Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ÇARESİZLİK TAHRİKAT AĞINA İTİYOR... (Hayatlarından memnun olmayan ve bir arayış içinde bulunan dindar insanların farkında olmadan cemaatlerin ağına d)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

dakt304lobs2.gif

Tarikata giriş raconu...

FARZ edelim ki taşrada terzisiniz.

Konfeksiyon çıkmış, mesleğiniz can çekişiyor. Asabınız bozuk yani. Sürekli yakınmaktasınız.

Milli Nizam'dan beri bağlandığınız partiler de bekleneni verememiş.

Peki ne olacak? Ruhunuzda kabaran o haşin dağdağayı nasıl sakinleştireceksiniz? Can sıkıntısını nasıl yeneceksiniz?

Aman dikkat: Bu durumda siz tipik bir "Sami Efendi Cemaati" aday adayı haline gelmiş oluyorsunuz.

Cemaatin yayınladığı Altınoluk dergisiyle tanışır, bir de cemaatin tebliğcilerinden biri tarafından kafalanırsanız, olay biter.

Artık yeni bir hayat başlamış oluyor sizin için: Üç ayda bir "Şeyh Efendi"yi ziyaret için İstanbul'a gitmeler, sakal bırakmalar, çocuğu Kuran kursuna yazdırmalar, kızın üzerine baskı kurmalar falan...

Siz artık "Bir terzi vardı canı sıkılan" aşamasını çoktan geçmiş durumdasınız.

* * *

Diyelim ki Güneydoğu'nun kalabalık kentlerinden birinde bütün günü kahvede parasına okey oynayarak geçiren bir gençsiniz.

Ucuz şarap içip karanlık mahallenizde naralar atarak efeleniyorsunuz.

Haytanın birisiniz yani...

Namazında niyazında babanız, "Şu zibidi adam olsun" diye yakanızdan tutup sizi Adıyaman'ın Káhta İlçesi'ne bağlı Menzil Köyü'ne götürüyor.

"Seyda Hazretleri"nin popüler kıldığı bu "tarikat köy"e, bin türlü keramet öyküsünün etkisiyle giriyorsunuz.

Köyde üç gün kaldıktan sonra "Şeyh Efendi", nihayet sizi huzuruna kabul ediyor...

"Kumara ve içkiye tövbe" diyorsunuz.

Dikkat: Keramet öyküleri, adamı kıskıvrak yakalar ve işte siz de kıskıvrak yakalandınız.

Yani artık sizin için "Menzilci" diyebiliriz.

* * *

Varsayalım ki İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde oturuyorsunuz.

Bir yandan geçim gailesi, bir yandan "Ulan ***** İstanbul" duygusu sizi sarıp sarmalamış.

Hem tutunamamışsınız, hem de öfkelisiniz.

Meşhur "Taksi Şoförü" filmindeki Robert De Niro abimiz gibi, olup bitene acayip kıl oluyorsunuz.

Laleli fuhuş bataklığı olmuş, kapkaç almış başını gitmiş, kızlar açılıp saçılmış, ahlak, namus hak getire!

Kafayı bunlara takmışsınız.

Robert De Niro gibi alıp makineliyi tarama yapacak kadar "sert abi" olamadığınız için, bir soyutlanma girişiminde bulunuyorsunuz:

İsmailağa'daki "Şeyh Efendi"ye intisap ediyorsunuz.

Etrafınızdaki matrak arkadaşlarınızın alaylarına, laf sokmalarına falan aldırmadan bütün şeklinizi, şemailinizi değiştiriyorsunuz: Sakal, şalvar, cüppe vs...

Ve küçük dünyanızda fırtınalar estirecek ritüeller:

"Efendi"den ders almalar, gece teheccüt namazına kalkmalar, akşam namazından sonra "hatme havece" adı verilen özel ayin, Mektubat-ı Rabbani okumalar...

Dikkat: Artık siz de "ihvan"a dahil oldunuz!

* * *

Diyelim ki Kayserili yaman bir tüccarsınız.

