Φ ünlü sınalgıcı Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2014 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2014 Bir bakıyorsunuz bacak kadar veletler "... benle çıkıyor", "... bana çıkma teklif etti" vs. gibi laflar ediyor. Yahu bir düşünsenize Osmanlı zamanında onların dedeleri nineleri böyle bir hayat mı yaşıyordu? Çıkmak dedikleri şey ecnebi dizilerindeki "go out"un Türkçeye tercüme edilmişi. Kavram bizde olan bir kavram değildi. Ne zaman ki bu ecnebi dizileri yaygınlaştı daha ilköğretim çağındaki veletler teneffüslerde kapı önlerinde kız-erkek arayıp-bulduklarında "çıkıyoruz" demeye falan başladı. Daha o yaşlarda başlayanlar üniversite yaşlarına gelince neler yapmaya başlayabiliyor. Okullarda karma eğitim bitse belki bu tip şeylerde azalma olabilirdi. 1 Alıntı
Φ man_Turk Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2014 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2014 Diziler konusunda ve diğer görüşlerinde haklısın. Ancak en büyük sorundan birisi yerli dizilerimizdir. Sözde yerli dizi ama gerçekte ahlaki değerlerimize zarar veriyor. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2014 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2014 Töbe töbeeeee!!!! Ahan da ağzımdan kötü laf çıkacak, tutuyorum ama kendimi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2014 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2014 Ahlak polisi kesilenler,genclere ahkam kesenler inanin ki ellerine firsat gecse en adi isleri yaparlar bundan kesinlikle süphem yoktur. Bir ahlak tutturmuslar gidiyor;Türban ahlakli kadinin örtüsüymüs,ahlakli kadin örtünürmüs,basi aciklar iyi kadinlar degilmis,liseye giden kizlar fahiselik yaparmis,karma egitim ahlaksizlikmis gibi insanlarin özel hayatlariyla ilgili yasaklar,sartlar getirme sevdasi ve cabasi. Osmanlida böyle miymis hayir öyle degilmis Osmanli'da sadece samanliklar seyran olurmus.Osmanlida, harplerde kacirilan ve ganimet olarak ele gecirilen cocuk yasta denecek gayri müslim kizlarini hareme tikip onlari padisaha peskes cekme yarisi vardi.Padisaha boy boy gösterilip padisah hangisini isaret ederse o gece o kizcagiz allanip pullanip padisahin odasina itilir artik kaderi padisahin elindedir o masum kizin ve sonuc Osmanli tahtina veliaht dogurmaktir. Hüseyin Üzmez 14 yasindaki kiza tecavüz etti neredeyse evlenme yasini Hüseyin Üzmez müslüman diye 14'e indirmeye kalktilar.Daha cok örnek verilebilir ama gerek yok sadece bir özet vermek kafidir:Müslüman diye gecinenler,bugünkü genclerin yasam tarzlarini örümcek dolu beyinlerine aykiri bulanlar,Batinin her bulusuna baliklama atlayip ama yasam tarzi olunca Bati'yi tu kaka edenler en büyük ahlaksizliklarin özlemini yasayanlardir. Yeni yetmelerden bahsediliyor,halbuki o yeni yetmeler dedikleri gencecik cocuklari müslüman Kuran okumasin bilmeli diyerek Kuran kurslarina göndermekten asla geri adim atmazlar.Onlari genc yasta evlendirmekten utanmazlar. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.