Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 ...bize uyarlarsak; ben iğne dalın,sen sarsakışığım... çok çiçekler gördüm..bir sana alışığım.. dilim neler söylüyo,yoksa manyamışmıyım? içim ürperiyor,ya forumda yoksan... hem evdeyim hem forumdayım iğde dalım için ürpermesin ama sen yoksun şimdi benim içim nasıl ürpermesin? ablacım nasılsın özledim seniknuşmayı dertleşmeyi seni seviyorum cennet yüreklim bende özledim sizi çalıkuşum iyisin inşallah ♥ Rüzgarın kemanını çaldığı,damlaların cama vurduğu bir pencerede yatağına uzanıpta keşke dediğin tüm güzellikler gerçek olsun. ♥ Karanlık aydınlıktan, yalan gerçekten kaçar.güneş yanlız olsada etrafa ışık saçar.üzülme doğruların kaderidir yanlızlık,kargalar sürüyle,kartallar yanlız uçar... ne güzel sözler bunlar böyle ya yalnız hisseden kalbime bir teselli oldu sözlerin teşekkür ederim çınar ağacım canımmm... çoktandır görüşemiyos ablacımm... ösledimm senii.. Aktığı her yere, Kırgınlığını götüren bir akarsuyum… Ellerine saçıldım… Yüzüne çarpılmak için… evet meleğim görüşemedik bende özlüyorum seni şiir çok hoştu teşekkür ederim güleç yüzlüm Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Elimde olsa bu dünyayı küçümserdim İyisine de kötüsüne de yuh çekerdim Daha doğrusu bu aşağılık yere Ne gelirdim ne yaşardım ne ölürdüm hayyam.. seni seviyorum ablacım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 bende seni seviyorum egzorsistim teşekkür ederim rubai için... bende gelmezdim ama geldik bir kere Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Olmaz ilaç sine-i sad pareme Çare bulunmaz bilirim derdime Baksa tabiban-ı cihan çareme Çare bulunmaz bilirim yareme Kastediyor piri müjen canıma Gözleri en son girecek kanıma Şerh edemem halimi cananıma Çare bulunmaz bilirim yareme sezen aksu yorumuyla.. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Dünya dediğin bir bakışımızdır bizim; Ceyhun nehri kanlı göz yaşımızdır bizim; Cehennem, boşuna dert çektiğimiz günler, Cennetse gün ettiğimiz günlerdir bizim. hayyam cennet yüreklim her günün cennette olsun Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Olmaz ilaç sine-i sad paremeÇare bulunmaz bilirim derdime Baksa tabiban-ı cihan çareme Çare bulunmaz bilirim yareme Kastediyor piri müjen canıma Gözleri en son girecek kanıma Şerh edemem halimi cananıma Çare bulunmaz bilirim yareme sezen aksu yorumuyla.. çok güzel ya, gözleri en son girecek kanıma, sağol meleğim Dünya dediğin bir bakışımızdır bizim;Ceyhun nehri kanlı göz yaşımızdır bizim; Cehennem, boşuna dert çektiğimiz günler, Cennetse gün ettiğimiz günlerdir bizim. hayyam cennet yüreklim her günün cennette olsun bir kere gerçekten sevdinmi dünyada, cennetin cehennemin üzerindesin... seninde her iki dünyan cennet olsun meleğim Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 sadece senin için.............. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 sadece senin için.............. ne kadar güzel ne kadar hoş, her gün yağmur yağsın ve biz o yağmurda sırılsıklam olalım... Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yiyemeyom Dohtur Bey! Verdiğin perhize budur gayratım, Bundan başka uyameyom dohtur bey! Üç sepet yumurta sabah kahvaltım, Teker teker sayameyom dohtur bey! İki leğen pilav bir yayık ayran, İster yağlı olsun isterse yavan, Yanına kesiyom beş kilo sovan, Yeyom yeyom doyameyom dohtur bey! Üç tencere bamya yerim bişinci, Yirmi tas su içip biraz koşinci, Her yanım sökülür karnım şişinci, Sağlam göynek giyemeyom dohtur bey! Şinciye acımdan çoktan ölürdüm, Sağolsun komşular gönderir dürüm, Bir guzudan çok yiyemem, var sözüm, Ayıp olur cayameyom dohtur bey! Bazı az geliyo beş kasa hurma, Yedi lahanadan yapıyoz sarma, Onuda mı yedin diye hiç sorma, Utanıyom deyemeyom dohtur bey! Günde iki çuval unum gidiyo, Avradım her sabah ekmek ediyo, Bir gazen fasille gönül ye deyo, Artırmaya gıyameyom dohtur bey! Senede gırk dönüm bostan ekerim, Benden başka kimse yemesin derim, Gavunu, garpuzu gabuklu yerim, Aceleden soyameyom dohtur bey! Bilmem bu işin sonu nere gider, Buyumuş gısmetim, buyumuş gader, Bir günde yediğim işte bu gader, Daha fazla yiyemeyom dohtur bey! Anonim Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 siyahx'im canım kardeşim bu anlamlı şiir için müteşekkirim çok duygulandım ağlamaklı oldum, içlendim, hatta acıktım galiba bu saatte bir tost iyi gidermi aceba? Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 siyahx'im canım kardeşim bu anlamlı şiir için müteşekkirim çok duygulandım ağlamaklı oldum, içlendim, hatta acıktım galiba bu saatte bir tost iyi gidermi aceba? Ye tabi ablacım sen tostunu yede gel burda bekliyoruz Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Al Gitsin Maaşını Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler Hazine soyulurken aldırmıyor öküzler Hayadan eser yoktur nafile bütün sözler. Beyhude inat etme, salla hemen başını Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını Bir yolsuzluk görünce köpürme, isyan etme Bir hak için kendine, dikbaşlıdır dedirtme Doğru yolu dostuna göster ama, sen gitme. Ne derlerse huuu... diye salla hemen başını Dilini tut, uslu dur, al gitsin maaşını. Bu güvercin eder mi atmacalarla yarış Öğrenmeden dünyayı gezdim de karış karış Vazgeç hak sevdasından sen de kervana karış, Ne derlerse huuu diye, salla hemen başını Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını Unutma bu ocağın adı asiyaptır Sen de bir dolap çevir, apartmanlar yaptır. Hakikat nene gerek o memnu bir kitaptır. Sana lazım olan şey, sallayarak başını El öpüp, etek öpüp almaktır maaşını. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Al Gitsin Maaşını Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler Hazine soyulurken aldırmıyor öküzler Hayadan eser yoktur nafile bütün sözler. Beyhude inat etme, salla hemen başını Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını Bir yolsuzluk görünce köpürme, isyan etme Bir hak için kendine, dikbaşlıdır dedirtme Doğru yolu dostuna göster ama, sen gitme. Ne derlerse huuu... diye salla hemen başını Dilini tut, uslu dur, al gitsin maaşını. Bu güvercin eder mi atmacalarla yarış Öğrenmeden dünyayı gezdim de karış karış Vazgeç hak sevdasından sen de kervana karış, Ne derlerse huuu diye, salla hemen başını Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını Unutma bu ocağın adı asiyaptır Sen de bir dolap çevir, apartmanlar yaptır. Hakikat nene gerek o memnu bir kitaptır. Sana lazım olan şey, sallayarak başını El öpüp, etek öpüp almaktır maaşını. bumudur evet budur Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Kabuğunu koparmadan ne bir elmayı soyabildim ne de iyileştirebildim bir yaramı ama karşıma çıkınca kızmadım hiç elma kurduna bendim çünkü bıçağı saplayan onun yurduna Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Kabuğunu koparmadan ne bir elmayı soyabildim ne de iyileştirebildim bir yaramı ama karşıma çıkınca kızmadım hiç elma kurduna bendim çünkü bıçağı