Φ frozen Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 bak uyanığa ben yazdım döktüm irezil oldum sen smileyle idare etcen ha dur bende artıkın sana sadece smileyle cevap veremde kimse anlamasın Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 dimek özel konuşuyonuz ben de şey dicektim ablacım : anladın de mi Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 anladım ben onu... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 ben anladım..ama sen yanlış anlamışsın ötekileri aranızda halledin artık... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 bak ben en çok bunu anladım... bunuda anladım... bunu anlamadım... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 evet ablacım aslında demek istemiştim,bak Frozen şıp diye anlamış Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 bu yoktu zati..hehey atıyo kafadan... anlaman gerekeni anlamışsın zati...onada şaşırdım ama..bunada şükür.. nenem ne diyo hiç anlamıyom..zannımca kuşak çatışması Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 bunu leylam kullanmıştı bikerem... diyorum biideee, artiz dolmuş buralar... diyorum... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 günaydın bidenem bak ne kadar sevgi dolu bir cadı oldum gı Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 sanada günaydın bidenem hayırdır gerçekten sevgi dolmuşsun, bünyede sıkıntı yaratmasın... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gözlerimden akan yaşlar bulanık ırmaklara karıştı, Sevilmedim anlaşılmadım ağıt kaderim selinin kurbanıyım… Sadece uç yaşamanın savaşçı sahibi yıkar zor geçmişim, Ruh perdem yırtılmış diye ayıplanmış gerçek fukarayım… Seviyorum kurallar karşımda… Özgür ruhumla düşmanım, Benimkisi doğada bulunan cinsten öylesine yalnızım, Ağzımdan çıkan-oda aynı şarkı kabullenişi farklı Hangi frekansa harmanlanmış içinden çıkamıyorum… Bir ocak günü ocağımı yaksana, Ne haldeyim baksana! Soğuk bir âlem var dışımda, Dağladığın yerden girip ısıtsana içimi! Aynayım sana yansıyan görünen bende! Günah diyorsan günahımsın! Dokunmadım bir teline, Vicdanınsa aradığın! Dua ediyorum her fırsatta, Gerçeği göresin diye aklınla… Mahşer korkusu olmasın Gezerken huzur çarşısında! Sonra mum aramaya benzemez ki, Alışkın gözlerde ışıklar sönünce! O an içini yakar nelerin hesapları, Temelinde sevgim olmayınca… Sevmek o kadar ucuz değil inan, Aldanma benden gördüğüne! Gerçek inanç hele, Güneşiyle doğmayınca! Her şey manasız kalır yoksa Yıkılır yedi şiddetinde deprem şokuyla! Can derdinden gelecek kaygısı biter Ümidin olmayınca… Son gayretle mazine baksan, Tavsiye dolu sözlere… Sahiplendiğin her şey kendin dahi perişan Tsunamiye mahkûm sahilde! Bugün konuş eğlen… Şu aciz ve fukarayla, Ben karınca sen ağustos böceği farkıyla, Hesapların bittiği yarınlarda sensiz ne yaparım Giderken ölüme adım adım! Acı zerre zerre ruh koğuşumda, Sabrım isyankâr komada, Niçin cevabını aramak artık boşuna İllaki yaşanmalı mı böyle, ne olur söyle… Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 unutturamaz seni hiçbirşey.. unutulsam da ben.. heryerde sen.. herşeyde sen.. bilmem ki nasıl söylesem.. yaa sarmaşığım ne güzel şarkılarımız var bizim..armağanımdır.