Φ suheda Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Sizinde bildiğiniz gibi Türkiyede feminist akımın öncülerinden gazetaci yazar Duygu Asena hafta sonu hayata veda etti dün tüm tv kanallarında cenaze töreni vardı izlerken resmen şok geçirdiğim manzaralar. Yüzlerce kadın katılmış cenaze namazına pek güzel seviyorlarmış ama sıfır kollu buluzlarla en ön safta yer alarak cenaze namazı için hazırlandılar derken namazı kıldıracak din görevlisi imam geldi manzarayı görünce ne yapacağını şaşırmış bir halde en azından kıble yönünde duran bayanlardan oldukça nazik bir ifadeyle "en azından kıbleden çekilin sizde arkadaşlarınızın yanına geçin"dedi kesinlikle kabul edilmedi inatla kıblenin yönünde durdu oradaki bayanlar adamcağızda baş edemiyceğini anlayıp bu şekilde namazı kıldırdı nihayetinde tabutu taşımaya sıra geldi hiç bir erkeği tabuta yaklaştırmadı bayanlar biz taşıyacağız dediler olabilir bunda birşey yok ama oda ne???cami avlusunda şarkılar zılgıtlar canhıraş bağırarak sesler ayyuka çıkıyor. Şimdi madem dine saygın yok neden ordasın madem saygın var neden dinin usulune uygun davranmıyorsun bence orda yapılan her hareket tamamen o ölüye yapılmış bir saygısızlıktı güya ona sahip çıkma adı altında cenazeyi provokatif bir gösteriye dönüştürdüler neydi ıspatlamaya çalıştıkları kadının gücümü?kadın zaten güçlüdür ben zaten oldum olası bu feminist akımdan birşey anlamış değilim bakıyorum feminizim adı altında savunulan şey sadece cinsel özgürlük okuduğum tüm yazılar bu yönde. ALLAH zaten tüm insanları eşit yaratmadımı?yanılmıyorsam bakara suresinin bir ayetinde"biz kadını erkekten erkeği kadından üstün yaratmadık üstünlük takvadır" deniliyor. Savunulan şey herne olursa olsun yerine ve mekanına dikkat etmek lazım helede bir camii ve helede orda bir ölü varsa bunun için hiç uygun bir yer değildi diye düşünüyorum bilmem yanılıyormuyum. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Sizinde bildiğiniz gibi Türkiyede feminist akımın öncülerinden gazetaci yazar Duygu Asena hafta sonu hayata veda etti dün tüm tv kanallarında cenaze töreni vardı izlerken resmen şok geçirdiğim manzaralar. Yüzlerce kadın katılmış cenaze namazına pek güzel seviyorlarmış ama sıfır kollu buluzlarla en ön safta yer alarak cenaze namazı için hazırlandılar derken namazı kıldıracak din görevlisi imam geldi manzarayı görünce ne yapacağını şaşırmış bir halde en azından kıble yönünde duran bayanlardan oldukça nazik bir ifadeyle "en azından kıbleden çekilin sizde arkadaşlarınızın yanına geçin"dedi kesinlikle kabul edilmedi inatla kıblenin yönünde durdu oradaki bayanlar adamcağızda baş edemiyceğini anlayıp bu şekilde namazı kıldırdı nihayetinde tabutu taşımaya sıra geldi hiç bir erkeği tabuta yaklaştırmadı bayanlar biz taşıyacağız dediler olabilir bunda birşey yok ama oda ne???cami avlusunda şarkılar zılgıtlar canhıraş bağırarak sesler ayyuka çıkıyor. Şimdi madem dine saygın yok neden ordasın madem saygın var neden dinin usulune uygun davranmıyorsun bence orda yapılan her hareket tamamen o ölüye yapılmış bir saygısızlıktı güya ona sahip çıkma adı altında cenazeyi provokatif bir gösteriye dönüştürdüler neydi ıspatlamaya çalıştıkları kadının gücümü?kadın zaten güçlüdür ben zaten oldum olası bu feminist akımdan birşey anlamış değilim bakıyorum feminizim adı altında savunulan şey sadece cinsel özgürlük okuduğum tüm yazılar bu yönde. ALLAH zaten tüm insanları eşit yaratmadımı?yanılmıyorsam bakara suresinin bir ayetinde"biz kadını erkekten erkeği kadından üstün yaratmadık üstünlük takvadır" deniliyor. Savunulan