Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DEMOKRASİ, ŞERİAT VE ORTADOĞU... (Hizbullah, Hamas, El Kaide, PKK ve diğerleri ABD ve Avrupa devletleri için gerektiğinde işbirliği yapılan kurumlard)


DİPNOT

Önerilen İletiler

icondartpm1.png

Özellikle, Hamas ve Hizbullah için yapılan yorumlar ile meseleyi biraz daha netleştirelim.

 

1) Şeriat düzenini savunan örgütlerin halkçı ve demokratik olmaları imkânsızdır. Çünkü halkın gücü ve egemenliği yerine Tanrı''nın gücünü ve dinin kurallarını esas alırlar. Böyle bir düzen anlayışı demokrasi ile taban tabanadır.

 

2) Ortadoğu''da ABD ve İsrail''e karşı olan şeriatçı örgütler büyük ölçüde ABD ve Avrupa''nın beslediği, geliştirdiği ve kullandığı odaklardır.

 

Hizbullah, Hamas, El Kaide, PKK ve diğerleri ABD ve Avrupa devletleri için gerektiğinde işbirliği yapılan kurumlardır. Bazen dost bazen de düşman ilan edilirler.

Soğuk savaş yıllarında her iki taraf da bu örgütlerden aynı şekilde yararlanmaktaydılar. Soğuk savaş bitince Batı için işler karıştı. Sovyetler Birliği''ne karşı kurdukları ''''yeşil kuşak'''', ''''antiemperyalist ve Batı karşıtı'''' bir yapıya dönüştü. Bir bölümü ise bazı tarikat liderleri gibi, Batı''nın iyice kucağına oturdular.

Bugünkü İran rejiminin ortaya çıkışı ABD ve İngiltere''nin ülkede demokrasiyi engellemesinin bir sonucudur. Üstelik mollalara Fransa da destek verdi. Sonuçta Batı karşıtı bir rejim geldi.

 

El Kaide örneğinde aynı çelişkiyi ABD yaşadı.

 

3) İkinci Dünya Savaşı sonrasında Ortadoğu''da ABD, İngiltere, ''''demokratik ve halkçı çıkış yollarını kapattı'''' . Bu engellemeler karşısında iki uçtan da dinci örgütler çıktı.

 

--- Hamas ve Hizbullah gibi şeriatçı ve ABD karşıtı örgütler bunların sonucudur.

--- Diğer taraftan bölgede ABD ve İsrail ile işbirliği yapan dinci örgütler düzenlendi. ABD, Avrupa ve İsrail bugün bu şeriatçı örgütlerle işbirliği içindedir.

 

--- ABD, İngiltere ve İsrail ''''şeriatçılar yanında etnik ayrımcılığı'''' da örgütleyerek PKK, Barzani ve Talabani ''yi bölge ülkelerine karşı kullandılar.

 

Hepsi de antidemokratik..

--- Ya referanslarını dinden (Tanrı''dan) alıyorlar;

--- ya da etnik ayrımcıların yaptığı gibi emperyalizmin bölgedeki maşaları oluyorlar.

 

Hamas seçimle işbaşına gelse de demokratik bir örgüt olamaz. Çünkü dinî düzeni esas almaktadır. Bu anlamda, İsrail kadar antidemokrattır.

Ancak, Hamas''ı şeriatçı seçeneğe, ''''yeşil kuşağı'''' oluşturanlar itti. Hamas''ın Hizbullah''ın, El Kaide''nin ve mollaların yaratıcıları bölgedeki emperyalist güçlerdir.

Bugün İsrail''in ABD (ve Batı) adına bölgedeki faşist ve insanlık dışı saldırıları, ''''kaçınılmaz olarak yeni Hamas'''' lar, yeni Hizbullahlar doğuracaktır.

 

Türkiye her iki ucun da tehdidi altındadır.

 

___Bir yanda şeriat düzenini getirmek için çalışan; Batı''yı ve mevcut özgürlükleri bir araç olarak kullanan güçlerle karşı karşıyadır.

___Öte yanda Batı''nın düzenlemesi içinde etkilerini arttıran tarikat liderleri söz konusudur.

 

Bunlar Cumhuriyet rejimine, demokrasiye, Atatürkçülüğe karşı güçlerdir. Referanslarında gerçek demokrasi yoktur...

.

