Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HOCAM BUNLAR CAİZMİ DEĞİLMİ... [İlahi. Fak. Öğr. üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, kadın ve erkeklerin düğünlerde birlikte oynamalarının ’haram’ olduğunu.)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

dakt304lofd3.gif

.

HOCAM BUNLAR CAİZMİ, DEĞİLMİ?...

KONYA Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, kadın ve erkeklerin düğünlerde birlikte oynamalarının ’haram’ olduğunu söyledi. Düğün geleneğinde İslami açıdan düzeltilmesi gereken noktalar bulunduğunu belirten İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çeker, şöyle dedi: "İslam’a uygun olan, kadın ve erkeklerin kendi aralarında eğlenip oynamasıdır. Bunda dinen sakınca olmadığı gibi, dinimiz aşırıya kaçmamak şartıyla bu tür eğlenceye izin vermiştir. Ancak, kadın ve erkeğin karışık vaziyette, birbirlerinin yanında, birbirlerine yakın olarak oynamaları dinimizde caiz görülmemiştir. Caiz kelimesi ise mekruh ve haramı içerir. Kadın ve erkeğin birlikte oynamasına ’mekruh’ denilemez. Çünkü bu daha ileri düzeyde yanlıştır. Dolayısıyla buna ’haram’ demek daha doğru olur. Müslümanlık iddiasında bulunan herkesin bundan uzak durması gerekir." (*1)

.......

Bu düşünce karşısından sevgili hocamızan bunların CAİZ OLUP/OLMADIĞINI soracağız...

Evet.

Evet, Sayın HOCAM ülkemizin en önemli yarasına çare olacak bir tespit yapmış.

Lütfen bu fırsatı kaçırmayalım ve HOCAMIZI ülkemizin diğer meseleleri ile ilgili değerli fikirlerini kamuoyu ile paylaşması için destekleyelim. Eminim HOCAMIZIN aşağıdaki sorularla ilgili fetvaları ülkemizin önünü açacaktır;

1-__ Bir Müslüman'ın, toprakları şehit kanı ile sulanıp çizilmiş VATAN topraklarını İsevilere Musevilere peşkeş çekmesi caiz midir?

2-__ ABD başkanı BUSH, Müslümanlara karşı haçlı seferi ilan edip Afganistan'ı Ortadoğu'yu kana bulayıp, Müslümanlara zulüm ederken, bir Müslüman'ın onun dümen suyundan gitmesi, iktidar olabilmek için onun icazetini alması caiz midir?

3-__ Bir Müslüman'ın İtalyan ayakkabısı ve kravatı, Fransız takım elbisesi giymesi caiz midir?

4-__ Bir Müslüman'ın, çocuklarını İslam düşmanı bir ülkenin Hıristiyan Okullarında okutması caiz midir? (Hem de Müslüman ülkelerde, Mısır'da El Ezher ve Suudi Arabistan'da benzeri okullar varken)

5-__ Sıradan bir Müslüman'ın evlilik veya sünnet düğününde ancak kap, kacak, tencere, tava bile zor hediye edilirken, bazılarına kilolarla altın hediye edilmesi caiz midir?

6-__ Bir Müslüman'ın bir diğerine "ULAN ANANI DA AL DA GİT..!!!!" demesi caiz midir?

7-__ Müslüman hanımlarımızın kullandığı İç çamaşırı dâhil diğer kıyafetlerinin üretiminde erkek işçilerin de çalıştığı düşünülürse, hanımlarımızın kıyafetlerine kimlerin ellediğini bilmeden almaları ve kullanmaları caiz midir?... (hatta bazı Müslüman hanımlarımızın Batılılar tarafından üretilen kıyafetleri beğenip satın alıp kullandıkları düşünülürse, kim bilir hangi Hıristiyan erkeğinin elinin değdiğini bile bilmeden, Allah korusun bunlar zaten Abdest filan da bilmez)

Sayın HOCAM sanırım bu konularda da ARAPÇA yazıların bulunduğu karatahta önünde yapacağınız açıklamalar; Ülkemizi dünya kamuoyunda bir anda TOP 10 a taşıyacak, işsizlik yolsuzluk yoksulluk yalan dolan gibi sorunlarımız kalmayacak hatta bu konudaki tespitleriniz DÜNYA BİLİMADAMLARI KONSEYİNİ de allak bullak edecektir.....