saplayan onun yurduna Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Şimdi çok uzak bir hatıra gibi O yaşadığımız Boynumda bilmece gibi bir düğüm Dört kısa günden bana Bir garip sızı kaldı Bir de deli özlemin Ben senin gözlerinin Yalan dolan bakışlarını bile sevdim Ben sana bir annenin Evladına duyduğu hisleri besledim Ben senin bal gözlerinde Dört kısa günde bilsen neler neler gördüm Sahte ile gerçeğin karmaşasını Yine de, sevgini özledim Özledim ellerini, gözlerini Ve yanık kokunu özledim İnsan böyle bir duyguyu yaşarken Gerçek yaşamla tüm bağlantıları Kopmuşçasına ayakları yerden kesiliveriyor Hoş bir zaman bu bağlantısızlık da Yaşam kadar gerçek ve doğal Biliyor musun? Belki iyi oldu ama biz yere erken indik Şimdi yarım yaşanmış o şey Boynumda düğüm Dört kısa günden bana Bir garip sızı kaldı Bir de deli özlemin Dört günlük birşey işte Güzeldi, yaşandı ve bitti diye düşündük Oysa bir duygusal yük vurduk yüreklerimize Kırılıp döküldük Bir zaman gözlerimizde çiçek açardı Biz her umudu söndürdük Özledim çiçekleri Sevdiğimiz ne varsa her şeyi özledim Özledim ellerini, gözlerini Ve yanık kokunu özledim.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 sanırsam hala uyumaktasın.... bende ayakta uyuyom zati Alıntı
Φ artos32 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 sevgili arkadaşım sardunyam epeydir forumdan uzaktayım inanın sizleri çok özledim tartışmayı sohbetleri keşke tada fazla vakit bula bilsemde sizlerle birlikte olabilsem Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 sanırsam hala uyumaktasın.... bende ayakta uyuyom zati evet geç uyandım canem, uyku mahmuru oldum sevgili arkadaşım sardunyam epeydir forumdan uzaktayım inanın sizleri çok özledim tartışmayı sohbetleri keşke tada fazla vakit bula bilsemde sizlerle birlikte olabilsem hoşgeldin canım dostum, güzel kardeşim sefalar getirdin... yokluğun çok belli benim için, ama kalbim ve dualarım seninle her zaman... Allaha emanet ol... artos'cum :clover: Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Abla sen beni beğenmiyormusun Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Bir gül olmak isterdim, dalımdan koptuğum an yalnız senin için kopayım ve yalnız senin avuçlarında solayım diye bir tanem... Seni ne kadar sevdiğimi öğrenmek istersen yere düşen yağmur damlalarını tutmaya çalış, tutabildiklerin senin sevgin tutamadıklarınsa benim sana olan sevgimdir... seni hatırlattı bu bana uykundasın ama sevgimi unutma cennet yürekli... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yine bu yıl ada sensiz içime hiç sinmedi Dil'de yalnız dolaştım hep, gözyaşlarım dinmedi Bende şaştım nasıl oldu, Yüreğime inmedi Dil'de yalnız dolaştım hep, gözyaşlarım dinmedi.. bugün ağırdan gidiyorum arkadaşım ...sanat musikisi..bilmem sever misin?...eee yaş itibarıyla ruhum artık bunları istiyor.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Ne günlermiş, ne günlermiş Yıldızlar, mehtap, çamlar altında Yıldızlar, mehtap, çamlar altında Ne günlermiş, ne günlermiş Gelip geçmiş! Vapurlar değil, Boğaz'dan geçen; Boğaz'dan yalılar geçiyor, Toplamış bulardan eteklerini... Dairesine çekilen bir saraylı gibi Yalılar gelmiyen alemlerine gidiyor Bırakıp bu sessiz gecelerini. Çekip almış kuşların kanatlarından rüzgarını Asırlık rüyalarında yalılar Uykuların mahmurluğu saçaklarını sarmış. Saz sesleri gelmiyor kıyılardan. Ne geçen yazlardan bir haber var, Ne gelecek baharlardan. Kim bilir kaç deniz geçmiş uykularından. Başbaşa