80'den sonra işleriniz büyüdükçe büyümüş...

Bu yüzden "Allah Özal'dan razı olsun" diyorsunuz da başka bir şey demiyorsunuz.

Yaz olunca dini bütün otellere, kış olunca kaplıcalara gidiyorsunuz.

Başka da bir lüksünüz yok.

Politika sizi pek kesmiyor ama bir "sosyal içerik" ihtiyacıyla da dopdolusunuz.

Her gün kapınıza Zaman Gazetesi bırakan, bıyıkları dudaklarının üzerinde kesilmiş gayretli gençler, sizdeki "sosyal içerik" ihtiyacını hemen saptıyorlar.

Dikkat: Artık siz de "Fethullah Gülen Hocaefendi"nin hizmetlerine hasta olanlar kervanına dahil olmak üzeresiniz.

Ve işte "dünyanın dört bir yanında açılan okullar" konusunda anlatılanlar, sizin de başınızı döndürmeye başladı.

Hemen karar alıyorsunuz: Vietnam'daki koleji ben ayakta tutmalıyım.

İşte Gülen cemaatine girdiniz ve hayatınıza bir "sosyal içerik" kattınız.

"Altın nesil" yetiştirip dünyayı değiştireceksiniz.

atarenkli4kr7.jpg

KAYNAK:__________________________

10 Eylül 2006 / Ahmet HAKAN Hürriyet

Gönderi tarihi:

Bu konuya değinmem çok iyi olmuş Dipnot gerçekten de bu böyle genelde aşırıuçlarda gezinen insanları incelediğimde hep altlarından bir sürü sorun çıkıyor.Bunlar bir gün bir tarafta iken diğer gün tam tersi taraflarda boy gösterebiliyorlar.Zaten amaçta bu tip insanları avlamak.Normal kendini yetiştirmiş ve geliştirmiş,nsanları avlamak o kadar kolay olmasa gerek.Şimdi özellikle dışardan gelmiş üniversiteye kayıt yaptıran gençlerin eline ne idüğü belirsiz yurt ilanları sıkıştırıyorlar.Gelin bizim yurtlarımızda kalın diye artık üniversite bitince buralardan hizbullahçı mı yoksa fettullahçı mı çıkarlar allah bilir.Bu tür olayları yakın çevremde de gözlemliyorum.Bazı arkadaşlarımı tanımam mümkün değil.Özellikle üniversiteler de akıllı çocuklara kancayı takıyorlar.Bunlar o kadar güzel beyin yıkıyorlar ki ne anne tanıyorlar ne baba.Bir arkadaşımın oğlu tıp fak.de anne iki gözü iki çeşme ağlıyor çünkü oğluna kancayı takmışlar ve ailesine resti çekmiş durumda yapacak bir şey bulamıyorlar.Bu beyin yıkama teknikleri özel bir dal ve bunun kuranda öğretildiğini hiç sanmıyorum.Gizli servilerin kutsal kitaplarında yazıyorsa onu bilemem

Gönderi tarihi:

Ne kadar alakasız şeyler , şöyle doğru düzgün mantıklı şeyler yazmak çok mu zor geliyor size..Allah ve rasulu beyanını bildirmiştir..Bunu siz tanımak istemiyor kaçıyorsunuz..Haberiniz yok onun girdiği vücudun nasıl hakikati haykırma başkalarınında kurtluşuna çalışma heyecanında olduğundan..Bende orta 3 e giderken bir cemaatle tanıştım ALLAHIMA BİN ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ , hem ilim hem iman sahibi oldum , ahlaklı oldum , doğrulardan taraf oldum yanlışa tepkiler verdim..Bize okul dersleri verdiler pikniğede gittik halı sahada topta oynadık..Bunların yanında Peygamber Efendimizi tanıdım , bizi batırmak için karaladıkları en büyük hazineler olsan islam alimlerinin kitaplarınıda okudum , HİÇBİR NE PARA İSTEDİLER NE BİR EYLEME OLAYA KARIŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR BENİ..Yıl sonu oldu ayrıldım sonra gayet bir sorun yaşamadan.. Şimdi ise nelere sımsıkı sarılmam gerektiğini çok iyi anladım ve diğer kardeşlerimdede anlatmaya çalışıyorlar..Ahmet hakanıda patronunuda iyi tanıyoruz , işleri islamın önünü kesmektir..Bakalım onun ve yandaşlarının hali nasıl olacak AHİRETTE