Sayın HOCAM organ bağışı caiz midir? bilmiyorum, ama ne olur hiç olmazsa BEYNİNİZİ, vakti kerahet gelip hakkın rahmetine kavuştuğunuzda (Allah geçinden versin, Allah uzun ömür versin) bir "ULUSLARARASI BİLİM KURULUNA" incelenmek üzere lütfedip, bağışlamanızı rica ediyorum....

Dehanızın sırlarından bizi mahrum etmemiş olursunuz...

Hepimize kadınsız ve günahsız bir dünya diliyorum…

(*1)-DİPNOT: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4948588.asp?top=1

Gönderi tarihi:

dakt304lofd3.gif

.

HOCAM BUNLAR CAİZMİ, DEĞİLMİ?...

KONYA Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, kadın ve erkeklerin düğünlerde birlikte oynamalarının ’haram’ olduğunu söyledi. Düğün geleneğinde İslami açıdan düzeltilmesi gereken noktalar bulunduğunu belirten İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çeker, şöyle dedi: "İslam’a uygun olan, kadın ve erkeklerin kendi aralarında eğlenip oynamasıdır. Bunda dinen sakınca olmadığı gibi, dinimiz aşırıya kaçmamak şartıyla bu tür eğlenceye izin vermiştir. Ancak, kadın ve erkeğin karışık vaziyette, birbirlerinin yanında, birbirlerine yakın olarak oynamaları dinimizde caiz görülmemiştir. Caiz kelimesi ise mekruh ve haramı içerir. Kadın ve erkeğin birlikte oynamasına ’mekruh’ denilemez. Çünkü bu daha ileri düzeyde yanlıştır. Dolayısıyla buna ’haram’ demek daha doğru olur. Müslümanlık iddiasında bulunan herkesin bundan uzak durması gerekir." (*1)

.......

Bu düşünce karşısından sevgili hocamızan bunların CAİZ OLUP/OLMADIĞINI soracağız...

Evet.

Evet, Sayın HOCAM ülkemizin en önemli yarasına çare olacak bir tespit yapmış.

Lütfen bu fırsatı kaçırmayalım ve HOCAMIZI ülkemizin diğer meseleleri ile ilgili değerli fikirlerini kamuoyu ile paylaşması için destekleyelim. Eminim HOCAMIZIN aşağıdaki sorularla ilgili fetvaları ülkemizin önünü açacaktır;

1-__ Bir Müslüman'ın, toprakları şehit kanı ile sulanıp çizilmiş VATAN topraklarını İsevilere Musevilere peşkeş çekmesi caiz midir?

2-__ ABD başkanı BUSH, Müslümanlara karşı haçlı seferi ilan edip Afganistan'ı Ortadoğu'yu kana bulayıp, Müslümanlara zulüm ederken, bir Müslüman'ın onun dümen suyundan gitmesi, iktidar olabilmek için onun icazetini alması caiz midir?

3-__ Bir Müslüman'ın İtalyan ayakkabısı ve kravatı, Fransız takım elbisesi giymesi caiz midir?

4-__ Bir Müslüman'ın, çocuklarını İslam düşmanı bir ülkenin Hıristiyan Okullarında okutması caiz midir? (Hem de Müslüman ülkelerde, Mısır'da El Ezher ve Suudi Arabistan'da benzeri okullar varken)

5-__ Sıradan bir Müslüman'ın evlilik veya sünnet düğününde ancak kap, kacak, tencere, tava bile zor hediye edilirken, bazılarına kilolarla altın hediye edilmesi caiz midir?

6-__ Bir Müslüman'ın bir diğerine "ULAN ANANI DA AL DA GİT..!!!!" demesi caiz midir?

