Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"Peki canlılık nasıl oluştu?"


yam_yam

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 122
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Misafir hakanbaranyildirim
güzel araştır. güzel araştırda öle gel. sen yenisin burda, herkes senin sandığın gibi cahil değil. senin tanıyabildiklerin o kadarsa genelleme yapma. senin gibi din e karşı alerjisi olan birisinin o kadarını tanıdığınada inanmıyorum ya hadi neyse.

 

ayrıca feylosof yani anadolu filazofu veya sadece filazof olmak için birkaç bilim dalıyla birden uğraşmak gerekir. her filazof bir bilim adamıdır ama her bilim adamı filazof değildir. yani bilim adamından daha üstün oluyo. iltifatın için sağol.

BuradaYENİ olabilirim ama HAYATTA yeni değilim,seninle karşılaştırldığında daha "....." olabilirim,ki ......imdir,ben sadece onları tanıyabilmişim ama anladığıma emin ol...Sen ile aramızdaki farkımızda bu olsa gerek:anlama ve anlamama...."anadolu filazofu" dediğin şey "anadolu kaplanı" gibi bir şey olsa gerek..."filazof" dediğin şeyin ise ne bilmiyorum ama herhalde bilim adamından daha üstündür,çünkü bayağı iddialı söylemişsin.ÖSS'ye bayağı katılmış olman dolayısıyla bir TASIM kullanmışsın,çok başarılı olmuş,yeni İKON'um sensin...Beni ihya et,canım benim...

 

........ bir müslümanla en ufak bir yakınlaşmayı bile kaldıramıyorlar, kalmışkı dini konularda objektif düşünüp tartışacaklar. normal hayatta asla yüzüne bakmayacağımız adamlarla burda muhattap olmaz zorunda kalıyoz ya ona üzülüyom. ama meydanı asla boş bırakmıyacaz bunu unutmayın.

 

Duyan da seni ÇANAKKALE SAVAŞI'nda sanacak,aman mevzini boş bırakma ,neye karşı mevzi kurmuşsan artık...Benim MÜSLÜMANLIĞA değil -ki haddim değildir ve olamaz da- KRALX'se karşı bir alerjim var ve "dostum" lafını sevmedim...

 

KRALX,

Metafizik ya da teleolojik kanıtlar skolastik .......... ibarettir.Hiçbir Teologun ya da bilim adamının Tanrı konusunda bir kanıt getirebileceğini düşünmüyorum ya da düşenemiyorum.Bı benim bir esksikliğim de olabilir,bunu da anlayabilirim ama kanaatim budur..Değil 3000, 30000 de yazsan bir şey değişmez,anladığını anlatmak yetmez, ki anlayamadığın kanaatindeyim hala,okudukların arasında EKLEKTİK bir ilişki kurman gerekiyor.Tekrar takrar başarılar.........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ah hakan keşke okusanda yazsan bunları..

Ben Teolojiden, metafizikten, skolastikten bahsetmiyorum..

Diyorum ki;

Bilim farkılı farklı dallara ayrılır..

Bilim 5 duyuya hitap ettiği için tabiki Allahın varllığını incelemez.

Ama bilim adamlarının vardıkları noktadaki yorumlarını kastediyorum..

Bir çoğu bu nizam karşısında elpençe diz divan olmuşlar, ağızları açık kalmış, ve yaradanın varlığına iman etmişler..

Şimdi anladınmı..??

Skolastik-lastik, lojik-mojik değil konumuz..

Yaftaları geç, öze in..

Kıvrımlı lafları hiç sevmem, hele edebiyat yapmayı hiç sevmem..

Edebiyat insanın doğaçlamasında olmalıdır...

........, gözünü açta çevreni incele, maddeleri incele....

Yada inceleyenlerin eserlerini oku...

Bizi boşver.. Bizler nacizane vakit geçiriyoruz buralarda..

Sen kaç kurtul..

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yamyam cevizin yazdığı insanların her biri dallarında en uzman alim kişilerdir..

Hepside müslüman bilimcilerdir...

Yani ilahiyatçılıkla nasıl bir alaka kurdun..??

Yav kardeşim neden iletileri okumadan ileti yazarsınız...))

 

Saygılar..

 

 

Konuyu kavramadan ileti yazan sizlersiniz. İlahiyat Fakültelerinin bilim adamı yetiştirmediğinden bahsetmiştim. Vatandaşın biriside kalkmış bir yığın isim saymış. Sanki o isimler uzmanı olduğu konuları Kur'an'dan almış gibi. Tekrar ediyorum İlahiyat Fakülteleri bilim adamı yetiştirmezler. Bir önceki iletimde vermiş olduğum linke bakarak bunu anlayabilirsiniz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sadece bir alimimizi tanıyalım madem :) iyice okusun meraklı olanlarımız...bilhassa renkli kısımlara dikkat..

 

El-Biruni (973 - 1051)

 

 

Yaşadığı çağa damgasını vurup " Biruni Asrı" denmesine sebep olan zekâ harikası bilgin 973 yılında Harizm'in merkezi Kâs'ta doğdu. Esas adı Ebû Reyhan b. Hz.Muhammed'dir. Küçük yaşta babasını kaybetti. Annesi onu zor şartlarda, odunsatarak büyüttü. Daha çocuk yaşta araştırmacı bir ruha sahipti. Birçok kOnuyu öğrenmek için çılgınca hırs gösteriyordu. Tahsil çağına girdiğinde Hârizmşahların himayesine alındı ve saray terbiyesiyle yetişmesine özen gösterildi. Bu aileden bilhassa Mansur, Bîrûnî'nin en iyi bir eğitim alması için her imkânı sağladı.

