Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

siz uğur mumcuya tapmaya devam edin mavi sardunya ...-uğur mumcuyuda Buda yaptılar hadi hayırlısı-.

biz ilerlemeye devam ediyoruz..siz geride kalın..mumlarınızda kalsın B)

anlayabildiğin bumu??????? (bukadarınada şükür tabi)

eee tebrik ediyorum ozaman :clover:

amaaaaaaaaaaaa.............

biz kimseyi buda yapmadık, taptığımız hiç heykeller olmadı, düşüncelere taptık ve anlamaya çalıştık gerektiğinde uyguladık....

anlaman zor biliyorum ve hak veriyorum!!!!!! sadece biraz anlama çabası sadece çaba hepsi bu!!!

Gönderi tarihi:

dediğim gibi mumcudan öğrenecek birşey yok ..sonuçta onun dışındada yıllarca söyleyen oldu bunları..yani bu adamı peygamber veya tanrı yapıp her sene elinde mumlarla ayinler düzenlemenin ne anlamı var..üstelik dediğim gibi eline iki mum almakla aydınlanmaz bu ülke okuyup araştıracaksın, haa ben araştırıyorum ama sadece mumcu ve onun ideolojisindekilerin yazdıklarını değil tek taraftan bakmamalı olaylara bence

taraflı yaklaşmazsan olaya UĞUR MUMCU'dan aslında çok şey öğrenebileceğinide görürsün...

yakılan mumlar onun tanrı yada peygamber olarak görüldüğünden değil, hain pusuya bir lanettir, biz hala varız demektir,bedeninle olmasanda yazdıklarınla düşüncelerinle varsın demektir!!!

biraz çaba lütfen :clover:

Gönderi tarihi:

Jön’e ‘’ halk mumcuyu unuttugu ıcın turkıye bu duruma geldı zaten.bız unutmadık unutmayacagızda.20 sınde neysek 60 ında da mumcuyu unutmayacagız.’’

Sen unutmamaya devam et, ama halk unutur, unutmalıdır, unutacaktır, bu çatlasak da patlasak da böyle olacaktır… Bu arada halk mumcuyu unuttuğu için Türkiye bu haldedir demek sizce de çocukça bir yaklaşım değil mi ? Bu arada Serdar dontaç, Ümit tözat, Yılmaz yerdoğan, Orhan Pamuk Nobeloğlu ve Mesut yılar’ın hakkını yemiş olmaz mıyız ?

Bilimsel’ ( bu ne demekse ) ciye,benim anladığım gibi yazayım Bilimliciye ;

Bay bozan,Bozamadın yine, tutturamadın !...

Adını saydığın Türk aydınlarının bizlere bıraktığı demokrasi ve özgürlük meşalesi taşındıkça ;

Özlemlediğiniz totaliter, şeri düzen biz kararlı Atatürkçüler tarafından püskürtüldükçe ;

Asıl hayal kırıklığına uğrayan sen ve sen gibi "sömürünün yerli işbirlikçileri" oluyor sanırım.

Buraya da tedirginliğinin, içinde bulunduğun ahval-ı ruhiye'ni yansıtıyorsun.

İşte bu ahval içindeki ruhiye'ni biraz daha bozmak için, onların izinde olan bizlerin,

hatırladığımız ve insan sevgisi, yurtseverlik konusunda yanına dahi yaklaşamayacağınız aydınların listesini yazacağım.

M.Kemal ATATÜRK

Nazım Hikmet RAN

Uğur MUMCU

Muammer AKSOY

Necip HABLEMİTOĞLU

Taner KIŞLALI

Aziz NESİN

Hiç bir zaman unutmayacağımız bu aydınlarımız, yeri doldurulmaz halk önderleridir

Not: Son tahlilde, halk deyiminin de "sömürünün yerli işbirlikçileri" deyimiyle örtüşmediği anlaşılmıştır.

Hoş ve boş bir yazı olmuş, daha uslüplu ve ciddi bir şeyler beklerdim…Oraya bir de 6 kişilik halı saha takımı kurmuşsun bak ben de sana bir takım kurayım ;

Kalede ; Yılmaz Yerdoğan

2. Uğur mumcu

3. Miki mavus

4. Serdar Dontaç

5. Orhan Pamuk Nobeloğlu

6. Seda Sayamayan

Bak benim takım seninkini yer ha ne dersin ?

Gloria’ya ‘’ YAZDIĞINIZ YAZILARI HER OKUDUĞUMDA AKLIMA HEP ŞU SÖZ GELİYOR... NEDEN ACABA?

Yaşayanlar için umut her zaman vardır. Umutsuzluk, ölüler içindir. THEOKRİTOS

Nedenini bilmiyorum,bu arada çok gizemlisiniz, Tanrıların arabalarını falan mı okudunuz ?

bozan

tanrların arabalarını falan okumadım gizemle de işim yok ben ne diyorsam acık acık diyorum zaten de sizin benim demek istediğimi anlamamıza saşırdım acaba anlayışınızla ilgili bir problem mi var... Boyle kurnazca espri yeteneği olan bir insanın zeki de olması gerekirmiş gibime geliyordu demek ki yanılmışım espri yapmak için zeka şart değilmiş...

