Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

6 bin ağacın alelacele kesilmesinin nedeni belli oldu

Kolin Şirketi'nin, Manisa'nın Soma İlçesi, Yırca köyünde sabah erken saatte alelacele 6 bin zeytin ağacını bir saat içinde kesmesinin nedeni belli oldu. Sabah ağaçlar kesildi, akşam saatlerinde Danıştay yürütmeyi durdurma kararı aldı. Avukatlar, şirketin Danıştay'ın kararını önceden öğrendiğini ve bu nedenle sabah harekete geçtiklerini öne sürdü.
 
2222.jpg
 

Soma'nın Yırca köylülerinin aylardır korumak için mücadele verdikleri binlerce zeytin, bölgede termik santral kurmak isteyen Kolin şirketi tarafından dün sabaha karşı dozerle köklenirken, şirketin kendine dayanak yaptığı acele kamulaştırma kararının yürütmesinin, Danıştay 6. Dairesi tarafından durdurulduğu ortaya çıktı. 28 Ekim'de verilen karar dün akşam saatlerinde Ulusal Yargı Ağı Sistemi'ne (UYAP) yüklendi.

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesi’nde termik santral kurmak isteyen Kolin, bunun için Bakanlar Kurulu’ndan, sadece savaş gibi olağanüstü durumlarda kullanılması gereken acele kamulaştırma kararı çıkartmıştı. Bunu gerekçe göstererek geçen 17 Eylül’de, gece yarısı operasyonuyla zeytinleri kesmek isteyen şirket, köylülerin ve çevrecilerin direnişiyle karşılaşmıştı. O günden bu yana bölgede nöbet tutmaya başlayan köylüler, 21 Ekim ve dün gece yarısı şirketin özel güvenlik görevlileri tarafından darp edilmiş, kelepçelenmiş, biber gazı kapsülleriyle yaralanmıştı.

Bölgede dün akşam yaşanan özel güvenlik terörünün ardından şirket, sabaha karşı da köylülerin katliamdan kurtarmayı başardığı yaklaşık 5 bin zeytin ağacını, dozerle birkaç saat içinde kökledi. Köylülerin gözyaşlarıyla izlediği katliamda, jandarmanın şirket çalışanlarına müdahalede bulunmaması dikkat çekti.

Soma’da köylülerin üzüntüsü ve öfkesi gün boyu sürerken, akşam saatlerinde Danıştay’dan Yırcalılara “sevindirici” haber geldi. Greenpeace ve bir grup Yırcalının açtığı davayı sonuçlandıran Danıştay 6. Dairesi, Bakanlar Kurulu’nun acele kamulaştırma kararının yürütmesini durdurdu. 28 Ekim'de verilen karar ancak akşam saatlerinde UYAP'a yüklendi.!

 

Cumhuriyet

 

Gönderi tarihi:

AKP Iktidarinin Türkiyeyi betonlastirma siyaseti sadece SOMA ile sinirli degildir.Türkiye'nin her bir kösesinde yesil katliami yapilmakta ve toprak coraklastirilip beton yigini haline getirilmektedir.Muhakkak ki bu agac katliami sadece ülkemizde olmuyor ancak dünyanin Amazonlardan sonra en cok agac katliaminin yapildigi ülkenin Türkiye oldugunu söyleyebiliriz.

 

AKP hükümeti sözümona is sahasi acmak cimento demir fabrikalarinin calismasini saglamak kiremit ve diger insaat malzemelerinin üretimin arttirmak amaciyla yaptigi bu siyaset.Amerikanin silah üretimi icin savaslar cikarmasina benziyor yani birisi insan katliami digeri doga katliami icin calisiyor.

 

Yalova'nin sirin ilcesi Armutlu,ayni zamanda bir zeytin beldesiydi.Armutluda gerci bir kamulastirma olayi henüz yok ancak özel mülkiyet olan zeytinliklerin betonlastirilmasi icin müteahhitlerin dört döndügü Armutlu'da Belediye bu zeytinliklere yapi ve insaat ruhsati vererek hem ilcedeki zeytinlikler teker teker yok edilirken bir tatil beldesi olan ilce ayni zamanda beton yiginina döndürülmektedir.Yakin bir gelecekte Armutlu'da zeytinlikler sadece resimlerde kalacaktir.Bunun önüne gecmenin tek caresi AKP'li belediyenin zeytinliklerin yok edilmesine dur demesi ile olur.Sonucta zeytinlikler milli sermayedir.

 

Ilce halki bu konuda rahatsizdir,sadece hükümet karsiti secmen degil AKP secmenide Armutlunun bu sekilde tlan edilmesinden rahatsizdir ancak bu rahatsizlik ne belediyeyi ne de sorumlu mercileri rahatsiz etmiyor cünkü Armutlu ne kadar cok betonlasir zeytinlikler ok edilirse belediyenin kazancida o nispette artacaktir vergi nedeniyle.

 

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.