şey herne olursa olsun yerine ve mekanına dikkat etmek lazım helede bir camii ve helede orda bir ölü varsa bunun için hiç uygun bir yer değildi diye düşünüyorum bilmem yanılıyormuyum. Elbette yanılıyorsun ve elbette olması gerektiği gibi oldu... Çünkü Sevgili Duygu Asena öyle olmasını istedi... Duygu Asena için kılınan cenaze namazına kadınlar da katıldı. Türk feminist hareketinin öncü isimlerinden gazeteci-yazar Duygu Asena , son yolculuğuna kadınların omuzları üzerinde ''Kadınlar vardır, kadınlar her yerde'' sloganı ile uğurlandı. Asena için düzenlenen uğurlama törenlerine kardeşi İnci Asena 'nın çağrısı üzerine kadınlar matem havasından uzakta, beyaz giysileriyle katıldı. Ki bundan daha modern, daha çağdaş ve Aydınlık Türk kadınına yakışan bir duruş sergilenemezdi. Kendilerine buradan sevgi, saygılarımı belirtiyorum... Alıntı
Φ Multi Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Tabi öbür tarafta da böyle "modern" şekilde uğurlananlara güzel bir yer hazırlanıyor değil mi? neyse suheda kardeş.. boşver..bunlar modern olduklarını sanıyorlar ama sapıtmış olduklarının farkında değiller.. cezalarını bulacak yerleri var elbet.. üstüne gitmeye gerek yok Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 suheda kardeş sonuna kadar haklısın, yanılmıyosun, dinimizin bir insanı nasıl uğurlanması gerektiği hakkında ne söylediği önemli, ölenin nasıl uğurlanmasını istediği önemli değil,ha ölenin isteği önemliyse herşey Allah'a kaldı ozaman, umarım Rabbimiz affeder onları... Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 "..Ki bundan daha modern, daha çağdaş ve Aydınlık Türk kadınına yakışan bir duruş sergilenemezdi.." arkadaşlar zaten dipnottanda başka bir söz beklemek yanlış olurdu ..dini kafanıza göre yaşayamazsınız kardeşim müzik alkış bunlarda nesi.. modern çağdaşllığın bir cenaze namazı ile ilgisi ne o halde namaz kılarken mini etek ojeli tırnak fönlü mönlü saçlar vs. ile kılsınlar nasılsa modernlikle çağdaşlık ya töbe töbeee bi cem karaca kadar olamadılar be adam kendini tekbirlerle gömdürdü çünkü öteki tarafta caz maz müzik vs geçerli akçe değil Allah(C.C.)'ı tesbihtir geçerli akçe sağolsun bizim dipnot kardeşte bir türkü tutturmuş gidiyor aydın çağdaş modern vs... herşeyin bir edebi kanunu vardır oldu olacak cenaze namazınıda kadınlar kıldırsaydı ne güzel olurdu dimi amerikan tipi islam... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Arkadaşlar anlaşılan bundan sonra cenazede siyah giyinmek gericilik, ağlamak gericilik.... Beyaz giyineceğiz ölene sevineceğiz ve vur patlasın çal oynasın ölen öldü dicez.. Çağdaşlık var canım şlimdi işin içinde aaaa..) Yapma be dipnot bu tarz ayzıyı sendne hiç beklemezdim.. Neyin çağdaşlığı hangi çağ. Hani sizlere göre çağdaş modern Avrupa varya, onlar cenaze törenlerinde inançlarından taviz vermiyorlar.. Şimdi kafam karıştı biz avrupayıda geçtik Avrupada gerici şimdi.. En çağdaş biziz yaşasın...))) Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Öncelikle sevgili Şüheda'nın sözlerine katıldığımı belirtmek isterim.Dipnot Arkadaşım kendi fikirlerini belirtmiştir ama yanıldığı bir nokta var.Bulunulan yer cami,yapılan fiil cenaze namazı.Bunların gereği yerine getirilmedikten sonra, kılınan namazın anlamı klmıyor bence. Şarkı söylemek,lutlamak mı istiyorlar.Bunun yeri orsa değil ki.Bir kültür merkezin de veya çalıştığı gazete önünde pekala yapılabilirdi bu.Cami de yapılmasındaki ısrar niye..?Ha şuda olabilir,Rahmetli Duygu hanımın dini inancı olmadığından veya İnci hanımın dini inancı olmadığından bu şekli istiyor olabilirler.O halde neden cenaze namazı kıldırıyorlar ki..? Kurallar yerine getirilmezse,ibadetler şaibeli hale gelir.TV'den izlediğim bu cenaze namazının hali işte budur.. Allah rahmet eylesin.. Saygı ve sevgilerimle.. Alıntı
