Φ politika Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Kisi noksanini bilmek gibi irfan olamaz.Siz fikirlerle degil kisilerlke ugrasiyorsunuz,****************************.Fikirleriniz sadece sizin icin dogrudur herkesin fikri kendisi icin dogrudur,fikirlere saygi göstermesini bilemezseniz ********************.isinize gelmeyen yazinin sahibine fasist diyeceksiniz irkci diyeceksiniz veya bunlari ima edeceksiniz ama size *******takilmasina tepki koyacaksiniz,yok öyle sey.Eger forumlarda özel bir statünüz var ise onuda söyleyinde bilelim. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Hala aynı şey. Kişilerin yazdıkları değil kişilikleri tartışılmaya çalışılıyor. hala "sen şöylesin, sen böylesin" nerede kime, faşist yada ırkçı demişim. göster desem yine gösteremezsin. Ancak iddia edebilirsin. Dünyanın en kolay şeyi olduğu gibi. Ben yanlış bulduğum düşünceyi, iddiayı, bilgiyi eleştiririm. Forum mantığı bunun için vardır zaten. Düşünceye saygı başkasının fikirlerini eleştirmemek değildir. Forumda özel bir statüm falan yok. Ama daha önce söylediğim gibi: Ben kişileri değil, fikirlerini ve yazdıklarından bahsediyorum. Sende böyle yapabilirsin. Onun yerine, "sen şöylesin zaten, sen böylesin" tarzı argümanlarla tartışmaya çalıştıkça sonuç değişmez. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Hala aynı şey. Kişilerin yazdıkları değil kişilikleri tartışılmaya çalışılıyor. hala "sen şöylesin, sen böylesin" nerede kime, faşist yada ırkçı demişim. göster desem yine gösteremezsin. Ancak iddia edebilirsin. Dünyanın en kolay şeyi olduğu gibi. Ben yanlış bulduğum düşünceyi, iddiayı, bilgiyi eleştiririm. Forum mantığı bunun için vardır zaten. Düşünceye saygı başkasının fikirlerini eleştirmemek değildir. Forumda özel bir statüm falan yok. Ama daha önce söylediğim gibi: Ben kişileri değil, fikirlerini ve yazdıklarından bahsediyorum. Sende böyle yapabilirsin. Onun yerine, "sen şöylesin zaten, sen böylesin" tarzı argümanlarla tartışmaya çalıştıkça sonuç değişmez. Öyle anlasiliyorki bu forumda sadece sizin ve sizi takip eden bir iki kisinin fikir elestirmesi en uygun görülenidir,diger herkes sizi örnek almalidir,cünkü forumdaki uygulama öyle görünüyor.Sizin yaptiginiz hakaretler fikir elestirme kapsamina giebiliyor ama bu kapsama sizin disinizda hic kimse alinmiyor,bunun anlami sizinle tartismaya girmemektir cünkü siz elestirilebilirler üstü bir konumdasiniz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Bu forumun basligi Azeri katliami idi,birileri bu konuyu carpitmak icin elinden geleni yaptikca konu konu olmaktan cikmis ve konuyu carpitanlar misyonlarini basari ile devam ettirmislerdir. Konu Azeri katliamiydi.Bu katliami hasiralti etmeye calisanlar hep farkli iletilerle konuyu tartisilmaz bir duruma getirdiler.Ermeni olaylarini Ermenilerin Türkleri katletmesini degilde Türkleri Ermenileri katletmis olarak gösterme cabasi sürdürenlerin Azeri katliamina sessiz kalmalari gayet dogaldir sonucta Azerilerde Türktür.Ve cephe Türklere karsi acilmistir.Türk milliyetciligini fasistlikle Irkcilikla esdeger gösterenler Ermenileri zavalli olarak tanimlamaktadirlar.Bagimsizligini ilan ettigi halde Rusyaya bagimliliktan vazgecmeyen tek kafkas ülkesi Ermenistandir.Aynen 1900 lü yillarda oldugu gibi bugün bile Ermenistan Rusyanin Kafkaslardaki kalesidir.Rusya ile beraber Batinin gözleri önünde Azerbaycana saldirmis binlerce Azeri insanini katletmis Azerbaycan'in yüzde 20 sini isgal etmis Karabag -Hocalide dünyanin gözleri önünde binlerce Türk'ü katletmislerdir.Bu zavalli Ermeni toplumu 1915 tede Anadoluda gencleri az köylere baskinlar düzenleyerek yarim milyon Türk'ü katletmislerdir.Fransiz asker elbiseleri giyerek Antep'te yüzlerce Türk'ü katletmislerdir.Bu zavalli Ermeni halki Istanbul'da o zamanin padisahina suikast düzenlemistir.Bu zavalli halk cok seyler yapmistir,ama onlarin yaptiklari bugün malum bir kesim tarafindan inkar edilmekte ve Türk milletine Ermeni soykirim yaftasi yapistirilmaktadir.Bu yaftayi yapistiranlarin kendilerini Türk olarak görmeleride Türk milleti icin en büyük hakarettir.Ecdatlarini katledenleri degilde Ecdadini katledenlerin öldürülmüs olmalarina agit yakanlar eger haysiyetli iseler Türkiye Cumhuriyeti kimligi tasimazlar ama onlar cok iyi biliyorlarki onlar ve onlar gibiler ancak Türk milletinin engin bagrinda yasama hakki bulabilirler. