Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tehlikecinin farkında mısınız ?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
ölçüyü mölçüyü geçtik.

siz nasıl öncelik dindar olayan isterseniz başkalarıda öncelik dindar ister.

istersen kabul görmüş dindarlık ölçüleri üstünde konuşabiliriz.

bu her ülke ve insan için geçerli kriterlerden.

sizin öncelik olarak sundugunuz dindar olmamasını tersinden düşünün yeter şimdilik.

Sorularıma cevap vermemişsin ve hiç bir net açıklamada yapmamışsın.

arkadaşım soruyorum açık ve net, dindarlığın kriteri nedir, bu ölçü bir insan tarafından anlaşılabilir mi?

biz dindar olmasın demiyoruz birileri neden önce dindar olsun diyor onu soruyoruz, hala din üzerinden siyaset yapmaya devam etsinler diyemi?

Senin dindardan ne anladığınla başlayalım istersen?

• Cevaplar 109
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Senin dindardan ne anladığınla başlayalım istersen?

'dindarlıgı' tartışabiliriz, seküler bir toplumda dindarlık tabiki bireyleri farklılaştırıyor.

bu bir vakıadır.

sosyal bir olgudur.

bundan 250 sene evvelde müslüman bir toplumda 'takva' tartışılıyordur belki.

her dagın bir zirvesi var muhakkakki.

ama kişiler üstü bir münazara olursa verimli olur.

din ne benim nede sizin ve nede başkasının tekelindedir.

din, siyaset ve üzeri gibi argümanlar olmamak şartyla.

Gönderi tarihi:
'dindarlıgı' tartışabiliriz, seküler bir toplumda dindarlık tabiki bireyleri farklılaştırıyor.

bu bir vakıadır.

sosyal bir olgudur.

bundan 250 sene evvelde müslüman bir toplumda 'takva' tartışılıyordur belki.

her dagın bir zirvesi var muhakkakki.

ama kişiler üstü bir münazara olursa verimli olur.

din ne benim nede sizin ve nede başkasının tekelindedir.

din, siyaset ve üzeri gibi argümanlar olmamak şartyla.

Aslan kardeş

Bir şeyin temeli sağlamsa, o sarsılsada yıkılmaz, birşey doğruysa o değişmez, bir meselede haklılık varsa galip gelen o taraf olacaktır. Din kişilerin tekelinde elbette değil ve dinin sahibi insanlar değil, dini korumakla mükellef olanlar da insanlar değil, Allah ne buyuruyor, Dini ben gönderdim ve şüphesiz onun koruyucusu benim.

insanlar ancak inançlarını korur, onuda ancak öğrenerek korur. Dinin felsefesini öğrenmemiş kimseden ne dine, ne topluma, nede insanlığa bir fayda gelmez, bilgisizlikten zarar gelir. Bilgisizi kullanmak ve onun duygularını suistimal etmekte çok kolaydır.

Senin yazılarının büyük çoğunluğunu okuyorum az çok bir birikimin var ancak şuna dikkat ediyorum ki sen dini korumak adına çabalar görünüp "dindar görüneni" korumaktasın. Madem dini kişiler üstü görüyorsun o zaman yanlış yapanı eleştirmekten çekinme o kimse kendisine ne derse desin. Hadisi şerifte ne buyuruyor, haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Bu haksızlığı ve düzenbazlığı yapan kim olursa olsun hesap vereceğini bilmeli.

Din, siyasete neden karıştırılmamalı bugün çok iyi anlamış bulunuyoruz, ki karıştırıldığında nelere mal oluyor ve kimler bundan faydalanıyor açıkça ortada. Din siyaset üstüdür, ve hükmettiği tek merci vicdandır.

Gönderi tarihi:

Aslan kardeş

Senin yazılarının büyük çoğunluğunu okuyorum az çok bir birikimin var ancak şuna dikkat ediyorum ki sen dini korumak adına çabalar görünüp "dindar görüneni" korumaktasın. Madem dini kişiler üstü görüyorsun o zaman yanlış yapanı eleştirmekten çekinme o kimse kendisine ne derse desin. Hadisi şerifte ne buyuruyor, haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Bu haksızlığı ve düzenbazlığı yapan kim olursa olsun hesap vereceğini bilmeli.

dinden ayrı bir dindar mı var? dinin korunmaya muhtaç oldugunu sanmıyorum ama dindarın korunmaya her zman ihtiyacı vardır.