Φ mystra Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 kamera görünce ne yapacağını şaşıran kadınların hali içler acısıydı.. Her şeyin bir adabı uslubu vardır.. Ancak cahil kimseler böyle hareket ederdiler ve ettilerde.. Deyim yerindeyse namazı ( haşa ) ..ç ettiler.. Dibnot sende kendine öyle bir cenaze merasimi düzenlersin artık bu müthiş bilginle .. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Vaybee... Çağdaşlık cenaze merasimlerimize kadar girmiş.. (hangi çağsa bu) Yakında mezarın içine girerse hiç şaşırmayın.. Mesela mefta kıbleye doğru yatırlımasın sırt üstü yada yüz üstü yatırılsın kıblenin ne önemi var canım önemli olan Allahla insan arasındaki bağdır demelerinden korkuyorum.. Birileri diyoya hani namaza, oruca hacca ne gerek var diye.. Sanki Allah bilmiyordu sadece iyi insan olmanın yeterli olacağını.. Haşa öylesine emretti bunları ölemi..? Yine vay beeeee dicem.. ve dedimde... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 kamera görünce ne yapacağını şaşıran kadınların hali içler acısıydı.. Her şeyin bir adabı uslubu vardır.. Ancak cahil kimseler böyle hareket ederdiler ve ettilerde.. Deyim yerindeyse namazı ( haşa ) ..ç ettiler.. Dibnot sende kendine öyle bir cenaze merasimi düzenlersin artık bu müthiş bilginle .. Vaybee... Çağdaşlık cenaze merasimlerimize kadar girmiş.. (hangi çağsa bu) Yakında mezarın içine girerse hiç şaşırmayın.. Mesela mefta kıbleye doğru yatırlımasın sırt üstü yada yüz üstü yatırılsın kıblenin ne önemi var canım önemli olan Allahla insan arasındaki bağdır demelerinden korkuyorum.. Birileri diyoya hani namaza, oruca hacca ne gerek var diye.. Sanki Allah bilmiyordu sadece iyi insan olmanın yeterli olacağını.. Haşa öylesine emretti bunları ölemi..? Yine vay beeeee dicem.. ve dedimde... İnancı yürek yerine kılık kıyafet, başörtüsü, başbağçası, türban, çarşaf, ferace vb. bez ve kumaş parçalarında arayanlara gerçekten söyleyecek birşeyim yok... İnanılmaz buluyorum düşüncelerinizü çünkü; Yunus 'un ''Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü'' sözüyle, tek bir cümlede tanımladığı İslamın evrensel ahlak kuralları diyebileceğimiz din esaslarına, bulunulan devirde hangi araçlarla daha iyi ulaşılabilirse Müslüman için o araçlar tercih edilen ibadet ve şeriat kuralları olduğununu açık açık ifade etmiştir. Bana göre ibadet kurallarını değişmez şekillere bağlamak şeriata ve kurallara tapmakla eş anlamlıdır bana göre, şirktir. Değişmeye direnen her canlı, her sosyal düzen yok olur. Bu da realist (Gerçekçi = Objektif = Bilimsel) Allah'ın değişmeyen kanunlarından birisidir. Kadın ve örtünme: İslamın tebliğ edildiği çağda Arap topluluğunda (ve tüm dünyada) kadın, erkekleri tatmin için yaratılmış bir seks aracı olarak görülmekte, seks Arapların ve o asırdaki toplumların hemen hemen hepsinin yaşantılarında çok önemli bir yer işgal etmekteydi. İslamın o günün koşullarına göre şekillenen şeriatı, kız çocukları öldürülecek derecede kadının aşağılandığı Arap toplumunda (maalesef zamanla yozlaştırılan) bir kadın hakları devrimini gerçekleştirmiştir. Örneğin, İslamın ilk devrinde kadın ve erkekler aynı safta namaz kılarlardı. Çoğu fakir olan Müslüman kadınların vücutlarını örtme güçlükleri kısa bir süre sonra kadınların arka saflarda veya yan saflarda namaz kılmalarını zorunlu hale