Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AKP ve İSRAİL SEVDASI


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

Şimdi bazı tafyanın dilinden düşürmediği söylemler vardır. Birinin fikirlerinden rahatsız olunca hemen onları "masonlukla , yahudi uşaklığıyla" vs suçlarlar.

 

Şimdi biz biraz bakalım. İsrailin Dostları Kimlerdir ?

 

Bilmem hatırlar mıyız. Refah Partisi iktidara gelmeden önce, İsraille Yapılan anlaşmalara, ateş püskürüyor. Ve iktidara geldiklerinde onları çöpe atacakları vaadlerinde bulunuyordu.

 

1995 nisanında dönemin İsrail karşıtı söylemleriyle ön plana RP'li milletvekili Abdullah Gül Milli Savunma bakanına üç soru önergesi veriyor İsraille yapılan anlaşmalar üzerine. ve hepsinde, Filistinde zulum uygulayan israille anlaşmalar yapmanın zararları üzerine vaazlar veriyor.

 

Peki RP nin iktidara gelmesinden sonra ne oluyor ?

 

İsraille yarım kalan anlaşmalar iptal mi ediliyor? hayır

 

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde İsrail'le Türkiye arasında imzalanan en ciddi ve İsrail açısından en faydalı anlaşmalar imzalanıyor.

 

1996 Kasım’ında İsrail’le imzalanan Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması, Bakanlar Kurulu’nun gündemine geldiği zaman, Başbakan Erbakan bütün bakanları tek tek arayarak kararnameye derhal imza atmalarını istiyor.

 

Bütün milli görüşçü, “Siyonist İsrail düşmanı!” RP’li bakanlar, bu talimat üzerine Türk F–16’larının İsrail tarafından modernizasyonunun kapısını açan ve İsrail uçaklarının Türk hava sahasına serbestçe girişini sağlayan kararnameye imza atıyorlar.

Ve anlaşma yürürlüğe giriyor

 

dahası:

 

İsrail’e Serbest Ticaret Kıyağı!

 

Erbakan Hoca’nın İsrail’e tanıdığı imtiyazlar bununla da kalmıyor, İsrail’le bir de Serbest Ticaret Alanı Anlaşması imzalıyordu.

TBMM’ne 04.04.1997 tarihinde 1124/358 sayılı emri ile Başbakan Erbakan tarafından şu yazı gönderilir: “Dışişleri Bakanlığı’nca hazırlanan ve Başbakanlığınıza arzı Bakanlar Kurulunun 27 Aralık 1996 tarihinde kararlaştırılan ‘Türkiye Devleti ile İsrail arasında’ Serbest Ticaret Anlaşması ve ilgili notaların uygulanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Genel kurulda ve komisyonlarda öncelikle görüşülmesini arzederim.”

 

tabi bu anlaşma imzalandıktan sonra, RP yine tabanına "Kahrolsun İsrail" politikası yapıyor. boykot çağrıları yapıyor. O da öyle bir taban ki, denecek şey bulunmaz. biriside çıkıp sormuyor "yahu kardeşim sen, hemen İsraile Türkiye pazarını sonuna kadar açacak anlaşmayı ivedilikle imzalıyorsun, hemde bu hamaset edebiyatını yapıyorsun" yok tabi bunu soracak.

 

yani daha geçenlerde cuma namazı çıkışı altınolukta " biz kırk yıldır müslüman ülkelerin birliği için çalıştık" diyen Erbakan'ın iktidara gelir gelmez yaptığı ilk ittifak İsrail'le.

 

30 yıl boyunca, İsrail ve Siyonizm karşıtı söylemler kullanan Erbakan İktidara gelir gelmez daha ayağının tozuyla İsrail'in menfaatine olan anlaşmaları. bakanlarını tek tek telefonla arayarak imzalatıyor.

 

Gelelim geleneğin " değiştik" diyen aktörlerine AKP

 

Erdoğan’dan İsrail’e kıyak üstüne kıyak

 

İsrail’e 800 milyonluk ticari anlaşma imzalama, İsrail’den akıllı Anam füzelerini, gece uçuş sistemleri olan Litening sistemini, elektronik savaş dürbünlerini, casusluk ve saldırı pilotsuz uçakları satın alma müzakerelerini AKP kadroları sürdürdü.

İsrail’de yayınlanan Haaretz ve Urşalim Post gazeteleri 19 Nisan 2003 tarihli haberlerinde İsrail Hava Sanayi şirketinin Türk ordusunun 200 milyon dolarlık pilotsuz saldırı uçakları ihalesini kazandığını yazdılar. Bu anlaşma uyarınca İsrail 30 ila 40 casusluk uçağı, 12 adet yer istasyonlarını kapsayan komuta kontrol ağı Türk ordusuna satılıp devredilecek.

