Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

novocaine

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    104
  • Katılım

  • Son Ziyaret

novocaine tarafından postalanan herşey

  1. novocaine doğum gününüz kutlu olsun!

  2. çok fazla sahne sayabilirim ama bi tanesi unutulmazdır hakkaten.muhsin bey filminde;muhsin bey kendisine kaset yapmak uğruna hapisaneye girdiği türkücü ali nazik i arabesk söylerken( rakibinin kadrosunda) görür. performanstan sonra odasına gider.arada bi kaç diyalog olur.en sonunda ali nazik ''kusura bakma ağam kendimi kurtarmam lazımdı'' der.muhsin bey o an içinde bulunduğu odayı alaycı bi bakışla süzer.yüzünde hafif ama son derece acılı bi tebessümle ''kurtardın mı bari'' der.ve izleyici yi hakkaten de oturduğu koltuğa çiviler.
  3. anladığım kadarıyla kavram kargaşası yaşıyoruz.bilimin ''kendi iç disipliniyle''(kastedilen sanırım bilimin gözlem ve deney metodları kullanması veya objektifliği neyse ikiside aynı sonuca bağlanıyo zaten)elde ettiği bulguları felsefe ye aktarmaz.çünkü felsefenin bu bulgulara ihtiyacı yoktur.çünkü felsefe de esas amaç sonuca gitmek değildir sonuca giderken üzerinden geçilen süreçtir.sonuçlara ulaşmak,oluşan sonuçları yeniden bulgu olarak kullanmak bilimin işidir.(bu paragraftan bilimle felsefenin bağlantısız olduğu anlaşılmasın) dini görüş ise bambaşka bi mevzu.din bir hayat görüşüdür doğru,ama insan bu hayat görüşünü nasıl elde eder?doğuştan mı? hayır.dini görüş elbetteki sosyal çevreden büyük ölçüde etkilenir.neyse dağıtmayalım bi dünya görüşü olan inançlı kişi herşeyden bağımsız bir biçimde kabul etmemiştir.sizin söylediğiniz şöyle bi sonuca bağlanırdı.(herkes bir şekilde doğuştan vb. bir dine mensup olur bu dini anlayışı oluşurken hiçbir çevre şartından etkilenmez.bilimsel çalışmalar günlük hayatı kolaylaştırır,insan ömrünü uzatır vs.ama bilim neticede dine bağlıdır çünkü tümünü kapsayan dindir.)kaldı ki bu da bir dogma olurdu.ve doğruluğunu sınayamazdık.neticede insanın başlangıçta hiçbir dogmayla işe başlamamalı bilimsel objektifliği ilke edinmeli buna göre bi ölçmeli biçmeli sonra bi yargıya varmalı.baya dağıldı konu kusura bakmayın.
  4. the following-christopher nolan üstadın ilk uzun metraj filmi, oldukça zekice yazılmış bir senaryo,oyunculuklar başarılı izlenesi bir film özellikle nolan hayranları için
  5. sayın taurus benim cevaba itirazım var.farzedelim ki yılan bizi yuttu ama daha sindiremeden öldü o zaman da yılan dışkısı mı olacağız.
  6. bana bunlarla gelmeyin ikibasamaklıları ters çeviriyon 1,2,3,4,5,6,7 nin karesi diye gidiyor tek basamaklılarıda ters çevirsek değişmiyor
  7. s olmalı çünkü i daha önce kullanılmış
  8. romenpearce61: 20 katlı binanın tepesindekilerden biri kadın diğeri erkektir bu vesileyle adam ifadesi kullanılınca direkt erkek olan tutklanır.
  9. kardeşim yormayın beni ilk hasta eldivenle ameliyat edilir.ikinci hasta ikinci eldivenle ameliyat edilir.daha sonra ilk eldiven giyilir(temiz kısım içerde kirli kısım dışarda)iknci ameliyat edilen hastanın eldiveni ters çevrilir bu şekilde ikinci eldivenin kirli kısmı içerde temiz kısmı dışarda kalır.ve ilk eldivenimizin üstüne giyeriz.
  10. çok sağol tegeriin.gerçekten çok komik.
  11. sevecek biri bakımından ünsüzleri tercih ederim.en sevdiğim ünsüz de bizim enes.çok severim keretayı
  12. hyp mi? şaka mı bu? en azından iq su 40 ın üzerinde olan bir liderin partisini tercih ederim.veyahut hiçbirini
  13. ben cm 01/02 ve duke nukem kadar hiç bir oyuna kendimi kaptırmadım bi de mohaa var tabi.söylenenlere de ayrıca katılıyorum.oyun oynamaktan daha önemli işler var oyun oynamakla fazla vakit öldürmemek lazım.
  14. novocaine

