Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ARSLAN: FETHULLAH GÜLEN'İN YEĞENİYLE GÖRÜŞTÜM


jeune

Önerilen İletiler

Danıştay 2. Dairesi ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılarlailgili dava, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

 

Saldırının faili Avukat Alparslan Arslan , Fethullah Gülen'in yeğeni olarak bildiği Kemalettin Gülen ile görüşerek bu konuları konuştuğunu belirtti. Kemalettin Gülen'in kendisine Danıştay'da türban kararını veren üyelerin fotoğraflarının Vakit Gazetesi'nde yer aldığını ve ''bana birşey düşerse yardımcı olurum'' dediğini de söyledi.

 

 

Mahkeme Başkanı Karadeniz, sanıklara iddianameyi okuyup okumadıklarını sordu. Alparslan Arslan, iddianamenin kendisine ulaştığını, ancak okumadığını ifade etti. Karadeniz, bunun üzerine iddianameyi okuyarak Arslan'a, ''Ne diyorsun? Böyle bir iş yaptın mı?'' sorusunu yöneltti. ''Evet, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba attım, Danıştay başkan ve üyelerine saldırıda bulundum'' diyen Arslan, Karadeniz'in, ''Niye yaptın?'' sorusu üzerine, başını öne eğerek, uzun süre sessiz kaldı. Başkan Karadeniz'in ikazına karşılık Arslan, susma hakkını kullanacağını kaydetti.

 

Ancak daha sonra Alparslan Arslan, Başkan Karadeniz'in sorularını yanıtladı.

 

Alparslan Arslan, sorular üzerine, Fethullah Kaya'nın evinde yatarken Danıştay 2. Dairesi'nin başörtüsüyle ilgili kararını düşündüğünü, beyin jimnastiği yaptığını ifade etti. Aradan 1 hafta geçtikten sonra Fethullah Gülen'in yeğeni olarak bildiği Kemalettin Gülen ile görüşerek bu konuları konuştuğunu söyleyen Arslan, Kemalettin Gülen'in kendisine Danıştay'da türban kararını veren üyelerin fotoğraflarının Vakit Gazetesi'nde yer aldığını ve ''bana birşey düşerse yardımcı olurum'' dediğini belirtti. Arslan, Kemalettin Gülen'in ayrıca, Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden'i evinden telefonla arayarak, türban kararıyla ilgili küfürler içeren hakarette bulunduğunu kendisine söylediğini aktardı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arslan'ın söyledikleri beni şaşırtmadı. Hatırlarsanız gazeteler ve televizyon kanalları olayın hemen ardından katil arslanın fettullah gülenle bir bağı olduğunu gülen sempazitanı olduğunu söylemişlerdi.Her ne kadar bu açıklamalar hükümeti memnun etmemiş olsada olayın ardından bunlar dile getirilmişti. Fakat cinayetin üzerinden bir kaç gün geçmişti ki olayın boyutu değiştirildi, çünkü fettullah gülenin adının geçmesi hem hükümeti hem güleni hem de gerici zihniyeti çok rahatsız etti ve olay yön değiştirdi. Ama şimdi katilin ağzından duyduk: fetullah gülenin yeğeniyle görüşme yaptım yardım aldım diye. Daha ört bas edilen çok şey var, bakalım bizim katil ne zaman açıklamaya cesaret edecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Foruma yazmama kararı almıştım fakat şuan için fikrimi değiştirdim.

 

Araştırılmadan konan haberin ilk falsosu:

Kemalettin Gülen'in, Fethullah Gülen'in yeğeni değil amcazadesidir.

 

Bir kişi bir yakının -iddia edilen-bir suçundan dolayı sorumlu tutulacaksa,

Güzel ülkemde hatasız insanlar parmakla gösterilecek sayıya iner.