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Öyle anlasiliyorki bu forumda sadece sizin ve sizi takip eden bir iki kisinin fikir elestirmesi en uygun görülenidir,diger herkes sizi örnek almalidir,cünkü forumdaki uygulama öyle görünüyor.Sizin yaptiginiz hakaretler fikir elestirme kapsamina giebiliyor ama bu kapsama sizin disinizda hic kimse alinmiyor,bunun anlami sizinle tartismaya girmemektir cünkü siz elestirilebilirler üstü bir konumdasiniz. hala beni tartışma konusu yapmaya çalıştığının farkındasın dimi. Buyur arkadaşım kime nerede hakaret etmişim. göster. İddia ettiğin şeyi alıntı yaparak kanıtlayabilirsin. Ancak her seferinde olduğu gibi, sadece iddia da kalıyorsun. Ben fikirleri eleştiririm, fikirleri tartışırım kişileri değil. Bunu yapmakta zor bir şey değil. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 hala beni tartışma konusu yapmaya çalıştığının farkındasın dimi. Buyur arkadaşım kime nerede hakaret etmişim. göster. İddia ettiğin şeyi alıntı yaparak kanıtlayabilirsin. Ancak her seferinde olduğu gibi, sadece iddia da kalıyorsun. Ben fikirleri eleştiririm, fikirleri tartışırım kişileri değil. Bunu yapmakta zor bir şey değil. kendisinden başkasını beğenmeyen sizdeğilmisiniz?burada sizin yazınızı tavsip etmeyenleri ***** yerine koyan sizdeğilmisiniz?okumamışlık ne kötüdür ben okumuşum sen okumamışsın diyen sen değilmisin.... illaherkes senın okuduğunumu okumak zorunda...... hangi fikirleri tartışıyorsun butün yazınızda kişilere saldırmak dan başka birşey yok...bu sitede nihal atsızı savunan olmadığı halde kime savunuyorsunuz.......... bu'mu fikirleri eleştirmek........karşı görüş olursa eleştiri olur............başkasını savunucu durumuna düşürerekdeğil. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Bu forumun basligi Azeri katliami idi,birileri bu konuyu carpitmak icin elinden geleni yaptikca konu konu olmaktan cikmis ve konuyu carpitanlar misyonlarini basari ile devam ettirmislerdir.Konu Azeri katliamiydi.Bu katliami hasiralti etmeye calisanlar hep farkli iletilerle konuyu tartisilmaz bir duruma getirdiler.Ermeni olaylarini Ermenilerin Türkleri katletmesini degilde Türkleri Ermenileri katletmis olarak gösterme cabasi sürdürenlerin Azeri katliamina sessiz kalmalari gayet dogaldir sonucta Azerilerde Türktür.Ve cephe Türklere karsi acilmistir.Türk milliyetciligini fasistlikle Irkcilikla esdeger gösterenler Ermenileri zavalli olarak tanimlamaktadirlar.Bagimsizligini ilan ettigi halde Rusyaya bagimliliktan vazgecmeyen tek kafkas ülkesi Ermenistandir.Aynen 1900 lü yillarda oldugu gibi bugün bile Ermenistan Rusyanin Kafkaslardaki kalesidir.Rusya ile beraber Batinin gözleri önünde Azerbaycana saldirmis binlerce Azeri insanini katletmis Azerbaycan'in yüzde 20 sini isgal etmis Karabag -Hocalide dünyanin gözleri önünde binlerce Türk'ü katletmislerdir.Bu zavalli Ermeni toplumu 1915 tede Anadoluda gencleri az köylere baskinlar düzenleyerek yarim milyon Türk'ü katletmislerdir.Fransiz asker elbiseleri giyerek Antep'te yüzlerce Türk'ü katletmislerdir.Bu zavalli Ermeni halki Istanbul'da o zamanin padisahina suikast düzenlemistir.Bu zavalli halk cok seyler yapmistir,ama onlarin yaptiklari bugün malum bir kesim tarafindan inkar edilmekte ve Türk milletine Ermeni soykirim yaftasi yapistirilmaktadir.Bu yaftayi yapistiranlarin kendilerini Türk olarak görmeleride Türk milleti icin en büyük hakarettir.Ecdatlarini katledenleri degilde Ecdadini katledenlerin öldürülmüs olmalarina agit yakanlar eger haysiyetli iseler Türkiye Cumhuriyeti kimligi tasimazlar ama onlar cok iyi biliyorlarki onlar ve onlar gibiler ancak Türk milletinin engin bagrinda yasama hakki bulabilirler. saygilarla Bu politika ile demokratik bir düşünceye sahip olmak mümkün mü? En ufak bir vatandaşın yapabileceği bir yanlışlığı onun ermeni kimliğini kürd kimliğini ön plana çıkararak ulusların yargılanmasını sağlamak ırkçılığın ta kendisidir. Atatürk milliyetçiliğinden anladğınız bu kadar ise BEN ATATÜRK milliyetçisi değilim. Ulusların haklarının kazanımlarının savunulması, diğer ulusların yokedilmeleri ile alakalı değildir.Irkçılığın sizin tarafınızdan yapılmış son bir tahlili var ise lütfen yazın ki bizde okuyalım. Hangi siyasal çizğiye sahip olunursa olunsun herkes milliyetcidir.Stalin bile ulusların kendi kaderini tayin hakkının ısrarlı bir savunucusudur. Önemli olan bu ayrıntıyı farkedebilmektir sevgili politika. Endişelerinizin tümüne katılıyorum.Ulusların korunmaları ve kollanmaları gerekiyor.