 

İsrail’in Ankara Başkonsolosu Amira Arnon’un 14 Eylül 2003 tarihli Milliyet gazetesine verdiği demeçte belirttiği gibi “İsrail Türkiye ilişkileri AKP döneminde geçmişe kıyasla daha da gelişmiş, AKP’nin iktidar olmasından dolayı ikili ilişkilerde hiçbir olumsuz durum yaşanmamıştır.”

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında İsrail’i ziyaret eden Erdoğan “Terörle mücadele ve silah sanayi” alanlarında yeni anlaşmalar imzaladı.

Anlaşmalarla birlikte 700 milyon dolarlık tank modernizasyonu ihalesi İsrail’e verilirken, savaş uçaklarının modernizasyonu ile ilgili yeni anlaşmalar imzalandı. Yine bu ziyaret sırasında Akdeniz’in altından İsrail’e petrol, su ve elektrik hattı geçişi sağlayacak proje konusunda anlaşmaya varıldı.

 

 

MOSSAD'IN TÜRKİYE TOPRAKLARINA ARANMADAN SERBESTÇE GİRİŞİNİ SAĞLAYAN ANLAŞMA

 

Erdoğan İsrail ziyareti sırasında Türkiye'ye gelen İsrail uçaklarının güvenliği için MOSSAD ajanalrının , üstleri aranmadan, diledikleri silahla türkiyeye girip çıkabileceğini kabul eden protokolu göğsünü gere gere imzalıyor. Peki MOSSAD aranmadan silahlı olarak Türkiye sınırlarını geçtikten sonra. Neler yapıyor ? O silahları burada kullanıyor mu meçhul. AKP li milletvekileri Filistin'e giderken İsrailli "ÇAVUŞ" üstlerini arıyor. Ve israil iç işleri müsade ediyor. Ama Erdoğan bırak milletvekillerini MOSSAD ajanlarının üst araması yapılmadan Türkiye ye girip dolaşmasını kabul eden protoklu imzalıyor

 

evet erdoğan durdurak bilmiyor .

 

800 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA.

 

Nisan 2003 te, Türkiye ile İsrail arasında 800 milyon dolarlık bir anlaşma imzalanıyor.

 

"İsrail’in Ankara Başkonsolosu Amira Arnon’un 14 Eylül 2003 tarihli Milliyet gazetesine verdiği demeçte belirttiği gibi “İsrail Türkiye ilişkileri AKP döneminde geçmişe kıyasla daha da gelişmiş, AKP’nin iktidar olmasından dolayı ikili ilişkilerde hiçbir olumsuz durum yaşanmamıştır.”

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında İsrail’i ziyaret eden Erdoğan “Terörle mücadele ve silah sanayi” alanlarında yeni anlaşmalar imzaladı."

 

Tabi İsrail'Li komandolar hala Kuzey Irak'ta PKK lı militanları eğitiyor. Ama o anlaşmanın tek geçerliliği, MOSSAD'ın Türkiyede Filistine destek için kurulan dernekleri vakıfları takip etmesine izin vermek.

 

Taksim meydanında Filistinli göçmenlerin İsrail protestosunda. Türk Gazeticlerin uyarısıyla polisin İki israilliyi Portestocuların yüzlerini tek tek yakın çekim görüntüelrken yakalanması. Bu iki kişinin İsrail büyükelçiliğinin talebiyle bir saat sonra serbest bırakılması ( MOSSAD Ajanları)

 

Erdoğan : "İsrail'le istediğimiz anlaşmayı yaparız. kimseye hesap vermeyiz, icazet almayız"

 

Tabi canım ne gerek var ki. Nasıl olsa tabanın. bir çok konuda olduğu gibi. verdiğin vaadleri unutacaktır. Bir yandan onlara israil'in devlet terörü uyguladığını söyleyip. bir yandan İsraille anlaşma üstüne anlaşma imzalarsın. yiyen olunca yediren olur tabi.

 

GALATAPORT, SEVDA AYYUKA ÇIKIYOR

 

Galataport ihalesi, kapalı usulle yapılan bir ihale, Ancak başbakan ihaleden bir gün önce. İhale kanununa aykırı olarak. İhale'ye katılanlardan Yahudi sermayesinin ünlü ismi, Sami Ofer'le iki "saat başbaşa" görüşüyor. Ve ertesi gün ihale İsraillilere veriliyor.

 

Ancak öyle aymaz bir ihaleki. 49 yıl boyunca İhale bedelinin sadece %1 i ödenecek. İhaleyi alan İsrailli ortaklık 49 yıl boyunca ihale bedelini ödemeden Galataportu işletecek. Bu utanç ihalesi TDI tarafından iptal edildi, ve Türkiye kazandı.

 

 

 

Artık bu iki yüzlülüğe, yakın bir cenah bile tahammül edemiyor.

 

"Yani Başbakan Erdoğan Erdoğan bir yandan “İsrail terör işliyor!” derken öbür yandan bu “terör işleyen devletle!” Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı ve Türkiye açısından en zararlı anlaşmalarını imzaladı.

İnsana sormazlar mı:

Madem İsrail terör işliyor o halde bu desteği neden verdiniz?