çıkarın şu kafanızdaki şablonları ve daha genel anlamda bir şeyler söyleyin.

takılmayın kişilere, parti pırtılara, emin olun çagın gerektirdikleri gelir geçer ama din hep baki kalır ve biz dinden ne anlıyoruz bunu bulmaya çalışmalıyız.

biz belli genel kabullerden yola çıkmak isterken siz hala işi baştan mahkum etmeye çalışıyorsunuz.

dinin siyasetden ayrıldıgı masalı 19.yy kaldı ve bakın Fransada ki seçimlerde 'dindarlar' nasıl aktif olarak işin içine giriyor ; demokrasi de bu degil mi? zaten.

dindar görüneni siz işinize geldigi gibi degerlendiremezsiniz ve bende degerlendiremem.

size Ali imran 79. süreyi biraz degerlendirmenizi rica ediyorum.

Gönderi tarihi:

Hay Allah anlatabilmenin yolu yok sanırım.

Kardeş, dini konuşmuyoruz, din bölümü burası değil, sorduğum soruların hiç birine yanıt vermiyorsun kaçak güreşiyorsun.

Bizim/benim kafamda şablon yok, bak olmadığı için Müslüman olduğunu söyleyen herkesin yaptığına göz yummuyorum, dinimi korumak adına kahramanlık yapıp, dindar görünen üçkağıtçıları savunmuyorum.

Dindarı korumuyor mu bu devlet, dindarın neye ihtiyacı var?

Gönderi tarihi:
Hay Allah anlatabilmenin yolu yok sanırım.

Kardeş, dini konuşmuyoruz, din bölümü burası değil, sorduğum soruların hiç birine yanıt vermiyorsun kaçak güreşiyorsun.

Bizim/benim kafamda şablon yok, bak olmadığı için Müslüman olduğunu söyleyen herkesin yaptığına göz yummuyorum, dinimi korumak adına kahramanlık yapıp, dindar görünen üçkağıtçıları savunmuyorum.

Dindarı korumuyor mu bu devlet, dindarın neye ihtiyacı var?

ne fark ederki, hem bu ülkede dinden daha iyi güncel mi var?

ne sordunuz ki yanıt almadınız, ikide bir aynı şeyi söyleyip duruyorsunuz.

her fikrin/dinin/ideolojinin/mezhebin/ sahtekarı olabilir; biz bunu mu tartışıyoruz. bende mesela sahte Atatürkçülerden, sözde ulusalcılardan bahsedebilirim zırt pırt ama ne gerek var, aşın bunları artık.

siz kişilere takılıp kalmışsınız.

belli bir slogan var o kadar.

nerden mi belli ?

alaksız şeyler yazıp duruyorsunuz. hele karşınızdakini anlamak gibi derdiniz yok. kendinizi anlatıyorsunuz.

özür bu kadar.

Gönderi tarihi:
ne fark ederki, hem bu ülkede dinden daha iyi güncel mi var?

ne sordunuz ki yanıt almadınız, ikide bir aynı şeyi söyleyip duruyorsunuz.

her fikrin/dinin/ideolojinin/mezhebin/ sahtekarı olabilir; biz bunu mu tartışıyoruz. bende mesela sahte Atatürkçülerden, sözde ulusalcılardan bahsedebilirim zırt pırt ama ne gerek var, aşın bunları artık.

siz kişilere takılıp kalmışsınız.

belli bir slogan var o kadar.

nerden mi belli ?

alaksız şeyler yazıp duruyorsunuz. hele karşınızdakini anlamak gibi derdiniz yok. kendinizi anlatıyorsunuz.

özür bu kadar.

Sorduğum hiç birşeye cevap vermedin ve nihayet bütün söyleyeceklerin bitti bu sefer kişisel yoruma geçtin.

Arkadaş ben geçtim pek çok şeyi, aştımda sen aşamadıklarını bir düşün, nedir seni bu kadar geren mesele?

Sözde ulusalcıdan söz etmek istiyorsan et, sana kim engel oluyor, dini kullanan sahtekarlardan söz etmemizden neden rahatsız oluyorsun?

Bunları konuşmazsak onlara göz yummuş olmazmıyız, onların bu dine zarar verdikleri kada hiç kimse vermiyor, ama aşamıyor insanlar işte, onlarla kendilerini özdeşleştirmişler.

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

nazım alpman'dan tehlikecilere seçim sonrası sert yanıt...

Sıcak seçimlerin serinkanlı değerlendirmesi iki kelime ile özetlenebilir:

-Halk uyutulamadı!

Cinayetler, bombalamalar, şehit cenazeleri, korku filmi senaryoları…

Cumhuriyet bitti, rejim gitti, devlet çöktü…

Atatürk"ün kurduğu Cumhuriyet"in son seçimi olabilir…

Hiç biri tutmadı.

Daha doğrusu halk yemedi.

Eğer yalan dolanlara birazcık inansaydı, CHP ve MHP birlikte Hükümet kurabilecek bir parlamento yapısı ortaya çıkabilirdi.