 

Gülen’in avukatından sanık Arslan’ın iddialarına yalanlama

 

Fethullah Gülen'in Avukatı Orhan Erdemli, Danıştay saldırısının sanığı Alparslan Arslan'ın verdiği ifadeler ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Arslan duruşmada, Danıştay'a yaptığı saldırı öncesinde Fethullah Gülen'in yeğeni olarak bildiği Kemalettin Gülen ile görüşerek bu konuları konuştuğunu iddia etmişti. İddiada adı geçen Kemalettin Gülen'in, Fethullah Gülen'in yeğeni değil amcazadesi olduğunu belirten Erdemli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bilindiği üzere, ceza hukukunda suçların ve cezaların şahsiliği ilkesi geçerlidir. Bu ilke gereği hiç kimse bir başkasının eylemi nedeniyle suçlanamaz, başkasının hareketlerinden sorumlu tutulamaz. İddiaların doğru olup olmadığını hukuk ortaya çıkaracaktır. Bununla birlikte, kim olursa olsun, hal ve hareketlerinden müvekkilimin sorumlu tutulamayacağı evrensel hukuk kurallarının bir gereğidir." Bu iddianın hiçbir soruşturmaya tabi tutulmadan doğruluğu ispatlanmış bir hüküm gibi algılanmasının yanlışlığını vurgulayan Erdemli; "Olayla müvekkilim arasında irtibat kurulmaya çalışılması hukuk kurallarının ihlal edilmesi anlamına gelmektedir." dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet ilk adım atıldı ve gülenin avukatı tarafından yalanlama geldi. Hiç de şaşırtıcı bir durum değil. Türkiye'de ne yazık ki ABD AJANI fettullah gülen taraftarı var ki -bunlardan bir çoğu iktidar partisi akp de yer alıyor- onun bu olaydan rahatça sıyrılması beni hiç de şaşırtmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

siz abd ajanı dediğimden öyle bir anlam çıkarıyorsanız kımik olan sizsiniz. abd nin ajanı olan gülendir. evet şimdi amerikada yaşıyor fakat bundan önce Türkiye'deydi ve işlerini yani ajanlığını buradan yapıyordu. Şimdi ise amerikada ve ajanlık görevine oradan devam ediyor. Ayrıca amerikada da diğer tüm ülkelerde de o ülkenin ajanları verdır bunu unutmayın, bilmiyorsanızda öğrenin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"aynedır kırılan her baktığında"

 

kardeş.. senin istihbaratın ne kadar sağlam öyle.. nerden de öğreniverdin de o kadar kesin ve net bi şekilde abd ajanıdır diyorsun..

sen harcanıyorsun valla forum köşelerinde.. mit e falan başvur hemen kapsınlar seni :)

Eğer sen bu ülkede yaşamıyorsan veya her şeye gözlerini kapamışsan beni istihbaratçı sanman kadar doğal bir şey olamaz. Sana tavsiyem biraz daha duyarlı ol ve başını kaldır gündemi takip et ve kitap, gazete oku. O zaman gülenin nasıl biri olduğunu anlarsın, ama bakarken de sakın at gözlüğü takma!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kardeşim siz nerde nasıl bir zihniyetle yaşıyorunuz fettullah gülenin abd ajanı olmadığını nasıl savunuyorsunuz bu ap açık belli ispat mı istiyorsunuz o zaman bana açıklayın bakalım fettullah gülen neden türkiyeye gelemiyor burası onun ülkesi değil mi onu amerikada kim neden besliyor ve barındırıyor? hadi cevap bekliyorum. bu cevapları bulursanız ispatınıda bulursunuz. :shuriken:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kardeşim siz nerde nasıl bir zihniyetle yaşıyorunuz fettullah gülenin abd ajanı olmadığını nasıl savunuyorsunuz bu ap açık belli ispat mı istiyorsunuz o zaman bana açıklayın bakalım fettullah gülen neden türkiyeye gelemiyor burası onun ülkesi değil mi onu amerikada kim neden besliyor ve barındırıyor? hadi cevap bekliyorum. bu cevapları bulursanız ispatınıda bulursunuz. :shuriken:

 

arkadaşım ülkesine gelir mi hiç orada rahat içinde yaşıyor ve okullarına maddi kaynak sağlıyor. fettullah gülen dostları benim de sizlere bir sorum var: Bir zamanlar amerikaya karşı olduğunu ve gavur bir ülke diye itham ettiği ayrıca yazamadığım bir sürü şeyi söylediği ülkeye neden gitti ve neden hala orada yaşıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BOP/ GOP ve ılımlı İslam

 

Bu fikri arka plan, aslında ABD'nin gezegene hakim olma stratejisini formüle ettiği, "Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi" ve projenin en önemli siyasal etabı Büyük veya Genişletilmiş Ortadoğu Projesi (BOP/GOP) diye isimlendirilen stratejik planlamadır. ABD'nin, yeryüzünün en zengin enerji havzalarının bulunduğu Merkezi Avrasya'yı (Ortadoğu ve Hazar havzası) denetim altına almak için geliştirdiği GOP'un en önemli ayağını ise, hiç kuşkusuz "ılımlı islam" strtejisi oluşturuyor.