getirdi. Hz. Ömer gibi İran'a kadar yayılmış bir İslam imparatorluğunun halifesi cuma namazında hutbe verirken bir kadın kalkarak ''O konuda yanılıyorsun ya Ömer'' diyebilmekte, Hz. Ömer de hatası için kadından camide özür dileyebilmekteydi... Yukarıda bir arkadaşım sormuş Benim cenaze namazıma gelince... Evet cenazemde böyle insanlar görmekten inanılmaz mutluluk ve huzur bulurum... Çünkü kişiliğimi ve yüreğimi bildiğim için hocanıın beni yıkamasına bile gerek görmediğim bir ruhsal temizliğimi biliyorum çünkü... Gerisi bana göre hikaye... Hepinize dost sevgiler... (1) DİPNOT / LAR____________________ (1) - bdurrezzak'ın Musannefi, VI, 180 Alıntı
Φ nizamulmulk Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Yüce dinimizi en azından Cenaze Törenlerini siyasi görüşlerinize alet etmeyin. Hazreti ömer Döneminde kadınlar da camilerde namaz kılarlarmış. Zaten dinimizde kadınların camide namaz kılamayacaklarına dair bir hüküm yok ki? Ama sizlerin anlayacağı dilden söylim sevgili Feminist arkadaşlarım: Camide haremlik selamlık usulü kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde olmaları bir zorunluluktur. Ayrıca vücudunuz teşhir edecek şekilde giremezsiniz ibadethanelere........... Müslüman olmayanlara saygı duyuyorum Fakat din konusunda hiç bir şey bilmemelerine rağmen dini kendi görüşleri doğrultusunda kullananlara dini maksatlarına alet edenelere lanet ediyorum.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Hükümler hiçtir... Dipnot senin yazının özeti budur.. Ama asıl evrensel olan ve değişmeyecek olan Kur'an-ı Kerimdir ve Kur'an-ı Kerimde geçen farzlar yada haramlardır.. Sen istediğin kadar hümanizm de.. Sen Yunus'u referans göstermen için Yunus'u tanıman lazım.. Yunus'un bir sözünü buraya yazarak paradigma kabul edemezsin.. Çünki Yunus Allahın emir ve yasaklarına uyardı.. Biz islam peçede bezde sarıkta demiyoruz.. Nice sarıklı sakallı yada peçeliler varki münafıklıkları boylarını aşmıştır.. Her sözümüzü uç noktalara götürürseniz aynen yukarda yazdıklarınızı yinelersiniz.. Saygılar-sevgiler... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Yüce dinimizi en azından Cenaze Törenlerini siyasi görüşlerinize alet etmeyin. Hazreti ömer Döneminde kadınlar da camilerde namaz kılarlarmış. Zaten dinimizde kadınların camide namaz kılamayacaklarına dair bir hüküm yok ki? Ama sizlerin anlayacağı dilden söylim sevgili Feminist arkadaşlarım: Camide haremlik selamlık usulü kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde olmaları bir zorunluluktur. Ayrıca vücudunuz teşhir edecek şekilde giremezsiniz ibadethanelere........... Müslüman olmayanlara saygı duyuyorum Fakat din konusunda hiç bir şey bilmemelerine rağmen dini kendi görüşleri doğrultusunda kullananlara dini maksatlarına alet edenelere lanet ediyorum.... Hükümler hiçtir... Dipnot senin yazının özeti budur.. Ama asıl evrensel olan ve değişmeyecek olan Kur'an-ı Kerimdir ve Kur'an-ı Kerimde geçen farzlar yada haramlardır.. Sen istediğin kadar hümanizm de.. Sen Yunus'u referans göstermen için Yunus'u tanıman lazım.. Yunus'un bir sözünü buraya yazarak paradigma kabul edemezsin.. Çünki Yunus Allahın emir ve yasaklarına uyardı.. Biz islam peçede bezde sarıkta demiyoruz.. Nice sarıklı sakallı yada peçeliler varki münafıklıkları boylarını aşmıştır.. Her sözümüzü uç noktalara götürürseniz aynen yukarda yazdıklarınızı yinelersiniz.. Saygılar-sevgiler... Hayır arkadaşlar bırakın bunları... Ben kadınımı, bacımı, Annemi, kız kardeşimi orada görmek istiyorum... Ve bunu bu ülkede kimse engelleyemez / engellettirmeyizde.. Evet ben böyle inanıyor ve böyle yaşıyorum.. Hatta çevremdeki tüm insanlara, bağlı bulunduğum kurum ve kuruluşlarda ve yine bulunduğum cemiyet ve toplantılarda bizzat bunu dile getiriyor ve insanlar tarafından kabul görüyorum.. Biz o kitapları kapattık arkadaşlar... İnancın at gözlüğü ile bakılan, herşeyinin doğru olduğu varsıyılan, akla ve mantığa uygun olmayanların karşısındayız ve karşısında olmaya da devam edeceğiz... Yaşamımızın her alanında haksızlığa, adaletsizliğe, çıkarcılığa, ikiyüzlülüğe, din tacirlerine ve aklımız ve mantığımıza ters gelenlerle bıkmadan ve yılmadan mücadele ettik.. Doğma olan ile mücadele ise en onurlu mücadelemiz olmaya devam edecektir... Sevgiyle kalın.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Kısacası biz dine değil din bize uyacak diyosun.. Ok.. O halede senin dinin sana bebim dinim bana.. Kimseye yasak getiren yok.. Saygılar-sevgiler... Alıntı
Φ Anakonda Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Evet Sevgili Duygu Asena'nın Vefaatına bende üzüldüm. Allah yakınlarına sabır kendisinede Rahmet Eylesin Duygu Asena'nın Cenaze Süreci'ni bende hepiniz gibi basından takip ettim. Kadın haklarının savunucusu olan Gazeteci ve Yazar Duygu Asena'nın feminizm anlayışı ve yaşam görüşünü tartışıcak değilim. Herkes gibi desteklediğim yaklaşımlarıda oldu,tereddütle yaklaştıklarımda ve hatta karşı olduklarımda... Ancak Cenaze Namazı olması gerekenin dışına çıktı maalesef. Katılımcıların duygu yoğunluğunu anlamak ile beraber yinede eğer vefaat eden kişi ve sözkonusu Cenaze merasimine katılanlar Islam dinini benimsemiş kişiler ise Cenaze de dinimizin gerektirdiği biçimde yapılmalıydı diye düşünüyorum. Modern olmak,çağdaş olmak veya feminist olmak adına Islam Dininin yani dinimizin gereklerinin aşındırılmasını doğru bulmadığımı belirtmeliyim. Bu konuda otorite olmamak ile birlikte bildiğim kadarıyla kadınların cenaze namazı kılması doğru değil. Ayrıca bir cenaze namazına (ve de genel olarak hiç olmazsa Cami'ye girerken) kadınların ve erkeklerin gereği gibi giyinmesi ve kadınların mümkünse örtünmesi gerekmiyor mu? Ayrıca vefaat edenin ünlü biri olması ve sanatçı kişiliğine istinaden uğurlama esnasında alkışlanması ve/veya birtakım şarkıların söylenmeside doğru değil... Hatta Cenaze yakınlarının aşırı ölçütlerde isyan edercesine yırtınıp dövünmesi bile doğru değil..(ama bir ölçüde hoş görülebilir) Yani hangi birini sayacağız bilmem. Bu konularda saygılı,ölçülü ve dikkatli davranmak öncelikle kişinin kendi yararınadır diye düşünüyorum... Her mekanın ve törenin ve inancın kendine özgü kural ve kaideleri varsa eğer bizede bunlara riayet etmek düşer... Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 ya dipnot sen kim oluyosun da bu bana göre şirktir bu bu değildir dercesinden dinin kurallarını sen belirliyosun... seni tek cümleyle şöyle özetleyebilirim; yeri gelince dini siyasete alet edebilen, Efendimizin yaptıklarını örnek almaya kalktığımızda bizi yobaz-şeriatçı ilan eden, hatta çekinmesen bismillah diyenlere bile "önemli olan bismillah demek değil önemli olan iç güzellik" diyecek olan bir zatsın... Yaşamımızın her alanında haksızlığa, adaletsizliğe, çıkarcılığa, ikiyüzlülüğe, din tacirlerine ve aklımız ve mantığımıza ters gelenlerle bıkmadan ve yılmadan mücadele ettik.. Doğma olan ile mücadele ise en onurlu mücadelemiz olmaya devam edecektir... Sevgiyle kalın.. demişsin, e bizim de mücadelemiz bu!!!... AMA BİR EKSİĞİN VAR!! bizim mücadelemiz senin de dediğin gibi DOGMAya karşı ve artı olarak ÇAĞDAŞLIK ADI ALTINDA İSLAMİYETİ DEĞİŞTİRMEYE çalışan insanlara karşı.... sen de bu 2.cisi eksik galiba dimi kardeşim... Alıntı
