∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Bilindigi gibi, M.Balbay'in anayasa mahkemesine yaptigi kisisel basvuru, meyvesini verdi.Yine bilindigi gibi, bu basvuruda; Traf'in acikladigi MGK kararlari temelli, Diktator onderliginde cemaatin "tasviyesi" soz konusuydu.Butun bu olanlar temelinde akla bir suru soru geliyor?M.Balbay'in diger duzmece sekilde tutuklananlardan farki nedir, milletvekili olmasi midir?Su an tutuklu olan baska milletvekilleri yok mudur?Diger tutuklular neden Anayasa Mahkemesine muracaat etmiyor?Bu muracaatlarda, anayasa mahkemesi almis oldugu olumlu kararinin ardindan, olumsuz bir karar alabilir mi?Bu bir yerde diktatorun anayasa mahkemesini kendi biati altina alamamasini mi gosteriyor, yoksa zaten tutuklularin serbest birakilmasi karari mi alindi?Bu cikan tahliye kararini, mahkemelerin uygulamasi; anayasa mahkemesine uyum saglamak mi, yoksa zaten tutuklularin tahliye edilecegine karar verilmesi mi?MGK kararlarinin aciklamasina paralel olarak, ayni taraf'in ve ayni sahsin aciklamalari ile baslatilan duzmece tutuklamalar ayni sekilde MGK kararlarini alanlara da uygulanacak mi?Orta da daha once iki konu vardi. Birincisi "suclu, yani terorist oldujklarini kabul ederlerse, af cikabilir."Ikincisi de "Eger genel olarak terorizme bir af cikarsa, bu aftan "terorist damgasi yiyerek" Ergenekon v.s. tutuklulari da yararlanir."Halbuki Balbay'in tahliyesi, bu iki sikka girmiyor, yani Balbay Anayasal hakkini kullanarak tahliye oluyor.Evet secime yaklasildigi ve kurd varliginin bulundugu bolgenin karistigi su gunlerde, Balbay'in bu tahliyesi ne anlam tasiyor? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Konunun sadece Balbay kisiselliginde degil de, ayni zamanda; Birincisi, Diger tutuklularin muracaatlari ve "akibetleri,"Ikincisi bunun bir diktator "yumusamasi" olup olmadigi,Ucuncusu, iktidarin diger ortagi cemaatin bu tahliyedeki nufuzunun rolu,Dorduncusu de, gelecek donemde cemaat-diktator "cekismesinin" ve aciklanan kararlarda bu kararlara imza atanlarin uzerinde bir hukuki yaptirim olanagiSon olarak ta, bu tahliye de K.Kilictaroglu'nun ABD ziyareti ve ordaki cemaat ziyareti ve ABD'nin diktatore yonelik tutumundaki bir "degisikligin" ve yeni bir cemaat destekli iktidar yolunun acilip acilmamasi v.s. konularinin da dile gelmesi acisindan degerlendirelim. Alıntı
Φ Altinay Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yargı Fettullahçıların elinde, gerektiğinde Mit müsteşarını bile tutuklamaya kalktı. Bülent Arınç ağlayıp duruyordu, bende karşıyım diye, Başbakanda aynı yönde açıklamalar yaptı ama demek ki güçleri yetmedi. Zannedersem dersane tartışması sonrası Fettullahçılarla yapılan mutabakat sonrasında bırakıldı...... Ama tabi hesap kitap nedir bilinmiyor. Zulüm görüyoruz diye ağlaya ağlaya zalim oldular ama iç çekişmelerinde millet onları çözdü, özellikle dersane tartışmasında.... Alıntı
Φ Altinay Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Göreceğiz... şimdiye kadar Atatürkçü vesayet vardı, şimdi Fettullahçı vesayet var.... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Göreceğiz... şimdiye kadar Atatürkçü vesayet vardı, şimdi Fettullahçı vesayet var.... Sence bu Fethullahci vesayeti, kim tasiyacak? Diktator yerine baska bir AKP'li AKP nin basina bir cemaatcinin gecmesi CHP Yada varsa baska bir cemaatci secenek? Cunku cemaat disi bir secenek "yok" gibi gorunuyor. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Atatürkçü vesayet vardı Bu da nedir? Nasıl vardı, ne yaptı, nasıl vesayet altına aldı, açıklayabilecek misiniz? Böyle ortalıkta serseri mayın gibi gezen lafları ağzınıza almaktan biraz çekince duymanız gerekmiyor mu? Ne Atatürkçü vesayeti yahu? Bir kişi Atatürkçü olup neyi vesayet altına almış, bir açıklayın da görelim! 1 Alıntı