 

Bu arada İbni Irak ve Abdüssamed b. Hakîm'den de dersler alan bilginimizin öğrenimi uzun sürmedi, daha çok özel çabalarıyla kendisini yetiştirdi. Araştırmacı ruhu, öğrenme hırsı ve sönmeyen azmiyle birleşince 17 yaşında eser vermeye başladı. Fakat Me'mûnîlerin Kâs'ı alıp Hârizmşahları tarihten silmeleriyle Bîrûnî'nin huzuru kaçtı, sıkıntılar başladı ve Kâs'ı terketmek zorunda kaldı. Ancak iki yıl sonra tekrar döndüğünde ünlü bilgin Ebü'lVefâ ile buluşup rasat çalışmaları yaptı. Daha sonra hükümdar Ebü'lAbbas, sarayında Bîrûnî'ye bir daire tahsisedip, müşavir ve vezir olarak görevlendirdi. Bu durum, hükümdarların ilme duydukları derin saygının göstergesi, bilginimizin de devlet başkanları yanındaki yüksek itibarının belgesiydi.

 

Gazneli Mahmud Hindistan'ı alınca hocalarıyla Bîrûnî'yi de oraya götürdü. Zira onun yanında da itibarı çok yüksekti. "Bîrûnî, sarayımızın en değerli hazinesidir' derdi. Bu yüzden tedbirli hünkâr, liyakatını bildiği Bîrûnî'yi Hazine Genel Müdürlüğü'ne tayin etti .O da orada Hint dil ve kültürünü bütünüyle inceledi. Üstün dehasıyla kısa sürede Hintli bilginler üzerinde şaşkınlık ve hayranlık uyandırdı. Kendisine sağlanan siyasî ve ilmî araştırmalarına devam etti. Bir devre adını veren, çağını aşan ilmî hayatının zirvesine erişti. Sultan Mes'ud, kendisine ithaf ettiği Kanunu Mes'ûdî adlı eseri için Bîrûnî'ye bir fil yükü gümüş para vermişse de o, bu hediyeyi almadı.

 

Son eseri olan Kitabü's Saydele fi't Tıb'bı yazdığında 80 yaşını geçmişti. Üstad diye saygıyla yâd edilen yalnız İslâm âleminin değil, tüm dünyada çağının en büyük bilgini olan Bîrûnî, 1051 yılında Gazne'de hayata gözlerini yumdu.

 

Bîrûnî, "Elinden kalem düşmeyen, gözü kitaptan ayrılmayan, iman dolu kalbi tefekkürden dûr olmayan, benzeri her asırda görülmeyen bilginler bilgini bir dâhiydi. Arapça, Farsça, Ibrânîce, Rumca, Süryânice, Yunanca ve Çinçe gibi daha birçok lisan biliyordu. Matematik, Astronomi, Geometri, Fizik, Kimya, Tıp, Eczacılık, Tarih, Coğrafya, Filoloji, Etnoloji, Jeoloji, Dinler ve Mezhepler Tarihi gibi 30 kadar ilim dalında çalışmalar yaptı, eserler verdi.

 

Onun tabiat ilimleriyle yakından ilgilenmesi, Allah'ın kevnî âyetlerini anlamak, kâinatın yapı ve düzeninden Allah'a ulaşmak, Onu yüceltmek gâyesine yönelikti. Eserlerinde çok defa Kur ân âyetlerine başvurur, onların çeşitli ilimler açısından yorumlanmasını amaçlardı. Kurân'ın belâğat ve i'cazına olan hayranlığını her vesileyle dile getirdi. İlmî kaynaklara dayanma, deney ve tecrübeyle ispat etme şartını ilk defa o ileri sürdü.

 

İbni Sinâ'yla yaptığı karşılıklı yazışmalarındaki ilmî metod ve yorumları, günümüzde yazılmış gibi tazeliğini halen korumaktadır. Tahkîk ve Kanûnı Mes'ûdî adlı eserleriyle trigonometri konusunda bugünkü ilmî seviyeye tâ o günden, ulaştıgı açıkça görülür. Bu eser astronomi alanında zengin ve ciddî bir araştırma âbidesi olarak tarihe mal olmuştur. İlmiyle dine hizmetten mutluluk duymaktadır.

 

Gazne'de kıbleyi tam olarak tespit etmesi ve kıblenin tayini için geliştirdiği matematik yöntemi dolayısıyla kıyamet günü Rabb'inden sevap ummaktadır. Ayın, güneşin ve dünyanın hareketleri, güneş tutulması anında ulaşan hadiseler üzerine verdiği bilgi ve yaptığı rasatlarda, çağdaş tespitlere uygun neticeler elde etti. Bu çalışmalarıyla yer ölçüsü ilminin temellerini sekiz asır önce attı. Israrlı çabaları sonunda yerin çapını ölçmeyi başardı. Dünyanın çapının ölçülmesiyle ilgili görüşü, günümüz matematik ölçülerine tıpatıp uymaktadır. Avrupa'da buna BÎRÛNI KURALI denmektedir.