Neden bu terörist devlete savaş uçaklarımızın modernizasyonunu, tanklarımızın revizyonunu teslim ettiniz?

Neden İsrail’den füze sistemleri, elektronik savaş dürbünleri gibi silah sistemlerini satın aldınız?

Neden bu terörist devlete bu ülkenin milyarlarca dolarını aktaracak anlaşmalara imza attınız?

Neden İsrail’e su, elektrik ve petrol geçişine onay verdiniz?

İsrail terör işliyorsa neden bu teröriste böylesine büyük destekler verdiniz?

Bu sorular elbet Erdoğan’ın umurunda değil.

“Hiç kimseden korkumuz yok. İsrail’le her türlü anlaşmayı yaparız” diyen bir siyasetçinin neden umurunda olsunki bunlar.

Ama ben AKP tabanının hala samimi olduklarına inanmak istediğim bazı kesimlerine seslenmek istiyorum:

Siz hala bu laflara inanacak mısınız?

Siz hala eli kanlı İsrail’in bu samimi müttefikinin ikiyüzlü siyasetine kanacak mısınız?

Siz hala “Hocası’nın” peşinden giden bu İsrail dostlarının günahına ortak olacak mısınız?

Siz bilirsiniz!" Muharrem Bayrakta, Yeni Mesaj.

 

kör mü insanlar acaba ,

 

kimdir siyonizmin gerçek düşmanı, Tabanına radikal çıkışlar yapıp. iktidara her geldiğinde cumhuriyet tarihinin en kapsamlı türk-israil anlaşmalarını yapanlar mı ?

 

Yoksa El Aksa intifasından sonra İsraille yapılan anlaşmaları askıya alıp İsrail'in Filistin'de yaptıklarına resmi olarak "SOYKIRIM" diyerek. İsrail Dışişlerini ve Büyükelçiliğini Panikleten Bülent Ecevit gibiler mi.

 

karar sizin,

 

Tevfik Fikret ne demiş " Aldanmak, Ezeli bir şifadır Hâluk"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

AKP, Mehmetçiği ateşe atmakta kararlı

 

AKP Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkmamasına rağmen Lübnan’a asker gönderme hazırlıkları sürdürülüyor.

 

Asker için son karar bekleniyor

 

En son Milli Güvenlik Kurulu’nda değerlendirilen ’Lübnan’a asker’tartışmasında hükümet son kararını vermeye çalışıyor. Karar için pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu beklenirken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün temasları ışığında asker ve sivil bürokratlar asker gönderecekmiş gibi hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik bir heyet geçtiğimiz hafta Lübnan’a giderek Birleşmiş Milletler yetkilileri ve Beyrut yönetimi ile görüşerek görev bölgesindeki şartları yerinde inceledi.

 

Konuşlanma arayışı

 

Limanların derinliğinin Türk gemilerine uygunluğuna ve Türk askerinin nerede konuşlanabileceğine kadar tüm ayrıntılar rapor haline getirildi. Gül’ün Suriye ziyaretinde de, eğer asker gönderme kararı alınırsa Suriye üzerinden Türk birliğine ikmal yapılabilmesine onay alındı. Türkiye’nin temel önceliği insani ve lojistik görev alarak İsrail bombaları ile yıkılan Güney Lübnan’ın yeniden inşasında ve sosyal yapının tekrar işler hale gelmesinde aktif görev almak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Namık Tan, “Hizbullah’ı silahsızlandırmak ya da çatışmaya girmek bizim misyonumuz değil” dedi.

 

Türk askerinin Müslüman kimliğinin bölgedeki hassasiyetler açısından bir avantaj olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı yetkilileri “amacımız riski Türk askeri için en aza indirmek ancak her halükarda bu görevde bir risk olması kaçınılmaz şeklinde” konuşuyor

 

Alıntı: yeniçağgazetesi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

-Necmettin Erbakan ve arkadaslarinin kurdugu Milli NizamPartisinin tüzügünde partiye kimlerin üye olamiyacagi belirtilmisti:Masonlar!Bu partinin genel baskani Erbakanin yakin arkadasi Üzeyir GARIH masondu,üstelik o dönemde Erbakan'in nikah sahitligini yapan ITÜ ögretim üyesi Prof.Bedri Karafakioglu da masondu.Her ikiside siradan mason degildi;en üst mertebeye cikmislardi,33.dereceden masondu.

Peki,özel yasaminizda bu kadar yakin oldugnuz masonlari baskalarina niye düsman gösteriyorsunuz?diye sorarsak ayip etmis olurmuyuz.

Necmettin Erbakanla Üzeyir Garihi birlestiren harc,Naksibendi Gümüshanevi dergahiydi.

-Mehmet Zahit Kotku'nun müridlerinden AKPnin maliye bakani KemalUnakitan'in Israilli is adami Sami Ofer'e kol kanat germesinin bir aciklamasi olmali degil mi?

Saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.