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gözlerimden akan yaşlar bulanık ırmaklara karıştı, Sevilmedim anlaşılmadım ağıt kaderim selinin kurbanıyım… Sadece uç yaşamanın savaşçı sahibi yıkar zor geçmişim, Ruh perdem yırtılmış diye ayıplanmış gerçek fukarayım… Seviyorum kurallar karşımda… Özgür ruhumla düşmanım, Benimkisi doğada bulunan cinsten öylesine yalnızım, Ağzımdan çıkan-oda aynı şarkı kabullenişi farklı Hangi frekansa harmanlanmış içinden çıkamıyorum… Bir ocak günü ocağımı yaksana, Ne haldeyim baksana! Soğuk bir âlem var dışımda, Dağladığın yerden girip ısıtsana içimi! Aynayım sana yansıyan görünen bende! Günah diyorsan günahımsın! Dokunmadım bir teline, Vicdanınsa aradığın! Dua ediyorum her fırsatta, Gerçeği göresin diye aklınla… Mahşer korkusu olmasın Gezerken huzur çarşısında! Sonra mum aramaya benzemez ki, Alışkın gözlerde ışıklar sönünce! O an içini yakar nelerin hesapları, Temelinde sevgim olmayınca… Sevmek o kadar ucuz değil inan, Aldanma benden gördüğüne! Gerçek inanç hele, Güneşiyle doğmayınca! Her şey manasız kalır yoksa Yıkılır yedi şiddetinde deprem şokuyla! Can derdinden gelecek kaygısı biter Ümidin olmayınca… Son gayretle mazine baksan, Tavsiye dolu sözlere… Sahiplendiğin her şey kendin dahi perişan Tsunamiye mahkûm sahilde! Bugün konuş eğlen… Şu aciz ve fukarayla, Ben karınca sen ağustos böceği farkıyla, Hesapların bittiği yarınlarda sensiz ne yaparım Giderken ölüme adım adım! Acı zerre zerre ruh koğuşumda, Sabrım isyankâr komada, Niçin cevabını aramak artık boşuna İllaki yaşanmalı mı böyle, ne olur söyle… ne kadar güzel bir şiir bu... canım kardeşim, teşekkür ederim... unutturamaz seni hiçbirşey..unutulsam da ben.. heryerde sen.. herşeyde sen.. bilmem ki nasıl söylesem.. yaa sarmaşığım ne güzel şarkılarımız var bizim..armağanımdır.. kaç kere yemin ettim kaç gönülede girdim sensiz yapamıyorum ahh, bak yine geri geldim... çok güzel şarkılarımız var İğdem, benimde armağanımdır... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Sana bugün ki şiirim, takıntım Murathan Mungan'dan ..çok ama çok uzun olduğu için her deftere bir kısmını yazıyorum..dilersen diğer defterlerden birleştirerek tamamını okuyabilirsin.. bu arada bana armağan ettiğin dünkü şarkı da çok güzel.. sağol sarmaşığım.. YALNIZ BİR OPERA'DAN... ölü bir yılan gibi yatıyordu aramızda yorgun, kirli ve umutsuz geçmişim oysa bilmediğin bir şey vardı sevgilim Ben sende bütün aşklarımı temize çektim imrendiğin, öfkelendiğin kızdığın ya da kıskandığın diyelim yani yaşamışlık sandığın Geçmişim dile dökülmeyenin tenhalığında kaçırılan bakışlarda gündeliğin başıboş ayrıntılarında zaman zaman geri tepip duruyordu. Ve elbet üzerinde durulmuyordu. Sense kendini hala hayatımdaki herhangi biri sanıyordun, biraz daha fazla sevdiğim, biraz daha önem verdiğim... Başlangıçta doğruydu belki. Sıradan bir serüven, rastgele bir ilişki gibi başlayıp, gün günden hayatıma yayılan, büyüyüp kök salan , benliğimi kavrayıp, varlığımı ele geçiren bir aşka bedellendin. Ve hala bilmiyordun sevgilim Ben sende bütün aşklarımı temize çektim Anladığındaysa yapacak tek şey kalmıştı sana Bütün kazananlar gibi Terk ettin!!! Yaz başıydı gittiğinde. Ardından, senin için üç lirik parça yazmaya karar vermiştim. Kimsesiz bir yazdı. Yoktun. Kimsesizdim. Çıkılmış bir yolun ilk durağında bir mevsim bekledim durdum. Çünkü ben aşkın bütün çağlarından geliyordum. Sanırım lirik sözcüğü en çok yüzüne yakışıyordu yüzündeki küskğn kedere, gür kirpiklerinin altından kısık lambalar gibi ışıyan gözlerine çerçevesine sığmayan munis, sokulgan, hüzünlü resimlerine lirik sözcüğü en çok yüzüne yakışıyordu Yaz başıydı