 

Hiçbir rejim sadece askeri ve siyasal zorla ayakta kalamaz. Tarihin bize verdiği en önemli derslerden biri de bu olgudur. Dünyanın en kötü ve zorba yönetimleri bile, örneğin çöpleri toplamak ve fırınları çalıştırmak zorundadır. Dolayısıyla asgari bir toplumsal destek oluşturulmadan hiçbir baskıcı yönetim ya da diktarörlük ayakta kalamaz. Aynı şey işgaller ve sömürgecilik için de geçerlidir. Etkili bir işbirlikçi sınıf ve asgari bir toplumsal destek ya da kayıtsızlık gereklidir.

 

İşte GOP ve ılımlı islam stratejisi ve/veya siyaseti, Ortadoğu ve islam coğrafyasında ABD işgaline, neo-klasik sömürgecilik girişimine toplumsal ve siyasal rıza üretmek için geliştirilen bir projedir.

 

Fethullah Gülen'in misyonu!

 

Çünkü, ılımlı islam projesinin içeriden, teolojik zeminde bir taşıyıcısına ihtiyaç vardı. Çok önemli olmakla birlikte, AKP, politik bir parti olarak bu ihtiyacı tam olarak karşılayamazdı. İslami bir kanaat önderinin, etkili bir tarikat liderinin de katkısı ve desteği gerekliydi. Bu isim, geniş bir örgütsel ağa, mali güce ve yaygın bir etkileme alanına sahip olan Fethullah Gülen'den başkası değildi.

 

Bugün Fethullah Gülen, "Dünya denilen geminin kaptanı" olarak nitelendirdiği ve hedeflerine ulaşmak için bu otorite ve irdeye boyun eğilmesi gerektiğini vaaz ediyor. Dolayısıyla Gülen, ABD'nin "ılımlı islam" projesinin teolojik ve felsefi arka planını oluşturmaya soyunmuş gönüllü bir tarikat lideri portresi çiziyor.

 

Aslında Fethullah Gülen daha yolun başından itibaren ABD ve onun istihbarat örgütleriyle ilişkili bir isimdi. Gülen, soğuk savaş yıllarında, daha 1960'lı yılların başında, Komünizmle Mücadele Derneği'nin (KMD) Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu üyesiydi. Türkiye yakın tarihinin en demokratik anayasasını getiren 27 Mayıs'ın 1960 hareketinin önünü kesmek için ABD, istihbarat örgütü CIA aracılığıyla KMD'yi kurdurmuştu. Bu dernek, denilebilir ki, Türkiye'de emperyal istihbarat örgütleriyle birebir ilişkili ilk Soğuk Savaş örgütlenmesiydi.

 

Bugün Türkiye'de islamcı alanda siyaset yapan bir çok isim bu derneklerde yetişmişti. Örneğin, Recai Kutan'da Malatya KMD başkanıydı. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) de bu tip derneklerden biriydi. Abdullah Gül gibi bir çok islamcı politikacı da MTTB'nde yöneticilik yapmıştı.

 

Said-i Nursi'nin kurduğu Nurculuk tarikatının/cemaatinin en büyük kolunu yöneten Fethullah Gülen, aslında liderinin yolundan gidiyordu. Said-i Nursi de, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde, 31 Mart 1912'de İttihad-Terakki yönetimine karşı ayaklanan Derviş Vahdetti'den icazet almıştı. Kıbrıslı bir şeyh olan Derviş Vahdetti'nin Volkan gazetelerinde yazılar yazmış, bu gerici ayaklanmaya katılmış, isyan bastırıldıktan sonra sürgüne gönderilmişti. Derviş Vahdetti'nin ise, o dönemde Kıbrıs'ı elinde tutan İngilizlerle ilişkili olduğu, İngiliz istihbaratı tarafından yönlendirildiği güçlü bir iddia olarak ortaya atılmıştı.

 

Gelenekte bu vardı!.. Kendi ideolojik-siyasal projelerini hayata geçirmek için gerektiğinde batılı emperyal güçlerle işbirliği yapmak...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.