 

 

__________________________________________________________

Kaynak:(Tarafımca kısaltılmıştır) www.istanbul.edu.tr/iktisat/emanisali

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DİPNOT ŞERİAT NEDİR SÖYLESENE Bİ HELE BİLDİĞİNİ BAKALIM BİLİYORMUSUN GERÇEKTEN NE OLDUĞUNU NE KADAR ONU HAYATINA HAYAT KILDIN VEYA ALLAHA İMANIN VAR MIDA KARALAMAYA ÇALIŞIYORSUN

 

Allahın koyduğu birlik , bizi saracak yıkıntılara sebebiyet verecek günahlara düşmememiz hem dünya saadetini hem ahiretteki ebedi hayatı kurtarmamız için Allahın peygamberi aracılığıyla kullarına bildiriği kurallardan öğütlerden SİZ Mİ DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ!!Siz kimsiniz bee..Allahın koyduğu hangi kanunları biliyorsun , inançsızca Allah olmasın peygamber olmasın düşüncesi öncekileri nasıl helak etti inşaallah sizide öyle eder..

 

GİTTE BAK AMA ŞAŞI BAKMADAN BAK , AKP HER ZAMAN NEYİ SAVUNUYOR , TERÖRDE MÜCADELEDE BİLE ÖNCE DİPLOMATİK DEMOKRATİK YOLLARI DENİYOR , SEN DESENE Bİ HELE SENİN DESTEKLEDİĞİN PARTİYE BAKALIM VAR MISIN HADİ - HADİ BAKALIM KİM AVRUPANIN YAHUDİNİN GÜDÜMÜNDE HADİ BAKALIM VAR MISIN , cumhuriyet rejimindende Atatürktende Atatürk ilkelerindende nefret ettirdinizz , sizde yahudileri bekleyen sona yaklaşıyorsunuz haberiniz olsun artık yeter!!

 

el kaidenin pkk nın ufaktanda hizbullahın süper güçlerin elinde olduğunu herkes biliyor , terörün islamda yeri olmadığınıda..yazıklar olsun bunları şeratla birleştiren TUFEYLİLERE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

anti şahveli peki siz şeriatçı mısınız?

 

şeriatın nesini savunuyorsunuz?

 

tarihte bilimi gavur icadı sayanlar-

 

ya da menemende sivasta yeşil bayraklarla,şeriat nidalarıyla insanları katledenler kimlerdi?

 

nakşibendiciler şeriatçı değilmi?

 

ayrıca sonunuz yahudiler gibi olacak sözü ne anlama geliyor anlamış değilim

 

acaba ne yapacaksınız merak ediyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

cumhuriyet rejimindende Atatürktende Atatürk ilkelerindende nefret ettirdinizz , sizde yahudileri bekleyen sona yaklaşıyorsunuz haberiniz olsun artık yeter!!

 

el kaidenin pkk nın ufaktanda hizbullahın süper güçlerin elinde olduğunu herkes biliyor , terörün islamda yeri olmadığınıda..yazıklar olsun bunları şeratla birleştiren TUFEYLİLERE

 

Hizbullah kelimesi, Allah'ın yolu, taraftarları, Allah'ın safında yer alanlar, Allah'ın partisi gibi anlamlar taşımakta olup, ''Hizb'' ve ''Allah'' kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Hizbullah, örgütsel anlamda Allah adına, İslam uğruna gruplaşma olarak da ifade edilebilmektedir. Yakalanan örgüt mensuplarının ifade tutanakları incelendiğinde, kendilerini Allah'ın askerleri olarak da tanımladıkları görülmektedir.

 

Aile ve sosyal yapıları:

1) Genelde örgüt mensupları ve ailelerinin geçmişte soruşturma geçirmedikleri tespit edilmiştir.

2) Ailelerin çoğunlukla Doğu ve Güneydoğu kökenli ve çok çocuklu oldukları gözlenmektedir.

3) Son dönemlerde, psikopat, yankesici, hırsız vb. şahısların örgüt bünyesine alındığı tespit edilmiştir.

4) Hizbullah terör örgütüne mensup militanların ailelerinin orta ve dar gelirli olduğu görülmektedir.

5) Örgüt mensuplarının genelde Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin illeri nüfusuna kayıtlı oldukları gözlenmektedir.

 

Eğitim durumları: Yakalanan teröristlerin ifadelerinden;

1) Örgüt mensuplarının genelde orta ve lise dengi okul mezunu oldukları,

2) Üniversite öğrencilerinden de az da olsa katılım olduğu,

3) Üniversiteli örgüt mensuplarının genelde tebliğ çalışmalarına katıldığı, öldürme ve yaralama türü eylemlerin, tahsilli örgüt mensuplarına yaptırıldığı,

4) Halihazırda birçok örgüt mensubunun öğrenimine devam ettiği öğrenilmiştir.

 

Yaş durumları:

1) Hizbullah terör örgütü mensuplarının, 1937 doğumlulardan 1979 doğumlulara kadar geniş bir yaş grubunu kapsadığı görülmektedir.

2) Son dönemde, örgüt içinde 1970-1974 yılları arasında doğan örgüt mensuplarının çoğunluğu oluşturduğu gözlenmektedir.

