya sen kız erguvan şööle biraz kenara çek dallarını, gözümüze giriyo bayanlar..şimdi sizin bu bahçenize ağaç dikip ismimizi bu ağaçlara verme fikrinizi çok kıskandım tamam mı?..bende şööle bi karar verdim..arka balkonumda bitki yetiştirip sizlerin ismini vericem.. dikeceğim bitkiler şöyle; çilek(ki dün Leylam istemişti..doğal olarak bu bitkinin rezarvasyonu yapıldı)..sizlerin içinden seçeceklerinizi sıralıyorum; nane,yeşil soğan,maydonoz,domates ve biber..hadi bakalım buyurun seçin not;Ayşegülümde seçsin lütfen.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 ben iğde.. iyiyim akasyam... kız erguvan şööle biraz kenara çek dallarını, gözümüze giriyo bayanlar..şimdi sizin bu bahçenize ağaç dikip ismimizi bu ağaçlara verme fikrinizi çok kıskandım tamam mı?..bende şööle bi karar verdim..arka balkonumda bitki yetiştirip sizlerin ismini vericem.. dikeceğim bitkiler şöyle; çilek(ki dün Leylam istemişti..doğal olarak bu bitkinin rezarvasyonu yapıldı)..sizlerin içinden seçeceklerinizi sıralıyorum; nane,yeşil soğan,maydonoz,domates ve biber..hadi bakalım buyurun seçin not;Ayşegülümde seçsin lütfen.. ben biber olayım canem en acısından Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 ben erguvan bacım sen nasılsın bahar geldi ben çiçek açıyom ya sen İyiyim erguvanım, uyudum, büyüdüm biraz ben iğde.. iyiyim akasyam... /b]kız erguvan şööle biraz kenara çek dallarını, gözümüze giriyo bayanlar..şimdi sizin bu bahçenize ağaç dikip ismimizi bu ağaçlara verme fikrinizi çok kıskandım tamam mı?..bende şööle bi karar verdim..arka balkonumda bitki yetiştirip sizlerin ismini vericem.. dikeceğim bitkiler şöyle; çilek(ki dün Leylam istemişti..doğal olarak bu bitkinin rezarvasyonu yapıldı)..sizlerin içinden seçeceklerinizi sıralıyorum; nane,yeşil soğan,maydonoz,domates ve biber..hadi bakalım buyurun seçin not;Ayşegülümde seçsin lütfen.. şimdi bana bunu sorman biraz abes kaçtı iğdem, malum ben Sardunyayım ama çok istiyorsan herşeye maydanoz olabilirim Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 ben biber olayım canem en acısından bende senin için aynı şeyi düşünmüştüm acı biberim benim.. kırmızı tomateste olabilirdin kanımca Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 yaşasınnn...yalnız,hurma verdiğine eminmisin canım..verse taki daha da hoşuma gider... ben de palmiye olarak bildigim agacın burada hurma ağacı olduğunu öğrendim,pembe düğmem..tabi baska bir palmiye varsa bilmiyorum.. benim iğdem, leylağım, akasyam, erguvanım nasıllar bugün? leylak cok iyi ablacım ben iğde..: iyiyim akasyam... kız erguvan şööle biraz kenara çek dallarını, gözümüze giriyo bayanlar..şimdi sizin bu bahçenize ağaç dikip ismimizi bu ağaçlara verme fikrinizi çok kıskandım tamam mı?..bende şööle bi karar verdim..arka balkonumda bitki yetiştirip sizlerin ismini vericem.. dikeceğim bitkiler şöyle; çilek(ki dün Leylam istemişti..doğal olarak bu bitkinin rezarvasyonu yapıldı)..sizlerin içinden seçeceklerinizi sıralıyorum; nane,yeşil soğan,maydonoz,domates ve biber..hadi bakalım buyurun seçin not;Ayşegülümde seçsin lütfen.. Canım Dilosum,demek ben çılekim.. ben sizi yer darlığından dolayı (yer cok ama her tarafı sulamak imkansız,sulamadan asla bi kıdım büyümezsiniz) 3 tane adını bilmedigim ama,yaprakları ve golgesi cok hos olup,cok da hızlı serpılen bir agactan tohum olarak ektım..yarın oburgun yapraklarınızı fide seklinde cıkarıceksiniz..ve iki tane tohumdan ekilmis,simdi bir yasında fidan olan hurma agacı var,ben ekmedim ama onlar da sizsiniz..Dilosum biri sen,ıstegın uzre.. oburu de ortak Aslında kaktüs de burası icin iyi ve ideal bir secim olabilirdi .. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 ben de palmiye olarak bildigim agacın burada hurma ağacı olduğunu öğrendim,pembe düğmem..tabi baska bir palmiye varsa bilmiyorum.. Canım Dilosum,demek ben çılekim.. ben sizi yer darlığından dolayı (yer cok ama her tarafı sulamak imkansız,sulamadan asla bi kıdım büyümezsiniz) 3 tane adını bilmedigim ama,yaprakları ve golgesi cok hos olup,cok da hızlı serpılen bir agactan tohum olarak ektım..yarın oburgun yapraklarınızı fide seklinde cıkarıceksiniz..ve iki tane tohumdan ekilmis,simdi bir yasında fidan olan hurma agacı var,ben ekmedim ama onlar da sizsiniz..Dilosum biri sen,ıstegın uzre.. oburu de ortak Aslında kaktüs de burası icin iyi ve ideal bir secim olabilirdi .. :wub: canım mavi düğmem..şimdi ben miniminnacık bir palmiyemiyim... şimdiden heyecanlandım sanki..iyi bak bize e mi birtanem..gerçi bakacağından şüphem yok tatlı çileğim.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2007 ben de palmiye olarak bildigim agacın burada hurma ağacı olduğunu öğrendim,pembe düğmem..tabi baska bir palmiye varsa bilmiyorum.. leylak cok iyi ablacım Canım Dilosum,demek ben çılekim.. ben sizi yer darlığından dolayı (yer cok ama her tarafı sulamak imkansız,sulamadan asla bi kıdım büyümezsiniz) 3 tane adını bilmedigim ama,yaprakları ve golgesi cok hos olup,cok da hızlı serpılen bir agactan tohum olarak ektım..yarın oburgun yapraklarınızı fide seklinde cıkarıceksiniz..ve iki tane tohumdan ekilmis,simdi bir yasında fidan olan hurma agacı var,ben ekmedim ama onlar da sizsiniz..Dilosum biri sen,ıstegın uzre.. oburu de ortak Aslında kaktüs de burası icin iyi ve ideal bir secim olabilirdi .. aman iyi olsun benim leylağım dimek yeşermeye başlayacağız, dimek aynı zamanda bir yaşında hurmayız, ay ne güzel şey bu ya, dünyanın bir ucunda bir sevdiğimiz bizden uzakta bizi yetiştiriyor... çok seviyorum seni leylacım... bitanesin Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 akasya geldi hışır hışırrrr Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 hoşgeldin Akasyam, miss gibi oldu ortalık bak bembeyaz.... Akasyalar açarkennnnnnnnnn Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 akasya geldi hışır hışırrrr hışır hışıır Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 diloşum,sardunyam,leylam,kelebeğim, bütün güzel dostlarım...gelemiyorum diye darılmayın.çok işim var bu aralar.çalışmazsam olmuyor, ne de olsa bu çocuk taifesi insanı bankamatik gibi görüp, gelirin olursa seviyorlar.o yüzden bu ihtiyar halimle proje çiziyorum... aranıza katıldığım için öyle mutluyum ki...bloguma evvelce tdk dergisinde okuyup çok sevdiğim bir şiiri yazdım, belki siz de seversiniz.bana bir hafta daha müsaade edin...doğumgünümden sonra geleceğim. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 akasya geldi hışır hışırrrr akasya hoşgeldin hışır hışır... bende iğde fışır fışır... diloşum,sardunyam,leylam,kelebeğim, bütün güzel dostlarım...gelemiyorum diye darılmayın.çok işim var bu aralar.çalışmazsam olmuyor, ne de olsa bu çocuk taifesi insanı bankamatik gibi görüp, gelirin olursa seviyorlar.o yüzden bu ihtiyar halimle proje çiziyorum... aranıza katıldığım için öyle mutluyum ki...bloguma evvelce tdk dergisinde okuyup çok sevdiğim bir şiiri yazdım, belki siz de seversiniz.bana bir hafta daha müsaade edin...doğumgünümden sonra geleceğim. ayşegülüm tasalanma sen...olmasanda buralarda, kalbimdesin.. zamane çocukları aynen dediğin gibi.. bu düzene uygun olarak çekirdekten yetişiyorlar galiba.. aramıza katıldığın için asıl ben sevinçliyim..dur şu şiire bi bakıyım...mutlaka çok güzeldir.. bu arada doğum günün ne zaman senin?..21'inden sonra doğsaydın burçtaş olacaktık bak.. neyse koç gibi arkadaşım oldu fena mı? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.