Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Bilmek ve bilmemek nedir?Öğrenimin amacı ne olmalıdır?Mertlik tok gözlülük ve doğruluk nedir?İyiye özenmeyle aç gözlülük krala bağlılıkla kölelik,özgür yaşamakla keyfine göre yaşamak arasında ne gibi farklılık vardır?Ölümden acıdan ve ayıptan ne zaman korkulmaz? Neyi özlemeliyiz? Bunca zahmetle kazanılan para? Nedir adaletin insanların bizden beklediği? Tanrı ne olmamızı istemiş bizim? Neyiz?Neyin peşinde koşuyoruz? Alıntı
Φ HİMYATA Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Bilmek ve bilmemek nedir?Öğrenimin amacı ne olmalıdır?Mertlik tok gözlülük ve doğruluk nedir?İyiye özenmeyle aç gözlülük krala bağlılıkla kölelik,özgür yaşamakla keyfine göre yaşamak arasında ne gibi farklılık vardır?Ölümden acıdan ve ayıptan ne zaman korkulmaz? Neyi özlemeliyiz? Bunca zahmetle kazanılan para? Nedir adaletin insanların bizden beklediği? Tanrı ne olmamızı istemiş bizim? Neyiz?Neyin peşinde koşuyoruz? olmamız gerekenler veya bizde olması gerekenler hakkında... iki yol var ...iyi yada kötü... iyilerin yolu Allahın olmamızı istediği yolda yürüyenlerin yoludur...ki Allahın ilmi mutlak ve şaşmaz doğrulukta olduğundan bunun alternatifi olmaz. birde kötülerin yolu ki kısa tarifi şudur; iyilerin yolundan başka yol arayanların yolu... saygılar. Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Peygamberimiz, kabilelerin İslamiyete bağlanmalarını temin, ayrıca kadınlara ait hükümleri kadınlar vasıtasıyla yaymak, bazılarını sefaletten kurtarmak, bazılarının ise iffet ve namuslarını korumak için onlarla evlenmiştir. Asıl hikmet ve gaye kadınlar vasıtasıyla İslam'ı yaymaktır. peki diğer sebepler nelerdir? Peygamberimizin 53 yaşından sonra evlenmesinin sebep ve hikmetlerinin bazılarını sayarımsınız? saygılarımla.... Bilmek ve bilmemek nedir?Öğrenimin amacı ne olmalıdır?Mertlik tok gözlülük ve doğruluk nedir?İyiye özenmeyle aç gözlülük krala bağlılıkla kölelik,özgür yaşamakla keyfine göre yaşamak arasında ne gibi farklılık vardır?Ölümden acıdan ve ayıptan ne zaman korkulmaz? Neyi özlemeliyiz? Bunca zahmetle kazanılan para? Nedir adaletin insanların bizden beklediği? Tanrı ne olmamızı istemiş bizim? Neyiz?Neyin peşinde koşuyoruz? hidayete ermemiz için elinden geleni ardına koymayan zaatalinizden alsak önce cevabı..... Alıntı
Φ HİMYATA Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 hidayete ermemiz için elinden geleni ardına koymayan zaatalinizden alsak önce cevabı..... kızcağız bir konu açmış pekte yerinde cümleler kullanmış...şimdi senin veya bir başkasının hidayete ermesi hususunda bir dayatma varmı bu cümlelerde...bu nasıl soru...ufkun burdan ötesini göremeyecek kadar dar mı?... Allah... hidayeti gidin dayatın dedimi...resulune bile ''sen sadece tebliğ et hidayeti vermek bana aittir''demedimi... vesselam Alıntı
Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 hidayete ermemiz için elinden geleni ardına koymayan zaatalinizden alsak önce cevabı..... tabiki... İslamiyet tek kelimeyle insanların özgürlüğünü kısıtlamaz. Aksine var olan kısıtlamaları açıp seçici bir hayat yaratır. Ve bunu insanın kendi başına yapmasını ister. Ne söylenirse söylensin, eğer insandaki anlayış farkı değişmediği ve ukalalığı azalmadığı sürece, onlara göre İslamiyet'in özgürlük anlayışı daralacaktır. insan bildiği gerçeklere inanmalı. içten bağlandıklarımıza güvenmeliz. doğruluk yolunla çalışmalıyız Yaşadığımız sürece ölümü aklımızdan çıkarmamalıyız. ben yolumu seçtim elimden geldiğince rabbimin yolunda ilerliyorum çükü iyiyi ve doğruyu ve gerçeği gösteriyor.Rabbimiz bizi hesapsızca seviyor ve bu bizlere bir şans olarak görülmesin diyorum kişiden kişiye olaydan olaya değişen bir durum bu. İslamiyet, insanlara çok şans veren bir olgu. Bu da insanların bazı sorumluluklarını geciktirmesine neden oluyor.Ben geciktirenlerden olmayı düşünmüyorum sygılarımla.... Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 tabiki... İslamiyet tek kelimeyle insanların özgürlüğünü kısıtlamaz. Aksine var olan kısıtlamaları açıp seçici bir hayat yaratır. Ve bunu insanın kendi başına yapmasını ister. Ne söylenirse söylensin, eğer insandaki anlayış farkı değişmediği ve ukalalığı azalmadığı sürece, onlara göre İslamiyet'in özgürlük anlayışı daralacaktır. insan bildiği gerçeklere inanmalı. içten bağlandıklarımıza güvenmeliz. doğruluk yolunla çalışmalıyız Yaşadığımız sürece ölümü aklımızdan çıkarmamalıyız. ben yolumu seçtim elimden geldiğince rabbimin yolunda ilerliyorum çükü iyiyi ve doğruyu ve gerçeği gösteriyor.Rabbimiz bizi hesapsızca seviyor ve bu bizlere bir şans olarak görülmesin diyorum kişiden kişiye olaydan olaya değişen bir durum bu. İslamiyet, insanlara çok şans veren bir olgu. Bu da insanların bazı sorumluluklarını geciktirmesine neden oluyor.Ben geciktirenlerden olmayı düşünmüyorum sygılarımla.... Selamün aleyküm... Tek kelime demişsiniz üç kelime olmuş. Konunun ilk giriş kısmındaki sorular amma teferruatlı cevapları gerektiriyor... Ama konunun gidişatı biraz mecra dışı...Konunun mecrasının kulluk olduğunu varsayarsak... Bu arada özgürlükten anladığımız ne...Hürriyetten bahsetmiyoruz değil mi? Özgürlük eğer İsmet ÖZEL'in belirttiği vechile özün gürleşmesi neticesinde olacak birşeyse dolayısıyla özür gürleşmesi de öze uygun bir yaşantıyla mümkün olacaktır ki, öz Allah'ın yaratmasıyla oluşan şey olduğuna ve fıtrat üzere yaratıldığımıza göre özgürlük de fıtrata ve Allah'a yönelme neticesinde olacaktır. Özgürlük kula kulluktan çıkıp Allah'a ve dolayısıyla başkalarına boyun eğmekten kurtulma neticesinde olacaktır. Konunun giriş kısmındaki tüm soruların belki bir cevabı vardır. Hepimiz yaratıldık, hepimiz Allah'ın kullarıyız, kulluğun gereğini yerine getireceğiz ve kulluğumuzun gereklerini anlatan kaynak Kur'an ve Sünnettir. Bunları öğreneceğiz... Bilenlerimiz "emr-i bil maruf nehy-i anil münker" görevini yerine getirecekler... Adrenalin kardeşimiz cevap istemiş...Amma harika istemiş...Hidayete erdirmek için elinden geleni ardına koyman diye başlayan cümle muhteşem...İnanılmaz güzel bir cümle başı...Sonu beni ilgilendirmez...Aklıma balık yakalamak için oltanın ucuna köpekbalığı yerleştirme fikri geldi bu cümlenizden olarak...Ne alaka demeyin... Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 tabiki... İslamiyet tek kelimeyle insanların özgürlüğünü kısıtlamaz. Aksine var olan kısıtlamaları açıp seçici bir hayat yaratır. Ve bunu insanın kendi başına yapmasını ister. Ne söylenirse söylensin, eğer insandaki anlayış farkı değişmediği ve ukalalığı azalmadığı sürece, onlara göre İslamiyet'in özgürlük anlayışı daralacaktır. insan bildiği gerçeklere inanmalı. içten bağlandıklarımıza güvenmeliz. doğruluk yolunla çalışmalıyız Yaşadığımız sürece ölümü aklımızdan çıkarmamalıyız. İslamiyet tek kelimeyle insanların özgürlüğünü kısıtlamaz. Aksine var olan kısıtlamaları açıp seçici bir hayat yaratır. Ve bunu insanın kendi başına yapmasını ister. Ne söylenirse söylensin, eğer insandaki anlayış farkı değişmediği ve ukalalığı azalmadığı sürece, onlara göre İslamiyet'in özgürlük anlayışı daralacaktır. Yazan Melih SARIOĞLU bu kişi ile kelimesi kelimesine aynı düşünüyorsunuz yani..... himyata... ben yazılan yazıya tepki vermedim... başlığı açan arkadaşımızı sadece samimi bulmadım.. o kadar... bekir nikli arkadaş bu cevabı sende üstüne alabilirsin.. Alıntı
Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 İslamiyet tek kelimeyle insanların özgürlüğünü kısıtlamaz. Aksine var olan kısıtlamaları açıp seçici bir hayat yaratır. Ve bunu insanın kendi başına yapmasını ister. Ne söylenirse söylensin, eğer insandaki anlayış farkı değişmediği ve ukalalığı azalmadığı sürece, onlara göre İslamiyet'in özgürlük anlayışı daralacaktır. Yazan Melih SARIOĞLU bu kişi ile kelimesi kelimesine aynı düşünüyorsunuz yani..... himyata... ben yazılan yazıya tepki vermedim... başlığı açan arkadaşımızı sadece samimi bulmadım.. o kadar... bekir nikli arkadaş bu cevabı sende üstüne alabilirsin.. evet bazı bölümlerde alıntı var bunu allahtan saklamadım kulundanmı saklayacağım saygılarımla.... Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 evet bazı bölümlerde alıntı var bunu allahtan saklamadım kulundanmı saklayacağım saygılarımla.... Bazı bölümlerde alıntı var gerçekten... "Bazı bölümlerde"... Virgülle,noktanın yerinde hafifçe oynanmış.... --- Himyata..... Bak...Allah'ın kulu neylemiş "kulluk" edeyim derken.... Sanki saklambaç oynuyoruz gibi de,yeri bulununca;"evet nolmuş,bazı yerlerden alıntı yaptım".... demiş.... Az samimiyet istenmiş ya hani...Başlık yerini bulsun diye...... Şimdi buldu galiba.............. Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 bekir nikli arkadaş bu cevabı sende üstüne alabilirsin.. kardeş, cevabın hangi kısmını üstüme alınacağım... Merak ettim de... Bak, sakın samimiyet deme... Bu forumda en fazla dellendiğim kelime bu...Her ne ise...Ben hidayet ile ilgili cümleyin giriş kısmının muhteşem olduğunu düşünüyorum...Konuya da özgürlük bağlamında ufakca bir değindim ve sanırım artık gerisine karışmamın bir anlamı yok...Selamlar ile... Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Her ne ise...Ben hidayet ile ilgili cümleyin giriş kısmının muhteşem olduğunu düşünüyorum... eyvallah....saolasın.. Alıntı
Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Bazı bölümlerde alıntı var gerçekten... "Bazı bölümlerde"... Virgülle,noktanın yerinde hafifçe oynanmış.... --- Himyata..... Bak...Allah'ın kulu neylemiş "kulluk" edeyim derken.... Sanki saklambaç oynuyoruz gibi de,yeri bulununca;"evet nolmuş,bazı yerlerden alıntı yaptım".... demiş.... Az samimiyet istenmiş ya hani...Başlık yerini bulsun diye...... Şimdi buldu galiba.............. Arkadaşım cevap istediğim için bu başlığı açtım polimiğe giresin diye değil. Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 İslamiyet tek kelimeyle insanların özgürlüğünü kısıtlamaz. Aksine var olan kısıtlamaları açıp seçici bir hayat yaratır. Ve bunu insanın kendi başına yapmasını ister. demişti(n) bundan önceki iletinde... Din'de eleştiri,sorgu yok muydu...Bu konuda özgür değiliz öyleyse ha... Unutmuşum affola.... Nerede kaldı "senin" savunuların... Arkadaşım cevap istediğim için bu başlığı açtım polimiğe giresin diye değil. Bu cümle sana ait ama bak... Bravoo... Açtığın bir başka başlığa baktım... Ve sonra bir başkasına... Huzur kapısı sitesinde cemaat yazarlığını üstleniyorsun sanırım.... Ve bu da bir başka iletinden alıntım; Ölümden acıdan ve ayıptan ne zaman korkulmaz? Bu da bir diğeri... Yaşadığımız sürece ölümü aklımızdan çıkarmamalıyız. Ve bir başkası... insan bildiği gerçeklere inanmalı. Şimdi... Çelişkileri tek tek kopyaladım sana... Önce kendi gerçeklerinden başla işe... Savunmaya da sıra gelir elbet......... Alıntı
Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 size artık yorum yazmıyorum .Allahıma şükürler olsun inancımda belli yerine getirdiğim görevlerimde siz sadece konuları saptırın soru zaten alıntıdır.Herkesin yaptığı gibi saygılarımla.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.