 

Amacı:

Hizbullah'ı oluşturan İlim ve Menzil gruplarının amacı; Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde şer'i hükümlerle yönetilen bir ''Kürt İslam'' devleti kurmaktır. Nitekim, terör örgütünün, mensuplarına verdiği talimatta;

 

- Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim biçiminin İslamiyete uygun olmadığı,

- Türkiye'ye ancak Hizbullah örgütünün İslami esaslara dayanan İran modeli bir rejim getirebileceği vurgulanmaktadır.

 

Stratejisi:

Hizbullahi düşünceyi esas alan örgütlenmelerde takip edilen stratejideki en belirgin özellik; yeterli sayı ve imkân bulunduğunda cihat aşamasına geçilmesi ve silahlı mücadeleye özel önem verilmesidir.

 

BU DÜŞÜNCELERİ SİZLERİN YORUMUNA BIRAKIYORUM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen commandante hiç hayatında KURAN OKUDUN MU???

 

Onda her zaman fakire güçsüze bakma , kadınlara çocuklara savaşta bile ilişmeme , İLİM SİZE 1 YILLIK UZAK MESAFEDE BİLE OLSA GİDİP ALMA , Allaha şükretme - yarattığı kainatta düşünme fiir sahibi olma - onu tesbih etme - ibadet etme , akrabaları gözetme , onda yatak odasında hanımınla nasıl birleşeceğinden kimlerden zarar geleceğine kadar , 14 asır öncesinden bu çağda yaşanılacaklara kadar tamamen insanın huzur içinde yaşamasını ve kurtulmasının yoları anlatılır..Paylaşma adalet ile hükmetme den bahsedilir..Szi şimdi bir avuç cahil ulemayı nazara verip böyle mukaddes bir değeri ka-ra-la-ya-maz-sınızz..Bak bedir savaşındaki esir müşrikler hangi şartla salınıyor?? 10 müslüman çocuğa okuma yazma öğretmek için..Sen nasıl bir ilme sahip olsan veya bir yeteneğe onu göstermek istersin değil mi..İşte Allahta onu istedi ve bu kaimnat meydana geldi..Vücudumuzdaki en küçük mücizavari sistemlerden güneş sistemenine kadar güneşe kadar onun kudreti var..O kulları için zorluk istemez...Sizin nazara verdiğiniz o gevurlukla ilmi birleştirenler 80 YIL ÖNCEYDİ , ŞİMDİ KİM VAR HANİ...Bak bilim olimpiyatlarında kazanılan altın madalyalara , FEM in ilk 100 deki ve şehirlerimizdeki derecelerine , STV ye şu iddia ettiğiniz şeyle hiç alakası var mı!! Onlar hakkında yazdıkları herşey iftiradan ibaret , bu ülkenin ecdadıyla bağlarını koparma kalkınmaması , dirilmemesi için..Biz doğruları savunuyoruz ama bazen ciddi tepemizi attırıyorsunuz, siz 80 yıl önceki ittiha ve terakki (mason] cemiyetinin kontrolündeki fetvaları herkese mal ediyorsunuz..Bu akıllıca mıdır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen commandante hiç hayatında KURAN OKUDUN MU???

 

Onda her zaman fakire güçsüze bakma , kadınlara çocuklara savaşta bile ilişmeme , İLİM SİZE 1 YILLIK UZAK MESAFEDE BİLE OLSA GİDİP ALMA , Allaha şükretme - yarattığı kainatta düşünme fiir sahibi olma - onu tesbih etme - ibadet etme , akrabaları gözetme , onda yatak odasında hanımınla nasıl birleşeceğinden kimlerden zarar geleceğine kadar , 14 asır öncesinden bu çağda yaşanılacaklara kadar tamamen insanın huzur içinde yaşamasını ve kurtulmasının yoları anlatılır..Paylaşma adalet ile hükmetme den bahsedilir..Szi şimdi bir avuç cahil ulemayı nazara verip böyle mukaddes bir değeri ka-ra-la-ya-maz-sınızz..Bak bedir savaşındaki esir müşrikler hangi şartla salınıyor?? 10 müslüman çocuğa okuma yazma öğretmek için..Sen nasıl bir ilme sahip olsan veya bir yeteneğe onu göstermek istersin değil mi..İşte Allahta onu istedi ve bu kaimnat meydana geldi..Vücudumuzdaki en küçük mücizavari sistemlerden güneş sistemenine kadar güneşe kadar onun kudreti var..O kulları için zorluk istemez...Sizin nazara verdiğiniz o gevurlukla ilmi birleştirenler 80 YIL ÖNCEYDİ , ŞİMDİ KİM VAR HANİ...Bak bilim olimpiyatlarında kazanılan altın madalyalara , FEM in ilk 100 deki ve şehirlerimizdeki derecelerine , STV ye şu iddia ettiğiniz şeyle hiç alakası var mı!! Onlar hakkında yazdıkları herşey iftiradan ibaret , bu ülkenin ecdadıyla bağlarını koparma kalkınmaması , dirilmemesi için..Biz doğruları savunuyoruz ama bazen ciddi tepemizi attırıyorsunuz, siz 80 yıl önceki ittiha ve terakki (mason] cemiyetinin kontrolündeki fetvaları herkese mal ediyorsunuz..Bu akıllıca mıdır