Φ Altinay Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Mustafa Sarıgül'ü Fettullahçılar destekliyormuş, Genel seçimlerde ise MHP'yi destekleyecekmiş. Bildiğiniz gibi bir zamanlar Ecevit'i desteklemiştir. Homojen bir yapı, bildiğim uyanık aileler var 5 kardeş 5'i ayrı partide, hangi parti iktidara gelse gene o aile zararlı çıkmıyor. Fettullahçılarda her yerde varlar. Bir örnek vereyim, bir siteye kiracı olarak giren bir Fettullahçı, yıllar içinde o sitenin tamanını Fettullahçı yapabiliyor. Kanser virüsü gibi..... sizin hoşunuza gidiyor işiniz görülüyor ama zaman içinde bu Fettullahçı sarmalın içinde buluyorsunuz kendinizi..... dersaneler neden önemliydi, oralar insan kaynağı, nasıl oluyor peki.....Abla, Abi sistemi var, çocuk orada bir abla ya da abiye kendini yakın hissediyor, aslında oraya girer girmez bir örgütün içine girmiş oluyorsunuz.... PKK'nın, DHKP-C'nin,Hizbullah'ın, El-Kaide'nin hepsinin ayrı ayrı örgütlenme ve adam toplama sistemleri var. Önceden saz kursu veren dernekler vardı, çocuk oraya saz öğrenmek için geliyor ve bakıyorsunuz 6 ay sonra aynı çocuk silahlı çatışmada yakalanmış ve müebbet almış. Ben çok öyle insanlar gördüm. Belli bir zaman sonra örgüt sarmalına giren insanın çevresi ayrışıyor, bütün aile ilişkilerinden, iş, arkadaş ve sosyal ilişkilerine kadar aynı örgütün insanlarıyla içiçe yaşıyorsun. Sende içlerinde öne çıkma yarışına giriyorsun bakıyorsun ki ne normal arkadaşın kalmış, ne anan, ne bacın, örgüt senin her şeyin olmuş..... Üç kişi bir araya gelince çete oluyor, hırsızlık yapıyorlar. Binlerce insan bir araya gelmiş devletin kurumlarını ele geçirmiş soygun yapıyor, bu çetenin daniskası değil mi? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Mustafa Sarıgül'ü Fettullahçılar destekliyormuş, Genel seçimlerde ise MHP'yi destekleyecekmiş. Bildiğiniz gibi bir zamanlar Ecevit'i desteklemiştir. Homojen bir yapı, bildiğim uyanık aileler var 5 kardeş 5'i ayrı partide, hangi parti iktidara gelse gene o aile zararlı çıkmıyor. Fettullahçılarda her yerde varlar. Bir örnek vereyim, bir siteye kiracı olarak giren bir Fettullahçı, yıllar içinde o sitenin tamanını Fettullahçı yapabiliyor. Kanser virüsü gibi..... sizin hoşunuza gidiyor işiniz görülüyor ama zaman içinde bu Fettullahçı sarmalın içinde buluyorsunuz kendinizi..... dersaneler neden önemliydi, oralar insan kaynağı, nasıl oluyor peki.....Abla, Abi sistemi var, çocuk orada bir abla ya da abiye kendini yakın hissediyor, aslında oraya girer girmez bir örgütün içine girmiş oluyorsunuz.... PKK'nın, DHKP-C'nin,Hizbullah'ın, El-Kaide'nin hepsinin ayrı ayrı örgütlenme ve adam toplama sistemleri var. Önceden saz kursu veren dernekler vardı, çocuk oraya saz öğrenmek için geliyor ve bakıyorsunuz 6 ay sonra aynı çocuk silahlı çatışmada yakalanmış ve müebbet almış. Ben çok öyle insanlar gördüm. Belli bir zaman sonra örgüt sarmalına giren insanın çevresi ayrışıyor, bütün aile ilişkilerinden, iş, arkadaş ve sosyal ilişkilerine kadar aynı örgütün insanlarıyla içiçe yaşıyorsun. Sende içlerinde öne çıkma yarışına giriyorsun bakıyorsun ki ne normal arkadaşın kalmış, ne anan, ne bacın, örgüt senin her şeyin olmuş..... Üç kişi bir araya gelince çete oluyor, hırsızlık yapıyorlar. Binlerce insan bir araya gelmiş devletin kurumlarını ele geçirmiş soygun yapıyor, bu çetenin daniskası değil mi? Cemaatin her turlu desteklenmesi, tamamen politik cikar temelindedir. 