Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

koyu_mavi

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    46
  • Katılım

  • Son Ziyaret

koyu_mavi Hakkında

  • Doğum Günü 27-07-1983

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    İzmir

koyu_mavi - Başarıları

Yazar

Yazar (5/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. koyu_mavi doğum gününüz kutlu olsun!

  2. koyu_mavi doğum gününüz kutlu olsun!

  3. koyu_mavi doğum gününüz kutlu olsun!

  4. koyu_mavi doğum gününüz kutlu olsun!

  5. koyu_mavi doğum gününüz kutlu olsun!

  6. koyu_mavi doğum gününüz kutlu olsun!

  7. koyu_mavi doğum gününüz kutlu olsun!

  8. Bakınız aradan bir yıla yakın zaman geçti. Ne oldu ? Yeni çıkan Türk Sanat Müziği albümlerinde bir "çok sesli yorumlama yarışması" var gibi. Ve bu yarışmanın kazananı yok. Kaybeden Belli Türk Müziği. Tüm sanatçılar bir çok sesli Türk müziği yorumlama furyasına kapılmış gidiyorlar. Zekai Tunca'nın son iki albümü (Seni Aşksız Bırakmam - Aşka Merakım Ezelden) sanki pop müzik gibi oysa Alaturka yarışmasındaki yorumu ne kadar çok sevmiştim hatta oy da gönderdim. Ancak bu albümü satın almadım. İnternetten indirdim. Niye mi? Türk Müziği değil de ondan. Sanatçının diğer albümlerinin orjinalini satın almıştım. Melihat Gülses'de son çıkardığı albümünde(Beyaz Köpükler) çok sesli Türk Müziği yapmış(!), Türk Müziği havasından çok batı müziği havası var albümde opera havası... Bu albümü de satın almadım? Neden mi ? Opera dinlemek isteseydim bir çok seçeneğim vardı. Melihat Gülses'in albümünü almama gerek yok. Sanatçının bundan önceki albümlerinin orjinalini edinmiştim. Narçiçeğim 1-2, Hüznün Hikayesi, İki Eylül Şarkıları... Samime Sanay'ın son albümü de keza öyle zaten ismini bir duyduk sonra unuttuk gitti. Bu arada Hasan Eylen de bir albüm çıkarmış onun da demosunu dinledim. Tanrım bu kadar güzel bir sesle şarkılar bu kadar mı kötü yorumlanır. Bilemiyorum TRT de dinlediğim tarza hiç benzemiyor. Sanki o Hasan Eylen gitmiş başka Hasan Eylen gelmiş. Çok seli müzik yapma çabası içinde çok kötü bir albüm ortaya çıkmış. Sanatsal değeri tartışılır Hasan Eylen'e yakışmamış. Umut Akyürek'in son albümü nasıl onu bilmiyorum kendisi eski bir TRT sanatçısı olmasına rağmen sesini sevmiyorum. Bu benim kişisel görüşüm umarım o da çok sesli Türk Müziği furyasına kapılmamıştır. Emel Sayın'ı hiç sormayın; M.Nurettin Selçuk'un parçalarını armonize etmiş. Yazık! Bu isimler Türk Sanat Müziği yorumcularının en değerlileri ve eşsiz sese sahip olanları, diyebilirsiniz ki sen de hiçbirşeyi beğenmiyorsun. Ben Türk Müziği'nin koyu bir taraftarı iyi bir dinleyicisiyim. Ama bu müzikler benim müziğim değil. Kusura bakmayın ama böyle. En son satın aldığım orjinal albüm Mediha Demirkıran - Odeon Yılları'dır. Ve tavsiye ederim. Umarım sanatçılarımız gerçeği görür, yeni nesile Türk Müziği'ni sevdirmek uğruna bu müziğin yozlaşmasına zemin hazırlamazlar. Bu tarzda müzik yapmaya devam ederlerse benim gibi genç Türk Müziği dinleyenleri tarafından dahi dinlenmediklerini fark edeceklerdir. Bunun yanında Faruk Tınaz ve Ferdi Tayfur gibi isimlerin yaptığı Türk Sanat Müziği albümlerini eleştirmeyeceğim. Gerekte yok zaten. İnternetten indirmeyi dahi düşünmedim. Demolarını dinledim. Ve indirmedim. o kadar
  9. Nihansın Dideden Ey Mest-i Nazım - Rast - Hacı Faik Bey Cana Rakibi Handan Edersin - Uşşak - Giriftzen Asım Bey Gamzedeyim Deva Bulmam - Uşşâk - Tatyos Efendi. Güle Sorma O Bilmez Makam - Sabâ - Erol Sayan Gördüm Seni Bir Gün - Uşşak - Sadettin Kaynak Geceler - Uşşâk - Kemal Gürses Akşamın Olduğu Yerde Akşamın olduğu yerde - Hüzzam - Avni Anıl Neydin Güzelim - Saba - Şerif İçli Yalnız Bırakıp Gitme Bu Akşam - Uşşak ? Mısırlı Udi İbrahim Efendi Menekşe Gözler Hülyalı - Uşşak - Yesari Asım Ersoy Menekşe Gözlerde Hiç Vefa Yokmuş - Hüzzam - Şekip Ayhan Özışık Köşküm Var Deryaya Karşı - Uşşak rumeli türküsü Alişimin Kaşları Kare - Uşşak rumeli türküsü Dayler Dayler - Uşşak rumeli türküsü Bakmıyor Çeşm-i Siyah - Nihâvend Bestekâr - Hacı Arif Bey Olmaz İlaç - Segâh - Hacı Arif Bey Madem Küstün Dargındın - Hüzzam - Yusuf Nalkesen Dargın Ayrılmayalım - Hüzzam Gecenin Matemini - Hüzzam - Selahattin Pınar Her günüm mazide kalmış - Uşşak - Nasibim Mehmet Bey Bunlar en sevdiğim şarkılardan ilk aklıma gelenler kusura bakma 10 tane ile sınırlı kalamadım.
  10. koyu_mavi