7-__ Müslüman hanımlarımızın kullandığı İç çamaşırı dâhil diğer kıyafetlerinin üretiminde erkek işçilerin de çalıştığı düşünülürse, hanımlarımızın kıyafetlerine kimlerin ellediğini bilmeden almaları ve kullanmaları caiz midir?... (hatta bazı Müslüman hanımlarımızın Batılılar tarafından üretilen kıyafetleri beğenip satın alıp kullandıkları düşünülürse, kim bilir hangi Hıristiyan erkeğinin elinin değdiğini bile bilmeden, Allah korusun bunlar zaten Abdest filan da bilmez)

Sayın HOCAM sanırım bu konularda da ARAPÇA yazıların bulunduğu karatahta önünde yapacağınız açıklamalar; Ülkemizi dünya kamuoyunda bir anda TOP 10 a taşıyacak, işsizlik yolsuzluk yoksulluk yalan dolan gibi sorunlarımız kalmayacak hatta bu konudaki tespitleriniz DÜNYA BİLİMADAMLARI KONSEYİNİ de allak bullak edecektir.....

Sayın HOCAM organ bağışı caiz midir? bilmiyorum, ama ne olur hiç olmazsa BEYNİNİZİ, vakti kerahet gelip hakkın rahmetine kavuştuğunuzda (Allah geçinden versin, Allah uzun ömür versin) bir "ULUSLARARASI BİLİM KURULUNA" incelenmek üzere lütfedip, bağışlamanızı rica ediyorum....

Dehanızın sırlarından bizi mahrum etmemiş olursunuz...

Hepimize kadınsız ve günahsız bir dünya diliyorum…

tebrikler dipnot arkadaşım :clover:

dost sevgilerimle

Gönderi tarihi:

ben sayın hocam adına cevaplayayım, caizdir evladım!

ülke topraklarımızı isevilerle musevilerle korumayalım da komünistler mi bassın(bu foruma göre ortalık bir sürü *** gomonist kaynıyor ya!)

bush da dini bütün bir beşerdir evladım, biz kucaklayan, herkesi kabul eden bir ceddin evlatlarıyız.ne olmuş hristiyansa, mazallah solcu değil ya!

her yer arabistan değil ki evladım, hem biz modernizmi ve dindarlığı aynı kefede eritmiş insanlarız! elbet fransız takım elbisesi giyeceğiz. ayrıca da hakkını yemeyelim, iyi ayakkabı yapıyo italyan kefereler!

ilim çin'de dahi olsa gidiniz, e şimdi ilim de oldu sıcak para,kapitalizm. bakma sen biz müslümanlığı yayıyoruz oralarda!

hediyenin büyüğünü küçüğünü ölçmek günahtır evladım, sen milletin yıllardır alın teriyle! biriktirdiklerine, o çoşkun ve nurlu nehir gibi akan yüreklerinden bahşettiklerine mi göz koydun bre kafir!

o yüce şahsiyet, etrafını saran bir takım cenabet veyahut solcuların içinden o şahsa "ananı bacını al git bu şer ve günah ortamından, UğurLAN demiştir, nerenizden dinliyosunuz bakem, yoksa sen de mi solcusun!

uzun programda yıkayınca helal mal olurlar, korkma! hem senin gözün nerelerde bakem!o giysileri genç kızlar alıp kötü yollara meyletmesinler diye alıyorlar hem, sen ne bilirsin, yakıyolar sonra onların hepsini!

işsizlik, açlık, yoksulluk boş işler, sen öbür tarafa hazırlandın mı? bırak evladım bu solcu söylemlerini!

her şeyimi veririm, beynimi vermem! onsuz ne ederim öbür tarafta?!

Gönderi tarihi:

Sevgili dipnot,yine yaptın yapacağını :clover::clover:

Öyle bir konuya dokunmuşsun ki ne yazılması gerektiğinin ciddi bir şekilde düşünülmesi gerekir Sevgili bilim adamımızın medyatik olma isterisinin bir parçası mı olacağız onu bilemiyorum.

