Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

X / Sonuz = 0

0 * Sonsuz = 0

Elimizde Bir Kağıt Ve Gerekli Imkanlar Varken Bu Kağıdı Sonsuz PArçaya Böldüğümüz Zaman ( X / Sonsuz ) Herbir Parçanın Büyüklüğü 0 Olacaktır. Matematiksel Olarak Büyüklüğü 0 Olan Bu Parçaları Birleştirirsek ( 0 * Sonsuz ) Sonuc Yine 0 Olacaktır.

O Zaman Kağıt Ne Oldu?

Gönderi tarihi:

ne yaniltmacasi. gordugun gibi matematige dayali olarak gosterdim :D matematik yalan mi soyluyor yani :D

Gönderi tarihi:

X / Sonuz = 0

0 * Sonsuz = 0

Elimizde Bir Kağıt Ve Gerekli Imkanlar Varken Bu Kağıdı Sonsuz PArçaya Böldüğümüz Zaman ( X / Sonsuz ) Herbir Parçanın Büyüklüğü 0 Olacaktır. Matematiksel Olarak Büyüklüğü 0 Olan Bu Parçaları Birleştirirsek ( 0 * Sonsuz ) Sonuc Yine 0 Olacaktır.

O Zaman Kağıt Ne Oldu?

Gloria'yı bekle Matematik cevabını alacaksın..

Mantık tarafıyla ben ilgileneyim;

Ne kadar bölersen böl,sonuçta elinde bir değer kalır.Olabilecek tek şey bölünemeyecek kadar küçük bişeyin kalma olasılığıdır ki bu da sıfır olamaz.E elde bir değer kaldıysa bu değer çoğaltılarak eski haline getirilebilir.Kısaca hiçbirşey yoktan varolmaz,vardan da yok olamaz..

Sevgiler..

Gönderi tarihi:

benim cevabım şu olur: kağıdı sonsuza böldüğümüzde zaten denklemdeki gibi sonuç sıfır olur, yani kağıdın parçalarından eser kalmaz. yokolur. yok olan kağıt parçalarını da birleştirmek olanaksızdır. çünkü yokturlar. e dolayısıyla ikinci denklemin sonucu da 0 olur. çünkü olmayan bir şey birleştirilemez, tekrar parçalanamaz.

Gönderi tarihi:

benim cevabım şu olur: kağıdı sonsuza böldüğümüzde zaten denklemdeki gibi sonuç sıfır olur, yani kağıdın parçalarından eser kalmaz. yokolur. yok olan kağıt parçalarını da birleştirmek olanaksızdır. çünkü yokturlar. e dolayısıyla ikinci denklemin sonucu da 0 olur. çünkü olmayan bir şey birleştirilemez, tekrar parçalanamaz.

ben de onu diyorum zaten neden böldüğümüz halde ekrar birlestiremiyoruz matematiksel olarak diyorum.

Gönderi tarihi:

Gloria'yı bekle Matematik cevabını alacaksın..

Mantık tarafıyla ben ilgileneyim;

Ne kadar bölersen böl,sonuçta elinde bir değer kalır.Olabilecek tek şey bölünemeyecek kadar küçük bişeyin kalma olasılığıdır ki bu da sıfır olamaz.E elde bir değer kaldıysa bu değer çoğaltılarak eski haline getirilebilir.Kısaca hiçbirşey yoktan varolmaz,vardan da yok olamaz..

Sevgiler..

mantıksal ve fiziksel olarak cevabı vermişsin.

matematiksel cevabı da buna cok yakın zaten :D

Gönderi tarihi:

X / Sonuz = 0

0 * Sonsuz = 0

O Zaman Kağıt Ne Oldu?

X / Sonuz un matamatiksel cevabı 0 değil zaten..sıfıra yaklaştığı için tam değer alınıyor...

gelelim 0* sonsuz' a bu olay tam olarak üsteki matamatiksel bölme işleminin tersi değildir bu yüzdendir ki cevabın x çıkmasını bekleyemeyiz...

Gönderi tarihi:

doğru cevap verilmiş.

X / Sonuz un matamatiksel cevabı 0 değil zaten..sıfıra yaklaştığı için tam değer alınıyor...

Ayrica sonsuz belirli bir sayı olmadığı için sonsuzla yapılan bir işlemin tersi olamaz :D

Gönderi tarihi:

arkadaşlar bu konuda pek donanımlı değilim fakat naçizane yorumumu yazayım dedim izninizle.

bu soru ilk benim kafama geometri dersi görmeye başladığımızda takılmıştı. Öğretmen şöyle diyordu nokta boyutsuzdur. doğru parçası noktalardan oluşur. be adam madem nokta boyutsuz boyutu olan bişey nasıl boyutsuz elemanlardan oluşabilir. demek istediğim 0'ı kaçla çarparsan çarp sonuç 0 olmalıdır.bana kalırsa matematikteki bu durum varsayımların pratiğe doğru olarak uygulanamamasından oluşuyor sonsuzluk bir varsayımdır kimse sonsuzu gösteremez veya sonsuz çoklukta birşeye sahip olduğunu iddia edemez ama biz gerçekte olmayan sadece insan zihninde tahayyül edilen bir kavramı matematiksel işlemlerde kullanmaya kalkıyoruz sorun burada zaten sonsuz 3 gibi 5 gibi bi sayı değil o yüzden sadece limit türev.. benzeri konularda kullanılabilecek bir düşünce ürünüdür sonsuz.

Gönderi tarihi:

Bu durumda bana yapacak bişi kalmamış ben de bari Taurus ve Gulll'u kutlayayım. Canım arkadaşlarım sizinle gurur duyuyorum beeeaaaaa :wub::lol::clover:

Gönderi tarihi:

Bu durumda bana yapacak bişi kalmamış ben de bari Taurus ve Gulll'u kutlayayım. Canım arkadaşlarım sizinle gurur duyuyorum beeeaaaaa :wub::lol::clover:

:clover::thumbsup:

Gönderi tarihi:

caaanım....... :wub:

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

ben de bi cevap yazayım müsadenizle

en başta 0xsayı= 0 değildir

0xsonsuz belirsizdir. mantıkta şurdan gelir

örneğin 2/sonsuz=0 eder burda 2 değilde 3/sonsuz olsaydı buda 0 edecekti

bu durumda 0xsonsuz işlemini yaparken sonucu 2 mi bulucaz 3 mü yoksa başkabi sayımı bilemeyiz o

yüzden bu işlemin sonucu belirsiz olarak alınır senin dediğin gibi 0 değil

Gönderi tarihi:

Limit ile alakalı bir soru :)

X/Sonsuz aslında 0 değildir ama öyle kabul edilir.

Limitte x / sonsuz 0 a çok yakın bir sayı olduğu için 0 olarak kabul edilir.

Kimilerine mantıksız gelebilir , ama öyledir.

Zaten matematiğin çoğu yerinde böyle durumlara rastlanır.

Aksi halde bazı işlemleri yapamayabiliriz..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.