1980'ler ile temeli atilmistir Evengalizmin ve sorosun ABD ve israil temsilcileridir. AKP den tek farki, diktator ve otokrat bir tutum yerine, ortaci ve "demokratik" bir tutum icinde olmalari. Teokrasiden yana olduklari gayet aciktir. Ayrica kurdculuk siyaseti de kendilerinden istenendir. AKP cemaati ve bilimum ideolojik inancsal izm yanlisinin destegini alarak gelmis, iktidari ilerledikce ve "taraf olmayan bertaraf olur" temelinde en son cemaati bertaraf etmeye soyunmustur. "Dindar/kindar nesil yetistirme" nin "kindar" kisminda da ikmi dinci politika cikarci anlasamaz. Zaten gezi eylemlerinde cemaat ve diktatorun eylemlere yanasim farki gozlem vermistir. Yapilmasi gereken, eger bir sol kaldi ise; iste bu solun; cemaati kullanip, sonra tasviye etmesi gerekir. "Kopruyu gecene kadar...." atasozu. CHP'nin cemaate "bagimliligi" nin duzeyi ancak iktidar olurlarsa, ortaya cikacaktir. Alıntı
Φ Altinay Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Bu da nedir? Nasıl vardı, ne yaptı, nasıl vesayet altına aldı, açıklayabilecek misiniz? Böyle ortalıkta serseri mayın gibi gezen lafları ağzınıza almaktan biraz çekince duymanız gerekmiyor mu? Ne Atatürkçü vesayeti yahu? Bir kişi Atatürkçü olup neyi vesayet altına almış, bir açıklayın da görelim! Onların ağzıyla konuştum... vesayet lafını onlar çıkardı.... yani onlar şimdiye kadar dediler ya, Atatürkçü vesayet vardı diye, şimdi de Fettullahçı vesayet var. burada ince bir espiri yaptım, yanlış anlaşıldım.... siz kendi manteritenize göre vesayetle savaştınız ama siz başka bir vesayet kurdunuz demek istedim.... 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Onların ağzıyla konuştum... vesayet lafını onlar çıkardı.... yani onlar şimdiye kadar dediler ya, Atatürkçü vesayet vardı diye, şimdi de Fettullahçı vesayet var. burada ince bir espiri yaptım, yanlış anlaşıldım.... siz kendi manteritenize göre vesayetle savaştınız ama siz başka bir vesayet kurdunuz demek istedim.... Aslinda dini vesayet oncesi, milli vesayet vardi. Zaten devlet millet devleti olarak politik bir devlet seklinde kuruldu. Simdi de teokratik bir devlet olma yolunda. Alıntı
Φ Altinay Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 sayındemocrossian, Vesayet ve Biat kelimeleri sıkıntılıdır. Feodal örgütlenmelerde geçerlidir. Atatürkçülük modern örgütlenmedir, birey esasına göre örgütlenmedir. Ülkemiz feodaliteden moderniteye geçiş sürecini tamamlıyamamıştır. Feodal söylemlerle, Modern söylemler iç içe geçince anlaşılamama sorunu ortaya çıkıyor.... birde postmodern söylemler var... değişik tipolojilerde insanlarımız oluşuyor, anlaşılamamanın altında bu yatıyor.... 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 sayındemocrossian, Vesayet ve Biat kelimeleri sıkıntılıdır. Feodal örgütlenmelerde geçerlidir. Atatürkçülük modern örgütlenmedir, birey esasına göre örgütlenmedir. Ülkemiz feodaliteden moderniteye geçiş sürecini tamamlıyamamıştır. Feodal söylemlerle, Modern söylemler iç içe geçince anlaşılamama sorunu ortaya çıkıyor.... birde postmodern söylemler var... değişik tipolojilerde insanlarımız oluşuyor, anlaşılamamanın altında bu yatıyor.... Maalesef birey esasina gore orgutlenme degildir. Toplum esasina gore orgutlenmedir. O yuzden de vatandas devleti icin vardir ve yasar. Ustelik devlet de milet devleti olarak politiktir ve bu politikayi vatandasa vesayet olarak dayatir. Iste gezi bilinci birey ve sosyo-etik bilinc icerigindedir. Modern olan, ozgur birey devletinin hic bir sosyo-etik politikasi olmamasi ve sosyal devlet olarak demokratik bir sekilde toplum bunyesindeki her bir sosyo-etik farkin hak ve ozgurlugunu korumasi ve bunun politikanin cikar araci olmasina izin vermemesidir. Alıntı