Gönderi tarihi:

Sayın bozan;

Yazılarızda bir kültür birikimine sahip olduğunuz belli oluyor.Yalnız bu kültürünüzle,insanlara yaklaşım tarzınız pek paralel gitmiyor.BOZAN nickini seçerken düşündüğünüz neydi acaba merak ettim.Ne bozan?

Düzen mi,oyun mu,kafa mı,sinir mi,vs..

Üslubunuz hiç hoş değil.İnsanların çokça yanıldığı bir tavır içersindesiniz;

''Ben dobrayım,korkmadan çekinmeden doğrularımı söylerim.Bu benim''

Hayır efendim,korkmalısınız insanları kırmaktan,çekinmelisiniz nefret kazanmaktan,bilmelisiniz,üzdüğünüz insanlarla,o insanları sevenleri de üzdüğünüzü..

Elbette yazın fikrinizi,demokrasinin en büyük nimeti bu değil mi?Ama az daha izanla az daha dikkatle seçilmiş sözlerle lütfen.

Son olarak insanları bilgileri için değil karakterleri için sevdiğimizi de unutmayın.O alaya aldığınız insanların,pırlanta gibi insan olduklarını ben biliyorum.Ki Bilimselci ile benim de tartışmam olmuştur ve sonradan çok üzülmüşümdür bu yaptığım tartışmalara.Jön,Bilimselci ve Gloria bu forumun olmazsa olmaz renkleridir benim için ve birçok arkadaşımda bu yazdıklarıma imza koyar emin olun.İstediğim biraz daha saygı lütfen..

Saygı ve sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

Sayın bozan;

Sayın taurusmutis

Yazılarızda bir kültür birikimine sahip olduğunuz belli oluyor.Yalnız bu kültürünüzle,insanlara yaklaşım tarzınız pek paralel gitmiyor.BOZAN nickini seçerken düşündüğünüz neydi acaba merak ettim.Ne bozan?

Sevgili Taurusmutis, Bozan'ın ne manaya geldiğini bundan evvle pek çok yerde izah etmiştim. Bir defa daha izah ediyorum, bozan bozmak fiilinden isimdir. İnsanların kalıp düşünceleri, bilimum Tanrılar ve sinirler tarafımızdan özenle bozulur, hani şu organizetörlük vardır ya bizimki onun tam tersi oluyor...

Hayır efendim,korkmalısınız insanları kırmaktan,çekinmelisiniz nefret kazanmaktan,bilmelisiniz,üzdüğünüz insanlarla,o insanları sevenleri de üzdüğünüzü..

Uslübum hususundaki düşüncenizi saygıyla karşılıyorum, fakat bu forumda uslübumu seven pek çok arkadaş da var ben de seviyorum, ve bir de sevilmek için yazmıyorum, insanların kırılmasından, darılmasından, korkan , çekinen kişi zaten hiçbirşey yazmamalı..kalıp düşüncelerden farklı düşüncelerin olması bizatihi insanı bozar..Hele ki Türkiye gibi bütün farklılıklara kapalı bir ülkede kişinin sevilmesi kadar sevilmemesi ne kadar da tabii !!!

Elbette yazın fikrinizi,demokrasinin en büyük nimeti bu değil mi?Ama az daha izanla az daha dikkatle seçilmiş sözlerle lütfen.

Nasıl yazacağı ve hangi sözleri seçeceği belirlenmiş biri olarak yazmak doğru mu sizce ? Neden herkes belirlenmiş olmalı...Ne giyeceğime, ne yazacağıma, ne diyeceğime karar verilmişse yaşamak neden ? Bütün bunların özgür düşüncede yeri yoktur..

Son olarak insanları bilgileri için değil karakterleri için sevdiğimizi de unutmayın.O alaya aldığınız insanların,pırlanta gibi insan olduklarını ben biliyorum.Ki Bilimselci ile benim de tartışmam olmuştur ve sonradan çok üzülmüşümdür bu yaptığım tartışmalara.Jön,Bilimselci ve Gloria bu forumun olmazsa olmaz renkleridir benim için ve birçok arkadaşımda bu yazdıklarıma imza koyar emin olun.İstediğim biraz daha saygı lütfen..

Eğer yaptığım yorumlardan dolayı beni sevmeyecek arkadaşlar olacaksa yolları açık olsun, zira farklı yazan kişiler yeri gelir dışlanır yeri gelir sürülür yeri gelir dünyası değiştirilir ama özgür düşüncenin önünde en muhkem kaleler bile önünde sonunda yok olur.. Özgür düşüncenin önünde değişimin önünde ne kadar tanrı yaratmışsa insanoğlu, ne kadar izm yaratmışsa, ne kadar insandan tanrı edinmişse bir de onun fikir ve kitaplarını okumuşsa durmadan, rüzgarın önündeki yaprak misali dağılıp gidecektir..

Saygı ve sevgilerimle..

saygı ve sevgiler bizden...Bozduysak kusura bakmayın...