Φ nizamulmulk Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Hayır arkadaşlar bırakın bunları... İnancın at gözlüğü ile bakılan, herşeyinin doğru olduğu varsıyılan, akla ve mantığa uygun olmayanların karşısındayız ve karşısında olmaya da devam edeceğiz... Yaşamımızın her alanında haksızlığa, adaletsizliğe, çıkarcılığa, ikiyüzlülüğe, din tacirlerine ve aklımız ve mantığımıza ters gelenlerle bıkmadan ve yılmadan mücadele ettik.. Doğma olan ile mücadele ise en onurlu mücadelemiz olmaya devam edecektir... Sevgiyle kalın.. Siz kendinize ayrı bir din belirlemişsiniz. Bu dinin bizim dinimizle bir alakası yok ve lütfen Bu güzel fikirlerinizi Beşeri dinlere saklayın orada kendinize bir yer bulabilirsiniz........ İslamın kuralları açıktır. Beğenmemekte dahası inanmamakta serbestsiniz Fakat biz milyonlarcası gibi bu dini Allah'ın indirdiği şekliyle kabul ettik. Bütün müslümanlar da öyle....... şimdi Yukarıdaki cümlelere baksanıza: güya Arkadaşımız yaşamının her alanında haksızlığa karşı çıkıyormuş Şimdi sormak lazım gelmez mi sevgili Arkadaşım dini kaidelere kendi kafana göre şekil vererek başta Dinimiz İslam olmak üzere bütün Müslümanlara haksızlık yapmıyor musun? Bu mu senin dine saygın? Bu mu hoş görün? Sonrasında İki yüzlülüğe Din tacirlerine savaş açtığından bahsetmişsin... Oysaki Din tacirleri dini Olduğu haliyle değil kendi kafalarındaki minik dünyalarındaki şekliyle kabul ederler. Çünkü Dini olduğu gibi kabul etmek pek Karlı bir ticaret değildir. Bu anlamda Ticaretin alasını yaparlar.... Bu forumda ikiyüzlü denen kelime bazı isimlerle tam olarak anlamını buldu Neden mi? Çünkü Müslüman olduklarını , Asıl Meselelerinin Şeriat ile olduğunu söyledikleri halde Gerçek niyetleri Maruf hale geldi de ondan........ Hasılı Allah sana öncelikle akıl sonrada hidayet nasip etsin kardeş.......... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 O cenazedeki kadınların ne yapmaya çalıştığını anlayamadınız değil mi? O cenazede bundan daha azını beklemek yanlış olurdu. Yıllarca kadınların varoluş mücadelesinin öncüsü olmuş bir ismin arkasından o kadınların gösterdikleri bir tepki, bir mesajdı. Kadının toplumdan soyutlanmasının baş aktörlerinden dinin, "kadınlar cenaze namazı kılamaz" ya da "kadınlar başörtüsüz namaz kılamaz" söylemleriyle, hala kadınlara olan bakışına gösterilen bir tepkiydi bu. "Hayır bu ülkede kadınlar da var. Kadınlar erkeklerden beri değildir " imasının, hem bu söylemin öncülerinden olan bir kadının ardından, hem de karşı oldukları durumun baş müsebbibi dinin bir ayininde yapmaları kadar doğal bir şey olabilir mi? "Erkekten farkım yok. Din ne derse desin" denilecek ve bu sesi tüm Türkiye'ye duyuracak bir ortam için bundan daha uygunu bulunabilir miydi? Sanmıyorum... İşte gördük bu hareket için gösterilen tepkileri. Bu tepkilerin "Kadınlar haddini aştı" söylemi olduğu aşikar. Peki kadınlar ne yapmışlar da, hadlerini aşmışlar? 1- Örnek gördükleri, saygı duydukları birinin cenaze namazına katılmışlar. 2- Bu namazda en ön saflarda yer almışlar. 3- Başı, omzu açık namaz kılmışlar. 4- Tabutunu kendileri taşımak istemişler. Oysa ne kadar doğal, ne kadar da güzel bir durum. Ama bu duruma bile gösterilen tepkiler, kadınların yaptıklarının ne kadar doğru ve haklı olduğunu gösteriyor bize. Bu başlık altında dini savunmak adına bayan arkadaşların gösterdiği tepkiyi de anlamakta zorluk çekiyorum. Dinin kendilerine gösterdiği "yer"i kabullenerek, bu "yer" i kabullenmeyenlerin verdiklere mesaja tepki göstermeyi anlayamıyorum. Üzüldüğüm konu da burası. Zira biliyorum ki, cenazedeki kadınların hemcinslerinin büyük çoğunluğu, bu kadınları haksız görüyor... Ve biliyorum ki bu haklı mesaj iki gün sonra unutulacak... Ve kadınlar dinin kendilerine gösterdiği "yer"de kalmaya devam edecekler... Ve İslam'ın kadına ne kadar değer verdiğinden dem vuracaklar... Ah ah ah... Alıntı