 

Ne demek istiyorsun arkadaşım...

Bugün bunları benim ufaklığı bahsetsen eminim baba sen gerçekten ...... yemişsin der...

Sevgili arkadaşım artık uyanın...

Bugün yaşanan yüzyıl 1400 yıl öncelerine ait değil...

O devir kapandı ve bitti...

Şimdi yeni bir binyılın ilk yüzyılını yaşıyoruz ve bilim ve teknik inanılmaz düzeylerde...

Diğer taraftan bu coğrafyada bir aydınlanma haraketine imza atmış biri var...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...

Mustafa Kemal Atatürk daha 1923'te ''İslamiyette hiç kimsenin, kendisini özel bir sınıf olarak görmeye hakkı yoktur'' diyor.

Peki, görürse ne olur ki? Günümüzdeki örneklerinin uzun bir isim listesini çıkarmaya gerek yoktur. Ama, din politikası ile yönetilen ülkelerin topraklarında ''terör rüzgârları'' esmektedir.

Bugün Türkiye'de, gerçek anlamda ''din sorunu'' yoktur, ''din sömürüsü'' vardır. Bu konuda ortaya konan çabaları anlamak; bilimsel ve evrensel değerler ölçeğinde olası değildir...

Artık lütfen bu gerçeği görün...

Başka alternatif aramak sadece birilerine hizmet eder...

Bize ve bu ülkeye değil...

Dost sevgilerimle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Diğer iletilerimde yazmıştım.

Emperyalizm, nemalanması için dostununda, düşmanınında kanını emmek zorundadır.

Şu anda bizim yerli işbirikçilerimizde bu oyunun içerisinde.

Efendilerinin isteklerini harfiyyen yerine getirmekle meşguller.

 

Ama emperyalizm neticede, dünya aydınlarının işbirliği sonucu,

bir akrep gibi kendini sokarak yok olup gidecektir.

Ben buna bütün benliğimle inanıyorum.

 

Sonuçta bizlere hesap verecek,

yerli işbirlikçiler olacak....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne yazık ki Arap dünyasını devletler ve hükümetler değil El Kaide gibi, Hizbullah gibi, HAMAS gibi terör örgütleri ve terörist şeyhler temsil ediyor. İslam’ın devrimcileri fanatik terör örgütleri. Arap dünyası, başta Müslüman Kardeşler gibi radikal İslamcı örgütlerle mücadele etmeyi beceremiyor.

 

Arap dünyasının Müslüman Kardeşler’in, El Kaide, HAMAS ve Hizbullah gibi terör örgütlerinin denetimine geçmesi durumunda, Arap ve Müslüman dünyasını felaketin elinden kurtarmak mümkün değil.

 

Bunu görmeyenleri Türk tarihi lanet ile anacaktır birgün...

Sevgiyle kalın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

'Türkler' diyor Atatürk, 'İslam oldukları halde, bozulmaya, yoksulluğa, gerilemeye maruz kaldılar; geçmişin batıl alışkanlık ve inançlarıyla İslamiyet'i karıştırdıkları ve bu suretle gerçek İslamiyet'ten uzaklaştıkları için, kendilerini düşmanlarının esiri yaptılar. Gerçek İslam'ın çok yüce, çok kıymetli gerçeklerini olduğu gibi almamakta inatçı bulundular. İşte gerilememizin belli başlı sebeplerini bu nokta teşkil ediyor... 4

 

