Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

İlk bölümü 14 Mart'ta , ikinci bölümü 21 Mart'ta olmak üzere iki bölüm halinde Türkiye'de vizyona girmesi beklenen Lars Von Trier'in filmi  Nymphomaniac'ın, vizyona girecek filmlerin raiting değerlendirmesini yapan kurulun oy çokluğu kararıyla vizyona girmesi engellendi.

Filmin + 18 ile vizyona girmesi beklenirken, kuruldan böyle bir haber gelmesi şok edici oldu. Film Türkiye'de ilk olarak geçen hafta !f Film festivalinde gösterildi ama orada da Trier'in kendi yaptığı sansürlenmiş versiyon ile vizyona girmişti.

'İtiraf' adıyla vizyona girecek olan yapım, 50'li yaşlarının başındaki bir kadının çocukluğundan itibaren erkeklerle olan ilişkilerini anlatıyor. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe gibi oyuncuların rol aldığı film , geçen ay Berlin Film Festivali 'nde sansürsüz olarak gösterilmiş ve eleştirmenlerden övgüler almıştı.

Ünlülerin bu karardan sonra twitterdan yayınladığı bazı twitler ise şu şekilde:

Nuri Bilge Ceylan: Zaten yaş sınırlaması gibi bir uygulama varken, Nymphomaniac filminin yasaklanmasını şiddetle kınıyorum.

Mehmet Turgut: Lars von Trier'in ülkemizde en çok izlenen filmi sanırım Nymphomaniac olacak.

Yunus Günçe:  Recep İvedik'in çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum mesela Nymphomaniac'tan... Nymphomaniac'ın arkasında da 'Gezi'ciler var der mi çıkıp birileri? Der mi der! Zira Lars von Trier'in sineması, kendi seyircisi içindir. Dili bellidir. Öte yandan Recep İvedik'e herkes maruz kalabilir.

SİYAD - Sinema Yazarları Derneği. "Sinema filmlerinin ve sanat eserlerinin kitlelere ulaşmasını engelleyen her türlü yasanın gereksiz olduğuna inanıyoruz. Bugünlerde bir sinema filminin gösteriminin kısıtlanması ve sinemalardaki ticari gösteriminin uygun bulunmadığı haberi kamuoyunda yer almaktadır. Yaşadığımız çağda böylesi bir kararı insanlık, irade ve ifade özgürlüğü adına, ivedi bir biçimde düzeltilmesi gereken büyük bir talihsizlik olarak nitelendiriyoruz. Devletin görevi yaş sınırı - sınıflandırma gibi uygulamalarla çocukları korumak ve yurttaşlarını içerik konusunda bilgilendirmektir ama yetişkin bireylerin tercihlerine müdahaleye hakkı olamaz. 

Sinema Yazarları Derneği olarak sansürün bütün boyutlarına karşı olduğumuzu kamuoyuna bir kez daha hatırlatırız. "

Gönderi tarihi:

Bu kinamalar,protestolar dogrudur ancak artik birseyler icin ülkemizde zaman gecmistir.12 yil her yarinin nasil olacagini bile bile bizi yönetenleri alkislayanlari seyrettik.Yapilan anti demokratik anti cagdas uygulamalari hep böyle kinamalarla gecistirdik.Biz bunlari böyle gecistirirken bizi yönetenler bize gülüyordular ve bu cag disi uygulamalara devam ediyordular.

Tuncay Özkan tutukludur.Onun adini artik hergün duymuyoruz.Cünkü gözden irak olan gönülden de irak olurmus diye bir söz vardir.Simdi o yasaniyor.Tuncay Özkan neden tutuklandi sorusuna benim verecegim yanit:"Cumhuriyet Mitingleri"olabilir ancak.

Cumhuriyet mitingi derken bunu kuru bir cumhuriyet olarak algilamamak gerekir.Cumhuriyet mitingleri cagdaslik demokrasi adina yapilan mitinglerdi.Milyonlar bu mitinglere katilmistilar.Peki ne olduda Tuncay Özkan tutuklandiktan sonra bu mitingler artik yapilamiyor?Peki nerede bu cumhuriyetciler,buharlastilarmi yoksa döndülermi yoksa korktular ki,yoksa bunlar sahtekarmiydilar?

Protesto eylemlerini izliyoruz,bir avuc demokrat insan polisin zulmüne karsi direniyor.Ama gücleri yok daha fazlasini yapamiyorlar.Onlari balkonlardan seyredenler alkisliyorlar.Bizim alkisci bir toplum oldugumuz zaten bilinir.Biz hep alkislariz ancak hicbir baska katkimiz olmaz,

Nimfomanic filmi yasaklanmis,böyle bir yasak cagdas ve demokrat bir ülkede mümkün degildir.Bu tür yasaklar ancak cagi yakalayamamis asirlar öncesinde takilip kalmis zihniyetlerde yasanir.Ülkemizde birilerinin bunu yasaklayalim diyerek yasakladiklari ne varsa ona karsi eger yeri gögü inleten bir protesto yapilmiyorsa,yarin daha baska filimlerde yasaklanacaktir,kitaplar zaten yasaklaniyor.