Φ Altinay Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Sayın evrensel-insan deveye demişler boynun eğri nerem doğru ki demiş. "Kâr, yâr'dan tatlıymış." En küçük sosyal ilişkimizden, en geniş görüşümüze kadar, bunu nasıl paraya tahvil ederim mantığı var. İkincisi hemşericilik mantığı var. Siz şimdi atıyorum müteşebbissiniz, kimin müteşebbisiniz, parayı nasıl kazanacaksınız. En kolay ve hızlı para kazanmanın yolu siyasettir. Sen 10 tane üniversite bitir, ağzınla kuş tut, ama küçük bir beldenin belediyesinin imar komüsyonunda ol daha iyi. Zaman içinde Trilyonlarla oynarsın. Araştırın 200-300 milyarlık arabaları kimler alıyor. Milyon dolarlık daireleri kimler alıyor..... vasıfları ve becerileri nelerdir. Bunlar hep yarı feodal ilişkiler. Ve de İstanbul beton kent..... hepimiz işkence çekiyoruz..... 2 Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Aslinda dini vesayet oncesi, milli vesayet vardi. Zaten devlet millet devleti olarak politik bir devlet seklinde kuruldu. Simdi de teokratik bir devlet olma yolunda. Her Millet Devleti politik değildir. Dini vesayetten önce olan da Atatürkçülük vesayeti değildir. Başka bir türlü vesayettir, ABD'nin istediği, Atatürkçülük adı altında ama içi boşaltılmış bir sistemin vesayetidir. Alıntı
Φ Altinay Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Maalesef birey esasina gore orgutlenme degildir. Toplum esasina gore orgutlenmedir. O yuzden de vatandas devleti icin vardir ve yasar. Ustelik devlet de milet devleti olarak politiktir ve bu politikayi vatandasa vesayet olarak dayatir. Iste gezi bilinci birey ve sosyo-etik bilinc icerigindedir. Modern olan, ozgur birey devletinin hic bir sosyo-etik politikasi olmamasi ve sosyal devlet olarak demokratik bir sekilde toplum bunyesindeki her bir sosyo-etik farkin hak ve ozgurlugunu korumasi ve bunun politikanin cikar araci olmasina izin vermemesidir. Feodalite işte..... biat kültürü var, ne dese doğrudur..... gezi halka aittir. Geziyi mahveden, illegal sol örgütlerdir. Onlar olmasalardı sonuç alınacaktı. Nasıl Çanakkele savaşı, İstiklal savaşını özgüveniyse.... gezi'de samimi Atatürkçü örgütlenmenin özgüvenidir. Yeni gezi'lerde örgütlü olarak, İllegaliteyi dışlıyarak başarılı olacaktır.... Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 vesayet lafını onlar çıkardı Anlaşılmıştır. Vesayet vesayet diye diye vesayetin dik alasını getirdiniz demek istediğinizi aslında anlamam gerekirdi. Ben de sizden böyle bir cümle beklemediğim için şaşırmış olmalıyım. Yani dostum, ülkede böyle bir sorun oldu, sanırım beni anlayışla karşılarsın. Bir laf ediliyor, bakıyorsun herkesin ağzında. Örnek vereyim: "Muhattabımız Apo'dur" dendi, haydiiii, herkes alakalı alakasız muhatap yerine muhattap demeye başladı! İktidar da bunu kullanıyor. Ortaya bir laf çıkarıyor, haydiii, herkes onu konuşuyor. Yani bıkkınlık verdi artık bu ortaya atılan kelimelerin sakız olması. Bir ara bir ergenekoncu lafı aldı yürüdü. Ne söylesen "sen zaten ergenekoncusun"! Yani artık kabak tadı verdi. En sonunda kızmaya başladım. Bu kez de "yahu alınma, şaka yapıyoruz!" Sonunda ben de şakayı yaptım ama, gına geldi ne yapayım. "Medeniyetsiz yobazlar" deyince hepsi dondu kaldı. "Kızmayın yahu, şaka yaptım!" deyiverdim. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Her Millet Devleti politik değildir. Dini vesayetten önce olan da Atatürkçülük vesayeti değildir. Başka bir türlü vesayettir, ABD'nin istediği, Atatürkçülük adı altında ama içi boşaltılmış bir sistemin vesayetidir. Ben T.C. devletinden bahsediyorum, baska bir devletten degil. Onemli olan milli vesayetin oldugudur. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Milli vesayet de neymiş diye artık sormayacağım! Bu kez fikir de, zikir de belli çünkü... İşin doğrusu, ülkede bir dogmatik ırkçılık gerçekten var. Ama bu ne Atatürk'ten, ne ulusalcılıktan kaynaklanıyor. Bu, "allahın seçtiği kurtulmuş millet" diye hezeyanlar savuranların baş tacı edilmesinden, Türk-İslam sentezi adlı bir tuhaf garabetten kaynaklanıyor. Din dogması olmadan bu ülkede ırkçılığın esamesi okunmaz. Bir taraftan Kürt konferansı düzenleyip etnikçilik yapan, bir taraftan bu zırvaları baş tacı gibi gösteren cemaatin işleri bu ikiyüzlüce işler... Hayır ya birini yapma, ya öbürünü. Nasıl allahın seçtiği kurtulmuş millet ya? Bu lafta ipe sapa gelir bir taraf var mı? Bunu diyorsun, etnikçilik ne oluyor? Etnikçilikle olmadı, dinle... Dinle olmadı mezhepçilikle. İlla ABD nin emrini yerine getirecekler... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Feodalite işte..... biat kültürü var, ne dese doğrudur..... gezi halka aittir. Geziyi mahveden, illegal sol örgütlerdir. Onlar olmasalardı sonuç alınacaktı. Nasıl Çanakkele savaşı, İstiklal savaşını özgüveniyse.... gezi'de samimi Atatürkçü örgütlenmenin özgüvenidir. Yeni gezi'lerde örgütlü olarak, İllegaliteyi dışlı*********** başarılı olacaktır.... Gezi ister istemez zihinlerde ezber bozacak bir sekilde yerini almistir. Bunun "korkusu" her zaman yasanacaktir. Gezi ne orgutlu ne de organize bir hareket degildir, spontone fakat nitelikli cogalan bir harekettir. Maalesef canakkale savasi bir oz guven degildir. Ondan uc sene sonra canakkale gecilmis ve istanbul isgal edilmistir. Ayrica canakkale, T.C.'nin degil, Osmanli'nin savasidir. Gezide milli istek yok degildir, ama gezi'nin temeli degildir. Gezi'nin niteliginin temeli biata karsi bir direnistir ve ayristirmaya karsi da birlesimdir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Milli vesayet de neymiş diye artık sormayacağım! Bu kez fikir de, zikir de belli çünkü... Belli de olsa tarafli ve bilince kapali beyinler icin, zaten pek algilanamiyor. Hani neydi o kuran ayeti "kalpleri muhurludur, goremezler" v.s. iste ayni sey. Sonucta beyinlerin tarafi ve ezberi bilincleri maalesef kapatiyor. Alıntı
Φ Altinay Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Sayın democrossian; Bunlar abant toplantılarında türetildi. Kurmayları çalışıyor ve kelimelere farklı anlamlar yüklüyerek, piyasaya sürüyorlar. Ama yeni kelimelerde çıkıyor örneğin "gezi" kelimesi bu artık siyasi tarihimize yeni bir anlam yüklü olarak girmiştir. Ahmet İnam hocanın bir tespiti var, der ki İslamcı entellektüeller, sol entellektüellerin yerini almıştır. Tanzimat döneminden beriki entellektüel öncülüğümüzü kaptırdık.... aslında feodalizmden modernizme geçişimizde bizim söylemlerimiz modern söylemler olduğu için biz öncüydük ama postmodern söylemleri onlar yaptıkları için öncülüğü onlar aldı. Postmodern söylem çok geniş bir söylem ama konumuzla ilgili olarak konuşayım, hiç bir şey olmaz değil. Bir bilim adamı bir insan aynı anda iki yerde olabilir derse, bizim determinist algılarımızla