DİPNOT , desene bana 1400 yıl önce ne vardı , şimdi ne var , de Allah aşkına bi de bakalım ne biliyorsun o zaman hakkında.O devir asrı saadet devriydi..İslam peygamberinin ve yanındaki sadık sahabilerinin tüm dünyayı zalimin zulmünden innaçsızlıktan batıldan , ezilen insanları kurtarmakla geçirdiler ömürlerini , insanları kömürlükten çıkarıp elmas yaptılar..NE KÜFÜR YOBAZLIĞI BİTTİ NEDE KURANDAN GELEN FEYİZLER..Size ne kadar anlatsak boş biliyorum ama tartışmadan kaçtı zannetmeyesin diye bu saatte cevap yazıyorum..O devirde güçlü güçsüzü eziyor , zenginliği soyu olmayanın yaşama hakkı bile elinden alınıyordu..Bir bak bakalım çok fark var mı bu devirle sadece bu ülkede değil biraz geniş düşün Allah rızası için..O devirde AMA BUNLAR İSLAMDAN ÖNCE , kadınlara değer verilmez onlar mal gibi satılırdı..ÇIPLAK GEZERLERDİ , ar namus diye bişeye değer verilmezdi ŞİMDİ ÇOK MU FARKLI..Gerçi siz namusun ne olduğunu bilioyrmusunuz o da ayrı mesele..Siz bu tür şeylere değer vermezsiniz AMA BUNLAR KUTSALDIR MÜSLÜMANLIKTA , icabında canınla koruyacaksındır..O devirdede müslümanlığın tevhidin önü kesilmeye insanlığı ateizme itmeye çalışıyorlardı bak devirdede aynını yapıyorlar..Hatta cumhuriyetçilik Atatürkçülük kisvesi altından..ŞUNU UNUTMA , YÜKSELME DÖNEMİNDE BİZ O DEVRİN EN YÜKSEK TEKNOLOJİSİNE SAHİPTİK..Yani tam inanılırsa , islam davası anlaşılırsa dünyanın lideri bile oluyorsun..En azılı Türk düşmanları bile Osmanlıda 4 yılda 4 cinayetin sadece 4 cinayetin olduğunu söylüyorlar..Birde bu devre bak..Ajanslar ölüm habersiz oluıyor mu..magandası terörü eylemcisi alkoliği , cinnet getireni , töre cinayeti.....İşte bunların hepside MÜSLÜMANLIKTAN UZAKLAŞTIRILDIKLARINDAN oluyor..Boşuna uğraşma DİPNOT , hiç bir yerde bu-la-maz-sın dinimizin bilimin fenin teknolojinin önünü tıkadığı yönünde bir hükmünü tam tersi O Okuyun öğrenin der....Yanlız cumhuriyetin yalanlarında veya çarpıtmalarında bulursun belki..

 

Atatmız güzel söylemiş ama yine onuda çarpıtmışsınız veya okuduğunuz kaynaklara innamışsınız..O insanlar HİÇ BİR ZAMAN ŞUCU BUCU bizden olmayan falan gibi tabirleri küfür olarak görmüş çok üzülmüş NEFRET ETMİŞLERDİR..

 

Din politikası diyorsun hala , hala daha kendi çabalarınla kirletmeye çalışıyorsun , bunu yanlış uyguyorlar diye milyonlarca kez söylenmedi mi size.. Bugün o ülkelerin hemen hepsi PKK ya yardım ve yataklık etmişlerdir yıllarca..Bu mu şeriat?? Zina edeni taşlayarak öldürmek mi Allahın hükmü , dindarlarında ca-hil olanı var , eğer onları kastediyorsan AMA BU HEPSİNİ BAĞLAR ANLAMINA GELMEZZZ..Orda terörü estiren oralarda hakimiyet kurmaya çalışan emperyalist süper güçlerdir..Daha bunuda anlamamışsan lütfen rica ediyorum bilmediğin konular hakkında karalama yapma!Din sömürüsü , o değilse bile din üstünden siyaset o bitincede din üstünden oy alma o bitse başka bilmem ne.Siz daha dinimizin ne olduğunu ne buyurduğunu ecdadımızın neyin uğraşını veridğini bilmiyorsunuz kalkmış ne biçim ahkam kesiyorsunuz...Önce doğru tanıyın BAK SANA HEDİYE BİR TANE BAŞLIK AÇTIM DEVİR DEVİR CUMHURİYET GAZETESİ diye bir ona birde Atamızın şu güzel sözüne bak SEVGİLİ DİPNOT

 

'Türkler' diyor Atatürk, 'İslam oldukları halde, bozulmaya, yoksulluğa, gerilemeye maruz kaldılar; geçmişin batıl alışkanlık ve inançlarıyla İslamiyet'i karıştırdıkları ve bu suretle gerçek İslamiyet'ten uzaklaştıkları için, kendilerini düşmanlarının esiri yaptılar. Gerçek İslam'ın çok yüce, çok kıymetli gerçeklerini olduğu gibi almamakta inatçı bulundular. İşte gerilememizin belli başlı sebeplerini bu nokta teşkil ediyor... 4

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

.

ayna252yd8.gif

.

1) Şeriat düzenini savunan örgütlerin halkçı ve demokratik olmaları imkânsızdır. Çünkü halkın gücü ve egemenliği yerine Tanrı'nın gücünü ve dinin kurallarını esas alırlar. Böyle bir düzen anlayışı demokrasi ile taban tabanadır.