BU konu burada tartışıldığı takdirde,Eroinden ölenler,fuhuş,uyuşturucu ticareti ve cocuklarımızın içinde olduğu felaketler,Ahlaksız teklifler,bozulmuş ve parçalanmış aile dramları,medyada alınıp satılan gizli çarpık ilişkiler gibi birçok uç olay,bu düşünceyi savunmanın kanıtları olacaktır.

Asıl konunun insana değer verme olduğu,paylaşma olduğu bilerek saptırılacak,konu özünden uzaklaştırılıp değişik bir platforma taşınacaktır sevgili dipnot

Ama sürekli okuyacağım ve kişisel düşüncelerimi yazacağım.

Dilerim ki düşüncenin temelindeki tartışılır.

Bir yerde bu yazıyı yazmak zorunda oluşumun sebebi,konunun saptırılma korkusudur.

sevgilerimle :)

Gönderi tarihi:

boş konularla ilgilenmeyin....saçma sapan şeyleri insanlara sunmayın , insanları oyalamayın...bu konuya cevapta yazmayın arkadaşlar...selamlar..

Size boş gibi gelen bu konular bizim için çok büyük önem teşkil edebilmekte sevgili imtihaninsirri...

Çünkü asıl gerçek o ki küçük detaylarda gizli olanlardadır bence...

Yanlış anlamış olabilirsiniz ve sizce aşağıda 7 madde halinde saydıklarım gerçekten boş şeylermi gerçekten...

Gönderi tarihi:

Vayyyy be... Duydunuz mu arkadaşlar, düğünlerde kadınların ve erkeklerin birarada oynamaları harammış... Gitti bir türk geleneği daha... Zaten erkeklerde kadınlarla bir arada oynamak için fırsat kolluyorlardı; "bir düğün olsa da kadınlarla yanyana oynayıp tahrik olsak"... Artık bunlardan midem bulanmaya başladı. "Kara taassub"un bundan daha iyi açıklaması olabilir mi acaba?

Peki hocam oynayan kadınlar kara çarşaflar içindeyse caiz midir? Yani oynarken vücut hatları belirgin olmuyorsa bu haramı ortadan kaldırır mı, yoksa kadının orada bulunması haram için yeterli midir? Bir orta yol bulamaz mıyız? Zaten tahrik olduğumuz bir düğünler kalmıştı, onu da almayın elimizden...

Gönderi tarihi:

ben her zaman bu caiz midir değil midir tarzı açıklamaları merakla takip etmişimdir

gazetelerde de böyle şeyler soruluyor söyleniyor

yukarıda anlatılan örnekte de yine insan mantığının bazen nasıl bir faciaya dönüştüğünü gördüm

böyle saçma şey olmaz bana göre prof olmuş bir kişinin nasıl olurda böyle bir mantığı oluştuğurduğunu hala anlayamadım.belki prof olduğu için dir derin araştırmalar yapar, çalışmalar yapar sonucunda ortaya bazı kesimlerce hemen kapılıp doğru kabul edilen bir saçmalık ortaya çıkar

ben bu prof umuzun böyle bir yargıya tek başına vardığına inanmıyorum.bana göre mutlaka birileri kulağına bişeyler fısıladamıştır veya okumuştur.

ne yazık ki böyle düşüncelere sonradan sahip olabilecek kişiler, belli universitelerde kendilerine önemli mevkiler buluyor.

Gönderi tarihi:

Sevgili dipnot,yine yaptın yapacağını :clover::clover:

Öyle bir konuya dokunmuşsun ki ne yazılması gerektiğinin ciddi bir şekilde düşünülmesi gerekir Sevgili bilim adamımızın medyatik olma isterisinin bir parçası mı olacağız onu bilemiyorum.

BU konu burada tartışıldığı takdirde,Eroinden ölenler,fuhuş,uyuşturucu ticareti ve cocuklarımızın içinde olduğu felaketler,Ahlaksız teklifler,bozulmuş ve parçalanmış aile dramları,medyada alınıp satılan gizli çarpık ilişkiler gibi birçok uç olay,bu düşünceyi savunmanın kanıtları olacaktır.