Newton ve Fransız Piscard yaptıkları hesaplama sonucu ekvatoru 25.000 mil olarak bulmuşlardır. Halbuki bu ölçüyü Bîrûnî, onlardan tam 700 yıl önce Pakistan'da bulmuştu. O çağda Batılılardan ne kadar da ilerideymişiz.

 

Biruni, hastalıkları tedavi konusunda değerli bir uzmandı. Yunan ve Hint tıbbını incelemiş, Sultan Mes'ud'un gözünü tedavi etmişti. Otların hangisinin hangi derde deva ve şifa olduğunu çok iyi bilirdi. Eczacılıkla doktorluğun sınırlarını çizmiş, ilaçların yan etkilerinden bahsetmiştir.

 

Daha o çağda Ümit Burnu'nun varlığından söz etmiş, Kuzey Asya ve Kuzey Avrupa'dan geniş bilgiler vermişti. Christof Coloumb'dan beş asır önce Amerika kıtasından, Japonya'nın varlığından ilk defa sözeden O'dur.

 

Dünyanın yuvarlak ve dönmekte olduğunu, yerçekimin varlığını Newton'dan asırlarca önce ortaya koydu. Henüz çağımızda sözü edilebilen karaların kuzeye doğru kayma fikrini 9.5 asır önce dile getirdi.

 

Botanikle ilgilendi, geometriyi botaniğe uyguladı. Bitki ve hayvanlarda üreme konularına eğildi. Kuşlarla ilgili çok orjinal tespitler yaptı. Tarihle ilgilendi. Gazneli Mahmud, Sebüktekin ve Harzem'in tarihlerini yazdı. Bîrûnî, ayrıca dinler tarihi konusuna eğildi, ona birçok yenilik getirdi. Çağından dokuz asır sonra ancak ayrı bir ilim haline gelebilen Mukayeseli Dinler Tarihi, kurucusu sayılan Bîrûnî'ye çok şey borçludur.

 

Bîrûnî, felsefeyle de ilgilendi. Ama felsefenin dumanlı havasında boğulup kalmadı. Meseleleri doğrudan Allah'a dayandırdı. Tabiat olaylarından sözederken, onlardaki hikmetin sahibini gösterdi. Eşyaya ve cisimlere takılıp kalmadı.

 

 

Bîrûnî, Cebir, Geometri ve Cografya konularında bile o konuyla ilgili bir âyet zikretmiş, âyette bahsi geçen konunun yorumlarını yapmış, ilimle dini birleştirmiş, fennî ilimlerle ilahî bilgilere daha iyi nüfuz edileceğini söylemiş, ilim öğrenmekten kastın hakkı ve hakikatı bulmak olduğunu dile getirmiş ve "Anlattıklarım arasında gerçek dışı olanlar varsa Allah'a tövbe ederim. Razı olacağı şeylere sarılmak hususunda Allah'tan yardım dilerim. Bâtıl şeylerden korunmak için de Allah'tan hidayet isterim. İyilik O'nun elindedir!" demiştir.

 

Eserleri halen Batı bilim dünyasında kaynak eser olarak kullanılmaktadır. Türk Tarih Kurumu 68. sayısını Bîrûnî'ye Armağan adıyla bilginimize tahsis etti. Dünyanın çeşitli ülkelerinde Bîrûnî'yi anmak için sempozyumlar, kongreler düzenlendi, pullar bastırıldı. UNESCO'nun 25 dilde çıkardığı Conrier Dergisi 1974 Haziran sayısını Bîrûnî'ye ayırdı. Kapak fotoğrafının altına, "1000 yıl önce Orta Asya'da yaşayan evrensel dehâ Bîrûnî; Astronom, Tarihçi, Botanikçi, Eczacılık uzmanı Jeolog, Şair, Mütefekkir, Matematikçi, Coğrafyacı ve Hümanist" diye yazılarak tanıtıldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tekrar ediyorum İlahiyat Fakülteleri bilim adamı yetiştirmezler. Bir önceki iletimde vermiş olduğum linke bakarak bunu anlayabilirsiniz

evet haklısın İlahiyat fakülteleri din adamı yetiştirir. bunu hepimiz biliyoruz. :D :D aksini idda edende olmadı.

bilakis dini inançlara ters düştüğü gerekçesi ile köstek olmuştur.

sözüne yanıt olarak göndermiştim ben onları ama neyse. :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben de sana kopernik'ten galileo'dan örnekler verdim. Şimdiki teist arkadaşların evrim teorisi karşısındaki tutumlarından bahsettim.

 

Bana müslüman bilim adamlarının buluşlarında hangi Kur'an ayetinden direkt referans aldığını söyleyebilir misin?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben de sana kopernik'ten galileo'dan örnekler verdim. Şimdiki teist arkadaşların evrim teorisi karşısındaki tutumlarından bahsettim.

 

Bana müslüman bilim adamlarının buluşlarında hangi Kur'an ayetinden direkt referans aldığını söyleyebilir misin?