Φ delta11 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 O caminin imamına acıdım bak şimdi Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 1- Örnek gördükleri, saygı duydukları birinin cenaze namazına katılmışlar. 2- Bu namazda en ön saflarda yer almışlar. 3- Başı, omzu açık namaz kılmışlar. 4- Tabutunu kendileri taşımak istemişler. .... sevgili yam yam bi dakika,o cenaze namazının arka saflarındaki erkekler cenazeden başka herşey görmüş oluyorlar ozaman...başı omzu açık kılmak diyosun ya...bu konu 100 yıl sonra aynen şu şekilde olacak ; """ ne varmış ya... alt tarafı bikinyle namaz kılmışlar, önemli olan iç güzellik değilmi?? hani dış görünüş önemsizdi???""" islamiyete saygısızlık ediyosun.. başı omzu açık kılmak ve en ön safta kılmak dışında, diğer maddelerin zaten yıllardır tartışılıyor... ama şunu iyi bilin... "ORANI BURANI AÇMAKLA MEDENİYETLİK OLUYORSA,***** FİLM ÇEVİRENLER DÜNYANIN EN MEDENİ İNSANLARIDIR..." dediğin gibi delta11, ben imamın yerinde olsam islamiyet adına ağlamaktan kıldıramazdım namazı... medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar... saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 sevgili yam yam bi dakika,o cenaze namazının arka saflarındaki erkekler cenazeden başka herşey görmüş oluyorlar ozaman... Ne görüyorlar sayın berker18? Erkekler arkada ne görüyorlar? Cenaze namazı ayakta kılınır. Rüku ve secdesi yoktur. Siz böylesi bir durumda bile kadını tahrik unsuru olarak görüyorsanız, sokaklara kadın salmayalım. Siz yolda normal kıyafetli bir kadının arkasından yürürken neresine bakıyorsunuz sayın berker? Siz bakmayasınız diye kadınları eve mi kapatalım? Yoksa çarşafa mı bürüyelim? Hoş, çarşafa bürümek bile kadının tahrik malzemesi olmaması için bir neden değildir. Bir kadının omzunu görmeyi tahrik sebebi sayan bir kişi için, kadının oradaki varlığı da bir tahrik sebebidir. En iyisi kadınları kapıdışarı salmayalım.... Sizlerin derdi ne biliyor musunuz? Kadınlardan her türlü faydalanmaya çalışmak (etinden,sütünden, yününden) , ama belli bir noktada da kadını pasifize etmek. Kendi içgüdülerinizi baskı altına almamak için, bu yükü kadına yüklemek. Cenaze namazında omzu açık bir kıyafetle namaza durmak ........ sebebidir ama, ibadet halindeki bir erkeğin, yine ibadet halindeki bir kadının orasına burasına bakması ........ değildir. Çünkü kadın sizin için sadece kocaman bir V.....dır.. Alıntı
Φ Multi Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 bak yam yam.. sen ateist değil misin? sen bu konuda yorum yapma hakkını nerden buluyorsun?.. Ayrıca sen milleti yoldaki kadınlara bakmakla suçluyorsun.. Sen bu konuda önce kendini bi gözden geçir.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Namazın, cenaze törenin ve diğer ibadetlerin belli edep tertip ve kuralları vardır.. Her ne adına olursa olsun bunların dışına çıkmak yakışıksızlıktır.. Kimse din adına ulema kesilmesin... Dinimizi gayet iyi biliyoruz.. Saygılar-sevgiler.. Alıntı