Gönderi tarihi:

üniversitelerdeki yurda öğrenci kapmaya değimen iyi olmuş teşekkür ediyorum gelincik :)

başka yerlerde var mı bilemem ama burda bir de adam seçmece yapıyorlar. (mesela ben ön elemeleri bile geçememiştim:) )

üniversitelerde bu tür faaliyetler çok fazla gerçekten. tam bir beyin yıkama taktiği uygulanıyor. daha birinci sınıfta kız arkadaşlarla cafeye gidip çay falan içmiştik 5-10 dakka, peşlerinde hafiye varmış meğer, akşama sorguya çekip ailenize söyleriz diye tehdit etmişler. gerçi arkadaşlarım için bu bir tehdit unsuru değildi ama anadolunun kasabalarından gelip farklı dünyalara yeni giren gençler çok çabuk düşüyor ağlarına. kimi de öğrencilere yardım ettiklerini, çok serbest yurt olduklarını söylüyor ama iş ciddiye binince (başıma geldi) bizim bazı kurallarımız var, sabah namazına kalkmak mecburi deniyor, ki bu örnek bile yurdun kurulma maksatını ortaya çıkartıyor. istemeyen kalmaz kardeşim falan de demeyin, mecburen girenleri geçtim, gecelemeye yer bulamayıp sokakta günlerce kalan öğrenciler de biliyorum ...

Gönderi tarihi:

dakt304lobs2.gif

Tarikata giriş raconu...

FARZ edelim ki taşrada terzisiniz.

Diyelim ki Güneydoğu'nun kalabalık kentlerinden birinde bütün günü kahvede parasına okey oynayarak geçiren bir gençsiniz.

Ucuz şarap içip karanlık mahallenizde naralar atarak efeleniyorsunuz.

Haytanın birisiniz yani...

KAYNAK:__________________________

10 Eylül 2006 / Ahmet HAKAN Hürriyet

o anlattığın kişi benim..

antepte gençken 2 yılımı geçirdim..

kahveden çıkmazdım..her gece sarhoştum...

arkadaş bir cemaatle tanıştırdı beni...

ve çok şükür şimdi namazımda niyazımda bir adamım..

inanılmaz derecede VATAN SEVGİSİYLE DOLDURDULAR KALBİMİ...

2 yıl sonra da hiç bir zorluk görmeden kendi isteğimle ayrıldım....

karalamaları bırakın artık..

o tertemiz insanları..

kendime küfrettiririm,bana dinimi hiçbir karşılık istemeden öğreten bu insanlara laf attırmam...

ALLAH RAZI OLSUN HEPSİNDEN...

Ne kadar alakasız şeyler , şöyle doğru düzgün mantıklı şeyler yazmak çok mu zor geliyor size..Allah ve rasulu beyanını bildirmiştir..Bunu siz tanımak istemiyor kaçıyorsunuz..Haberiniz yok onun girdiği vücudun nasıl hakikati haykırma başkalarınında kurtluşuna çalışma heyecanında olduğundan..Bende orta 3 e giderken bir cemaatle tanıştım ALLAHIMA BİN ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ , hem ilim hem iman sahibi oldum , ahlaklı oldum , doğrulardan taraf oldum yanlışa tepkiler verdim..Bize okul dersleri verdiler pikniğede gittik halı sahada topta oynadık..Bunların yanında Peygamber Efendimizi tanıdım , bizi batırmak için karaladıkları en büyük hazineler olsan islam alimlerinin kitaplarınıda okudum , HİÇBİR NE PARA İSTEDİLER NE BİR EYLEME OLAYA KARIŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR BENİ..Yıl sonu oldu ayrıldım sonra gayet bir sorun yaşamadan.. Şimdi ise nelere sımsıkı sarılmam gerektiğini çok iyi anladım ve diğer kardeşlerimdede anlatmaya çalışıyorlar..Ahmet hakanıda patronunuda iyi tanıyoruz , işleri islamın önünü kesmektir..Bakalım onun ve yandaşlarının hali nasıl olacak AHİRETTE

