Jump to content
Sign in to follow this  
Radya

Gaziantep ve Lezzet - Gaziantep'te neler ve nerede yenilir

Recommended Posts

6a04da25117860c969be41aa01ab3167.jpg

 

Gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" giren Gaziantep, Türkiye'nin ve dünyanın en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor. 

İşte Gaziantep mutfağından en lezzetli örnekleri:

Share this post


Link to post
Share on other sites

BAKLAVA ÇEŞİTLERİ:

 

Şehir Muhtar Caddesi Gaziantep'te en ünlü baklavacıların sıralandığı bir cadde.

 

Şöbiyetten, fıstık dolamaya ne ararsan burada...Yani baklava için gideceğiniz adres Şehir Muhtar Caddesi olmalı..

ıtır çıtır baklavalar, tereyağ sayesinde o kadar hafif ve leziz ki...Özenle hazırlanmış yufkalar tepsilere serilir. Hazırlanan tepsilere, köyden temin edilen hakiki köy kaymakları yufkalar üzerine özenle sürülür.Köy kaymağı sürülen yufkaların üzerine, altın fıstık namı diğer kuşboku fıstığı serpilir.Gaziantep baklavasının sırrı Taş fırında yapılması.

Koçak baklavanın şöbiyeti çok leziz.

 

9cf000cd89adf26f31a935ffd66ed658.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

KATMER

 

Tabi katmer olmadan olmaz.

Farklı bir katmer yemek isteyenler Zekeriya Usta sonrası Orkide'de soluğu almalılar.

 

092e1f4b5798a5e7437c99120749ed5d.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ERÇELEBİ'DE KÜNEFE

Kömürde pişen leziz künefe Erçelebi'de yenir. Gaziantep'te kömürde pişen sıcacık künefe, soğuk süt ile çok daha lezzetli oluyor. Süt Kadayıfı Erçelebi'nin en leziz tatlılarından biri, yanında soğuk süt ile. Süt kadayıfı gerçekten efsane bir lezzet, mutlaka deneyin.

 

87d01b0797f4e220dfbc91dc4066092d.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ZERDE TATLISI

Yemek üzerine zerde tatlısı iyi gider.

 

848ffaf2f12206709381dbf40f122ddc.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

MUSEM

Gaziantep yemek sanatının ustası Ahmet Bey, MUSEM'de kendi elleri ile leziz yemekler hazırlıyor. MUSEM, Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezinde yöre lezzetlerini yerinde öğrenebilirsiniz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GfffgyLT140

Share this post


Link to post
Share on other sites

GAZİANTEP ELMACI PAZARI:

 

Gaziantep'e yolu düşenler Elmacı Pazarına mutlaka uğrayın. Gaziantep'e gelmişken binbir çeşit baharatın bulunduğu dükkanları ziyaret edip, alışveriş yapabilirsiniz.

 

elmaci_pazari1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

MEŞHUR KURU DOLMALAR

Gaziantep'in meşhur acur, kabak, domates kuruluk dolmaları.

 

bb79a509b28f89093d26230f03ad6f1c.jpg

 

354a38c8af645ac207e51f6e215e4d40.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

BEYRAN:

Beyran: Beyran deyince ilk akla gelen yer Metanet Lokantası, sabah 10.00'da bile iğne atsan yere düşmez.Beyran'a ocak üzerinde en son kemik suyu ilave ediliyor, sonrasında servise çıkarılıyor.

Kuzu haşlama, pirinç, sarımsak ve kemik suyundan yapılan Beyran, Gaziantep kahvaltılarının değişmezi..Beyran çorbasını arzu edenler acısız, sarımsaksız da sipariş edebiliyorlar.

 

92c82b707c67a98ded4ad764275fcc32.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

KÜŞLEMECİ MEHMET USTA

Küşlemeci Mehmet Usta'nın salataları da son derece lezzetli.

 

10954837_219370405062298_997195866_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

SİMİT KEBABI

 

 

Kebapçı Halil Usta'nın leziz simit kebabı ve salatası.

 

12729544_200477120305882_1110102651_n.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

FİRİK PİLAVI

 

Firik pilavı, buğdayların yakılarak yapıldığı karakteristik bir yemek.

 

 

025a09d23a37a101a88152fd422786b8.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOHUT DÜRÜM

İsteyene acılı ve kimyonlu nohut dürüm. Yeşil biber ve soğanı da ilave ettiniz mi, parmakla birlikte .

Nohut Dürüm ve Ciğer Kavurma, Dürümcü Recep Usta'da yenir.

 

Nohut-D%C3%BCr%C3%BCm%C3%BC-1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

CİĞER LEZZETİ

 

Karaciğer ve Akciğer'den yapılan leziz mi leziz Ciğer kavurma

 

19.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

TAHMİS KAHVESİ

 

İki katlı tarihi Tahmis kahvesinde, üst katta aile salonu bulunmakta. Sabah, akşam ne zaman uğrarsanız uğrayın, müdavimleri kafeyi dolduruyor.Yabani fıstık ağacı olarak bilinen Menengiç'ten yapılan kahveler çok leziz

Tahmis kahvesinde, gündüz vakti de olsa eğlenceli bir ortam sizi bekliyor.

 

20f14287e0738fea12d5f75f63244d36.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.