İşte her zaman söylediğim tek şey var.Milliyetçilik ile politikleşmiş milliyetçiliğin arasındaki müthiş bir fark vardır.politik milliyetçilik ırkçılığın ta kendisidir.Diğer ırklara tahammülsüzdür.Azerileri katleden siyasal fikir de ırkçı bir fikirdir. Saldırılar bir ulusun tümüne yönelmiş ise orada ırkcılık ön plandadır dostum. Demokratik milliyetci bir siyasal oluşum sadece yutturmacadır.İçindeki sapmayı gizler. Aslında buradaki sıkıntı milliyetçik kavramının yeterince anlaşılamamasından kaynaklanıyor.Sayın CYRANO'nun da altını çizdiği bu ama ne hikmet ise bir türlü anlaşılamıyor. Milliyetçilik tektir.Bu dünyada da böyledir.Ulusun devamı için gereklidir.ÖZELLEŞTİRİLEMEZ. O her ulusun insanının dogumla beraber sahip olduğu bir niteliktir.Politikleştirildiği takdirde sanki sağcıların hepsi milliyetçi solcuların hepsi anti milliyetçi gibi bir zırva doğar ki ayıklayabilene aşk olsun. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Bu politika ile demokratik bir düşünceye sahip olmak mümkün mü?En ufak bir vatandaşın yapabileceği bir yanlışlığı onun ermeni kimliğini kürd kimliğini ön plana çıkararak ulusların yargılanmasını sağlamak ırkçılığın ta kendisidir. Atatürk milliyetçiliğinden anladğınız bu kadar ise BEN ATATÜRK milliyetçisi değilim. Ulusların haklarının kazanımlarının savunulması, diğer ulusların yokedilmeleri ile alakalı değildir.Irkçılığın sizin tarafınızdan yapılmış son bir tahlili var ise lütfen yazın ki bizde okuyalım. Hangi siyasal çizğiye sahip olunursa olunsun herkes milliyetcidir.Stalin bile ulusların kendi kaderini tayin hakkının ısrarlı bir savunucusudur. Önemli olan bu ayrıntıyı farkedebilmektir sevgili politika. Endişelerinizin tümüne katılıyorum.Ulusların korunmaları ve kollanmaları gerekiyor.İşte her zaman söylediğim tek şey var.Milliyetçilik ile politikleşmiş milliyetçiliğin arasındaki müthiş bir fark vardır.politik milliyetçilik ırkçılığın ta kendisidir.Diğer ırklara tahammülsüzdür.Azerileri katleden siyasal fikir de ırkçı bir fikirdir. Saldırılar bir ulusun tümüne yönelmiş ise orada ırkcılık ön plandadır dostum. Demokratik milliyetci bir siyasal oluşum sadece yutturmacadır.İçindeki sapmayı gizler. Aslında buradaki sıkıntı milliyetçik kavramının yeterince anlaşılamamasından kaynaklanıyor.Sayın CYRANO'nun da altını çizdiği bu ama ne hikmet ise bir türlü anlaşılamıyor. Milliyetçilik tektir.Bu dünyada da böyledir.Ulusun devamı için gereklidir.ÖZELLEŞTİRİLEMEZ. O her ulusun insanının dogumla beraber sahip olduğu bir niteliktir.Politikleştirildiği takdirde sanki sağcıların hepsi milliyetçi solcuların hepsi anti milliyetçi gibi bir zırva doğar ki ayıklayabilene aşk olsun. Sizin Cyrano hayranliginiz size kalsin. Sizin ne söylediginiz pek anlasilmasa bile kim bir vatandasin yanlisligini onun ermeni veya kürt kimligine veripte uluslari yargiliyor.Ben Azeri katliamindan bahsettim herhangi bir vatandastan degil.Ben Ermenilerin katlettigi Anadolu Türklerinden bahsettim ve zavalli ermenilerin daha neler yaptiklarini yazdim.Bu sizin icin Irkciliksa evet ben Irkciyim,siz Atatürkcü olmayiverin.Türk ulusu 1915 te yok edilmek istendi bunun sövalyeligini ermeniler üslendi yani burada duygu sömürüsü yapmanin bir geregi yoktur,gwrceklerden bahsediyoruz.,Ermenileri kimse katletmedi eger bir parca tarih bilginiz var ise 1915 de neler oldugunu cok iyi bilmeniz gerekir.Bir ulus kendini yok etmek isteyene karsi savasir bu onun mesru hakkidir,Türk halkida aynen bu savasi vermistir.Stalinin milliyetciligi SSCB nin sinirlarini savunur o sinirlarin icinde