:clover::clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

o anlattığın kişi benim..

antepte gençken 2 yılımı geçirdim..

kahveden çıkmazdım..her gece sarhoştum...

arkadaş bir cemaatle tanıştırdı beni...

ve çok şükür şimdi namazımda niyazımda bir adamım..

inanılmaz derecede VATAN SEVGİSİYLE DOLDURDULAR KALBİMİ...

2 yıl sonra da hiç bir zorluk görmeden kendi isteğimle ayrıldım....

karalamaları bırakın artık..

o tertemiz insanları..

kendime küfrettiririm,bana dinimi hiçbir karşılık istemeden öğreten bu insanlara laf attırmam...

ALLAH RAZI OLSUN HEPSİNDEN...

:clover::clover::clover::clover:

İyi güzel de arkadaşlar..

Konu 10 Eylül 2006 / Ahmet HAKAN Hürriyet gazetesinde yazmış ve kendiside bir süre sizler gibi bu cemaatlerin içinden gelmiş biridir...

Ve bugün bunları yorumluyor ve dile getiriyorsa bu köşe yazarımız tarafından...

Bence artık birşeyleri düşünmenin zamanı geldiğini düşünüyorum...

Ve nazichane bende size bunu tavsiye ediyorum...

Dost sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

İyi güzel de arkadaşlar..

Konu 10 Eylül 2006 / Ahmet HAKAN Hürriyet gazetesinde yazmış ve kendiside bir süre sizler gibi bu cemaatlerin içinden gelmiş biridir...

Ve bugün bunları yorumluyor ve dile getiriyorsa bu köşe yazarımız tarafından...

Bence artık birşeyleri düşünmenin zamanı geldiğini düşünüyorum...

Ve nazichane bende size bunu tavsiye ediyorum...

Dost sevgilerimle..

bir adam var dıııı canı sıkılannnn fatihte cinayet işlen diiiii sıkıntısı bittiiiiii

ne dersin tarikatlara ve tarikatlar üzerinden islama saldırmak için iyi malzeme değil mi? yok deme gücenirim baksana sarıklı cüppeli insanlar rengini bildiğimiz halde kara çarşaflı denen kadınlar bunlar daha öncede orada yaşıyordu bu millet 28 şubatı görmeseydi belki tavırların tutardı ama millet uyandı bilirsin ki tarih çöplüğü nice insanları yutmuştur

bakın papa 16.Benediktus istanbul için ne dediğine bakın ve birde fatih teki patrikaneye adamların almadığı yer kalmamış çarşamba hariç sizde yok sarıklı yok cübbeli sanane kardeşim keyfimin kahyası mısın demokratik bir ülkedeyiz istediğim gibi giyinirim millet hesabını Allah(C.C.)'a verecek bunlardan biride sensin :excl:

Gönderi tarihi:

millet hesabını Allah(C.C.)'a verecek bunlardan biride sensin :excl:

Ben herşeyimle hazırım...

Sadece din adına yapılan böylesine kanlı olaylar az görünür olaylar değil sevgili dostum ve dünyada başka hiç bir dinde rastlanmayan bu duruma biz alıştık ve ne pahasına olursa olsun inançlar ile değil dinin bu yönüyle sonuna kadar kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz...

Herkes de bunu böyle bilsin...

Sevgiyle kalın...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

birilerinin

gece namaza kalkmasının ,bağışlarda bulunmasının ,kılığının kıyafetinin kime ne zararı var, hala anlamış değilim.allahıma çok şükür hayatım dan çok memnunum,kılınan namazlardan neden bukadar rahatsız oluyorsunuz.size kötülük öğretil miyor ki.insan öldürün demiyorlar .hayatınızı ve ahiretinizi kurtarmanızı n yollarını gösteriyorlar.seçim senin istediyin yolu seçe bilirsin.rabim kalp gözü açılanlardan eylesin.