Asıl konunun insana değer verme olduğu,paylaşma olduğu bilerek saptırılacak,konu özünden uzaklaştırılıp değişik bir platforma taşınacaktır sevgili dipnot

Ama sürekli okuyacağım ve kişisel düşüncelerimi yazacağım.

Dilerim ki düşüncenin temelindeki tartışılır.

Bir yerde bu yazıyı yazmak zorunda oluşumun sebebi,konunun saptırılma korkusudur.

sevgilerimle :)

Vayyyy be... Duydunuz mu arkadaşlar, düğünlerde kadınların ve erkeklerin birarada oynamaları harammış... Gitti bir türk geleneği daha... Zaten erkeklerde kadınlarla bir arada oynamak için fırsat kolluyorlardı; "bir düğün olsa da kadınlarla yanyana oynayıp tahrik olsak"... Artık bunlardan midem bulanmaya başladı. "Kara taassub"un bundan daha iyi açıklaması olabilir mi acaba?

Peki hocam oynayan kadınlar kara çarşaflar içindeyse caiz midir? Yani oynarken vücut hatları belirgin olmuyorsa bu haramı ortadan kaldırır mı, yoksa kadının orada bulunması haram için yeterli midir? Bir orta yol bulamaz mıyız? Zaten tahrik olduğumuz bir düğünler kalmıştı, onu da almayın elimizden...

dipnot :clover:

ben her zaman bu caiz midir değil midir tarzı açıklamaları merakla takip etmişimdir

gazetelerde de böyle şeyler soruluyor söyleniyor

yukarıda anlatılan örnekte de yine insan mantığının bazen nasıl bir faciaya dönüştüğünü gördüm

böyle saçma şey olmaz bana göre prof olmuş bir kişinin nasıl olurda böyle bir mantığı oluştuğurduğunu hala anlayamadım.belki prof olduğu için dir derin araştırmalar yapar, çalışmalar yapar sonucunda ortaya bazı kesimlerce hemen kapılıp doğru kabul edilen bir saçmalık ortaya çıkar

ben bu prof umuzun böyle bir yargıya tek başına vardığına inanmıyorum.bana göre mutlaka birileri kulağına bişeyler fısıladamıştır veya okumuştur.

ne yazık ki böyle düşüncelere sonradan sahip olabilecek kişiler, belli universitelerde kendilerine önemli mevkiler buluyor.

:clover::clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

O hükümler inananlar içindir..

İnancı olmayanlar istediği yerde, istediği şekilde oynayabilir..:)

Problem yok yani, rahat olun arkadaşlar..

Devam..

http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=37193

evet şimdi bu zatın bu başlıkta yazdıklarına bakalım.

ardından bu mesajına bakalım.

ok kendisi inancı olmayan sınıfında o halde :)

biraz tutarlılık olsun be.

Gönderi tarihi:

Dans topicini göstreceğinizi bile bile öyle yazdım..

Sende çok iyi bilirsinki..

Bir hükmü inkar etmek başka, o hükmü tam olarak yerine getirememek başkadır..

İtikatimize göre, dinimizin herhangibir hükmünü, inkar eden, alaya alan, hafife alan dinden çıkmış sayılır..

Fakat hükmü kabul ettiği halde yerine tam olarak getiremeyen sadece günahkardır..

Dinimizde namaz yoktur dersen dinden çıkarsın, namaz vardır dersin fakat kılmazsın sadece günahkarsın..

Reelde dini vecibelerimi tam olarka yerine getiremiyor..

Nefsimin peşinde ha bire sürünüyorum..

Alah affetsin..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

İtikatimize göre, dinimizin herhangibir hükmünü, inkar eden, alaya alan, hafife alan dinden çıkmış sayılır..

Fakat hükmü kabul ettiği halde yerine tam olarak getiremeyen sadece günahkardır..

Dinimizde namaz yoktur dersen dinden çıkarsın, namaz vardır dersin fakat kılmazsın sadece günahkarsın..

