Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2014 11 yıl Admin Hangi Şehir En İyi Mutfağa / Yemeklere Sahip? Lütfen düşüncelerinizi örneklerle aşağıda açıklayınız...
Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2014 11 yıl Türkiye için eğer konu et ise bence Antep... Zeytinyağlı ise Ege mutfağı tabii ki (Cunda Adası'nda yediğim zeytinyağlılar kadar lezzetlisini henüz hiçbir yerde yemedim.)
Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2014 11 yıl Hatay ve Adana derim. içli köfteden, ceviz reçeline kadar zengin bir mutfak kültürleri var. her yemeğin hakkını veriyorlar. salataları bile tek başına ana yemek gibi. özellikle Hatay kültür turlarına katılmayı seven arkadaşlara önerilir.
Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2014 11 yıl Yazar Admin Türkiye için eğer konu et ise bence Antep... Zeytinyağlı ise Ege mutfağı tabii ki (Cunda Adası'nda yediğim zeytinyağlılar kadar lezzetlisini henüz hiçbir yerde yemedim.) Evet Gaziantep dendimi enteresan yemekler geliyor aklıma... Örnekler: Soğan kebabı (Hayatımda yeyediğim en güzel kebaptı diyebilirim...) Kelle Paça (İnanılmaz bir ortamda istediğiniz parçaları seçiyorsunuz herşeyi ayrı ayrı hazırlamışlar ve en sonunda bakır sahanda size sunuyorlar) Hatay ve Adana derim. içli köfteden, ceviz reçeline kadar zengin bir mutfak kültürleri var. her yemeğin hakkını veriyorlar. salataları bile tek başına ana yemek gibi. özellikle Hatay kültür turlarına katılmayı seven arkadaşlara önerilir. Hatay evet katılıyorum. Özellikle bu ilde geçirdiğim süre içinde öğrendiğim birkaç şeyi paylaşmak isterim. Bana göre Hatay Türkiye'nin meze merkezi. Antakya Harbiyede regülatörde oturmuş yemek yiyecektik. Bir arkadaşım hadi mezeleri seçelim dedi birden bire bir yürüyen meze arabası geldi gözlerime inanamadım onlarca belkide yüzden fazla meze vardı arabanın üstünde... İkinci anım ise Harbiye'de derenin içine atılmış masalarda pantalon paçalarımızı katlayarak suyun içinde yediğimiz o mangalda tavuk kızartması hiç aklımdan çıkmıyor...
Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2014 11 yıl Hatay'a henüz gitmedim ama gitmeyi çok istiyorum hatta ben mesela İstanbul'da künefe yemeyi hiç tercih etmem hep kendi kendime Hatay'a gidince yerim derim Antep'in baklavalarını da unutmamak lazım tabii.. Bu yıl Kars'a gideceğim var mı Kars'la ilgili öneri
Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2014 11 yıl Ben kıyaslama yapacak kadar şehir gezmedim. Ege yemekleri güzeldir ama..
Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2014 11 yıl Hatay'a henüz gitmedim ama gitmeyi çok istiyorum hatta ben mesela İstanbul'da künefe yemeyi hiç tercih etmem hep kendi kendime Hatay'a gidince yerim derim Antep'in baklavalarını da unutmamak lazım tabii.. Bu yıl Kars'a gideceğim var mı Kars'la ilgili öneri Artvin Kars'a çok yakın zamanın olursa mutlaka geçiş yapmanı önerebilirim
Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2014 11 yıl Artvin Kars'a çok yakın zamanın olursa mutlaka geçiş yapmanı önerebilirim Artvin'e çok gittim. Karadenizli olmanın faydası, memlekete gidince her fırsatta bir Karadeniz turu düzenleriz.
Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2014 11 yıl Evet Gaziantep dendimi enteresan yemekler geliyor aklıma... Örnekler: Soğan kebabı (Hayatımda yeyediğim en güzel kebaptı diyebilirim...) Kelle Paça (İnanılmaz bir ortamda istediğiniz parçaları seçiyorsunuz herşeyi ayrı ayrı hazırlamışlar ve en sonunda bakır sahanda size sunuyorlar) Soğan kebabı bişey mi..Ben geçen hafta İstanbul'da Gaziantep mutfağından yeni dünya kebabı yedim.İnanılmazdı, müthişti.İlk başta önerdiklerinde çekimser yaklaştım."Yeni dünya tatlı bir meyvadır dedim.Kebapla bağdaştıramadım.Yanılmışım..İlk fırsatta evde de deneyeceğim..
Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2014 11 yıl İlk fırsatta evde de deneyeceğim.. demiştim veee Sonuç istediğim gibi olmadı ama olsun en azından denedim
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2016 8 yıl Hatay ANTAKYA yemekleri arkasına antep , adana , urfa sıralanabilir
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.