Φ Anakonda Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Sevgili Yam Yam "Kadının toplumdan soyutlanmasının baş aktörlerinden dinin, "kadınlar cenaze namazı kılamaz" ya da "kadınlar başörtüsüz namaz kılamaz" söylemleriyle, hala kadınlara olan bakışına gösterilen bir tepkiydi bu." Dinimizin kadınları toplumdan soyutlayan bir faktör olarak tanımlamanı doğru bulmuyorum. Evet dindar geçinen ve hal ve hareketlerinin çıkış noktası olarak din'i gösteren bazı aklı kıtların birtakım yanlış uygulamalarını ya da bizde yanlış olduğu izlenimini uyandıran uygulamalarını hepimiz üzülerek görüyoruz. Ancak Islam dinine kadını dışlayan veya hakir gören bir inançmış gibi yaklaşmak çok ta akılcı ve sağlıklı bir yaklaşım olmasa gerek. Belki de dine yönelik bugüne kadar ki yaşantında edindiğin bazı olumsuz sosyal şartlanmalar ya da önyargılar seni böyle düşünmeye itiyordur ne dersin? Erkek ile kadın arasında fark vardır elbet ama bu farklılık ne kadının ne de erkeğin aleyhine değildir. Baş örtüsü örtmeyi ya da örtünmeyi bir külfet ya da bir ceza gibi gören bir mantalite elbette kadınların neden baş örtüsüz namaz kılmaması gerektiğini anlayamayacaktır. Oysa ki her inancın kendine özgü kuralları ve ibadet şekilleri vardır ve o inancı benimseyen herkes o şekil şartlarına kendiliğinden uymalıdır. Örtünme koşulu sadece kadına değil erkeğede getirilmiştir. Erkekde kadın kadar olmasada belirli bir ölçüde örtünmek durumundadır namaz kılmak için... Kadınlar Cenaze namazı kılamaz görüşüde yine yukarıdaki gereklerden dolayı mevcuttur. Ama bu anlayışın var olması sadece dinin kuralı gereğidir. Çıkış noktası asla kadını erkekten daha aşağıya bir noktaya getirmek değildir. Kim bilir belki de(bu benim kişisel tahminim) kadınların sözkonusu süreçte erkeklere göre daha duygusal oldukları için ibadeti yerine getirme konusunda zorlanabilecekleri ya da duygusal tepkiler verebilecekleri belkide yıpranabilecekleri gerekçesiyle vardır bu kaide.(Biliyorum bu yorumu yaparak haddimi aştım ama maksadım farklı bir açıdan konuya bakabilmek kesinlikle bu böyledir asla demiyorum bu benim sadece kişisel bir mantık yürütmem) "Erkekten farkım yok. Din ne derse desin" denilecek ve bu sesi tüm Türkiye'ye duyuracak bir ortam için bundan daha uygunu bulunabilir miydi? Sanmıyorum" Elbette kadın olarak erkekten farkın var ama bu fark senin aleyhine değil ve olmamalı. Dolayısı ile yukarıda ifade ettiğin yaklaşım mantıklı değil. Tabutu kadınların taşıması ile ilgili bir yorum yapmadım ben zira bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim... Artık kadınlar erkeklerle eşit olmadıkları gibi yersiz bir kaygıyı bir kenara bırakmalılar. Erkeklerle eşit olmak erkeklerle aynı olmakla karıştırılmamalı. Erkek ve kadın birbirinden farklıdır elbet... Bazı yönlerden kadının üstün olduğu bazı yönlerden erkeğin üstün olduğu zaten aşikar. Bu noktada kadınlar erkeğin yaptığı herşeyi yapabileceklerini kanıtlamak gibi anlamsız bir çabaya girmemeliler. Yapamazlar... Nasıl ki erkek de kadının yapabileceği herşeyi Yapamaz ise.... YAM YAM bu arada berker 18' e cevaben yazdığın yazıya TAMAMIYLA KATILIYORUM... Alıntı
Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 orya gidipte usulsüz şekilde namaza katılan kadınların ya akıllarından zoru var yada o yaşlarına kadar dinin gerekçelerini öğrenememişler yüce rabbim kadınada erkeğede ayrı ayrı görevler vermiş cenaze namazı kılmayı erkeklere vasıl etmiş işte bu demek oluyoki dini iyice oyuncak haline getiriyolar ve artık insanlığında elden ağır ağır gittiğini gösteriyolar.Dini kullanmak ancak bu dünyadaki insanları kandırır yüce rabbimi kandıramaz herşeyin zamanı gelince hesap ağır ödenir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.