Alah affetsin..

Saygılar..

:)

hadi canım sende. yüzlerce mesajlık başlıkta değilde, burada mı aklına geldi kadın ve erkeğin dansının haram olduğu :)

bir yandan "yok mu benle danseden, şöyle dan edicez böyle dans edicez" diye başlıkta döktürün.

ondan sonra gel buraya. Kadın ve erkeğin dansı haramdır diye. ders ver.

birde diyorsun ki "inançsızlar istediği gibi oynasın" oynayan sensin. önce kendine bakıcaksın. sonra başkasının inancına laf atacaksın.

Gönderi tarihi:

isteyen istediği gibi düğün yapabilir.herkes kadınlı erkekli tepinmek zorunda mı?

Evet herkes kadın ve erkeğin beraber ve birlikte olduğu biryerde pekala eğlenebilir, dans edebilir ve etkinliklere en doğla bir şekilde katılabilir...

.

maata06zs2.jpg

.

Umarım Atatürk türkiyesinde buna engel yok değilmi arkadaşlar...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

kim zorluyo ki

oynamasınlar canım

ama görüyoruz düğünlerde "kalk kız ayşe kalk kalk gir şu halaya"diyenlerin ve o halayda erkeklerinde olduğunu...yani onlar sorun etmezken bu olayı bir hoca çıkıyor vıdı vıdı konuşuyor.

Sevgili nicomedias...

Maalesef dediğin gibi vıdı vıdı dan başka birşey değil getirilen noktalar...

Konunun özün nerdeeeee...

Getirilen nokta nireeee...

Dost sevgilerimle...

Gönderi tarihi:

Hocam kadınlı erkekli tepinmek günah ise;

ben evlenirsem(Allah korusun da mesela) eşimle dans edemicemmi?

edersem abdesttim bozulurmu?

dokunmadan ankara misket oynasak olur mu caizmidir?

derdiniz dalga geçmekse ayrı sefanızı sürün tatlı tatlı yemenin acı acı geğirmesiolur :excl: neymiş eşimle dans edemicem mi bu ne saçma soru **** gerdeğe de uzaktan kumandayla mı girecek millet töbe töbe :)

Alah affetsin..

Saygılar..

sedat kardeş yada abiyada amca artık hangisi olursa :) bir arkadaşolarak eleştiri yapsam sana nasıl olur itikatın ve fikriyatın eğer hayatına tatbik edemiyorsan bi yerlerde bieksik var şöyle bir örnek vereyim namaz kılan bir kimse bir eğer zinayı bırakamıyorsa namazında bir problem var demektir zira yanlış hatırlamıyorsam ayet olsa gerek "hakkıyla kılınan bir namaz insanı bütün kötülüklerden alı kor" buyurulmuştur. ve peygamber Efendimiz (S.A.V.) miraçta dudakları makaslarla kesilen birilerini gördüğünde Cebrail (A.S.)'a bu nedir diye sorduğunda "bunlar söyledikleriyle amel etmeyen alimlerdir" diye cevap vermiştir. tabiki eksiklikten bahsediyorsun amenna kabulediyorum hepimizde mevcut ama söylediklerini(mizi) hayata tatbik etmeni beklerim zira dans topici tezat oluşturuyor..kibirden Allah(C.C.)'a sığınırım ben bile şu "not al arkadaşım" topicine "not al arkadaşım bu akşam size geliyorum" diye eğlenceli bişi yazacaktım vazgeçtim çünkü böyle birşey olmayacağı için yalan söylemişolurum şaka da olsa yalan söylemek oluyor

ve bu hadis açıklıyor neden yazmadığı mı

"Yazıklar olsun o kimseye ki, insanları güldürmek için konuşur ve yalan söylerler! Yazık ona, yazık ona.

Tirmizi, Zühd 10

eğer inancımızı hayatımıza tatbik edersek inanıyorum ki daha güzelgünler bizlerin olacak umarım beni yanlış anlamamışındır

Fİ EMANİLLAH

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.