 

2) Ortadoğu'da ABD ve İsrail'e karşı olan şeriatçı örgütler büyük ölçüde ABD ve Avrupa'nın beslediği, geliştirdiği ve kullandığı odaklardır.

 

Hizbullah, Hamas, El Kaide, PKK ve diğerleri ABD ve Avrupa devletleri için gerektiğinde işbirliği yapılan kurumlardır. Bazen dost bazen de düşman ilan edilirler.

 

Soğuk savaş yıllarında her iki taraf da bu örgütlerden aynı şekilde yararlanmaktaydılar. Soğuk savaş bitince Batı için işler karıştı. Sovyetler Birliği'ne karşı kurdukları ''yeşil kuşak'', ''antiemperyalist ve Batı karşıtı'' bir yapıya dönüştü. Bir bölümü ise bazı tarikat liderleri gibi, Batı'nın iyice kucağına oturdular.

 

Bugünkü İran rejiminin ortaya çıkışı ABD ve İngiltere'nin ülkede demokrasiyi engellemesinin bir sonucudur. Üstelik mollalara Fransa da destek verdi. Sonuçta Batı karşıtı bir rejim geldi.

 

El Kaide örneğinde aynı çelişkiyi ABD yaşadı.

 

3) İkinci Dünya Savaşı sonrasında Ortadoğu'da ABD, İngiltere, ''demokratik ve halkçı çıkış yollarını kapattı'' . Bu engellemeler karşısında iki uçtan da dinci örgütler çıktı.

 

- Hamas ve Hizbullah gibi şeriatçı ve ABD karşıtı örgütler bunların sonucudur.

 

- Diğer taraftan bölgede ABD ve İsrail ile işbirliği yapan dinci örgütler düzenlendi. ABD, Avrupa ve İsrail bugün bu şeriatçı örgütlerle işbirliği içindedir.

 

- ABD, İngiltere ve İsrail ''şeriatçılar yanında etnik ayrımcılığı'' da örgütleyerek PKK, Barzani ve Talabani 'yi bölge ülkelerine karşı kullandılar.

Hepsi de antidemokratik

 

- Ya referanslarını dinden (Tanrı'dan) alıyorlar;

 

- ya da etnik ayrımcıların yaptığı gibi emperyalizmin bölgedeki maşaları oluyorlar.

 

Hamas seçimle işbaşına gelse de demokratik bir örgüt olamaz. Çünkü dinî düzeni esas almaktadır. Bu anlamda, İsrail kadar antidemokrattır.

 

Ancak, Hamas'ı şeriatçı seçeneğe, ''yeşil kuşağı'' oluşturanlar itti. Hamas'ın Hizbullah'ın, El Kaide'nin ve mollaların yaratıcıları bölgedeki emperyalist güçlerdir.

 

Bugün İsrail'in ABD (ve Batı) adına bölgedeki faşist ve insanlık dışı saldırıları, ''kaçınılmaz olarak yeni Hamas'' lar, yeni Hizbullahlar doğuracaktır.

 

Türkiye her iki ucun da tehdidi altındadır.

 

- Bir yanda şeriat düzenini getirmek için çalışan; Batı'yı ve mevcut özgürlükleri bir araç olarak kullanan güçlerle karşı karşıyadır.

 

- Öte yanda Batı'nın düzenlemesi içinde etkilerini arttıran tarikat liderleri söz konusudur.

 

Bunlar Cumhuriyet rejimine, demokrasiye, Atatürkçülüğe karşı güçlerdir. Referanslarında gerçek demokrasi yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Diğer iletilerimde yazmıştım.

Emperyalizm, nemalanması için dostununda, düşmanınında kanını emmek zorundadır.

Şu anda bizim yerli işbirikçilerimizde bu oyunun içerisinde.

Efendilerinin isteklerini harfiyyen yerine getirmekle meşguller.

 

Ama emperyalizm neticede, dünya aydınlarının işbirliği sonucu,

bir akrep gibi kendini sokarak yok olup gidecektir.

Ben buna bütün benliğimle inanıyorum.