gittiğinde. Sersemletici bir rüzgar gibi geçmişti Mayıs. Seni bir şiire düşündükçe kanat gibi, tüy gibi, dokunmak gibi uçucu ve yumuşak şeyler geliyordu aklıma. Önceki şiirlerimde hiç kullanmadığım bu sözcük usulca düşüyordu bir kağıt aklığına, belki de ilk kez giriyordu yazdıklarıma, hayatıma. Yaz başıydı gittiğinde. Bir aşkın ilk günleriydi daha. Aşk mıydı, değil miydi? Bunu o günler kim bilebilirdi? "Eylül'de aynı yerde ve aynı insan olmamı isteyen" notunu buldum kapımda. Altına saat: 16.00 diye yazmıştın, ve saat 16.04'tü onu bulduğumda. Daha o gün anlamalıydım bu ilişkinin yazgısını Takvim tutmazlığını Aramızda bir düşman gibi duran Zaman'ı Daha o gün anlamalıydım Benim sana erken Senin bana geç kaldığını... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Daha o gün anlamalıydım bu ilişkinin yazgısını Takvim tutmazlığını Aramızda bir düşman gibi duran Zaman'ı Daha o gün anlamalıydım Benim sana erken Senin bana geç kaldığını... canım, canım, canım ne kadar güzel değilmi, bu şiirin ilk bir kaç satırını biliyordum, ama bu kadar uzun olduğunu bilmiyordum, gerçekten muhteşem bir şair bu adam... Yaz başıydı gittiğinde. Ardından, senin için üç lirik parça yazmaya karar vermiştim. Kimsesiz bir yazdı. Yoktun. Kimsesizdim. Çıkılmış bir yolun ilk durağında bir mevsim bekledim durdum. Çünkü ben aşkın bütün çağlarından geliyordum. Aşkın kitabını hiç kimse yazamazda, aşkın şiirini yazan kendinden çok şey katıyor... yazanın yaşadıkları okuyana yansıyor... şarkıyı beğenmene sevindim bitanem... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Tanımadığım kişiler var hep aynadaki yüzümde Hiç bilmedim ki istediğimi ne seni nede kendimi Birşeyim yok geçer dedim ama geçmedi Bilmiyorum bilemiyorum artık hiçbirşeyi Bize dair söylenecek tek şey bellidir Biz sen ve ben ikimiz kabul et en dipteyiz Sen ve ben ikimiz kabul et en dipteyiz ......... kabul et gıcığım diptesin.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Tanımadığım kişiler var hep aynadaki yüzümde Hiç bilmedim ki istediğimi ne seni nede kendimi Birşeyim yok geçer dedim ama geçmedi Bilmiyorum bilemiyorum artık hiçbirşeyi Bize dair söylenecek tek şey bellidir Biz sen ve ben ikimiz kabul et en dipteyiz Sen ve ben ikimiz kabul et en dipteyiz ......... kabul et gıcığım diptesin.. Dipteyim, sondayım, depresyondayım. Dipteyiz, sondayız, depresyondayız. haklısın cadım, dipteyiz... dibini bulmuşuz bu dünyanın sanırım incileri bulmaya yaklaşmışız... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 sen daha incileri bulamadınmı gıcığım.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 ya buldumda bunlar bana yetmez, en dipte, çok derinde 3 inci var gözlerimi kamaştırıyor onları almak için dalıyorum... çok yetenekliyim tüpsüz dalıyorum... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 onları çoktan aldım ben senin gözünü kamaştıran benim alırken incileri dökülen pullarımdır kendini boşuna zayi etme gıcığım..incileri alan çoktan kuyumcuları bitirdi.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 gıcıksın kısım önce ben görmüştüm onları banane banane isterim ben incilerimi... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Biz Ne Yapıyoruz? Sürekli erteliyoruz. Anne-babamıza onları ne kadar çok sevdiğimizi söylemiyoruz, sıkıca sarılmıyoruz. İş, para, kariyer diye gözümüz dönmüş, sevgilimizi haftada bir gün zor görüyoruz. Eşimizle çıkacağımız tatili 28'nci kere planlıyoruz, 29'uncuda da gitmeyeceğimizi biliyoruz. Bebek istiyoruz ama "kendimize layık" eş bulamıyoruz. Bulduklarımızı kısa süre sonra diğerlerinin yanına "rafa kaldırıyoruz". Reddedilmekten korkup, "seni seviyorum" diyemiyoruz. Arkadaşlarımızla randevularımızı "öncelikli ertelenebilecekler" listesine koyuyoruz. Aldatıyoruz, aldatılıyoruz ve "başkasını bulamam" diye yalanlarla yaşıyoruz. İşsiz kalan arkadaşlarımızı arayıp, sormuyoruz. Karanlık kış günlerinin ardından parıldayan güneşi, plaza camlarının arkasından izliyoruz. Yağlı, kızarmış, kanserojen demeden, bilerek ve isteyerek "habire" yiyoruz. Her pazartesi rejime başlayıp, salı sabahı bırakıyoruz. Sigara dumanını oksijenden daha büyük bir zevk duyarak ama "bırakmalıyım" diyerek içimize çekiyoruz. Kahve, çay, çikolata tüketiminden vazgeçmeyip selülit kremlerine ve mide haplarına servetimizi yatırıyoruz. Spor salonlarının broşürlerini arşivleyip, "işten güçten, bir türlü" gidemiyoruz. Evimizi kitap doldurup hiçbirini okumuyoruz. Diş ağrısından ölüyoruz, gözlerimiz doğru dürüst görmüyor, doktora gitmiyoruz. Bizden sonrakiler için yalnızca "tıklayıp" bir agaç dikmiyoruz. İhtiyaç duyan bir çocuğu okutmuyoruz. Nefret ettiğimiz işimize "para" için devam edip, seveceğimiz bir iş arayışına girmiyoruz. Sözylesenize bana; biz ne yapıyoruz? Can Dündar Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 bir kapının bir yüzü gökyüzüdür bir yüzünde ağıtı gizlidir tüm annelerin. içerde biçilen sözcükler çınlar/süt kokan ağızdan bir bebek uzun yolculuğuna çıkar uykunun ufkunda sobanın parlayan alevleri resmini çizer yalnızlığın içerde sözcüklerin masalları dokuyan sıcaklığı seferberlik trenleridir cephede kalanları anlatan. içerde begonyanın damarlı yaprakları bir haritayı tamamlar duvarda türküler içmiş bir saz salınır akordlu telleriyle mayıslardan fotoğraflar/yürüyen seslere yaslanmış şiirler saatin çalışkan yelkovanı/tembel akrep kutsal kitabın çöl ikliminden sağılan sesi. dışarıda çınarın dalları tarihle kucaklaşır karanlığın ellerinden kurtulan güneşin bilge yüzü dökülür kapının bir yüzüne dışarda ayın karanlığı biçen ışığı/suyun kanayan sesi kuşların sokulgan uçuşları sirenlerin ürperten dişleri korkuya teslim olmuş duvarlar. gecesefaları yaseminlerle kolkola bir buhurdandır düşlerimizi havalandıran dışarda bir hüzün yeli dolaşır parmakları tokmakların tozlarında. içerisi sevgiye akar sesimiz yettiğince dışarısı hüzne sefer eyler düşlerimizi içerek. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Elimden gelen bu ben iki kişiyim Çoğalmak neyse ne azalmak zor Birisi seni her an bırakıp gittiğim Öbürü kan gibi tutulmuş seviyor Ağzındaki acı alnındaki çizgiyim Gözlerine kirli bir bulut getirdim Hiçbir sevinç aydınlığı onu silemiyor Elimden gelen bu ben iki kişiyim Birisi kapadığın kapılardan gitmiyor Yağmur yağmaksa o güneş açmaksa o Bir yerin üşüse onun sıcaklığı Öbürü en içten çağrını işitmiyor Alıp tutmaksa o basıp gitmekse o Bakışları kıyısız deniz uzaklığı Elimden gelen bu ben iki kişiyim İkisi birden çıkmaya uğraşıyor Bilmem ki hangisinden nasıl vazgeçeyim Birisi yeni baştan serüvene başlamış Öbürü silahında son mermiyi sıkıyor Çoğalmak neyse ne azalmak zor Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Sedelina, Egzorsist, Leylam teşekkür ederim... Sayfamı boş bırakmamışsınız, hoşgeldiniz ne güzel şeyler getirmişsiniz... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.