 

 

Müslümana gerek yok ... Çok daha çarpıcı bir gerçek söliim sana . Zamanında ünlü fransız denizci Custou Kuranı kerimde belirtildiği üzere iki denizin birbirine karışmadığı kızıldenizde ki akıntıyı keşfetmiştir.. Ve bunu Kuran sayesinde araştırdığını kendide söylemiştir ve dahası müslüman olmuştur ... Aldın mı cevabını ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bana müslüman bilim adamlarının buluşlarında hangi Kur'an ayetinden direkt referans aldığını söyleyebilir misin?

tamam işte demek din bilime engel olmuyor. hatta müslüman olanlar bile bilim adamı olabiliyor. Kralx sürekli olarak söylemiyormu din ile bilimi bağdaştırmayın diye. din farklı bilim farklı. din bilimi bırakın ben size ihtiyacınız olan herşeyi söylüyorum da demiyor. eeee daha ne.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tamam işte demek din bilime engel olmuyor. hatta müslüman olanlar bile bilim adamı olabiliyor. Kralx sürekli olarak söylemiyormu din ile bilimi bağdaştırmayın diye. din farklı bilim farklı. din bilimi bırakın ben size ihtiyacınız olan herşeyi söylüyorum da demiyor. eeee daha ne.

 

Madem engel olmuyor da niçin bir yığın teori varken evrim teorisine saldırıyorsunuz ha... Neden korkuyorsunuz?

 

 

 

tamam işte demek din bilime engel olmuyor. hatta müslüman olanlar bile bilim adamı olabiliyor. Kralx sürekli olarak söylemiyormu din ile bilimi bağdaştırmayın diye. din farklı bilim farklı. din bilimi bırakın ben size ihtiyacınız olan herşeyi söylüyorum da demiyor. eeee daha ne.

 

Madem engel olmuyor da niçin bir yığın teori varken evrim teorisine saldırıyorsunuz ha... Neden korkuyorsunuz?

 

Not: Cousteou 'nun müslüman olduğu tıpkı ayda ezan sesi duyulduğu iddiası gibi müslümanlar tarafından ortaya atılmış bir yalandır. Doğru olduğunu iddia edenler ellerindeki kanıtları göstersinler lütfen

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte tipik ateist mantığı .... Adam kendi .......... kayıtsız inanmakta ama biz ne söylersek kanıt isteyip durmakta mübarek savcı sanki :D Farkındamısın bilmem ama şurada haftalardır yazıyorsun ama hiç biryere varamadın ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Madem engel olmuyor da niçin bir yığın teori varken evrim teorisine saldırıyorsunuz ha... Neden korkuyorsunuz?

korkmak..? :D

evet engel olmuyor. evrim teoriside teoriden ibarettir ve daha kanıtlanmamıştır o yüzdende evrim teorisine saldırmamız bilime karşı geliyoz anlamına gelmez. hem zaten bizim saldırdığımız falan yok evrim teorisi muhabbetini depreştiren sensin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

korkmak..? :D

evet engel olmuyor. evrim teoriside teoriden ibarettir ve daha kanıtlanmamıştır o yüzdende evrim teorisine saldırmamız bilime karşı geliyoz anlamına gelmez. hem zaten bizim saldırdığımız falan yok evrim teorisi muhabbetini depreştiren sensin.

 

 

Evrim teorisi konusuna, bazı arkadaşların kasıtlı olarak yanıltıcı bilgi vermeleri üzerine girdim. Şu an canlılığın oluşumu ile ilgili olarak eldeki tek ve en güçlü teori evrim teorisidir. Bunu teist arkadaşların kabul etmesini beklemiyorum. Ancak akademik bilgi birikimi gerektiren böyle bir konuda sağdan soldan duyulanlarla çamur atılması da hiç hoş değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir hakanbaranyildirim

Ah hakan keşke okusanda yazsan bunları..

Ben Teolojiden, metafizikten, skolastikten bahsetmiyorum..

Diyorum ki;

Bilim farkılı farklı dallara ayrılır..

Bilim 5 duyuya hitap ettiği için tabiki Allahın varllığını incelemez.

Ama bilim adamlarının vardıkları noktadaki yorumlarını kastediyorum..

Bir çoğu bu nizam karşısında elpençe diz divan olmuşlar, ağızları açık kalmış, ve yaradanın varlığına iman etmişler..

Şimdi anladınmı..??

Skolastik-lastik, lojik-mojik değil konumuz..

Yaftaları geç, öze in..

Kıvrımlı lafları hiç sevmem, hele edebiyat yapmayı hiç sevmem..

Edebiyat insanın doğaçlamasında olmalıdır...

Kavramlarla dans edeceğine, gözünü açta çevreni incele, maddeleri incele....

Yada inceleyenlerin eserlerini oku...

Bizi boşver.. Bizler nacizane vakit geçiriyoruz buralarda..

Sen kaç kurtul..

 

Saygılar..

Soru 1:Bilim tabiki ALLAH'ın varlığını inceleyemez,peki kim ya da ne inceleyebilir?

 

Soru 2:Nizam dediğin NİZAM-ı MÜLK mü yoksa "düzen" mi?Herşey bu kadar düzenli ise DÜNYA'ya bak ,bu karmaşıklığın nedeni ne?Kesin insan diyeceksin,peki eksik yaratılan ve eksik olan bir varlığın YARADAN'ı hakkında ne düşünürsün?