    ANAYASA

    Anayasa taslağını ortaya koyduktan sonra bu taslak üzerinde fikirlerimi beyan etmek istiyorum. Bu Anayasa taslağı öz olarak 1961 anayasasında oluşturulan bazı kurumları kaldırmak ya da yetkilerini oldukça daraltarak yasama yetkisinin sadece meclise, yürütme yetkisinin ise bakanlar kuruluna verilmesini amaçlıyor. Taslağa göre yargı kurumu olan mahkemeler de iktidarın etkisine daha açık bir hale gelecek. Buna karşı şöyle bir eleştiri getirebilirsiniz; "Canım nolacak ki 'cumhuriyet' halk idaresi değil mi? Herşeyi meclis yapsın tam demokrasi sağlansın." Ben de bu sava karşı şu cevabı veririm. Anayasanın tüm yetkileri meclise vermesi şu sorunu doğurur. Ülkenin yavaş yavaş siyasi bir diktatörlüğe sürüklenmesi... Bu demokrasinin yolunu açmak yerine tıkar. Çünkü demokrasilerde tek görüşün cuntası değil, görüşlerin ortak olarak olarak temsil edilmesi önemlidir. Meclisde ezici üstünlüğü olan bir parti günden güne devletin güçlerini kendi tarafına çekip Cumhuriyet Diktatörlüğü kurabilir. Bunu bu iktidar yada şu iktidar yapar demiyorum "yapabilir" diyorum. Bunun yanında taslak anayasada cumhurbaşkanı'nın yani anayasada "Devletin Başı" diye vurgulanan kişinin verdiği kararlardan dolayı yargı yolunun açılması çok yanlıştır. Özellikle milletvekili dokunulmazlığına herhangi bir sınırlandırma getirmeden. Birilerini hapishaneden alıp meclise sokacaksınız. Aynı zamanda cumhurbaşkanının yargılanması yolunu açacaksınız. Ayrıca bence sivil anayasa oluşturulmasından önce çözülmesi gereken birçok siyasal ve hukuksal sorun var. Neler mi? Başta söyledik milletvekili dokunulmazlıkları ve seçim kanunu.... Buna ek olarak toplumsal sorunlar... Eğitim sorunu, sağlık sorunu, adalet sorunu, işsizlik... Anayasa birincil öncelik değil önce devlet kurumları ve özel sektördeki çıkmazların çözümlenmesi gerekiyor.
  11. koyu_mavi