zulümle ezilen halklar vardi.Atatürk Türk milliyetcisi idi,ülkesinin bagimsizligi icin halki ile beraber mücadele verdi,Atatürk Türk milliyetciligini siyasallastirmis fakat bu milliyetciligin Irkciliga dayanmadiginida üzerine basa basa vurgulamistir.Eger Türk milliyetciligi siyasi olmasa idi zaten bagimsizlik savasida olmazdi.Eger bugün Türkiye AB-ABD ekseninde emir alan bir sömürge gibiyse bu Türkiyede siyasi milliyetciligin olmamasindandir yani milli bir politikanin olmamasindandir. Türk milliyetciligi özgürlükcü ve birlestiricidir,Irklara karsi degildir.Kendi refahini isterken baskalarininda refahini ister,baris yanlisidir,Atatürk'ün de dedigi gibi*yurtta baris dünyada baris*Türk milliyetciliginin bir özelligidir. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 *.....Dinci devlet ve dinci politika anlayisi,gücünü tarihin karanliklarindan alan seriatci bir yapida bazi yerlerde direnmekle birlikte cagdas dünya ile uyum saglamakta zorlanmakta,hatta zaman zaman küresel teröre bile kaynaklik edecek ideolojik sapkinliklara düsmektedir. Buna karsilik,milliyetci ideoloji hem milli devlet modeli Küresellesmeye bile direnen bir yapi olarak ortaya< ciktigi ve islevselligini kanitladigi icin hende soven bir irkci sapmanin,fasizmin bedelini fazlasiyla ödediginden ve bu kanli deneyimden yeterince ders aldigindan dolayi,demokratik,esitlikci ve adil bir siyasal ideoloji anlayisi icinde pek cok toplumda varligini sürdürmektedir. Bizdeki dinci politikacilarda görülen,laik ve demokratik esitlikci ve adil milliyetcilik düsmanliginin temelleri iste bunlardir.* EMRE KONGAR Saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 kendisinden başkasını beğenmeyen sizdeğilmisiniz?burada sizin yazınızı tavsip etmeyenleri ***** yerine koyan sizdeğilmisiniz?okumamışlık ne kötüdür ben okumuşum sen okumamışsın diyen sen değilmisin....illaherkes senın okuduğunumu okumak zorunda...... hangi fikirleri tartışıyorsun butün yazınızda kişilere saldırmak dan başka birşey yok...bu sitede nihal atsızı savunan olmadığı halde kime savunuyorsunuz.......... bu'mu fikirleri eleştirmek........karşı görüş olursa eleştiri olur............başkasını savunucu durumuna düşürerekdeğil. Arkadaşım ne anlatıyorsun sen ya. şu iddia ettiklerinizi bir alıntı yapıp örnekleseniz. Bıkmadınızmı gerçekten forumda kişilerin yazdıklarını değil, kişileri tartışma konusu yapmayı. Bakın on defadır söylüyorum. Hangi yazımda kime saldırmışım kime hakaret etmişim kime "ben okumuşum sen okumamışsın" demişim. Yaparsınız alıntıyı gösterirsiniz. Lütfen artık insan biraz utanır ya. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Sizin Cyrano hayranliginiz size kalsin.Sizin ne söylediginiz pek anlasilmasa bile kim bir vatandasin yanlisligini onun ermeni veya kürt kimligine veripte uluslari yargiliyor.Ben Azeri katliamindan bahsettim herhangi bir vatandastan degil.Ben Ermenilerin katlettigi Anadolu Türklerinden bahsettim ve zavalli ermenilerin daha neler yaptiklarini yazdim.Bu sizin icin Irkciliksa evet ben Irkciyim,siz Atatürkcü olmayiverin.Türk ulusu 1915 te yok edilmek istendi bunun sövalyeligini ermeniler üslendi yani burada duygu sömürüsü yapmanin bir geregi yoktur,gwrceklerden bahsediyoruz.,Ermenileri kimse katletmedi eger bir parca tarih bilginiz var ise 1915 de neler oldugunu cok iyi bilmeniz gerekir.Bir ulus kendini yok etmek isteyene karsi savasir bu onun mesru hakkidir,Türk halkida aynen bu savasi vermistir.Stalinin milliyetciligi SSCB nin sinirlarini savunur o sinirlarin icinde zulümle ezilen halklar vardi.Atatürk Türk milliyetcisi idi,ülkesinin bagimsizligi icin halki ile beraber mücadele verdi,Atatürk Türk milliyetciligini siyasallastirmis fakat bu milliyetciligin Irkciliga dayanmadiginida üzerine basa basa vurgulamistir.Eger Türk milliyetciligi siyasi olmasa idi zaten bagimsizlik savasida olmazdi.Eger bugün Türkiye AB-ABD ekseninde emir alan bir sömürge gibiyse bu Türkiyede siyasi milliyetciligin olmamasindandir yani milli bir politikanin olmamasindandir. Türk milliyetciligi özgürlükcü ve birlestiricidir,Irklara karsi degildir.Kendi refahini isterken baskalarininda refahini