Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İDDİA... [ATATÜRK YAŞASAYDI İSRAİL KURULAMAZDI....] (Buraları Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz şimdiye kadar din)


DİPNOT

Önerilen İletiler

icondartea4.png

ATATÜRK YAŞASAYDI İSRAİL KURULAMAZDI....

 

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, çoluk–çocuk demeden Müslüman katliamına girişen İsrail’in bugünlere gelmesinde, kuşkusuz Osmanlı’nın yıkılmasından sonra bölgede İsrail’i bir ileri fitne karakolu olarak olarak besleyen/konuşlandıran İngiliz siyaseti baş rolü oynuyor.

Herkesin kafasına takılan bir sorudur: Acaba Atatürk olsaydı İsrail Devletinin kuruluşuna nasıl yaklaşırdı? Acaba Atatürk on – onbeş sene daha yaşasaydı bugünkü Ortadoğu’da dengeler nasıl olurdu?

Bugünkü yazımızda bu sorulara cevap bulmaya çalışacağız.

 

Dünya Gündemi Gazetesi’nin son sayısında yer alan ve bana gazetenin genel yayın yönetmeni değerli dostum Ömer Özkaya’nın ulaştırdığı haber ve belgeler tarihe ışık tutacak bir gerçeği ortaya koyuyor.

Önümde 20 Ağustos 1937 tarihli, İçişleri Bakanlığı Matbuat Umum Müdürlüğü antetini taşıyan bir belge var. Dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya, Cumhurbaşkanlığına hitaben yazdığı sunuş yazısında “Bombay Chronicle gazetesinin 27.08.1937 tarihli nüshasında, “Filistin’e el sürülemez! Kemal Paşa Avrupa’ya ihtar ediyor!” başlığı altında bir yazı yayınlanmıştır. Bu yazının Türkçe örneği ilişikte sunulmuştur” deniliyor.

Belgeden anlaşıldığına göre Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis’te yaptığı bu konuşmayı, önce Ankara’da Türkçe yayınlanan Hakimiyeti Milliye Gazetesi yayınlamış. Hindistan’da yayınlanan Bombay Chronicle Gazetesi de bu açıklamayı Hakimiyeti Milliye’den alarak sayfalarına taşımış.

 

Aslı Ankara’da Milli Arşiv’de 0301026679325 numaralı dosyada bulunan bu belgeye göre Atatürk TBMM’de yaptığı mezkur konuşmada şunları söylüyor:

“Arapların Avrupa siyasetine nüfuz edemeyip bu sözde istiklal kelimesine inandıkları ve bu uğurda Arap memleketlerini Avrupa emperyalizmine esir kıldıkları çok şayanı teessüftür. Arapların arasında mevcut olan karışıklığı ve hoşnutsuzluğu kimse bizim kadar bilemez. Biz vakıa birkaç sene Araplardan uzak kaldık. Fakat şimdi kendimize kafi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için, İslamiyetin mukaddes yerlerinin Musevilerin ve Hristiyanların nüfuzunun altına girmesine mani olacağız...

Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki; Buraları Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz şimdiye kadar dinsiz ve İslamiyete lakayt olmakla ittiham edildik. Fakat bu ithamlara rağmen Peygamberin son arzusuna yani mukaddes toprakların daima İslam hakimiyetinde kalmasını temin hemen bugün kanımızı dökmeye hazırız...

 

Cedlerimizin Selahaddin’in idaresi altında, uğrunda Hristiyan’larla mücadele ettikleri topraklarda yabancı hakimiyet ve nüfuzunun altında bulunmasına müsaade etmeyeceğimizi beyan edecek kadar, bugün Allah’ın inayeti ile kuvvetliyiz.

Avrupa bu mukaddes yerlere temellük etmek etmek için yapacağı ilk adımda bütün İslam aleminin ayaklanıp icraata geçeceğine şüphemiz yoktur.”

Mustafa Kemal’in ölümünden bir sene önce yaptığı bu konuşma, onun en önemli amaçlarından birinin, Ortadoğu’daki Yahudi ve Hristiyan yayılmacılığına karşı bütün İslam alemini de içine alacak bir ittifak ile kaşı durmayı planladığını gösteriyor.

Henüz 1937’lerde Kudüs’ün adım adım Yahudi kontrolüne doğru gittiğini görmüş ve gidişe dur demek için bütün İslam alemine çağrıda bulunmuştu.

 

Bu sözler, Atatürk yaşasa idi İsrail’in kurulmasına engel olmak için elinden gelen her şeyi yapacağını ortaya koymuyor mu? Atatürk’ün ölümü hakkındaki bir sürü şüpheli iddialar, bu sözlerini okuduktan sonra benim için çok daha anlamlı hale geldi.

Atatürk’ün baş doktorunun mason locasına kayıtlı bir üst düzey mason olması bu kuşkularımı daha da derinleştiriyor.

Atatürk’ün kasten öldürüldüğüne dair iddialar acaba doğru mu?

Daha ötesinde bugüne kadar ilk defa sorulan bir soruyu soralım:

Acaba Atatürk öldürülerek İsrail’in kurulmasının önündeki en önemli engel ortadan mı kaldırılmıştı?

.

8301ov3xf7.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle ilginç bir paylaşım olmuş;saygılarımı sunarım...

 

Şimdi ansiklopedik bilgilerin bile bize söyleyebileceği bir gerçek var;1922'den itibaren İngiliz kontrolünde bu bölgeye yoğun bir göç gerçekleşti...

 

Daha öncesinde de İttihatçı yönetimin Abdulhamid kadar bu konuya eğilmemesi(!);ve sabetay gerçeklerinin açığa çıkardığı daha bir çok şey aslında İsrail'in kuruluşunun adım adım gerçekleşmesinin engellenmesi zor bir şey olduğunu gösteriyor...

 

Ki:İsrail'i tanıyan ilk devletlerden birinin de biz olduğumuzu okumuştum...

 

Şimdi Atatürk konusundan bakarsak olaya;Efendi kitabı bize çok yardımcı olacaktır...

 

İttihatçıların önemli bir bölümünün Sabetayist olduğu;yine Menderes döneminin güçlenen Sabetaycılarını bu vb. yayınlardan görebiliriz ve hatta İsmet İnönü dönemine de daha şüpheyle bakmakta da yarar var...

 

Ülkemizin üst noktalarındaki bu karmaşa sanırım bugün bile sorunun önemli nedenlerinden...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konu ile ilgili olarak Kaynak vermeyi sehven unutmuşum onu veriyorum değerli dostlarım...

 

kaynak:

http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?habe...arih=2006-08-02

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.