 

Soru 3:Edebiyatı sevip-sevmemek değil konumuz.İnsanlar kelimeler ve kelimelere yüklenen anlamlar üzerine konuşurlar,hangi kelimenin ne anlamda kullanıldığını bilmeden konuşursan saçmalarsın ve karşındaki insanla iletişim kuramazsın -aziz kelimesi üzerine "edebiyat" yapan kim acaba?-iletişim kuramazsan ne diye konuşursun ya da konuşur musun?Linguistik nedir bak bakayım?

 

Soru 4:"Kavramlarla dans" karşındakini küçük düşürmeye yönelik bir kelime oyunundan başka bir şey değil ve bu en "entel-dantel" yöntemdir,ben HALK çocuğuyum sen kimsin tipinde bir zırvalamadan öteye gitmez bu söylediğin.Doğaçlama edebiyat nedir bunu da merak etmemiş değilim,açıklamanı tahmin ettiğimden hemen şunu sorayım:Doğaçlama olmayan bir edebiyat var mıdır?Varsa çalıntı mıdır,sen peki bu edebiyatın neresindesin?

 

Suru 5:Naçizane vakit geçiren bir zat nasıl olurda 3000'den -yazıyla üçbin- fazla ileti yazabilir,bu kadar yazmak burayı hayatının merkezi yapmak değil midir?neden BİZ kullandın,kendi adına neden konuşmuyorsun,ya da bu bir yardım çağrısı mı?Ve neye,kime karşı yardım?

 

Soru 6:Hepsi bir tarafa kimden ve neden kaçmam gerekiyor?Peki, kaçayım da kaçıp da kurtulabilir miyim bu "şey"den?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Soru 1:Bilim tabiki ALLAH'ın varlığını inceleyemez,peki kim ya da ne inceleyebilir?

 

Soru 2:Nizam dediğin NİZAM-ı MÜLK mü yoksa "düzen" mi?Herşey bu kadar düzenli ise DÜNYA'ya bak ,bu karmaşıklığın nedeni ne?Kesin insan diyeceksin,peki eksik yaratılan ve eksik olan bir varlığın YARADAN'ı hakkında ne düşünürsün?

 

Soru 3:Edebiyatı sevip-sevmemek değil konumuz.İnsanlar kelimeler ve kelimelere yüklenen anlamlar üzerine konuşurlar,hangi kelimenin ne anlamda kullanıldığını bilmeden konuşursan saçmalarsın ve karşındaki insanla iletişim kuramazsın -aziz kelimesi üzerine "edebiyat" yapan kim acaba?-iletişim kuramazsan ne diye konuşursun ya da konuşur musun?Linguistik nedir bak bakayım?

 

Soru 4:"Kavramlarla dans" karşındakini küçük düşürmeye yönelik bir kelime oyunundan başka bir şey değil ve bu en "entel-dantel" yöntemdir,ben HALK çocuğuyum sen kimsin tipinde bir zırvalamadan öteye gitmez bu söylediğin.Doğaçlama edebiyat nedir bunu da merak etmemiş değilim,açıklamanı tahmin ettiğimden hemen şunu sorayım:Doğaçlama olmayan bir edebiyat var mıdır?Varsa çalıntı mıdır,sen peki bu edebiyatın neresindesin?

 

Suru 5:Naçizane vakit geçiren bir zat nasıl olurda 3000'den -yazıyla üçbin- fazla ileti yazabilir,bu kadar yazmak burayı hayatının merkezi yapmak değil midir?neden BİZ kullandın,kendi adına neden konuşmuyorsun,ya da bu bir yardım çağrısı mı?Ve neye,kime karşı yardım?

 

Soru 6:Hepsi bir tarafa kimden ve neden kaçmam gerekiyor?Peki, kaçayım da kaçıp da kurtulabilir miyim bu "şey"den?

 

 

Soruları krala sormuşsun belliki ama ben de bir iki cevap vereyim sana arkadaşım ve şunuda belirtiyim ki güzel sorular sormuşsun tebrik ederim...

 

1- Allahı kimse inceleyemez ama onun yarattıklarını inceleyip belki kendince bir fikir edinebilirsin.

 

2- Bir kitabevi bir kitap basar ve o kitap yıllarca kullanılır ilk çıktığında pırıl pırıl olan bu kitap elbette ki zamanla eskir yırtılır ve belkide aşınır... İnsan doğduğu zaman elinde kalaşnikoflarla doğmuyor ya da ruhunda ihtiraslarla kötü emellerle doğmuyor ... Allah kusursuz bir düzen ve canlılık yaratmıştır o düzeni ve canlılığın işleyişinin problemlerini Allaha yüklemek zaten basit bir ateist mantığından öteye giedemez.

 

3- Bu sitede edebiyat yapmayan tek bir kimse bile yok buna sen de dahilsin...

 

4- İşte bu sorunda yukardaki cevabımın kanıtı... Edebiyat yapmışsın hem de en doğaçlamasından...

 

5- Bunu sormaya hakkın yok bir kere ... Kimsenin hayatının merkezi noktaları seni ilgilendirmemeli eğer sen kral için bunu düşünürsen bende krala cevap vermek için yığınla yazdığın yazıları ve en basitinden belliki bayağı bir çaba sarfettiğin yukardaki yazını örnek gösteririm ve sorarım ..'' Ya sen ne yapıyorsun ?''

 

6- Kovalayan bir ecelin olduğuna inanmıyorsan verilecek bir öte dünya hesabın olduğuna inanmıyorsan kaçma be kardeşim o zaman takıl kafana göre kim ne karışır..