 

Sonuçta bizlere hesap verecek,

yÇünkü bakalım toplumlara az gelişmişinden çok zenginine ve analiz edelim japonyada deprem oluyor kac kişi ölüyor 1 kişi ölüyor şiddeti kac 7.8 ne var burada akıl var aklı biraz az olan yere bakalım kim türkiye deprem oluyor kac kişi ölüyor 30.000 bin deniliyor bence çok daha fazla gelelim çok cahil olan bir insan topluluguna iranda deprem olur kac kişi ölüyor toprak evlerede dahi 60.000 kişi ölüyor yani tanrı japonları damı çok seviyor hayır ama akıl var egitim var adamların dini onları dogru yönlendiriyor şimdi bir tespit daha yapalım ABD çok zengin yıllık geliri 4 katrilyon dolar bizimki 350 milyar dolar şimdi düşünelim tanrı ABDyi çok mu seviyor yok insanlar seviyormu yok katlimam yapıyormu evet peki neden güclü yoksa gücünü tanrıdanmı alıyor hayır işte akıl bu islam alemine bakalım ıraka bakın ABD yi bırakmışlar bir birlerini öldürüyorlar ne adına din adına biri şiiymiş biri sünnüymüş bence ikiside aptal topluluklar bunlar ben benim dinimin iyi oldugunu biliyorum ama çok laf ********* laf gibi herşeyi doldurmuşlar ve şekilci oluyorlar allah bir metre bezemi bakıyor bunu din yiye lanle edenler halbuki kendi kuyularını kazıyorlar yok oluyorlar farkında degiller bence bu peygambere ihanettir neden derseniz o mübarek bu dini insanlara kabul ettire bilmek için çok mücadele verdi ama bizler bunu hovardaca harcayıp bitirdik ben şunu bi,liyorum yaşasaydı bu gün versaceden giyerdi en güzel kıravatları takardı çünkü akıllıydı ya şimdiki aptallar kendi cıkarları için dini alet ediyorlar nereye kadarerli işbirlikçiler olacak....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

.

Tüm bu oluşum karşısında Türkiye olarak bizim, Arap şeriatçı emperyalizmiyle, köktendincilikle bir varlık sorunumuz giderek büyüyor.

Hizbullahçılığın Ortadoğu'yu egemenliği altına alması,

Türkiye'nin de ufkunu karartacak bir gelişme olacağından kimsenin şüphesi olmasın...

Sizce yanılıyor olabilirmiyim?...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kuranı okuyup okumamamın önemi yok

 

bu gün kim yazanları yapıyor

 

o yazanları yapan şeriatçılar mı çok yoksa başka şeyleri yapan şeriatçılar mı

 

fethullah gülen,stv,kanal7 vb. bunların çizgisini herkes biliyor

 

herkes şeriatı da çok iyi biliyor laikliğide Atatürkçülüğüde

 

ama herkes işine geldiği gibi kullanıyor şeriatı

 

bu yapılan katliamlar daha 13 yıl önce yapılmadı mı

 

onlar kimler di Atatürkçülermiydi yoksa allahuekber diye bağırıp yakın bu ********** diye bağıranlar, insanlar acı çekerken sevinç çığlıkları atanlar kimlerdi, senin tarif ettiğin şeriatçılar bunlar yapılırken neredeydi?niye doğruları göstermediler

 

kadına çocuğa ilişmeyin diye niye haykırmadılar savaş olmamasına rağmen...

 

ülkeyi yönetenler ne zaman bir avuç ulema oldu?

 

bütün bunlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmedi mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kuranı okuyup okumamamın önemi yok

 

bu gün kim yazanları yapıyor

 

o yazanları yapan şeriatçılar mı çok yoksa başka şeyleri yapan şeriatçılar mı

 

fethullah gülen,stv,kanal7 vb. bunların çizgisini herkes biliyor

 

herkes şeriatı da çok iyi biliyor laikliğide Atatürkçülüğüde

 

ama herkes işine geldiği gibi kullanıyor şeriatı

 

bu yapılan katliamlar daha 13 yıl önce yapılmadı mı

 

onlar kimler di Atatürkçülermiydi yoksa allahuekber diye bağırıp yakın bu ********** diye bağıranlar, insanlar acı çekerken sevinç çığlıkları atanlar kimlerdi, senin tarif ettiğin şeriatçılar bunlar yapılırken neredeydi?niye doğruları göstermediler

 

kadına çocuğa ilişmeyin diye niye haykırmadılar savaş olmamasına rağmen...

 

ülkeyi yönetenler ne zaman bir avuç ulema oldu?

 

bütün bunlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmedi mi?

 

COMMANDANTE , Hem Kuran okuyup okumamamın bir önemi yok , peygamber Hz Muhammed (SAV) in hayatını çilesini bilmeme gerek yok diyorsun yani BİLMİYORSUN sonrada zannediyorsunuz din ilme , birliğe , kalkınmaya karşı çıkar , o bu devre cevap vermez..O 14 asır öncesinden kıyamete kadar ışık tutması kullarının huzur ve kurtuluş bulması , yeryüzünü saran tağutlara ezilmesin insanlar ebedi ahiret hayatınıda kazansın diye Allah ın kullarına indirdiği buyruğudur..Ve inan her cümlesi ayrı bir iksir ayrı bir huzur verir..YOKSA ALLAH BİZİ BU DÜNYA ÇÖLLERİNİN KÖŞELERİNDE BAŞI BOIŞ BIRAKMAK İÇİN YARATMADI HERALDE..Önce o öğrenilmeli , sonra bak bakalım fikirlerin nasıl değişecek..