ister,baris yanlisidir,Atatürk'ün de dedigi gibi*yurtta baris dünyada baris*Türk milliyetciliginin bir özelligidir. o Neden birşeyleri anlamamakta direniyorsunuz.Sanırım türk milliyetçiliğini Osmanlı ile karıştırıyorsunuz.Milliyetçilik siyasal bir fikire dönüşürse dedim.""Türkiye Türklerindir" şiarının temelinde Türk kaynaklı olmayanların tasfiyesi vardır.Bu ırkçılık değilmidir? Birleştirici olan koruyucu olan tarafsız olan demokrasidir.Hukuktur. O ülkenin içinde birçok ulus bulunabilir.Ama bunun yapıştırıcısı milliyetçilik kesinlikle olamaz.Eşyanın tabiatına aykırı Ermenilerin yaptıkları ile Adolf Hitlerin yaptıklarının arasında hiçbir fark yoktur. Milliyetçilik politikleşmiştir.Atatürk milliyetçiliği politikleştirmemiştir.Eğer böyle bir şey olmuş olsa idi Milliyetçi türk partisini kurardı.Cumhuriyet partisini değil. politikleştirmeği biraz açmak gerekiyor sanırım. Her insanın bir milliyeti vardır.Yani bir ulusu vardır.Herşeyini değiştirebilir ama kendi milliyetini değiştiremez. Her insan milliyetçidir derken bunu kasdetmiştim. Siyasal bir iktidar için şiarınızın içine milliyetçiliği koyduğunuz takdirde ırkçı olmak durumunda kalırsınız. Aynı şiarın içine dini koyduğunuz takdirde irticai konuma geçersiniz. Her insanın vazgeçemeyeceği ve değiştiremiyeceği milliyeti ve dini ile politika yapılamaz iktidara gelinemez.Eger bu mümkün olur ise(ne yazık ki mümkün örneklerini görüyoruz)neticesi acıdır. Bunları demokrasi ile harmanlarız bir milliyetci olarak diyenler,o postun içindeki kurttur dostum Atatürk,o zarif ayrıntıyı çok iyi bilen ve starejik hamleyi çok iyi yapan liderler üstü bir liderdir diye yazacağım ama şimdi de beni Atatürk şakşakcısı mısın diye itham edeceğinden korkuyorum. Cyrano hayranlığı için bir not; Syn CYRANO bu yazıları okurken içinden güleceğini biliyorum.Ama hiç önemli değil Kendisinin araştırma ve sunma kalitesini birçok forumda bulamadım.Mükemmele yakın bilgileri bulan ve en önemlisi onu paylaşan bir kişiyi her zaman ayakta alkışlarım. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Atatürk büyük bir Türk milliyetcisi idi. Milli Birlik ve beraberlik ilkeside iste Atatürk'ün bu toplayici,birlestirici,kaynastirici milliyetcilk anlayisinin tabii bir sonucudur. Atatürkcü düsünce sisteminde bütün ilkeler ve fikirler MILLIYETCILIK ilkesi üzerine bina edilmis ve bu fikri destekleyici sekilde olusturulmustur. Bu sebeple,Türkiye Cumhuriyetinin ana prensipleri tipki günes etrafindaki gezegenler gibi milliyetcilik ekseni etrafinda yer almistir. Sinif ayirimini reddeden HALKCILIK milliyetcilige giden en emin yoldur. LAIKLIK mezhep kavgalarini önleyerek milliyetcilige hizmet etmektedir. DEVLETCILIK memleketi iktisadi yönden kalkindirmak, DEVRIMCILIK,Türk milletini cagdas milletler seviyesine yükseltmek Milli birligi cagdas degerlerle donatmaktir. CUMHURIYETCILIK ise Milli iradeyi iktidar yapmak gayeleri ile hep milliyetciligi destekleyen temel kuvvetler durumundadir. Atatürkcülükte yer alan *Halkclik*ilkesinin hedefledigi sinifsiz,zümresiz,kaynasmis Türk milleti fikri,esasinda tarihi ve sosyolojik bir temele dayanir.Türklerde Orta Asyadan beri sinifsiz bir toplum yapisi vardir.Türklerde sosyologlarin*Social mobilty**Sosyal hareketlilik* dedikleri toplum yapisi yatay dikey boyutlari ile islevlik kazanmistir.Türklerde Asalet kavrami *kan asaleti*nden farklidir.Türklerde asalet kavrami*Basariya ve liyakata*dayanir.Bundan dolayi toplumun en alt tabakasindaki bir ferd bile devletin üst makamlarina kadar cikabilmektedir.Halkcilik ilkesi bu esasa dayanir. Atatürk Türk devletini milliyetcilik kavrami üzerine kurmus ve yasatmistir. Türk milletini Irk,Mezhep ve sinif kavgalariyla bölmeye calisacak olanlara en saglam savunma araci Atatürk'ün milliyetcilik anlayisindan hiz alan Milli Birlik ve beraberlik duygusudur. Bilemiyorum siz nereden esinlenerek Türk milleti kavramini Türk Irkiyla esdeger olarak görebiliyorsunuz.Siz bence Atatürkcülügün bütün degerlerini inkar ediyorsunuz. Türk milliyetciligi,ne Ermeni Irkciligiyla ne Hitler Irkciligiyla esdegerdedir.Lütfen konulari saptirmadan anlatmaya calisirsak en dogru sonuca variriz. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Türkiye Türklerindir sözü Mustafa Kemal'e ait... ama pek çoğumuz biliyoruz zaten Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür... Bu kimseyi rahatsız etmemeli o zaman... Kendisini Türk bilmeyen bu millete ait görmeyen bu toprağın vatandaşı değildir... aradaki ince çizgiyi fark etmek lazım... Ben Türk değilim diyorsa bir kişi o zaman Türkiye Türklerindir sözünden rahatsız olmamalı... Türkiye elbette Türklerindir... Ne demek gerekiyor, Türkiye'yi etnik farklılıklara göre yorumlamak mı lazım... Herkesin kimliğinde ne yazıyor vatandaşı olduğu ülkenin adı ve o kişiye ne deniyor Türk... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Atatürk büyük bir Türk milliyetcisi idi.Milli Birlik ve beraberlik ilkeside iste Atatürk'ün bu toplayici,birlestirici,kaynastirici milliyetcilk anlayisinin tabii bir sonucudur. Atatürkcü düsünce sisteminde bütün ilkeler ve fikirler MILLIYETCILIK ilkesi üzerine bina edilmis ve bu fikri destekleyici sekilde olusturulmustur. Bu sebeple,Türkiye Cumhuriyetinin ana prensipleri tipki günes etrafindaki gezegenler gibi milliyetcilik ekseni etrafinda yer almistir. Sinif ayirimini reddeden HALKCILIK milliyetcilige giden en emin yoldur. LAIKLIK mezhep kavgalarini önleyerek milliyetcilige hizmet etmektedir. DEVLETCILIK memleketi iktisadi yönden kalkindirmak, DEVRIMCILIK,Türk milletini cagdas milletler seviyesine yükseltmek Milli birligi cagdas degerlerle donatmaktir. CUMHURIYETCILIK ise Milli iradeyi iktidar yapmak gayeleri ile hep milliyetciligi destekleyen temel kuvvetler durumundadir. Atatürkcülükte yer alan *Halkclik*ilkesinin hedefledigi sinifsiz,zümresiz,kaynasmis Türk milleti fikri,esasinda tarihi ve sosyolojik bir temele dayanir.Türklerde Orta Asyadan beri sinifsiz bir toplum yapisi vardir.Türklerde sosyologlarin*Social mobilty**Sosyal hareketlilik* dedikleri toplum yapisi yatay dikey boyutlari ile islevlik kazanmistir.Türklerde Asalet kavrami *kan asaleti*nden farklidir.Türklerde asalet kavrami*Basariya ve liyakata*dayanir.Bundan dolayi toplumun en alt tabakasindaki bir ferd bile devletin üst makamlarina kadar cikabilmektedir.Halkcilik ilkesi bu esasa dayanir. Atatürk Türk devletini milliyetcilik kavrami üzerine kurmus ve yasatmistir. Türk milletini Irk,Mezhep ve sinif kavgalariyla bölmeye calisacak olanlara en saglam savunma araci Atatürk'ün milliyetcilik anlayisindan hiz alan Milli Birlik ve beraberlik duygusudur. Bilemiyorum siz nereden esinlenerek Türk milleti kavramini Türk Irkiyla esdeger olarak görebiliyorsunuz.Siz bence Atatürkcülügün bütün degerlerini inkar ediyorsunuz. Türk milliyetciligi,ne Ermeni Irkciligiyla ne Hitler Irkciligiyla esdegerdedir.Lütfen konulari saptirmadan anlatmaya calisirsak en dogru sonuca variriz. saygilarla Türkiye Türklerindir sözü Mustafa Kemal'e ait... ama pek çoğumuz biliyoruz zaten Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür... Bu kimseyi rahatsız etmemeli o zaman... Kendisini Türk bilmeyen bu millete ait görmeyen bu toprağın vatandaşı değildir... aradaki ince çizgiyi fark etmek lazım... Ben Türk değilim diyorsa bir kişi o zaman Türkiye Türklerindir sözünden rahatsız olmamalı... Türkiye elbette Türklerindir... Ne demek gerekiyor, Türkiye'yi etnik farklılıklara göre yorumlamak mı lazım... Herkesin kimliğinde ne yazıyor vatandaşı olduğu ülkenin adı ve o kişiye ne deniyor Türk... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Arkadaşım ne anlatıyorsun sen ya. şu iddia ettiklerinizi bir alıntı yapıp örnekleseniz. Bıkmadınızmı gerçekten forumda kişilerin yazdıklarını değil, kişileri tartışma konusu yapmayı. Bakın on defadır söylüyorum. Hangi yazımda kime saldırmışım kime hakaret etmişim kime "ben okumuşum sen okumamışsın" demişim. Yaparsınız alıntıyı gösterirsiniz. Lütfen artık insan biraz utanır ya. 1)nedense insanlar, kişiselleştirmeden tartışmayı zor öğreniyorlar galiba. *********************** **************************** eleştirdiğim nokta ortadadır. 