Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Parayı Alın..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Elimizdeki büyük bir tabağın içine madeni bir parayı koyup üzerini örtecek kadar da su koyuyoruz.Şimdi;elimizi suya sokmadan ve tabağı kımıldatmadan bu parayı nasıl alırız..?

Not:Elbette başka şekillerde de gelecek ama ben olabilecek birkaç şekle peşinen cevap vereyim.Parayı elimizle alacağız,bir aletle (kalem,çubuk..vs.) itmek,çekmek yok.Eldiven takmak yok,çıplak elle alıcaz.Suyu pipetle,pompayla boşaltmayacağız.. :)

Gönderi tarihi:

Suyun buharlaşmasını bekleriz desem doğru olurmu?

Uzun tırnaklı biri elini sokmadan alabilir bence.

Akıllıca ama cevaplar yanlış..

Gönderi tarihi:

yaw neyse parasını verelim niye çıkartacaz diye uğraşıyoruz ki.... :D

Sulu torun.. <_<:lol::D

Gönderi tarihi:

Sulu torun.. <_<:lol::D

:(:(

yaw tamam...şimdi bu madeni para bildiğimiz özkütlesi, su dan büyük olan para değil mi??

ben olsam su ya özkütlesini arttıracak madeler ilave ederdim.. böylece bizim para yüzmeye başlardı...eee sonrada suya elimi değmeden üstünden parayı alırdım.. :sweatingbullets: ...

Gönderi tarihi:

ben de bişiler atim bari...

Mesela acaba tabaktaki suyu bi şekilde soputsak ve buz haline getirsek, sonra bi çekiç falan neyim yardımıyla buzu kırsak sonra da parayı alsak... Boylece elimizi suya da sokmamış oluruz... Buza dokunabiliriz herhalde di mi? Başka bi alet de kullanmadık parayı almak için, sadece buzu kırmak için kullandık... Hem sonra tabağıda oynatmadık... Ha tabi belki çekiçle falan buzu kırarken az bi parça oynamış olma ihtimali var, o zaman kardeşimden rica ederim o da tabağı tutar ki tabak oynamasın... Boylece tabağa da dokunmamış olurum...

Offfff İyi yaaaa tamam ben biraz daha düşünim o zaman

Gönderi tarihi:

ben de bişiler atim bari...

Mesela acaba tabaktaki suyu bi şekilde soputsak ve buz haline getirsek, sonra bi çekiç falan neyim yardımıyla buzu kırsak sonra da parayı alsak... Boylece elimizi suya da sokmamış oluruz... Buza dokunabiliriz herhalde di mi? Başka bi alet de kullanmadık parayı almak için, sadece buzu kırmak için kullandık... Hem sonra tabağıda oynatmadık... Ha tabi belki çekiçle falan buzu kırarken az bi parça oynamış olma ihtimali var, o zaman kardeşimden rica ederim o da tabağı tutar ki tabak oynamasın... Boylece tabağa da dokunmamış olurum...

Offfff İyi yaaaa tamam ben biraz daha düşünim o zaman

Yuh yani..:D Ne hayal gücü.. :unsure::clover:

Gönderi tarihi:

bir bardağın dibine bi parça ispirtolu pamuk yapıştırırız ve pamuğu yakıp tabağın bir kenarında ters çeviririz. yanan pamuk sonucu su bardağın içine doğru çekilir ve boylece para açıkta kalır. biz de suya dokunmadan parayı almış oluruz... Evet cevap budur. Eski bir fen deneyi değil mi bu yaaa? Hatırlar gibiyim az bucuk ama :)

Gönderi tarihi:

Offf be..Bunu da bilmiş yaaa.. :ermm: soru dayandıramıyoruz beee..:(

Tebrik ederim..Evet dediğin gibi bir fen deneyi,Mö 2 yüzyılda fizikçi Philon tarafından yapılmıştır ilk olarak..Yanan materyal,ısınan havayı bardağın dışına kovarken oksijenin yerini su buharı ve CO2 alır.Böylelikle su bardağa emilir..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.