kalmış iki hisar Beklemekte sönük sahilleri. Artık eski harpleri anlatır taş duvarlar Kıyılarından geçen balıklara. O balıklar ki dedeleri Şarkılarla beslenmişti geceleri. Şimdi sulara düşen çürümüş tahtalar Dalgalarda son oltanın yemleri. Bir zamanlar şen yaşamış yalılar Işıklı bir ziyafet sofrasında. Renklerini deniz almış götürmüş, Küllerini alev alıp savurmuş. Deniz kenarında denizsiz kalmış yalılar. Ortaklığı ayrılmış kıt'aların Anadolu günden güne Rumeli'ye küsmüş Bugün biz değiliz bakan yalılara; Yalılar boynu eğik bize bakıyor Biz değiliz sarkan hatıralara... Göğüs gererek dalgalara Yalılar bir hayal için denize sarkıyor Yalılar bize bakıyor, denize bakıyor. Ne günlermiş, ne günlermiş Yıldızlar, mehtap, çamlar altında Ne günlermiş, ne günlermiş Gelip geçmiş! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Bir gül olmak isterdim,dalımdan koptuğum an yalnız senin için kopayım ve yalnız senin avuçlarında solayım diye bir tanem... Seni ne kadar sevdiğimi öğrenmek istersen yere düşen yağmur damlalarını tutmaya çalış, tutabildiklerin senin sevgin tutamadıklarınsa benim sana olan sevgimdir... seni hatırlattı bu bana uykundasın ama sevgimi unutma cennet yürekli... unutmam çalıkuşum, hep hatırlayacağım... ve hep seveceğim seni Yine bu yıl ada sensiziçime hiç sinmedi Dil'de yalnız dolaştım hep, gözyaşlarım dinmedi Bende şaştım nasıl oldu, Yüreğime inmedi Dil'de yalnız dolaştım hep, gözyaşlarım dinmedi.. bugün ağırdan gidiyorum arkadaşım ...sanat musikisi..bilmem sever misin?...eee yaş itibarıyla ruhum artık bunları istiyor.. sevmezmiyim, iğde dalım, sezen diyor ki şimdi, yaralı kuşum, hazan güneşim, güz ayazında kor ateşim, bir sözün uçur göğüm gül açsın, yad eller aldı bizi... yaş itibarıyla biz çağın gerisinde kalmış duygusal romantikleriz, seri sonu üretim... Ne günlermiş, ne günlermiş Yıldızlar, mehtap, çamlar altında Yıldızlar, mehtap, çamlar altında Ne günlermiş, ne günlermiş Gelip geçmiş! Vapurlar değil, Boğaz'dan geçen; Boğaz'dan yalılar geçiyor, Toplamış bulardan eteklerini... Dairesine çekilen bir saraylı gibi Yalılar gelmiyen alemlerine gidiyor Bırakıp bu sessiz gecelerini. Çekip almış kuşların kanatlarından rüzgarını Asırlık rüyalarında yalılar Uykuların mahmurluğu saçaklarını sarmış. Saz sesleri gelmiyor kıyılardan. Ne geçen yazlardan bir haber var, Ne gelecek baharlardan. Kim bilir kaç deniz geçmiş uykularından. Başbaşa kalmış iki hisar Beklemekte sönük sahilleri. Artık eski harpleri anlatır taş duvarlar Kıyılarından geçen balıklara. O balıklar ki dedeleri Şarkılarla beslenmişti geceleri. Şimdi sulara düşen çürümüş tahtalar Dalgalarda son oltanın yemleri. Bir zamanlar şen yaşamış yalılar Işıklı bir ziyafet sofrasında. Renklerini deniz almış götürmüş, Küllerini alev alıp savurmuş. Deniz kenarında denizsiz kalmış yalılar. Ortaklığı ayrılmış kıt'aların Anadolu günden güne Rumeli'ye küsmüş Bugün biz değiliz bakan yalılara; Yalılar boynu eğik bize bakıyor Biz değiliz sarkan hatıralara... Göğüs gererek dalgalara Yalılar bir hayal için denize sarkıyor Yalılar bize bakıyor, denize bakıyor. Ne günlermiş, ne günlermiş Yıldızlar, mehtap, çamlar altında Ne günlermiş, ne günlermiş Gelip geçmiş! çok garip bir duyguya kapıldım bu şiirle... biran elimizden akıp gitmekte olan bütün yaşamışlığımız geçti gözümün önünden, teşekkür ederim... gül tomurcuğum... veee siyahx, seni çok beğeniyoruz biz bi sakıncasımı var yuksam Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.