    Kolay bir soru..

    cevap verilmiş. olsun biz de açıklamasını yapalım bari. okul o dan sonra ö k den sonra l u dan sonra ü l den sonra m
  15. bodrumlu senle aynı dili konuştuğumuzdan şüphe etmeye başladım. yahu ey edip pide ye cümlesi sadece bir tane yargı bildiriyor.bu durmda nasıl benim istediğim cümle olabilir ayrıca yanlış cevabında niye bu kadar diretiyosun anlamış değilim.
  16. neyse cevabı vereyim.benim bulduğum cevap:yokla al-koy idi tabi ki alternatif cevaplar bulunabilir.
  17. öncelikle bir cümle istedim bu cümle bir emir cümlesiydi dolayısıyla tek kelimelik yani bir cümle tek kelimelik olabilir.2. nokta bodrumlunun verdiği cevap doğru değil çünkü ey edip pide ye cümlesi ikiye bölündüğü vakit iki ayrı cümle etmiyor çünkü bu bir tek cümle burada sadece ye kelimesi yüklem o yüzden istediğin yerden ikiye böl 2 farklı cümle elde edemiyosun.aslında cevap oldukça basit ama şu soruyu anlatma faslını bir türlü geçemedik.
  18. tamam kay ve yak iki ayrı cümle fakat birleştiklerinde de anlamlı bir cümle ortaya çıkması lazım o yüzden kayyak olarak aldım bilmem anlatabidimmi 2. pideli cevap ise tamamen alakasız olmuş kusura bakma. orada sadece bir emir cümlesi var ayrıca tersi de aynı
  19. itiraf etmeliyim benim düşündüğümden çok daha komplike bi cümle bulmuşsun ama birinci cümleyi ters çevirirken y harfini ikinci cümleye koymamışsın o yüzden geçerli değil.benim istediğimde cümlede ters çevirdiğimizde herhangi bir harf eklenmesi veya harf kaybı olmayacak(bu arada sen estikçe ben titrerim nasıl buldun bunu gerçekten zekana hayran oldum oldukça uzun ve işi sadece y harfi bozuyor.)
  20. güzel fakat kayyak ın bi anlamı yok o yüzden geçerli değil. benim istediğiğm bir emir cümlesi bulacaksınız anlamlı olacak sonra onu ters çevirip ikiye böleceksiniz ve iki anlamlı cümle ortaya çıkacak.
  21. birşeyi merak ettim acaba aynı iq testini birden fazla kez yapsak sonuç değişir mi? yoksa sadece testi bitirme süresi mi değişir?bildiğim kadarıyla iq testlerinin sonunda doğru cevapları vermiyolar.
  22. novocaine

    reklamlar

    taylan bai verdiğiin reklamların saçmalığına katılıyorum bende telsin vodaphone reklamlarına uyuz oluyorum abi. Nedense ülkelerarası nda kapsma alanından bahsederlerken hep istanbul ile londra yı bağlarlar hiç görülmemiştir bayburtla hampton ın birbirine telefon vasıtasıyla bağlandığı. galiba londra gittiğinizde türkiye den sadece istanbulu arayabiliyosunuz hm bu da olabilir aslında
  23. bi kaç kere denedim en yüksek 20 saniye civarı yapabildim. anlamadığım şey ise bu oyun neyin göstergesi reflekslerin iyiliğinin mi yoksa zekiliğin mi?
  24. ipucu:bu cümle bir emir cümlesi ve tek kelimelik
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.