Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 Elimizdeki büyük bir tabağın içine madeni bir parayı koyup üzerini örtecek kadar da su koyuyoruz.Şimdi;elimizi suya sokmadan ve tabağı kımıldatmadan bu parayı nasıl alırız..? Not:Elbette başka şekillerde de gelecek ama ben olabilecek birkaç şekle peşinen cevap vereyim.Parayı elimizle alacağız,bir aletle (kalem,çubuk..vs.) itmek,çekmek yok.Eldiven takmak yok,çıplak elle alıcaz.Suyu pipetle,pompayla boşaltmayacağız.. Alıntı
Φ TOMB RAİDER Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Uzun tırnaklı biri elini sokmadan alabilir bence. Alıntı
Φ EsHKYa Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Suyun buharlaşmasını bekleriz desem doğru olurmu? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Suyun buharlaşmasını bekleriz desem doğru olurmu? Uzun tırnaklı biri elini sokmadan alabilir bence. Akıllıca ama cevaplar yanlış.. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Akıllıca ama cevaplar yanlış.. tabağın altında güçlü bir mıknatıs aracılığıyla kenara sürükleyip elimizle ... olabilirmi? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Parayı yaptıkları maden mıknatıstan etkilenmiyor.. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Parayı yaptıkları maden mıknatıstan etkilenmiyor.. yaw neyse parasını verelim niye çıkartacaz diye uğraşıyoruz ki.... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 yaw neyse parasını verelim niye çıkartacaz diye uğraşıyoruz ki.... Sulu torun.. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Sulu torun.. yaw tamam...şimdi bu madeni para bildiğimiz özkütlesi, su dan büyük olan para değil mi?? ben olsam su ya özkütlesini arttıracak madeler ilave ederdim.. böylece bizim para yüzmeye başlardı...eee sonrada suya elimi değmeden üstünden parayı alırdım.. ... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Hayır benim akıllı torunum,yanlış.. Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 suyu içer parayı alırım Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 suyu içer parayı alırım Hayır arkadaşım.. Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 başka bir madeni parayla içinden çıkartırdım Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Elinle almak zorundasın,aracı alet kullanmak yok.. Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 ben vazgeçtim bende başka madeni para var Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 ben de bişiler atim bari... Mesela acaba tabaktaki suyu bi şekilde soputsak ve buz haline getirsek, sonra bi çekiç falan neyim yardımıyla buzu kırsak sonra da parayı alsak... Boylece elimizi suya da sokmamış oluruz... Buza dokunabiliriz herhalde di mi? Başka bi alet de kullanmadık parayı almak için, sadece buzu kırmak için kullandık... Hem sonra tabağıda oynatmadık... Ha tabi belki çekiçle falan buzu kırarken az bi parça oynamış olma ihtimali var, o zaman kardeşimden rica ederim o da tabağı tutar ki tabak oynamasın... Boylece tabağa da dokunmamış olurum... Offfff İyi yaaaa tamam ben biraz daha düşünim o zaman Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 ben de bişiler atim bari... Mesela acaba tabaktaki suyu bi şekilde soputsak ve buz haline getirsek, sonra bi çekiç falan neyim yardımıyla buzu kırsak sonra da parayı alsak... Boylece elimizi suya da sokmamış oluruz... Buza dokunabiliriz herhalde di mi? Başka bi alet de kullanmadık parayı almak için, sadece buzu kırmak için kullandık... Hem sonra tabağıda oynatmadık... Ha tabi belki çekiçle falan buzu kırarken az bi parça oynamış olma ihtimali var, o zaman kardeşimden rica ederim o da tabağı tutar ki tabak oynamasın... Boylece tabağa da dokunmamış olurum... Offfff İyi yaaaa tamam ben biraz daha düşünim o zaman Yuh yani.. Ne hayal gücü.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 bir bardağın dibine bi parça ispirtolu pamuk yapıştırırız ve pamuğu yakıp tabağın bir kenarında ters çeviririz. yanan pamuk sonucu su bardağın içine doğru çekilir ve boylece para açıkta kalır. biz de suya dokunmadan parayı almış oluruz... Evet cevap budur. Eski bir fen deneyi değil mi bu yaaa? Hatırlar gibiyim az bucuk ama Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Offf be..Bunu da bilmiş yaaa.. soru dayandıramıyoruz beee.. Tebrik ederim..Evet dediğin gibi bir fen deneyi,Mö 2 yüzyılda fizikçi Philon tarafından yapılmıştır ilk olarak..Yanan materyal,ısınan havayı bardağın dışına kovarken oksijenin yerini su buharı ve CO2 alır.Böylelikle su bardağa emilir.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.