Seçmenler en çok bu olasılıktan korktular.

İşte onun için AK Parti"nin yüzde 34 olan oy oranı (dört yıllık iktidar yıpranmışlığına karşın) yüzde 50"ye dayandı!..

Dört yıldızlı generallerin başına geçtiği sivil toplum(!) kuruluşlarıyla, sivil olmayan toplum kuruluşları kafa kafaya verip düşünmeliler:

-Biz neden hep aynı yanlışı yapıyoruz?

Halkı korkutup uyardıkça, neden hep o yöne doğru gidiyor?

Demokrasi sivillerin rol aldığı bir oyundur.

Bale yapanların arasına postalla daldığınızda, ilk anda paletler ve balerinler sahneyi terk edebilirler. Ama postallı dansçıyı ilelebet de alkışlamazlar. Sadece geçici süre, belli bir alkış alabilir.

Parti merkezinin balkonundan AK Partililere hitaben yaptığı konuşmada seçimi değerlendiren Tayyip Erdoğan, ülkenin ihtiyacı olan huzurlu ılımanlığın ilk işaretini verdi:

-Kaybedenleri üzecek kadar sevinmeyin!

Sonra sırtı yere yapışmış CHP, tek başına iktidar sloganıyla gelip yüzde 15"in altında kalan MHP, barajı bile aşamamış DP, GP ve diğer partilere oy vermiş seçmenlere seslenerek dedi ki:

-Sizin oylarınız da bizim için değerlidir. Mesajınızı aldık!

Bu mesajı daha da somutlaştırdı:

-Kimse endişe etmesin Cumhuriyet"in temel değerlerine sahip çıkacağız!

Başbakan kendi partisiyle birlikte seçimi kazanarak parlamentoya giren bütün partilerin milletvekillerini ve bağımsızları da başarılarından ötürü kutladı.

Erdoğan"ın seçim sonrası ilk konuşması, propaganda dönemindeki konuşmalarıyla kıyaslanmayacak kadar üst düzeydi.

Bu seçim öncesinde devlet bürokrasisi iki şey istiyordu:

AK Parti gerilesin… AK Parti rekor kırarak iktidarda kaldı.

Kürt adaylar parlamentoya girmesin… DTP"li bağımsızlar Meclis"te grup kuracak sayıya ulaştılar.

AK Parti ise artık hiç kimsenin itirazına yer bırakmayacak bir oy desteğiyle doğru orantılı Meclis grubu oluşturdu.

Türkiye"nin rotası bu seçimle belli olmuştur: Darbesiz demokrasi, barış ve istikrar!

alıntılayan bozan

Gönderi tarihi:

BOZAN yazdıklarını sonuna kadar destekçisiyimdir.bizim hindistana yetişmemize daha 5 sene varsa oturup düşünmemiz lazım.ve ülkeyı daima sorunlar içinde göstermeye bir tehditler var diye zihinlerimizi bulandırmaya ÇALIŞANLARA(çalışanlar diyorum çunku bu oyunun farkındayız.) kimsenin hakkı yoktur.ewet adananın çukurovanın yazları nekadar sıcak olduğunu bilenlerdeniz.(ne gerek varsa bunu belirtmeme ama bazı arkadaşlar da belitme ihtiyacı hissetmişler.ne mesaj vermeye çalışılıyorsa artık ;) )fransız dergisi le monde cumhuriyet mitingleri için AZINLIĞIN ÇIKAR SAVAŞI diye nitelendirmişti.buna %46.6 ile katılıyorum. ^_^

-haaapşuuu...

-ÇOK YAŞA.

-devletimiz var olsun(iktidarımız) ;)

Gönderi tarihi:

Artik tehlikecilik bitti! Bu yolla bazilari iktidar devsirmeye calisti ancak tutmadi. Onumuzdeki surecte tehlike canlari calanlarin alacaklari tavirdan, aslinda Cumhuriyet'e donuk bir tehlikenin hicbir zaman var olmadigini, meselenin sadece iktidar kavgasindan kaynaklandigini gorecegiz. Tabii surec icinde hala o korku psikolojisini uzerlerinden atamamis olanlarin bazi seyleri tekrarlayacaklari da malumdur. Onca zaman rejimin cidden tehlikede olduguna inandirilmis olanlarin bu etkiyi uzerlerinden kolayca atmalari elbette zor. Ama bozan'in alintiladigi yazida da gectigi gibi; "Millet daha cok, olasi bir CHP-MHP koalisyonundan korkmustur!" Asil gercek tehlike bu idi ve halkimiz sagduyusu ile bu tehlikeyi bertaraf etmeyi basardi.

Selam ile..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.