Bozan

Gönderi tarihi:

Sayın bozan;

Saygı ve sevgilerimle..

Sevgili Taurus,

Sen canını sıkma, Bozan gibiler senin ne dediğini anlayamazlar, takdir edemezler... :clover:

Gönderi tarihi:

küçükken büyüklerimiz bir laf ederdi, "yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın".. çaktırmadan bize "liboş ol" mesajı verirlerdi.. ama kendileri liboş olduğu için değil; yumuşakların ezilip, sertlerin kırıldığı bir ülkede yaşadığımızı bildikleri için.. bizim iyiliğimiz için bir nevi.. benim hayatımın tüm gidişatını değiştiren bu adam ise tam da büyüklerimizin olmamızı istemeyeceği adamdı..

bu melek yüzlü adam görebileceğiniz en "sert" adamdı çünkü bir şey söyleyecekse onu en kısa, en net, en bilimsel, en objektif şekilde söylerdi.. her ettiği cümlenin arkasında bir belge bulundururdu.. kendisi zaten yalan nedir bilmezdi de; uğur mumcu'yu yalanlamak da imkansızdı.. uğur mumcu yazdıysa doğruydu ve belgesi vardı..

uğur mumcu her konuda yazardı.. her konuda derken, bugün herhangi bir gazeteyi alıp baktığınızda göremeyeceğiniz her konuda.. o günler de devletin, basının yani halkın bakmasını istemediği her yere halk adına bakardı.. tarikatlar mı? kürtler mi? mafya mı?.. hepsine uğur mumcu bakardı.. bugün kim bakıyor? kıbrıs'a, kuzey ırak'a, ermenilere?.. bu konuların üstüne gidebilecek 1 tane cesur gazeteci var mı türkiye'de? halkına karşı, cüzdanına duyduğu sorumluğunun yarısını duyan var mı?

halk dedimde.. atatürk'ten sonra sadece ve sadece ulusunun iyiliğini isteyen, bunun için savaşan, canı dahil herşeyini ortaya koyan ikinci bir adamdı uğur mumcu.. çok iddialı geldiyse bu laf, onu anlayamadınız demektir.. yazık.. atatürk konusunda yavaş kalan failler, uğur mumcu tehlikesine erken müdahale ettiler..

halkçıydı.. yani sosyalistti.. ama "sosyalist" lafının yozlaştırılmamış haliydi.. ne militan bir solcuydu, ne liboş sosyal demokrat.. o tam bir sosyalistti.. aydındı.. halkını aydınlatmak için aydındı..

halktı.. o kadar halktı ki.. halk olmaması gerektiği kadar halktı.. öldürüleceğini bilmiyor muydu?.. ailesinin binmesine izin vermediği arabasına binerken "acaba bugün mü?" diye sormadı mı kendi kendine? korkaklar her gün, cesurlar bir gün ölür ya.. ama o gün ölmeseydi..

halkına öyle güveniyordu ki ben ölürsem her parçamdan birer uğur mumcu doğar diyordu.. ama bedenini süpürgeyle temizlediler.. katillerini aramaya bile tenezzül etmediler.. bulacağız dediler.. "şeref" sözleri verdiler.. ama adı üstünde "şeref" sözü.. sözü verenleri zaten bağlamıyordu..

ankara' nın taşına bak

gözlerimin yaşına bak

uyan uyan gazi kemal

şu feleğin işine bak

Gönderi tarihi:

Sayın bozan;

Benimki sadece bir uyarıydı.Elbette kimsenin duygularını düşünerek yazmak zorunda değilsin.Ama insan olmanın gerektirdiği budur.Medeni olmanın gerektirdiği de.

Özgürlükler diyorsun.Kişi özgürlüğünü kendi sınırları içersinde yaşayabilir.Eğer başkalarının sınırlarına giriyorsan özgürlük adına,işte bu kişi haklarına tecavüz olur.Özgürlüklerimizi ne kadar yaşayabileceğimizi iyi tespit etmeli ona göre davranmalıyız.Bu fikrimi de kaale almayacağını sanıyorum ama yazma gereği duydum.Unutma;sevgi veren sevgi nefret veren nefret bulur.Ne jkadar da kendimi sevdirmeye çalışmıyorum desen de sevgi herkesin ihtiyacı olan bir duygudur..

Saygı ve sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

Bu topicte Uğur Mumcu hakkında, türlü sululukla yazılan yazılar zaten Uğur Mumcu'Nun unutulmadığını, ve hala modern görünmeye çalışan yobazlar için fikirlerinin ne kadar ürkütücü ve tehlikeli olduğunun ispatıdır.

Halk, Bahriye Üçok'ları, Uğur Mumcu'ları, Muammer Aksoy'ları, Ahmet Taner Kışlalı'ları, Necip Hablemitoğlu'ları unutmaz.

Ancak bazıları halkın bu kimseleri ve onların temsil ettiği değerleri unuttuğunu sanıp, karanlık girişimlerde bulunur. Bundan sonra tabanları mabadatlarını döverek kaçıp, çeşitli ülkelerde soluğu aldıkları zaman anlarlar unutulmadıklarını bu kimselerin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.