Gönderi tarihi:

Tarikatlar üzerinden dinimize saldırmak,kimlerin işidir sağda solda laiklik atatürkcülük diye sloganlar atıp ama laikliğin hala ne demek olduğunu bilmeyen aciz kulların.

Hayır anlamadığım tarikat nedir bilmeyen insanların böyle sağda solda atıp tutmaları.Gülünç bi durum.İçinde olmayan neyin ne olduğunu bilemez, ancak bu şekilde karalama girişiminde bulunursunuz.

Gönderi tarihi:

Tarikatlar üzerinden dinimize saldırmak,kimlerin işidir sağda solda laiklik atatürkcülük diye sloganlar atıp ama laikliğin hala ne demek olduğunu bilmeyen aciz kulların.

Hayır anlamadığım tarikat nedir bilmeyen insanların böyle sağda solda atıp tutmaları.Gülünç bi durum.İçinde olmayan neyin ne olduğunu bilemez, ancak bu şekilde karalama girişiminde bulunursunuz.

Buyurganlığın temelinde kendine güven eksikliğinin yattığı unutulmamalıdır. Bu eğitim dizgesi değişmedikçe sorunların da çözülmeyeceği bilinmelidir. Çözüm, korkunun yerini sevginin almasıdır.

Sevgiyle kalın... :)

Gönderi tarihi:

Devir polyanna olmayı gerektirmiyo.. :)

Bencede..

Ama;Tanrı korkusunun yerini Tanrı sevgisi almalıdır. Korkulan bir nesnenin ardından gidilemez değilmi?.

Gönderi tarihi:

Sizde olmuşsunuz işte konr :D Ne güzel anlatmışsınız geçirdiğiniz evrimi... :)

Gönderi tarihi:

Evet Allah sevgisinin yerini Allah sevgisi almalıdır.Ama o korku öyle günlük hayattaki korku gibi değil ki,içinde az Allah korkusu olmalı ki nefsine hakim olasın.

Düşünmeden ve sorgulamadan bir lidere inanmak insanlığı felakete sürükleyebilir.

Tarihte başta Hitler olmak üzere, bunun örnekleri vardır.

Yeteri kadar uzun süre aldatılmışsak, aldatmacayı ortaya koyan her kanıtı reddeder, gerçeği kabullenmekte güçlük çekeriz.

Gerçek acı olduğundan ondan kopmaya ve avuntu aramaya itiliriz.

Tutarsız bir görüşün arkasından gidebiliriz.

Oysa akla dayalı bilim, kanıtları istendiğinde gösterebilir, akla dayalı olmayan inanışlar kanıt aramayı inanç eksikliği sayar değilmi arkadaşım?..

Gönderi tarihi:

Bunu genelleyemessin ama dimi?Şüphen mi var ki kanıt arama ihtiyacı duyasın?

İnsanlar 'inanç' a neden gerek duyar?

Bu gereksinim nasıl arttırılabilir?

İnanma gereksinimi ile bilgi ve eğitim eksikliği arasında doğrudan bağlantı vardır.

Bilgisiz ve eğitimsiz insanları yönetmek ve yönlendirmek kolaydır.

Aynı şekilde bir şeye inandırmak da kolaylaşmaktadır.

Bu nedenle tarih boyunca dinler hep devlet korumasında olmuş, otoriteyi korumak için bir araç olarak kullanılmıştır.

Hükümetler ise 'eğitim' e ayrılan parayı arttırma konusunda hep isteksiz davranmışlardır.

Demokratik ülkelerde bile sıklıkla böyle olmuştur doğru değilmi?

O zaman neden bu fark edilmezlik, bu kör uykular, görememezlik ve bu uyuşmuşluk...

Neden?, Neden?, Neden?...

Sevgiler..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.