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir hakanbaranyildirim
Soruları krala sormuşsun belliki ama ben de bir iki cevap vereyim sana arkadaşım ve şunuda belirtiyim ki güzel sorular sormuşsun tebrik ederim...

 

1- Allahı kimse inceleyemez ama onun yarattıklarını inceleyip belki kendince bir fikir edinebilirsin.

 

2- Bir kitabevi bir kitap basar ve o kitap yıllarca kullanılır ilk çıktığında pırıl pırıl olan bu kitap elbette ki zamanla eskir yırtılır ve belkide aşınır... İnsan doğduğu zaman elinde kalaşnikoflarla doğmuyor ya da ruhunda ihtiraslarla kötü emellerle doğmuyor ... Allah kusursuz bir düzen ve canlılık yaratmıştır o düzeni ve canlılığın işleyişinin problemlerini Allaha yüklemek zaten basit bir ateist mantığından öteye giedemez.

 

3- Bu sitede edebiyat yapmayan tek bir kimse bile yok buna sen de dahilsin...

 

4- İşte bu sorunda yukardaki cevabımın kanıtı... Edebiyat yapmışsın hem de en doğaçlamasından...

 

5- Bunu sormaya hakkın yok bir kere ... Kimsenin hayatının merkezi noktaları seni ilgilendirmemeli eğer sen kral için bunu düşünürsen bende krala cevap vermek için yığınla yazdığın yazıları ve en basitinden belliki bayağı bir çaba sarfettiğin yukardaki yazını örnek gösteririm ve sorarım ..'' Ya sen ne yapıyorsun ?''

 

6- Kovalayan bir ecelin olduğuna inanmıyorsan verilecek bir öte dünya hesabın olduğuna inanmıyorsan kaçma be kardeşim o zaman takıl kafana göre kim ne karışır..

 

Saygılar..

......İkinci soruya verdiğin cevabı çerçevelettirip evimin girişine asacağım,çok anlamlı bir cevap...Dördüncü cevabı ise çok gizemli ve derin buldum,"den den" koysan daha gizemli ve derin bulurdum.Beşinci sorunun muhattabı olmamana rağmen cevap yazman ne kadar arkadaş kıymeti bildiğinin kanıtı olmuş,KRALX'in de gözleri buğulanmıştır...Benim "büyük uğraşlar ve emeklerle" yazdığım YIĞIN'la yazıları okuman sana pek yaramamış,ki ona da yaramamıştır...Altıncı soruya verdiğin cevaben şunu söyleyeyim:SEN BİR ECELİN OLDUĞU VE ÖTE DÜNYADA HESAP VERECEĞİNDEN KORKTUĞUNDAN DOLAYI MI KAÇIYORSUN?AYRICA NEREYE KAÇIYORSUN?BU KAÇIP DA KURTULUNABİLİNECEK BİR ŞEY MİDİR?

 

Şimdi daha büyük ve sert cevaplar beklemekteyim,.........farkettiğim kadarıyla "sürü" halinde dolaşıp sürü halinde saldırma taktiğiniz var,Kurt misali dolaşmanız bu hayvanı totemleştiren ideolojinin etkisinde olduğunuzun bir belirtisi olsa mı gerek?Canım İKON'um cevaplarını, hele hele sert cevaplarını merakla ve zevkle beklemekteyim.Beni İHYA etmen dilekleriyle....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Soru 1:Bilim tabiki ALLAH'ın varlığını inceleyemez,peki kim ya da ne inceleyebilir?

 

Soru 2:Nizam dediğin NİZAM-ı MÜLK mü yoksa "düzen" mi?Herşey bu kadar düzenli ise DÜNYA'ya bak ,bu karmaşıklığın nedeni ne?Kesin insan diyeceksin,peki eksik yaratılan ve eksik olan bir varlığın YARADAN'ı hakkında ne düşünürsün?

 

Soru 3:Edebiyatı sevip-sevmemek değil konumuz.İnsanlar kelimeler ve kelimelere yüklenen anlamlar üzerine konuşurlar,hangi kelimenin ne anlamda kullanıldığını bilmeden konuşursan saçmalarsın ve karşındaki insanla iletişim kuramazsın -aziz kelimesi üzerine "edebiyat" yapan kim acaba?-iletişim kuramazsan ne diye konuşursun ya da konuşur musun?Linguistik nedir bak bakayım?

 

Soru 4:"Kavramlarla dans" karşındakini küçük düşürmeye yönelik bir kelime oyunundan başka bir şey değil ve bu en "entel-dantel" yöntemdir,ben HALK çocuğuyum sen kimsin tipinde bir zırvalamadan öteye gitmez bu söylediğin.Doğaçlama edebiyat nedir bunu da merak etmemiş değilim,açıklamanı tahmin ettiğimden hemen şunu sorayım:Doğaçlama olmayan bir edebiyat var mıdır?Varsa çalıntı mıdır,sen peki bu edebiyatın neresindesin?

 

Suru 5:Naçizane vakit geçiren bir zat nasıl olurda 3000'den -yazıyla üçbin- fazla ileti yazabilir,bu kadar yazmak burayı hayatının merkezi yapmak değil midir?neden BİZ kullandın,kendi adına neden konuşmuyorsun,ya da bu bir yardım çağrısı mı?Ve neye,kime karşı yardım?

