Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 19 yıl ya şimdi şole bi harput köfte olsa..yanına kuru patlıcan dolması.......cola...ne iyi olurdu bee.....
Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 19 yıl hiç bir iftarda bu dediklerinizden yiyemedim kahvaltı yapıyorum.midem de bir sorun var ama ne bilmiyorum yemek yiyemiyorum 2senedir iftarda.aç karnına yemek dokanıyo:D sahurda kahvaltı iftarda kahvaltı ooff offfff
Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 19 yıl hiç bir iftarda bu dediklerinizden yiyemedim kahvaltı yapıyorum.midem de bir sorun var ama ne bilmiyorum yemek yiyemiyorum 2senedir iftarda.aç karnına yemek dokanıyo:D sahurda kahvaltı iftarda kahvaltı ooff offfff kıyamam sana....bak bende artık bunları yemeyecem.,kahvaltı yapcam....(sanki biz yedik sen kaldın allam yaa) şaka bir yana geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum bende yiyemiyorum benim de midede problem var......insanın istediğini yiyememesi çok kötü....
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 19 yıl off offff şole bol acılı bi güveç....... meyhane pilavı salata tatlıda fırında bol cevizli bi sütlaç......
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 19 yıl hmm iftarda ziyafet var evde annem misafir cagirmis yer bulursam bende yerim
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl Yazar MERCİMEK ÇORBASI YAPRAK SARMA MEYHANE PİLAVI SALATA TATLI OLARAKTA İNCİR TATLISI AFİYET OLSUN....
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl Bu topicin Ramazan boyu süresince kapatılmasını talep ediyorum ... Bu ne yaw acıkıyo insan
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl bugün yine ziyafetteyim aksama Parkorman Pine Club'de yemekteyiz iftar menüsünü de önceden sectik iftar tabagi( icinde kahvaltilik fln türü bi ben yokum ), zeytinyagli yaprak sarma , kirmizi mercimek corbasi(acaip krotonlu mu ne), Begndili dana et(soslu flnmis ), cevizli kabak tatlisi , icecekler birde boza var icsem mi
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl Bugün Mönü de yayla corbasi köfte bulgur pilavi cacik buz gibi Cola vee Kazan dibi var... afiyet ossung
Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 19 yıl bu gidişle yarın iftarda djakmanı indirecem mideye.........................isteyenler gelebilir
Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 19 yıl turşu ve patates kızartması yemek isterdim.ama maaleseff yiyemiyom yaaaaa
Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 19 yıl Yazar RAMAZAN BOYUNCA BURAYA YAZIP TOPİĞİME RENK KATAN HERKESİN YÜREĞİNE SAĞLIK..ALLAH BAYRAM GÜZELLİĞİNİ HİÇ EKSİK ETMESİN YAŞANTINIZDAN.... SEVGİLER
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 17 yıl Terbiyeli tavuk çorbası Sulu köfte sebzeli pilav ...ve kadayıf Hayırlı iftarlar afiyet olsun
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 17 yıl benim canım günlerdir bal kabaklı pie çekiyor Ezo gelin çorba Köfte-patates Pilav Çoban salata Bir de bal kabaklı pie
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 17 yıl Bütün canlılardan sadece kedi...yemek için köleliği kabul etmeyen tek canlıdır... Ama şöle gloria'nın yapacağı.. Bol etli,hafif acılı,azdoğranmış patatesli bir güvece hayır diyemem.? Eğer yok derse onun için en zor şey karanlık bir odada bir karakedi bulmasıdır. Zavallım çok acıkmıştır...
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2007 17 yıl Sebze çorbası Patates oturtma Tavuklu,nohutlu bulgur pilavı E mutlaka salatamız Tatlı olarakta revani...... Benim akşam yiyeceğim yemekler Hayırlı İftarlar...
Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 16 yıl et güveç börek tatlı olarak hafif birşey olsun yalancı tavuk göğsü mesela afiyet olsun
Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 16 yıl et güveçbörek tatlı olarak hafif birşey olsun yalancı tavuk göğsü mesela afiyet olsun Bugünlerde seni takip ediyorum biraz...Yakında vazgeçerim merak etme... İftarı biraz sert yapmıyor musun...Güveç ve börek...Hadi çorba ve güveç olsa birşey demeyeceğim de... Aslında ben güvecin yanında başka bir yemek tasavvur edemem. Sıcak lavaş ekmeği, acı yeşil biber ve acı kırmızı soğan... Mercimek Çorbası Tarifi: Yok daha neler... Düdüklü tencereye çok az birşey yağ koyun. Önceden yıkayıp süzdüğünüz kırmızı mercimeği biraz bu yağda pişirin. Üzerine suyunu ekleyin. Et bulyon sallayın miktara göre bir iki adet, biraz karabiber, çok az biraz kimyon ve biraz da tuz. Herşey göz kararınca. Mercimeğin şaftı kayıp tamamen moleküllerine ayırana kadar pişireceksiniz. Ayıkladığınız sarımsakları ezin. En küçük tavanıza biraz yağ koyun ardından içine sarımsakları sallayın ve hemen ardından bir miktar salça sallayın ve pişmeye yakın birazcık kırmızı pul biber. Düdüklü tenceredeki mercimekten kaselere boşaltın ve tavanızdaki "avcar" dan mercimeklerin üzerine gezdirin. Yanına bir de limon ilave ederseniz muhteşem olacaktır. Mercimekleri ayarlayamayıp suyunu az koyanlar korkmasınlar düdüklü tencerenin ağzını açtığınızda mercimeğe sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz. Maklube ve (sadece maklube'de olur) Tatlımız- Künefe (Hatay)/Kadayıf-ama illaki Diyarbakır usulü...İsteyenler fırın sütlaçda yapabilirler ama bugün biraz fazla acıktım internette börek tariflerine bakarken o yüzden illaki sert birşeyler de lazım... Börek tarifleri de Sahur için di...
Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 16 yıl Bugünlerde seni takip ediyorum biraz...Yakında vazgeçerim merak etme... İftarı biraz sert yapmıyor musun...Güveç ve börek...Hadi çorba ve güveç olsa birşey demeyeceğim de... Aslında ben güvecin yanında başka bir yemek tasavvur edemem. Sıcak lavaş ekmeği, acı yeşil biber ve acı kırmızı soğan... Mercimek Çorbası Tarifi: Yok daha neler... Düdüklü tencereye çok az birşey yağ koyun. Önceden yıkayıp süzdüğünüz kırmızı mercimeği biraz bu yağda pişirin. Üzerine suyunu ekleyin. Et bulyon sallayın miktara göre bir iki adet, biraz karabiber, çok az biraz kimyon ve biraz da tuz. Herşey göz kararınca. Mercimeğin şaftı kayıp tamamen moleküllerine ayırana kadar pişireceksiniz. Ayıkladığınız sarımsakları ezin. En küçük tavanıza biraz yağ koyun ardından içine sarımsakları sallayın ve hemen ardından bir miktar salça sallayın ve pişmeye yakın birazcık kırmızı pul biber. Düdüklü tenceredeki mercimekten kaselere boşaltın ve tavanızdaki "avcar" dan mercimeklerin üzerine gezdirin. Yanına bir de limon ilave ederseniz muhteşem olacaktır. Mercimekleri ayarlayamayıp suyunu az koyanlar korkmasınlar düdüklü tencerenin ağzını açtığınızda mercimeğe sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz. Maklube ve (sadece maklube'de olur) Tatlımız- Künefe (Hatay)/Kadayıf-ama illaki Diyarbakır usulü...İsteyenler fırın sütlaçda yapabilirler ama bugün biraz fazla acıktım internette börek tariflerine bakarken o yüzden illaki sert birşeyler de lazım... Börek tarifleri de Sahur için di... Bekir'im sen beni takip et pişman olmazsın yemek konusunda hem iddialıyımdır hemde damak zevkim iyidir.. Ramazanda herşeyi yiyeceğini sanıp en az üç-dört kilo eksikle çıkanlardanım.. seninde şu mercimek çorbası tarifin hiç fena değil hani ama benim acıyla pek aram yok,daha doğrusu severimde mide sakat.. Yalnız merak ettim künefede Diyarbakır usulu nasıl birşey olaki?(of şimdi ne güzel yenirdi)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.