Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TOMB RAİDER

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    18
  • Katılım

  • Son Ziyaret

TOMB RAİDER tarafından postalanan herşey

  1. Geldim işte,kızmayın. Beni şaşırtıyorsun Taurusmutis.Süre belirtmemişsin ama mantığın doğru,cevabını kabul ediyorum.Tebrik ederim.Açıklamasını yapayım:Fıçı tam doluyken fıçının dibine uygulanan basınç 1. bardağı 10 sn'de doldururken,30.bardağa gelindiğinde süre iyice uzamış olacaktır.Bu yüzden süre 300 değil 600 sn Taurusmutis'in deyişiyle 10 dk olacaktır.Entegral hesaplamaları bilenler deneyerek görebilir.
  2. TOMB RAİDER

    Soru 3

    30 bardak kapasiteli bir fıçımız var.İçine su dolduruyoruz.Musluğu sonuna kadar açınca 1 bardağı 10 saniyede dolduruyorsa,musluk sonuna kadar açıkken fıçı nekadar zamanda boşalır?
  3. Zagor baltalı ilah lakabını taşıması nedeniyle kazanabilir.
  4. Kimisi soru çözüyor kimiside sadece laf üretiyor.Yazık.
  5. Tebrik edilmesi gereken,tebrik edildi.Gerisi laf.
  6. TOMB RAİDER

    Helikopter..

    Bu soruyu arkadaşlarımada sordum.Onlarda merakla cevabını bekliyorlar,umarım çok beklemeyiz cevabını.
  7. TOMB RAİDER

    Parayı Alın..

    Uzun tırnaklı biri elini sokmadan alabilir bence.
  8. TOMB RAİDER

    Genel kültür..

    Dünya ekseninin eğimli olması olabilir mi?
  9. Tebrik ederim Taurusmutis,cevap bu..
  10. Miladi takvim kullanılmış.MÖ 417 diye bir tarihin,çömleğin üzerine yazılması sadece sahtekarlık olabilir.
  11. Maalesef cevaplar yanlış.
  12. Bu soru iki kez sorulmuş galiba.Bence de cevap 48 olur.
  13. TOMB RAİDER

    Helikopter..

    Bence doğu'sunda bir bölgeye iner.
  14. TOMB RAİDER

    Soru 2

    Bir öğlen pikniğinden sonra,ağaç gölgesinde uyuyakalan 3 filozof arkadaşın yüzleri,zıpır arkadaşları tarafından boyanıyor.Bir süre sonra uyanan filozoflar birbirlerine bakıp gülmeye başlıyorlar.Neden sonra en akıllıları kendi yüzünün de boyalı olduğunu anlayıp susuyor.Akıllı filozofun mantığı nedir sizce?
  15. Hoşbulduk,teşekkür ederim.Cevabın doğru,bunun içinde tebrik ederim.Sevgilerimle.
  16. Yoğurtla ilgili bu yazıyı okudum Mynet'te bugün,paylaşmak istedim,buyrun: Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bulunan Ör-Koop İsimli dernek Mandıra yoğurdun öyküsü ve tarihçesini araştırdı. Yapılan araştıramaya göre, milyonlarca insanın geçim kaynağı ve milyarlarca insanın en önemli besin maddesi ve Türkler'in milli yemeklerinden biri olan yoğurdun bir rivayete göre ilk olarak karınca yumurtasından, diğer bir rivayete göre melekler tarafından Hz. İbrahim'e öğretilerek mayalandığı bildirildi. 1900'lü yıllarda pastörize olarak eczanelerde ilaç olarak satılan yoğurdun, Türkler'in yerleşik hayata geçmeden besinleri daha kolay taşıyıp saklayabilmek için geliştirdikleri yöntemler sayesinde ortaya çıktığı bildirildi. AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi ve Ör-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk ve ekibi tarafından yapılan araştırma sonucu 'Yoğurt' kelimesinin Kaşgarlı Mahmut tarafından da Divan-ı Lügat'üt Türk'te kullanıldığı tespit edildi. Yoğurdun öyküsü ve tarihçesi başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Bugün yoğurdun nasıl yapıldığını herkes az çok biliyor. Sütün yoğurt haline dönüşmesi için eski yoğurt maya görevi görüyor. Peki insanlar sütü nasıl yoğurt haline getirdi? Yani yoğurtsuz yoğurt nasıl yapıldı? Milli yiyeceğimiz olan yoğurdun ilk defa nasıl yapıldığına dair yeterli ve kesin bir bilgi mevcut olmamakla birlikte, göçebe olarak yaşamlarını sürdüren atalarımızın yoğurt yapımında kullandığı doğal mayalar karınca yumurtalarıymış. Taşların altında yer alan küçük ve beyaz baloncuk şeklindeki taze karınca yumurtalarını ezmişler ve ısıtılan sütün altına koymuşlar. Böylece süt karınca yumurtalarında bulunan kimyasal maddeler yardımıyla mayalanarak yoğurt haline gelmiş. Başka bir rivayete göre, sütün yoğurt olarak mayalanması Hz. İbrahim'e melekler tarafından öğretilmiş. Ve bu sır halinde uzun süre babadan oğla intikal etmiş. Eski Türkçe'de yoğurt kelimesi 8. yy. metinlerinde yer alırken, Kaşgarlı Mahmut tarafından 10. yy.'da yazılan Divan-ı Lügatüt Türk ve Yusuf Has Hacib'in Kutadgu Bilig adlı eserlerinde bugünkü anlamında yoğurt kelimesinin kullanıldığı bildirildi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde saray mutfağının vazgeçilmez bir besin kaynağı olan yoğurt, Kanuni Sultan Süleyman Tarafından Fransa krallarından 1. Franseu ateşli ishal hastalığına yakalandığında, krala ilaç olarak gönderildi. Bakterileri öldürücü özelliği nedeniyle yoğurt 1. Franseu'yu kısa sürede iyileştirdi. Avrupa'da 1800'lü yıllarda tanınmaya başlayan milli yiyeceğimiz yoğurt, Amerika'da yaklaşık 70-80 yıl önce tanındı. 1900'lü yılların başında ise yoğurt ilaç olarak kabul edildi ve bir dönem eczanelerde pastörize olarak satıldı".
  17. TOMB RAİDER

    Soru 1

    Arkadaşlar,öncelikle merhaba.Bu ilk sorum ve umarım daha önce sorulmamıştır: Neden hava sıcaklıkları herzaman gölgede diye verilir?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.