Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Nasıl bir Türkiye istiyoruz?... Huzur, güven, barış ve istikrar içinde yaşayan laik, demokrat, bir büyük Türkiye. ... Herkesin güven içinde olduğu, herkesin tok, herkesin geleceğe güvenle baktığı; eğitimde, sağlıkta, sosyal güvenlikte herkesin fırsat eşitliği içinde olduğu; zihinlerin hür, vicdanların, sokakların, meydanların, dağların, taşların hür olduğu, imar ve inşa edilmiş müreffeh bir Türkiye. ... Kavramları, kuralları ve kurumları ile yerleşmiş standart bir demokrasisi olan Türkiye. ... Halkını kucaklamış devlet, Devletini kucaklamış halk ve neticede; kendine güvenen Türkiye.

saygılar

Gönderi tarihi:

Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.

Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.

Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir.

Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.

Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz. Medeniyetin bütün icaplarını tatbik edeceğiz.

Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milletinin bu yoldaki hızını, her vasıtayla arttırmaya çalışmak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Ben böyle bir Türkiye hayal ediyorum. Bunun üzerine başka bir ülke hayal edemiyorum.

Gönderi tarihi:

Sardunyam'ın yazdıkları bana yazacak birşey bırakmamış olsa da,hiç olmazsa Hürriyet gazetesinin TESEV'in araştırmasına ilişkin haberini nakledeyim.5 yıl önce %73'lere varan başörtüsü kullanma oranı son araştırmaya göre %63'lere düşmüş.Türban kullanma oranı %13'den %11'lere düşmüş.Çarşaf kullanma oranı %3.5'den %1'lere düşmüş.Yine de fena değil!

Gönderi tarihi:

Birlik ve beraberlik içinde olmalı. Bizi bir arada tutan,aynı tarihi ve kaderi paylaştığımız ortak değerlerimizin yüceltildiği ama aynı zamanda değişime ve gelişime açık bir ülke olmalı. Milli Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete ait olduğu bir ülke olmalı. Halkına ve vatandaşına dünyanın neresinde olursa olsun sahip çıkan bir ülke olmalı...

Gönderi tarihi:

Nasıl bir Türkiye istiyoruz ?

Güzel bir soru...Cevap vermeden olmaz...

Ben tüm insanlarının ülkenin tüm sorunları ile ilgili, başlarında akıllı insanların olduğu, dinin siyasete alet edilmediği, toplumsal yaşamı kısıtlamadığı, her Türk'ün insanlık onuruna uygun tarzda yaşadığı ve ülke sınırları içinde yaşayan herkesin ülkesi için feda edecek birşeylerinin olduğu bir ülke istiyorum.

Selam ve saygılarımla...

Misafir €L€KTRO_777
Gönderi tarihi:

eet cevap vermeden olmas.

avrupa sisteminden daha güçlü bir türkiye istiyorus. ;(

Gönderi tarihi:

Dünya tarihi kurulan büyük devletler ve bu devletlerin günün birinde bir şekilde yıkılmalarının belgeleri ile dolu. Bunun için ben günü geldiğinde şartlar oluştuğunda Ab'nin ve Abd'nin de parçalanacağını düşünüyorum.

Dünyada hiç bir güç sonsuz değil.

Biz şanslıyız ki yüzyılın başında medeniyet yolunu bize gösteren ve yapılması gerekenleri en ince ayrıntılarına kadar bildiren bir liderin evlatlarıyız. Atatürk...

Atatürk'ün hedef gösterdiği yolu doğru görmeyi başarabilirsek "muassır medeniyet" seviyesini yakalamayı başarmış bir Türkiye gelecek günlerin büyük devletleri arasında olacaktır. Yeterki bu uğurda üzerimize düşeni yapalım...

Selamlar

Gönderi tarihi:

bencede cvp vermek lazım... nasıl bir Türkiye, insanların birbirine hoş görülü, aslını unutmayan, topluma olan sorumluluklarını bilen vede devamlı ilerleyen bir Türkiye....