 

Soru 6:Hepsi bir tarafa kimden ve neden kaçmam gerekiyor?Peki, kaçayım da kaçıp da kurtulabilir miyim bu "şey"den?

 

 

Gereken cevapları en ince ayrıntısına kadar verdim..

Derdimiz kişiliklerle uğraşmak değildir.

İnsanların eksik yaratılması, yaratıcının şanına zeval getirmez..

Bilakis yaratan o dur zaten, üstün vasıflı canlılar da yaratmıştır, melekler gibi..

100 gr beynimizle Allahı yargılamaya kalkmanın mantıksızlığını ve rezaletini anlayamıyorum..

Sana tek söylediğim şey şudur;

Süslü kelimeler kurarak teorini destekleyemezsin ve ıspatlayamazsın..

Bilimsel açıklaman varsa yaz..

Bu güne kadar hiç biriniz yazamadınız, sanırım sende yazamıyacaksın..

Bizse beklemeye devam edeceğiz..

Biriniz şu evrimi akıllarımıza erdiriverse diye..

 

Birde şunu söyleyeyim..

Bana sakın edebiyat, hitabet, dil öğretmeye kalkmayın..

Aziz kelimesinin Fransızca olduğunu yazmışsın bir yerde.....)))

Burası yaz geç sayfası değildir..

Okuyan arkadaşlarımızı cahil sanma..

 

Aziz kelimesi arapça bir kelimedir..

Kelimenin kökü Azze dir.

 

Örnek veriyorum...; Azze ve Celle

 

 

Saygılar-Sevgiler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir hakanbaranyildirim

Gereken cevapları en ince ayrıntısına kadar verdim..

Derdimiz kişiliklerle uğraşmak değildir.

İnsanların eksik yaratılması, yaratıcının şanına zeval getirmez..

Bilakis yaratan o dur zaten, üstün vasıflı canlılar da yaratmıştır, melekler gibi..

100 gr beynimizle Allahı yargılamaya kalkmanın mantıksızlığını ve aptallığını anlayamıyorum..

Sana tek söylediğim şey şudur;

Süslü kelimeler kurarak teorini destekleyemezsin ve ıspatlayamazsın..

Bilimsel açıklaman varsa yaz..

Bu güne kadar hiç biriniz yazamadınız, sanırım sende yazamıyacaksın..

Bizde aynı tas aynı hamam devam edeceğiz...

Bekleyeceğiz...

Saygılar-Sevgiler..

Kanıtlama konusunda aynı fikirdeyiz,hiçbirimiz varlığını da yokluğunu da kanıtlayamayız.Daha önce de belirttiğim gibi sadece kanaat getirebiliriz.Benden kanıt istemeni ise bir zayıflık olarak görüyorum.Diyelim ki salladım ve senin inandığın bir kanıt buldum,sen kanıta inanıp dininden vazgeçebilir misin?Bu durumda senin kendini sınaman gerekir:ne kadar inanıyorum ya da inanıyor muyum diye?Bunlar zor sorular ve eminim ki zor cevaplardır?Dediğin gibi 100 gr beynim var ve o beyin böyle şeyleri algılayamıyor,senin beynin kaç gr ve neyi algılayabiliyor o da benim merak konum?Ben süsleyip de inandırmaya çalışmadım,sadece senin ********'luğuna cevap vermeye çalıştım -evrim teorisinin ders olup olmadığı sorusuna cevaben-

akıllı ve uslu olman dilekleriyle....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

canım manım ne oluyoz bakiim. pek yakınlaşmış gördüm seni :D :D :D

Soru 1:Bilim tabiki ALLAH'ın varlığını inceleyemez,peki kim ya da ne inceleyebilir?

müslümanların Allah kavramını biliyorsun. bu soruyu sorman biraz saçma olmuş gerekli cevabıda arman kardeş vermiş zaten.

Soru 2:Nizam dediğin NİZAM-ı MÜLK mü yoksa "düzen" mi?Herşey bu kadar düzenli ise DÜNYA'ya bak ,bu karmaşıklığın nedeni ne?Kesin insan diyeceksin,peki eksik yaratılan ve eksik olan bir varlığın YARADAN'ı hakkında ne düşünürsün?

nerden bildin çok müneccim gördüm seni :D cevabını daha önce aldın galiba. pek tabiyki insan. insanların nasıl olmasını beklerdin sorabilirmiyim sana. sürekli iyiyi ve doğruyu yapmaya programlanmış varlıklar olmasınımı. peki hiç yanlışın olmadığı yerde doğrudan söz edilebilirmi. doğrunun olmadığı yerde güzellikten söz edilebilirmi, iyi niyetten, amaçtan söz edilebilirmi?? özgür iradenin amacını daha öncede defalarca belirttim. peki sana soruyorum şimdi insanları yaratan bir tanrının ne yapması lazımdı sence. daha mükemmel i nasıl olabilirdi. söyle sana cevabını veriyim.

