Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İncesaz Topluluğu


Misafir Ferfecir

Önerilen İletiler

mpic5483.jpg

 

İncesaz’ın tarihi Murat Aydemir ve Derya Türkan’ın İTÜ Devlet Konservatuarı’nda okudukları yıllara dayanıyor. 1997 yılında “Ahenk” adlı bir tanbur - kemençe albümü yapan Aydemir ve Türkan, ayni sene Yeni Türkü grubundan Cengiz Onural ile bir araya gelerek İncesaz’ın temellerini attılar.

 

1997’de ilk albümün çalışmaları sırasında gruba vurmalı çalgılarda Mahinur Özüstün ve Murat Buket, kanunda Taner Sayacıoğlu katıldı. “İkinci Bahar” ve “Ekmek Teknesi” adlı dizilerin müziklerine imza atan topluluk, süreç içinde vurmalı çalgılarda Ahmet Özbilen ve Hüseyin Tuncel, basta Akın Aral, piyano ve tuşlu çalgılarda Ceyda Pirali’nin katılımıyla zenginleşti.

 

İncesaz’ın bugüne kadar solist olarak birlikte çalıştığı sanatçılar arasında Sezen Aksu, Leman Sam, Zuhal Olcay , Melihat Gülses, Münip Utandı, Bora Ebeoğlu, Salih Bilgin, Uğur Işık, Muammer Ketencoğlu, Baki Kemancı, Hüsnü Şenlendirici ve Cengiz Özkan yer aldı. İncesaz’ın, Melihat Gülses’in solist olarak katıldığı son albümü “Eylül Şarkıları” ismini taşıyor.

 

Türk Müziği, Halk Müziği, caz ve pop’tan beslenerek kendine özgü bir müzik dili yaratan İncesaz topluluğu müziklerini Halk Müziği, Klasik Türk Müziği, Türk Cazı pop müziğinin bir füzyonu olarak nitelendiriyor. İncesaz’in müzik anlayışını, bir yandan geleneksel müzikten gelen nağme, makam ve usul çeşnisi, diğer yandan da armoniyle kaynaşan, enstrüman ve ritim yönünden zengin ve çağdaş bir altyapı oluşturuyor.

 

Kaynak: www.evrensel.net

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

Walla incesaz ile ilgili ne bulduysam gepsini indirdim.

Türkiyede eğer bir elin parmakları kadar sanatçı ve topluluk varsa emin olun ki İncesaz bunların içinde olacaktır. Lakin topladıgım incesaz albümlerini internetten indirdim. Yani parasal destek olmadım. ama gönülden destekliyorum.:D:D:D

 

İnşaallah İncesaz ve incesaz gibiler ölmez, aksine çoğalırlar... Tebrik ediyorum. İkinci Baharın da hastasıyım zaten. Full arşiv yaptım onu da...

Bu arada Necip Gülses : Siz yaylı tanbur sanatçisi misiniz? Pek bir bilgim yok ama yaylı tnbulr, ney, kanun ve ustasından hüzünlü piyano melodileri beni kendimden geçiriyor. Resman ağlıyor tanburla ney yaaaa!

 

Bir de Ömer Faruk Tekbiliek var tabii...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Sayın Necip Gülses Beyefendi ve Melihat Gülses Hanımefendi. Saygılar sunuyorum. 2003 de hazırlamış olduğunuz Hüznün Hikayesi adlı albümünüzü daha piyasaya çıkar çıkmaz aldım. Özellikle Necip Gülses'in bestesi olan Hüznün Hikayesi (albüme de ismini vermiş) son dönemde bestelenen çok iyi şarkılardan biri, albümün içeriğinde de ünlü bestekararımızın en son eserleri yer alıyor. Hepsi birbirinden güzel ve Melihat Hanım'ın yorumu da şarkılara başka bir güzellik katıyor. En son albümünüz Narçiçeğim2 albümü de çok başarılı. Ancak Hüznün Hikayesi'nde olduğu gibi yeni eserlerle yapılan albümleri dinlemek daha çok mutlu ediyor beni. Çünkü yeni eserler, Klasik Türk Müziğinin geleceği. Ne olur sakın durmayın ne yapıyorsanız yapmaya devam edin bu müziği hala dinleyen ve çok sevenler var. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.