Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2006 18 yıl Bir şarap bardağına ağzına kadar su koyalım.Daha sonra elimizdeki toplu iğneleri sivri uçları altta olmak üzere yavaş yavaş bardağa atalım.400 toplu iğne atmamıza rağmen su bardaktan taşmayacaktır.Bunun sebebi nedir..?
Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2006 18 yıl Taşma olmayacaktır. Toplu iğne kütleleri toplamı su kütlesinden azdır. Arşimet kanunu. Toplu iğneler arası boşluk daima bu kuralın uygulanmasına imkan tanır. Yanlış cevap.Unutma ki bardak ağzına kadar dolu ve elbette toplu iğnelerinde bir kütlesi var..
Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 18 yıl MERHABA sudaki gerilimden dolayı toplu iğneler suya batmaz ve suyun yüzeyinde kalırlar. bu yüzdende hiç su taçmaz.
Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 18 yıl Merhaba Medikal'cim.. Cevabın yanlış arkadaşım,iğneler suyun içinde..
Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 18 yıl "yuzey gerılımı" denen fizik olayı... google dan arastırabılırsınız.. yada ben sıze acıklayabılırım ama cevap yeterlı sanırım... (bu arada HY Kıtapları cok tutuluyor sanırım.. bılmece oralardan mı ?)
Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 18 yıl "yuzey gerılımı" denen fizik olayı... google dan arastırabılırsınız.. yada ben sıze acıklayabılırım ama cevap yeterlı sanırım... (bu arada HY Kıtapları cok tutuluyor sanırım.. bılmece oralardan mı ?) Cevabın doğru papatyakız..Ama HY tahminin yanlış,Adnan Oktar'ı pek sevmem.. Tebrik ederim.. Açıklaması şu; Dediğin gibi yüzey gerilimi nedeniyle su taşmadan önce kabararak yükselir ve bardağın kenarına tutunur.Konulan 1 toplu iğne 5 mm küp hacme sahiptir.Ve konulan 400'e ek olarak bir 400 tane daha koysak yine de taşıracak gerilimi sağlayamayız..
Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2006 18 yıl tarus bu tür şeyler genel bilgi soruları ama yinede öğrenmeye değebilr..........
Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2006 18 yıl Bu cevap; toplu iğnenin büyüklüğüne, yapısına, hammaddesine, suyun kireçlimi kreçsizmi olduğuna, yine suyun diğer maddeler aşısındanyoğunluğuna, bardağın ağız kenar yapısının kalınlığına, inceliğine, kırık, çatlak, yamuk oluşuna yada olmayışına, deneyi yapanın elinin titreyip titrememesine göre rakamsal olarak değişir.. Belki şartlar öyle oluşacaktırki 100 iğneyle taşacaktır.. Yüzey gerilimininde belli sınırı vardır.. Bu sınır bulunduğu konum özeliğne göre değişir... Rakamları bir kenara bırakırsak güzel bir bilgi paylaşımı... Tşk arkadaşım.. Saygılar...
Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2006 18 yıl Bu cevap; toplu iğnenin büyüklüğüne, yapısına, hammaddesine, suyun kireçlimi kreçsizmi olduğuna, yine suyun diğer maddeler aşısındanyoğunluğuna, bardağın ağız kenar yapısının kalınlığına, inceliğine, kırık, çatlak, yamuk oluşuna yada olmayışına, deneyi yapanın elinin titreyip titrememesine göre rakamsal olarak değişir.. Belki şartlar öyle oluşacaktırki 100 iğneyle taşacaktır.. Yüzey gerilimininde belli sınırı vardır.. Bu sınır bulunduğu konum özeliğne göre değişir... Rakamları bir kenara bırakırsak güzel bir bilgi paylaşımı... Tşk arkadaşım.. Saygılar... Kral hoşgeldin.Seni burada gördüğüme sevindim..
Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2006 18 yıl Teşekkür ederim.. Bende seni gördüğüme sevindim inan.. Farklı ortamlarda muhabbet daha farklı oluyor..
Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2006 18 yıl Taurus ve Kralx Allah iyiliğinizi versin emi... Valla iyi dilek diledim size haaa... Yanlış anlamayın
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.