Gönderi tarihi:

Laik, demokratik, bağımsız, güçlü, huzurlu ve gelişmiş bir Türkiye

Nasıl bir Türkiye istiyoruz;

bu isteklerden,

"huzurlu ve gelişmiş bir türkiye" sini ayırırsak kabul ama

demekki diğerleri sadece lafta var değil mi?

laik,demokratik,bağımsız biz böyle olduğunu sanıyoruz,sanıyorduk...

öyle değil mi...yok mu...????

Gönderi tarihi:

Nasıl bir Türkiye istiyoruz;

bu isteklerden,

"huzurlu ve gelişmiş bir türkiye" sini ayırırsak kabul ama

demekki diğerleri sadece lafta var değil mi?

laik,demokratik,bağımsız biz böyle olduğunu sanıyoruz,sanıyorduk...

öyle değil mi...yok mu...????

Sayın godzilla

Türkiye'de laiklik, demokrasi ve bağımsızlık tam manasıyla işlemiyor, bunu hepimiz biliyoruz ve bundan hepimiz rahatsızız. Bazı şeyler kişilere göre değişiyor...

Bunların olabilmesi için daha çok çalışmamız lazım...

Selamlar

Misafir €L€KTRO_777
Gönderi tarihi:

ya arkadaşlar :(

alınmayın gücenmeyin ama

Türkiyenin bi yere gideceği yok

bis hep bole kalacaz bu gidişle :(

buraya kadar geldik

halimiz hiç de iyi deil.

ne solerseniz soleyin battı balık yangider hesabı.

yan gitcez bu gidişle. :(

Gönderi tarihi:

Türkiye büyük Türkiye..Bölgesine hakim,gelenek göreneklerine bağlı güçlü bir Türkiye istiyorum ve buna inanıyorum.İnsanların kendilerini güvende hissedebileceği bir Türkiye..

Fakat herşey gibi bunun da bedeli olduğuna inanıyorum..Bu bedeli ne zaman öderiz o zaman kavuşuruz Büyük Türkiye hayallerine..Türkiye bir savaşa girmeden ,bünyesinde barındırdığı çakıl taşlarından temizlenmediği sürece bu hayal gerçekleşmez.Tam tersi her şey kötüye gider diye düşünüyorum.

Karamsar bir tablo ama inşaallah böyle olmaz Saygılar...

Gönderi tarihi:

Bu ülkede yaşadığımız sürece ne kadar karamsar olsakta mücadeleden vazgeçemeyiz, gelecek nesillere borcumuz var. Hiç birşey kolay olmuyor, eğer büyük Türkiye hayal ediyorsak bunu bizden başka yapacak kimse yok. Evet durum vahim, bugün bir şehit annesi yine feryat ediyordu sözleri kulaklarımdan gitmiyor "benim oğlum oruçtu, askere dinsiz diyenler utansın" diyordu. Bu anaların feryadı dinmedikçe buna sebeb olanlar nerede olurlarsa olsunlar hesap vermedikçe biz düze çıkamayız...

Gönderi tarihi:

Sayın godzilla

Türkiye'de laiklik, demokrasi ve bağımsızlık tam manasıyla işlemiyor, bunu hepimiz biliyoruz ve bundan hepimiz rahatsızız. Bazı şeyler kişilere göre değişiyor...

Bunların olabilmesi için daha çok çalışmamız lazım...

Selamlar

evet çok çalışmamız lazım.

şimdi bunlar büyük istekler.

biraz ufaktan gidelim.

bugün haberlerde gördüğüm bir olayı anlatayım.

adliye sarayının önünde oluyor.

sanık yakını olan kızı polis içeri almıyor,dışarı çıkartıyor.

bunu iterek,bağırarak ve VURARAK yapıyor.

kıza "burası adliye sarayı" diyor polis....

ve kızdan müthiş cevap geliyor;

'evet burası adliye sarayı,polis sarayı değil'

Polis huzuru sağlar,huzursuzluk yaratmaz.

polisin tavrının düzelmesini isterim ben,kafasındaki ön yargıların kalkmasını isterim.