Ben kendime DÜSÜNÜN adini sectim altinda da ufak harflerle "cünkü henüz yasaklanmadi"yaziyor.Biz birakin eylem yapmayi gercek anlamda düsünmesini bile beceremiyoruz,kimse kusura bakmasin.Ancak düsünmesini bilen ve düsüncelerini eylemlestiren toplumlar cagdas toplumlardir.

Kinamalar ancak demokratik bir ülkede ses verir,demokrasiyi rafa kaldiran yönetimler kinamalarla degil güclü eylemlerle maglup edilebilir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Recep İvedik'in çok daha tehlikeli olduğuna kesinlikle katılıyorum.Son filmine götürmemek için uzun süre direndim, en sonunda geçen hafta istemeye istemeye götürdüm..Küfür lugatına yeni küfürler eklenmiş oldum çocuğumun..hoş okulda da öğrenecekti hepsini ya, o da ayrı mesele..Sonuçta yasaklar koymak çözüm değil.Çözüm uygun olan şekilde davranmasını sağlayacak eğitimi vermek..smile.png

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar

Şimdi gördüm online kanallarda gösterilmeye başlamış, izleyelim bakalım.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar

Ben beğendim, söylenecek çok bir şey yok, izleyin demek istiyorum :) Uzun bir film, zamanınızın yeterliyse kaçırmayın. Yorucu değil, yasaklanmasını gerektirecek birşey yok, yine de tabii aile filmi olmadığı ortada.. Klasik Lars Von Trier halleri, her filminde görebileceğimiz sahneler ve kişiler.

İnsan gerçekten düşünüyor, zor, cinsellik ki aslında dünyanın en haz verici eylemi olarak bilinir ama herşeyin aşırısı sakıncalı ve hastalık işte :D Trier öyle bir adam, hazzı bile bir işkence konusu olarak işleyebiliyor. Ayrıca Antichrist filmine yaptığı gönderme çok çok iyiydi. Çok endişelendim o sahnede.

Gönderi tarihi:

Nymphomaniac filmini aile yapisina uygun degil diye yasaklayanlar acaba ulusal kanallarda her aksam ve yillardir gösterilen tabancali tüfekli cinayet dolu dizileri neden yasaklamazlar?Bu dizilerin gösterilme saatleri tam da cocuklarin yatakta olmadiklari saatlerdir yani tüm aile bu kanli dizileri seyreder.Bunlar ne kadar aile yapimiza uygundur.

Ben Avrupa'da cok bulundugum icin oralarda neler oldugunu az cok bilmekteyim.Avrupada yasaklanan bir filim yoktur.Ancak filimler icerigine göre gösterim saatlerine konulmus.Cocuklarin izlemesinin sakincali oldugu filimler hep cok gec saatlere konur,cünkü o saatlerde cocuklar uykudadirlar.Aile yapisina uygun degil diye filim yasaklatanlar sabah erkenden okula gidecek cocuklarini bile gec vakitlere kadar yataklarina sokamiyorlar peki hani nerede kaldi aile yapisi?Filimler yasaklatilana kadar önce ailelere cocuk egitimi verilmelidir.Türkiye maalesef cocuk egitimi alaninda da dünyada son siralarda yer almaktadir.

Film yasaklatmak cagdisiliktir.O filimdeki senaryodan korkmaktir.

Ekranlarda sigarali ickili sahnelerde sigaranin buzlandirilmasi ama dumaninin cikmasi,ickinin sansürlenmesi esnasindaki görünüm bile Türkiye'yi yöneten kafanin ne kadar gerilerde kaldigini anlatir.Bu komedya da dünyada sadece Türkiye'de vardir.

saygilarla

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Kaçıncı yüzyıldayız, vizyonda göstermesen ne olur herkes evinde izler onu. Lars von Trier'in işine geldi bu durum. Adamın adını bile duymayanlar oturup izlediler filmi.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Kaçıncı yüzyıldayız, vizyonda göstermesen ne olur herkes evinde izler onu. Lars von Trier'in işine geldi bu durum. Adamın adını bile duymayanlar oturup izlediler filmi.

Lars Von Trier Nymphomaniac'tan önce de çok ama çok ünlü bir yönetmendi o nedenle bu durum yönetmenin işine geldi falan gibi mevzular biraz abartı. Eğer bu zamana kadar Trier'in adını duymamşlarsa ayrıca bunun Trier için pek ciddi bir kayıp olacağını da sanmıyorum.

Yani konuyu saptırmayalım konumuz sansür

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.