Soru 3:Edebiyatı sevip-sevmemek değil konumuz.İnsanlar kelimeler ve kelimelere yüklenen anlamlar üzerine konuşurlar,hangi kelimenin ne anlamda kullanıldığını bilmeden konuşursan saçmalarsın ve karşındaki insanla iletişim kuramazsın -aziz kelimesi üzerine "edebiyat" yapan kim acaba?-iletişim kuramazsan ne diye konuşursun ya da konuşur musun?Linguistik nedir bak bakayım?

evet senin kadar iyi ve yakın iletişim kuramıyoruz. özelliklede seçmece kelimeler kullanmak için zorlanırken senden çıkan seslerden anlıyoruz bunu (eskiden insanların anlamadığı kelimeler kullananlar edebiyat yaptıklarını sanarlarmış ne hoş demi). bu konudaki üstünlüğün tartışılmaz. özelliklede yakınlık konusunda. :D

Soru 4:"Kavramlarla dans" karşındakini küçük düşürmeye yönelik bir kelime oyunundan başka bir şey değil ve bu en "entel-dantel" yöntemdir,ben HALK çocuğuyum sen kimsin tipinde bir zırvalamadan öteye gitmez bu söylediğin.Doğaçlama edebiyat nedir bunu da merak etmemiş değilim,açıklamanı tahmin ettiğimden hemen şunu sorayım:Doğaçlama olmayan bir edebiyat var mıdır?Varsa çalıntı mıdır,sen peki bu edebiyatın neresindesin?

söylenenleri iyi anlıyonda anladığın şeyler dalga geçmek için malzeme oluşturmuyor sana demi.

Suru 5:Naçizane vakit geçiren bir zat nasıl olurda 3000'den -yazıyla üçbin- fazla ileti yazabilir,bu kadar yazmak burayı hayatının merkezi yapmak değil midir?neden BİZ kullandın,kendi adına neden konuşmuyorsun,ya da bu bir yardım çağrısı mı?Ve neye,kime karşı yardım?

belkide bu insan bayaa uzun zamandır bu foruma yazıyordur haa. belkide çalıştığı iş itibari ile sürekli internete girebiliyordur haaaaa. :D beyninin kapasitesini dalga geçmek için kullanırsan bölesine basit cevapları bulamazsın. :D hebele hübele olursun.

Soru 6:Hepsi bir tarafa kimden ve neden kaçmam gerekiyor?Peki, kaçayım da kaçıp da kurtulabilir miyim bu "şey"den?

amma pis yakaladın beeehhhh. heralde gözlerin doluyordur şuanda.

 

evet özeeliklede şu yakınlaşma özelliğin kafama takılmaya başladı. bi önlemmi alsak mı ne yapsak :lol::lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

****** kelimeni aynen iade ediyorum ve siz ateistlerin maskesinin, burada da düştüğünü tüm foruma göstermek istiyorum..

Sıkıştığınız zaman nasıl hakaretlere kaçtığınızı, biliyoruz artık..

Ama takma.. sen ilki değildin..

Senden önce daha da ileri gidip daha ahlaksızca küfredenler olmuştu..

Gene senin seviye onlardan biraz daha üstte gibi...

Ben yüz gram beynimle Allahın varlığını birliği idrak etmişim bu yeterlidir..

Buraya fikirlerini yazmaya gelmeden önce biraz ahlak dersi almalıydın...

Gerçi sizizin için ahlakın önemi yok, çünkü ahlak yoktur, ahlak madde değildir...

 

Aslında muhatab alınacak hiç bir tarafınız yok ama, napalım işte...

 

 

 

Sadece okuyanlara saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir hakanbaranyildirim

******* kelimeni aynen iade ediyorum ve siz ateistlerin maskesinin, burada da düştüğünü tüm foruma göstermek istiyorum..

Sıkıştığınız zaman nasıl hakaretlere kaçtığınızı, biliyoruz artık..

Ama takma.. sen ilki değildin..

Senden önce daha da ileri gidip daha ahlaksızca küfredenler olmuştu..

Gene senin seviye onlardan biraz daha üstte gibi...

Ben yüz gram beynimle Allahın varlığını birliği idrak etmişim bu yeterlidir..

Buraya fikirlerini yazmaya gelmeden önce biraz ahlak dersi almalıydın...

Gerçi sizizin için ahlakın önemi yok, çünkü ahlak yoktur, ahlak madde değildir...

 

Aslında muhatab alınacak hiç bir tarafınız yok ama, napalım işte...

Sadece okuyanlara saygılar...

Bakıyorum da herkesi yardıma çağırmışsın.Seninle eğlenmek bayağı güzel oluyormuş...****** kelimesini ilk kullandığım zamana bak,o zaman neden söylemedin(!)...bir bildiğin vardı herhalde...Benim ahlaki değerlerimi nereden biliyorsun?Benim tanrı'yı reddetiğimi nereden çıkarttın.Sadece bilimsel kanıtın ne kadar anlamsız olduğunu anlatmaya çalışıyorum,da kime anlatıyorum o da başka bir mevzu...

sanırım şimdi da madde'nin ne olduğu,nasıl manevi olanın maddeden üretildiğine dair kanıtlar da istersin?ya da tam tersi madde nasıl "manevi" olandan yaratılır?Dön dolaş konya altı saat...

 

CEVİZ'im

cevapların çok hoş.Beni çok heyecanlandırdı,İKON'um beni tanımak istiyor diye bir kanaat getirdim,merakla beklerim.KONAK meydanında elinde bir demet çiçekle bekleyen birini görürsen o benim.GEL,GEL DE GEL.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.