2) Sloganların peşinden koşup ne Atatürkçülüğü nede savunduğu şeyi bilmeyenlere tavsiyem ise. Atayı biraz okumaları. (defalarca atatürk’ün İslam için yaptıklarını yazdıysak da nafile ila dan sen haklısın,senın bildiğin doğru vs.. 3) bu forumda bazılarının yazdıklarını alır alt alta dizerim. içlerinde bir tane bilgi bulunmaz. Sadece ona buna laf atma, kaba ajitasyon, hamaset, copy paste. o kadar anca.(Bu forumda bazılarının yazdıkları size göre,işininize gelmediği için bilgi olarak kabuletmesin.. Çünkü siz daha iyi biliyorsunuz…………) 4) karşısındaki ne yazmış olursa olsun) milliyetçi falanmı hissediyorsun kendini .(Evet ceyerano herkes milliyetçi………tabiki sana göre değil…….) 5) Hayatı internetten ibaret olanlar. ve bildikleriyle değil sağdan soldan duyduklarıyla konuşanlar için ise. (Maşallah sizden başka bilen yok,sizden başka internette olanda yok gördüğüm kadar………) 6)Arkadaşım sen neredeydin hocalı katliamı olurken. Elde silah azerbaycanda savaşıyormuydun ? Cidden merak ettim. sen azerbaycan dağlarında savaşıyordunda yalnız bıraktılar seni . (İnsanları bu şekilde aşağılayarak ne kanıtlamaya çalışıyorsunuz…….) 7) tabi topiclerdeki yazıları sadece gözgezdirerek cevap yazanlar bilemiyebilir bunu. Bazıları havadan sudan konularda canım cicim muhabbetleri yaparken. ben burada yüzlerce sayfa ermeni iddialarını cevaplıyordum.(sizden başkası okumuyor………. ve onlar gereksiz işlerle uğraşırken siz …ceyarano kültür depoluyor ) 8) Pekala şimdi bana Elif Şafak'ın nasıl hakaret ettiğini söyle. Romanındaki hangi ifadeyle, hangi sözle türklüğe hakaret etmiştir söyle bana ? varmı bu konu hakkında bir bilgin.(yok ….bir sizin bilginiz var. uyanın sabah oldu) Hakaret içeren bir ifade kullanıp kullanmadığı hakkında bir bilgin varmı ? ama hakaret ettiğine eminsin. Çünkü hakkında 301 den dava açıldı dimi. (Sizden başkasının okumadığını düşünüyorsunuz……….elif şafağın nasıl hakraet ettiği ,neler sylediği aylarca gündemden düşmedi…..nasıl haber olunmasın…… Ama size göre sizden başkası bilemez…………) 9) 301 tartışılıyor çünkü, tüm hayatı bilgisayar klavyesi başında geçip. hayatında iki satır yazısına bile okumamış kimseler tarafından yazarlar kolayca tukaka ilan edilebildiği için.(Cevabını vermiş arkadaş………….benim ne yaptığımı ya da yapmadığımı sorgulamak sana mı kaldı, nedir bu sinir harbiniz, siz kimsiniz, insanları küçümseyerek, alay ederek, alaycıları baş tacı ederek siz mi daha çok vatansever oldunuz..) (Aynen kendinizi anlatmışsınız…………..bir siz bilirsiniz bunları kimseler bilmez……………..) 12) bırak allah aşkına ya. oturmuşsunuz klavyenin başına akşama kadar o "vatan haini" o "türklük düşmanı" o "islam düşmanı" memlekette adam bırakmadınız be. Bir siz varsınız sabah akşam vatan için çalışanda. sizin haricinizdeki herkes bu vatanın düşmanı.(Usluba bak … gel……………) 11) sen bu konu hakkında hiçbir şey tartışamıyorsun…hrand dink (sardunyam’a ithamın) (Asıl tartışamayan sensin ……..sıkışınca anlamazdan gelen sensin…saldıran sensin..) Ayrıca ben dindarı savunurum,şeriatçıyı savunmam diyorsun ….sonra ateist olduğunu söylüyorsun…….. Nasıl çelişki bu…!………….ne zamandan beri ateistler dindarı savunur oldu….:=) 12) -olsun ben biliyorum etti. Çünkü etmiş olması lazım. Etmiş olmak zorunda, yoksa ben bunları söyliyemem. Ben okumadım yazarı. ben hakimlerdende iyi bilirim. okur yazar adamardanda iyi bilirim. Çünkü internette öyle okudum etmiş" al gözüm seyreyle "canım etmiştir hakaret. hakimler benden iyi mi bilecek" mantığı.(bu ne demek… bir siz’mi okudunuz …demekki okumayan sizsiniz ….yalarca gazetler yazdı, çizdi ………. :=) 13) Bazıları gerçekten burada yazdıklarını Halkın tavrı halkın görüşü falan olarakmı göstermek istiyor Böyle sanan arkadaşlara tavsiyem. Biraz internet başından kalkıp evin dışındaki dünyaya bir göz atmaları. Dünyayı gören bir siz varsınız!!!!!!!!!!!!!! 13) Gerçekten şaşıyorum insanların okumadıkları şeyler hakkında bu kadar emin olmalarına.(şaşmana gerek yok ……… sizin haberiniz yok.. aylarca gazetelerde hemde baş sayflar’da yer aldığından… 14)ne kadar kötüdür okumamış olmak...bilgisizolmakkeskin kaleme vs..vs.. DAHA BİRSÜRÜ HAKARETE VARAN SÖZLER, ARTIK TEK,TEK ARAMAYA GERK YOK SANIRIM. EĞERBUNLAR HAKARET DEĞİLDİR DİYORSANIZ SÖYLEYECEK BİRŞEY YOK………!!!!!!!! Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Türkiye Türklerindir sözü Mustafa Kemal'e ait... ama pek çoğumuz biliyoruz zaten Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür... Bu kimseyi rahatsız etmemeli o zaman... Kendisini Türk bilmeyen bu millete ait görmeyen bu toprağın vatandaşı değildir... aradaki ince çizgiyi fark etmek lazım... Ben Türk değilim diyorsa bir kişi o zaman Türkiye Türklerindir sözünden rahatsız olmamalı... Türkiye elbette Türklerindir... Ne demek gerekiyor, Türkiye'yi etnik farklılıklara göre yorumlamak mı lazım... Herkesin kimliğinde ne yazıyor vatandaşı olduğu ülkenin adı ve o kişiye ne deniyor Türk... Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Atatürk büyük bir Türk milliyetcisi idi.Milli Birlik ve beraberlik ilkeside iste Atatürk'ün bu toplayici,birlestirici,kaynastirici milliyetcilk anlayisinin tabii bir sonucudur. Atatürkcü düsünce sisteminde bütün ilkeler ve fikirler MILLIYETCILIK ilkesi üzerine bina edilmis ve bu fikri destekleyici sekilde olusturulmustur. Bu sebeple,Türkiye Cumhuriyetinin ana prensipleri tipki günes etrafindaki gezegenler gibi milliyetcilik ekseni etrafinda yer almistir. Sinif ayirimini reddeden HALKCILIK milliyetcilige giden en emin yoldur. LAIKLIK mezhep kavgalarini önleyerek milliyetcilige hizmet etmektedir. DEVLETCILIK memleketi iktisadi yönden kalkindirmak, DEVRIMCILIK,Türk milletini cagdas milletler seviyesine yükseltmek Milli birligi cagdas degerlerle donatmaktir. CUMHURIYETCILIK ise Milli iradeyi iktidar yapmak gayeleri ile hep milliyetciligi destekleyen temel kuvvetler durumundadir. Atatürkcülükte yer alan *Halkclik*ilkesinin hedefledigi sinifsiz,zümresiz,kaynasmis Türk milleti fikri,esasinda tarihi ve sosyolojik bir temele dayanir.Türklerde Orta Asyadan beri sinifsiz bir toplum yapisi vardir.Türklerde sosyologlarin*Social mobilty**Sosyal hareketlilik* dedikleri toplum yapisi yatay dikey boyutlari ile islevlik kazanmistir.Türklerde Asalet kavrami *kan asaleti*nden farklidir.Türklerde asalet kavrami*Basariya ve liyakata*dayanir.Bundan dolayi toplumun en alt tabakasindaki bir ferd bile devletin üst makamlarina kadar cikabilmektedir.Halkcilik ilkesi bu esasa dayanir. Atatürk Türk devletini milliyetcilik kavrami üzerine kurmus ve yasatmistir. Türk milletini Irk,Mezhep ve sinif kavgalariyla bölmeye calisacak olanlara en saglam savunma araci Atatürk'ün milliyetcilik anlayisindan hiz alan Milli Birlik ve beraberlik duygusudur. Bilemiyorum siz nereden esinlenerek Türk milleti kavramini Türk Irkiyla esdeger olarak görebiliyorsunuz.Siz bence Atatürkcülügün bütün degerlerini inkar ediyorsunuz. Türk milliyetciligi,ne Ermeni Irkciligiyla ne Hitler Irkciligiyla esdegerdedir.Lütfen konulari saptirmadan anlatmaya calisirsak en dogru sonuca variriz. saygilarla İşte mesele bu sevgili dostum.Meselenin gerçekten özünü yakalamışsın.Atatürk'ün başardığı birçok liderin başaramadığı ayrıntı bu. Biz var olalım ama diğerlerini yoketmeden bilakis onları koruyarak varolalım felsefesi. Belkide kullandığımız kelimelerde bir uyuşmazlık oldu. Bu fikir genel kabul görmüş milliyetçi bir siyasal akım değil.Zaten onun için yönetim biçimini Cumhuriyet seçmiştir.Irkçı oluşumları menetmiştir.Halkçılık kavramını genişletmiştir.Milli birlik ve beraberlik kavramında yogunlaşmayı onun için arzu etmiştir.Ama zamanımızın milliyetçilerine gelin bunu anlatın bakalım . Ben genel olarak siyasi ideolojideki milliyetçiliği anlatırken yogunlaşmanın ırkçılık olduğunu izah etmeye çalışıyordum.Bir ulusa yönelik her saldırı ırkçılıktır dememdeki kasıt bu idi. Söylemlerde uluslar yer alıyor ise söylem ırkcıdır.Ey yunanlılar,Bakın arablar,siz ermeniler gibi. Kişilerde,organizasyanda yada siyasal görüşlerde değil. Bakın faşistler yada dinleyin koministler diye başlayan eleştirilerde politik bir rekabet vardır.Siyasi düşünce ayrımı vardır. Aynı ülke içindeki farklı uluslardan insanlar sag yada solu seçmişlerdir.aynı ulustan sagcılar vardır solcular vardır . Milliyetçi kelimesinin kendi dilimizdeki hassas duruşu sanırım birbirimizi zor anlamamızı yarattı sanırım. sevgilerimle, Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.