şimdilik ufak bir dilek...

Gönderi tarihi:
Nasıl bir Türkiye istiyoruz?... Huzur, güven, barış ve istikrar içinde yaşayan laik, demokrat, bir büyük Türkiye. ... Herkesin güven içinde olduğu, herkesin tok, herkesin geleceğe güvenle baktığı; eğitimde, sağlıkta, sosyal güvenlikte herkesin fırsat eşitliği içinde olduğu; zihinlerin hür, vicdanların, sokakların, meydanların, dağların, taşların hür olduğu, imar ve inşa edilmiş müreffeh bir Türkiye. ... Kavramları, kuralları ve kurumları ile yerleşmiş standart bir demokrasisi olan Türkiye. ... Halkını kucaklamış devlet, Devletini kucaklamış halk ve neticede; kendine güvenen Türkiye.

saygılar

dili,kültürü asimile edilmemiş,3.dünya ülkesi olarak gösterilip sömürge edilmemiş bir ülke..

Gönderi tarihi:

Bugün Basbakanla konusmak icin polis duvarini asamayan bir kadin sonunda söyle sesleniverdi;*Mademki konusturmuyorsunuz neden bizden oy aliyorsunuz?*Tabiki bu kadinin sesi daha dogrusu cigliklari kalabaligin ve polisin gürültüsüne karisip duyulmadi,nice cigliklarin duyulmadigi gibi.Ama belkide duyulmadigi iyi olmustur,belkide Basbakan kadinin cigliklarini duysa idi herzaman yaptigi gibi kadincagizi azarlarlardi.Kadinin sorunu yoksulluktu ve Basbakandan cözüm talep edecekti.

Nasil bir Türkiye istiyoruz sorusuna verebilecegim yanit vatandaslarin polis duvarlarina takilmadan itilip kakilmadan Basbakanina bakanlarina milletvekillerine ayricalik yapilmadan herkesle konusabilecegi bir Türkiye istiyorum.Sadece Ramazanlarda Iftar cadirlarina onlarca koruma ile gidip -bakin ben vatandaslarimla iciceyim reklamlari yapilmakla olmuyor bu isler.-

saygilarla

• 5 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Kendi ülke kaderine sahip olan modern ve güclü bir Türkiye istiyoruz.

Yolsuzluga asla izin vermeyen. Modern bir hukuk devleti istiyoruz.

Sırf kagit'ta degil günlük yasam'da yasalari uyguylayan ve yasalari çignemeyen bir hükumet ve toplum istiyorum.

Toplum'un gelişmesini refahi ve barış'ı saglamak icin devletin kasasindan paralar ve servetler calan

ve onun icin Türkiye'ye ve toplumuna büyük zararlar veren kimselerin acimasiz bir sekilde üstüne

gidilmesini yakalanmasini ve cezalandırılmasıni istiyorum.

Insanlara gercekten yardim eden ve her konuda hizmet eden bir devlet ve hükumet istiyorum

Sırf koltuk kavgasında olmayan Türkiye ve insanlari için kavga eden bir hükümet istiyorum.

Atatürk'ün bize miras bıraktıgı ve tembih ettigi gibi kendi insanlarını ne kadar yoksul olsa da

seven ve kendi insanlarına deger veren ve sahip çıkan bir Türkiye istiyorum.

Gönderi tarihi:

Halkların kardeş olduğu,

Ezgilerin susturulamadığı,

İşsizliğin olmadığı,

Özgürlüğü yazan kalemlerin kırılmadığı,

Sevdaların yasaklanmadığı,

Satıcı büyüklerin olmadığı,

İnsanların eşitliğinin olduğu,

Laik,demokratik,aydın

Düşüncenin özgür,insanların aydın olduğu,

Laik,Demokratik ve gerçekten Halkın yanında olan

Gelişmekte olan değil gelişmiş bir TÜRKİYE istiyorum...

acaba çok şey mi istiyorum?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.