ürettiğimiz söylemler daha geride kalıyor. Din'in üzerindeki baskı kalktı aksine itibarı iade edildi. Bilim dediniz ne oldu, elde var sıfır oldu. Kitlelere siz bir sonuç göstereceksiniz, yüzyıl araştıralım sonucu görürsünüzü kitleler anlamaz. Bilim 16 ile 21 inci yüzyıl arasındaki serüveninde gelinen nokta, ne gezegenler arası yolculuk yapabiliyoruz, ne de mikro dünyayı keşfedebiliyoruz. Sokaktaki insan hemen cevap istiyor, ama önceden cevabımız vardı, işte dünyanın ve güneşin fotoğrafı diyorduk ama şimdi, parçacık fotoğraflarıyla, uzak galaksi fotoğrafları bir anlam ifade etmiyor. Redde dayalı söylemlerle değilde, ötekini de aşacak söylemlerle yeni entellektüel öncülüğü alabiliriz.... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Milli vesayet de neymiş diye artık sormayacağım! Bu kez fikir de, zikir de belli çünkü... İşin doğrusu, ülkede bir dogmatik ırkçılık gerçekten var. Ama bu ne Atatürk'ten, ne ulusalcılıktan kaynaklanıyor. Bu, "allahın seçtiği kurtulmuş millet" diye hezeyanlar savuranların baş tacı edilmesinden, Türk-İslam sentezi adlı bir tuhaf garabetten kaynaklanıyor. Din dogması olmadan bu ülkede ırkçılığın esamesi okunmaz. Bir taraftan Kürt konferansı düzenleyip etnikçilik yapan, bir taraftan bu zırvaları baş tacı gibi gösteren cemaatin işleri bu ikiyüzlüce işler... Hayır ya birini yapma, ya öbürünü. Nasıl allahın seçtiği kurtulmuş millet ya? Bu lafta ipe sapa gelir bir taraf var mı? Bunu diyorsun, etnikçilik ne oluyor? Etnikçilikle olmadı, dinle... Dinle olmadı mezhepçilikle. İlla ABD nin emrini yerine getirecekler... Milli devlet kurulurken "kimin emri" yerine getirildi? Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 abant toplantıları Kızılcahamam'ı da unutmayın! Her şey ABD destekli oluyor, entelektüel birikim filan yok ortada. Bunlar basit kişiler. Yaptıkları işleri de para karşılığı yapıyorlar. Bunları hiç gözünüzde büyütmeyin. Bunların her tarafları entelektüel kesilse, beş kuruş etmezler. Bunların arkasında ABD olmasa, metelik veren olmaz... Yahu, "anooo, bir giyinmiş, olmaz böyle şey!" diyen adamın her tarafından entelektüellik dökülse kaç yazar? Entelektüellik kim, bu yobaz tayfası kim? Bunların en kafası çalışanı bir şairdi, etkili bir şeyler yazabilirdi, o işte... Onun da düzeyi ortada... "Şapka, eldiven, maymun, inkılap" diye saçmalamış bir adamdan başkası değil. Alıntı
Φ Altinay Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Sayın evrensel-insan, haçlı seferlerinden tutunda Anadolu'da yapılan bütün savaşlar, Türklerin Anadolu'da var olma mücadelesidir...... Selçuklu zamanında da, Beylikler zamanında da, Osmanlı ve Cumhuriyet zamanında da bu topraklarda hep aynı soyu devam eden Türkler vardı ve burada var olma mücadelesi verdiler.... Devletlerin ismi değişti ama insanlar babadan oğula aynı insanlardı. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Sayın evrensel-insan, haçlı seferlerinden tutunda Anadolu'da yapılan bütün savaşlar, Türklerin Anadolu'da var olma mücadelesidir...... Selçuklu zamanında da, Beylikler zamanında da, Osmanlı ve Cumhuriyet zamanında da bu topraklarda hep aynı soyu devam eden Türkler vardı ve burada var olma mücadelesi verdiler.... Devletlerin ismi değişti ama insanlar babadan oğula aynı insanlardı. Hangi turklerin, o zamanlar milli algi ya da milliyet millet algisi mi vardi? Kimdi turkler, selcuklular mi, anadolu selcuklulari mi, osmanlilar miyadailhanlilar mi, gazneliler mi? Daha geriye gideyim, ister misin? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.