    ANAYASA

    Sayın form okuyucuları yeni Anayasa taslağında yer alan bazı konular şunlar: Cumhurbaşkanı Yetkisine Sınırlandırma : Cumhurbaşkanının yetkileri azaltılacak. Cumhurbaşkanının bürokrat atamalarındaki yetkisi kaldırılacak ve Köşk'e sadece vali ve büyükelçi atamasına ilişkin kararnamaler gönderilecek. Cumhurbaşkanının yüksek yargı organlarına üye atamasına yönelik yetkisi de sınırlandırılacak. Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemlere karşı yargı yolunun açılması da gündeme gelebilecek. YAŞ'a Yargı Denetimi: AKP iktidarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri arasında polemiğe neden olan ve Başbakan Erdoğan'ın şerh düşmesine yol açan YAŞ kararları yargı denetimine açılacak. Böylece ordudan ihraç edilen askerler dava açabilecek. HSYK'da Bakan Olmayacak: Adalet bakanının Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğinden çıkarılması öngörülüyor. Yine tartışmalı konular arasında yer alan Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu kararları da yargı denetimine açılacak. YÖK Kalkıyor: Yüksek Öğrenim Kurumu kaldırılacak. Üniversite rektörlerinin yer aldığı Üniversitelerarası Kurul güçlendirilerek yetkileri artırılacak. Rektörlerin atanmasında cumhurbaşkanı devre dışı kalacak, rektörlerin üniversitelerde yapılacak seçimle göreve gelmesi düzenlenecek. Hak ve özgürlüklere AB standardı: Temel hak ve özgürlükleri güvence altına alan düzenlemeler geliyor. Düşünce ve ifade hakkı ile inanç özgürlüğü alanı genişletiliyor. Bu haklara Avrupa Birliği standardı getirilecek; bu haklar ancak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında bir sınırlandırmaya tâbi tutulacak. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ilke ve standartları anayasada da ifadesini bulacak. Anayasa Mahkemesi'ne Dokunulacak: Anayasa Mahkemesi'nin yapısı tartışılıyor. Mahkemenin üye sayısının artırılması ve üyelerin bir kısmının Meclis tarafından seçilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanının üye atama yetkisi kaldırılabilir. MGK Anayasa Dışına: MGK'nın anayasal bir organ olmaktan çıkarılması da planlanıyor. Buna göre, anayasada tarif edilen bir kurum olmaktan çıkacak, yasalarla düzenlenen bir kuruluş haline dönecek. Zorunlu Din Dersi Kalkıyor: Taslak çalışmalarında, özellikle Alevi kökenli vatandaşların eleştirisine neden olan, 1982 Anayasası'yla düzenlenen zorunlu din dersinin yeni anayasada yer almaması da tartışıldı. Anayasa'daki "Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve orta öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır" hükmünün anti demokratik bir öz taşıdığı ve sivil bir anayasada yer almaması gerektiği görüşü ağırlık kazandı.
  12. Ben Sarı Çizmeli Mehmet Ağa diyeceğim en çok hoşuma giden albümleride ingilizce albümü ve 24 Ayar
  13. Seçim dönemine girdiğimiz son günlerde özellikle başa güreşen partiler olmak üzere tüm partiler parti amblemli flama, bayrak vs. gibi propaganda malzemeleriyle, sesli uyarı cihazları ve megafonlarla sokak aralarında patetes soğan satan seyyar satıcılar gibi -ki son dönemde bu satıcılar dahi gürültü kirliliği yapıyor gerekçesiyle belediyelerce yasaklanmışlardır.- oy toplama ve halkı etkileme çabasına giriştiler. Her seçimde olduğu gibi... Bence yararsız ve gereksiz olan bu uygulamanın makul bir çerçeve içinde sınırlandırılması gerekmez mi? Zira bu ses cihazları gürültü kirliliği, flama ve bayraklar da çevre kirliliği yaratıyor, ayrıca paraları elbet bizden toplanan vergilerden çıkıyor.
  14. Benim şu ahmet kaya ismini duyunca nedense tüylerim diken diken oluyor. Hani burası siyaset alanı değil ama bu adam Bölücü örgüt ********* önünde "apoyu özledik" narası attı ya allame-i cihan olsa artık benim sanatçım değildir. Kaldı ki bence sanatçı da değildir. Ayrıca burası Türk Klasik Müziği tartışma ortamı yani en beğendiğiniz Türk Müziği Sanatçısını yazacaksınız. Özgün müzik -bence öyle bir müzike yok- ya da arabesk veyahut her ne olarak adlandırıyorsanız o tartışma ortamında fikrinizi beyan ediniz. Burası ahmet kayanın yeri değildir. "ahmet kaya isminin baş harflerini küçük yazmamın nedeni dilbilgisi kurallarını bilmediğimden değildir. Yalnız özel isimlerin baş harfi büyük yazılır bu adam bence özel değildir..."
  15. Türk Müziği Rakıya meze değildir. Ancak rakı bu müziğe meze olabilir. Yani Türk Müziğini içmeden de dinleyebilirsiniz. Hatta mükemmel olur, ama bir de yanında sofra varsa -tabi sofrada da rakı- daha mükemmel olur, birde yanınızda bu müzikten anlayan biri varsa o zaman değmeğin keyfinize... Hamiyet Yüceses dinlerken bir yandan da kafa çekmenizi, tabi yanınızda da bu müzikten en azından hoşlanan bir arkadaşınızın olmasını tavsiye ederim. Varsayalım ki rakı alacak paranız yok. Oturun açın Hamiyet Yüceses'i gerisini düşünmeyin... O size öyle bir haz verecek ki içki içmenize gerek kalmayacak.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.