Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yabani Otlardan Kurtulmanın Yolları


Radya

Önerilen İletiler

Bahçenizde çıkan yabani otlar sadece hoş olmayan bir görüntü yaratmakla kalmaz aynı zamanda çiçeklerinize zarar verirler. Neyse ki evinizde halihazırda bulunan bazı malzemeler ile bu otlardan kurtulabilirsiniz. İşte çiçeklerinize zarar vermeden yabani otlardan kurtulmanız için 9 doğal yol.

yabani-otlardan-dogal-yollarla-kurtulun.jpg

 

 

Çiçeklerinizin arasından çıkan yabani otları teker teker eliniz ile temizlemeye üşeniyor musunuz? Kimyasal ot öldürücülerin çiçeklerinize zarar vermesinden korkuyor musunuz? Çiçeklerinize zarar vermeden yabani otları temizlemek için bu 9 basit ve doğal yolu deneyin.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kabartma tozu

Yabani otların en başta çıkmasını önlemek daha sonra onları temizlemeye çalışmaktan daha kolaydır. Yabani otların çıkmasını önlemek için bahçenizdeki çatlakları kabartma tozu ile kaplayın.

Ancak bahçenizde zaten yabani otlar varsa kabartma tozu bu durumda da kullanışlı olabilir. 1 yemek kaşığı kabartma tozunu yabani otların köklerine işleyecek şekilde bolca dökün.

 

Baking Soda

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Tuz

Yabani otları yok etmek zor olabilir. Bu durumda bir miktar tuzu doğrudan yabani otlara dökmeyi deneyin. 

Alternatif olarak, bir tutam tuzu 2 bardak su içinde kaynatıp bir çözelti hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı doğrudan yabani otlara püskürtün.

People who cut back their salt intake to half the recommended amount per day may be more at risk of having a heart attack

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gazete kağıtları

Birkaç gazete kağıdını ıslatıp yabani otların üstüne örtün. Bu yöntem otların ışık, hava ve büyüme alanını kısıtladığı için zamanla ölmelerini sağlayacaktır.

Bahçeye gazete sererseniz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mısır unu

Mısır unu hem yabani otların çıkmasını engeller hem de çıkanları öldürür. Yabani otların çıkabileceği yerleri ve çıkmış olan yabani otları mısır unu ile kaplayın.

Global-Corn-Powder-Market.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Sirke

Otların veya çiçeklerinizin üstüne beyaz sirke ya da elma sirkesi püskürtün. Bu uygulamayı birkaç kere tekrarlamanız gerekebilir. Özellikle de yağmur yağarsa.

Sirke içindeki asit yabani otlardan kurtulmak için mükemmeldir. Sadece bitkilerinizin ve toprağın aşırı sirkeye maruz kalmadığından emin olun.

apfelessig-l.jpg?itok=_DppczMN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kaynayan su

Yabani otlardan kurtulmak için sudan daha ucuz ve kolay bulunan bir yol olabilir mi? Bir çaydanlık dolusu suyu kaynatın ve dikkatlice yabani otların üstüne dökün.

 

agua.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Ev yapımı ot ilacı

Sirke, tuz ve bulaşık deterjanı kullanarak doğal bir ot öldürücü karışım oluşturabilirsiniz. Bir sprey şişesi içine üç malzemeyi de eşit miktarlarda döküp yabani otların üstüne püskürtün.

Yabani otlardan kurtulmanın 9 doÄal yolu

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Malç

Yabani otları yok etmenin bir başka yolu malç kullanmaktır. Bahçenizi bir malç tabakası ile örtün. Bu sadece yabani otları örtmek ve öldürmekle kalmayacak, aynı zamanda yabani otlar öldükten sonra onları gizleyecektir.

Malç nedir:Toprağın üzerini örtmekte kullanılan tüm malzemelere ”malç” adı verilir. Bunun birçok faydası vardır ve doğanın doğrudan taklit edilmesidir, çünkü doğal ekosistemlerde çıplak toprağa nadiren rastlanır. Ağaçların tümü, iğne yapraklılar dahil, yapraklarını dökerek, diplerinde gittikçe derinleşen bir organik madde katmanı oluşturur. Bu katman doğal malçtır.

garden-mulch-types.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.