 

Bugün orda yazanları BU ASRA GÖRE yapanlar var sevgili arkadaşım..Siz cemaat çapında bir yaşam nasıldır bilmezsiniz..Ne onların neyin uğraşını verdiklerini ne fedakarlıklarını bilmezsiniz..Hepside bu ülke için TAMAMEN KARŞILIKSIZ , hem ülke geleceğini kurtarma hemde o gençlerin şeytanın çekeceği sapkınlıktan kurtarma içindir..Ne yüzlerinden ne hayatlarını didik didik ederek araştırsanız bir günah izi gösteremezsiniz..ANCA BÖYLE SATILIK BASININ KARALAMA KAMPANYALARINDA ATTIKLARI ÇAMURLARI GÖRÜRSÜNÜZ..Kii o da çoktan TC Mahkemelerince yalanlandı..Yıllarca o kadar laf söylediler ama çarpıtmaları dışında 1 tek delil bile getiremediler

 

Siz şeriatçılık diye içinize oturtulan kara bulutu atın bir kenera..Ne bu ülkenin rejimine kastı olan var nede sizi batırmaya uğraşan..F.Gülen kaç kere dedi Cumhuriyet en güzel yönetim biçimidir..Laiklik , (eğer saptırılmamışsa) her devlette olması gereken bir ilkedir diye.İnanmayana özelden yollayabilirim bir örneğini , kendi gözleriyle görsün demiş mi dememiş mi..Ama bunlar yansımaz medyaya , çünkü onların patronları bizden değiller , onar karanlık güçlerin güdümündedir.Sizleride zaten güzel dinimizden uzaklaştıran unsurda burda..

 

Katliamdan kasıtın zannedersem MADIMAK olayı..Bizim ülkemizde gizli servislerin ne kadar cirit attığını inşaallah bilirsindir..PKK-Dev Sol-Ülkü Ocakları , bugün bunların gizli taraflarında o servislerle derin devlet dediğimiz hıyanet şebekesiyle ben bağlantılı olduklarını bizzat yazısına en güvendiğim bir yazar olan rahmetli Uğur Mumcu'dan ve Soner Yalçının onlarca kaynaklardan çıkardığı özet kitap BAY PİPO da gördüm..Gayet çok objektifçe anlatıyorlar ülkemizde dönen gizli gerçekleri.ZATEN O YÜZDEN ÖLDÜRÜLMEDİ Mİ o kadar gazeteci savcı??? Bunların önemli bilgilere ulaştıklarından , yarın birgün orda burda konuşmasın deşifre olmayalım diye katledildiler..Lafı getirmek istediğim yön şu..Yani bize gözükmeyen bir yerlerden halk karıştırılmaya çalışınıyor.Olmadı mı güneydoğuda çocukları görmedik mi polisimize saldıran! Görmedik mi Trabzonda Tayadlıların yaptıkları gösteride YAYIN YAPAN KURULUŞLARIN HALKA NASIL BİLGİ VERDİĞİNİ..Yani gizliden kontrollüce kışkırtılıyor halk , bayrağımız yakılıyor , burası kürdistan Türk askeri işgal ediyor buraları , KOŞUN ATEİSTLER TOPLANDI , DİNİMİZİN KÖKÜNÜ KAZIMAYA UĞRAŞACAKLAR!!! Aralarında bizzat bunun gibi sayısız olayda MİT provakatörleri vardı veya başka servislerin ajanları..İşte o olayda bir alevi-sünni çatışması çıkartmak için halkı galeyana getiren AJANLARCA GERÇEKLEŞTİRİLDİ..Ve eğer tutsaydı öyle ale-sünnü gibi çatışmalar çıksaydı onu doğacak tahribatını tahmin bile edemezsin..!! Yani o olaylar cahilane halkı kışkırtan görevli ajanlarca oldu hep! Ve başlarındada onlar vardı!

 

Biraz müslümanlara yapılan katliamalara bak comman , müslümanların niyetini varsa bir suçunu öğrende gel , biz bize kahpelik yapana bile gül veren bir milletiz..Hiç bir savaşta kadınlara çocuklara ilişilmemiştir..Öğrenmeye yüz çevirirsen tarihine dinine , işte böyle çok yanlış tanıtılan saklanan şeyleri bilmez , bizim iyiliğimize diye attığınız adım bile zarar verir üstteki forumdaşlarım!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.