Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Ama çok üzüldüm şimdi ben... Çok canım acıdı,sevdiğim saygı duyduğum sanatçılardan birisiydi kendisi... İçi doğa sevgisiyle dopdolu bir insan daha gitti hayattan... Sinema, tiyatro oyuncusu, yönetmen ve senarist Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti... Ülke sinemasının ve tiyatrosunun büyük ustası sanatçı Tuncel Kurtiz 77 yaşında hayatını kaybetti. Tuncel Kurtiz, sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı ve aynı zamanda senarist olan Tuncel Kurtiz maalesef bugün hayata gözlerini yumdu. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, Sürü filmiyle tanınmış, 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla "en iyi senaryo ödülünü" kazanmıştı. Hacı ve Asi adlı TV dizilerinde başrol oynamıştır. 2009 yılında Güz Sancısı isimli filmde Kamil Efendi karakterini canlandırmış ve aynı yıl "Ezel" adlı dizide Ramiz Karaeski karakterini canlandırarak tüm Türkiye tarafından tanınır hale gelmişti. 2010 Yaz döneminde NTV yeşil ekranlarında Edremit'in Çamlıbel kasabasında eşi ve kayın biraderi ile birlikte işletmekte olduğu Zeytinbağı adlı butik otelde dostlarını ağırlayarak Tuncel Kurtiz ve Dostları adlı bir program yapmıştır. Aynı yıl BBC'nin Hayat (Life) belgeselini de seslendirmiş olan Tuncel Kurtiz birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011'de de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülünü almıştır. Bu ödül bence de onun sonuna kadar hak ettiği bir ödüldü... Işık içinde ol... 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti. Kurtiz'in Etiler'deki evinde düşüp, başını çarptığı iddia ediliyor... Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Üzüldüm.Türkiye gerçek sanatçılarından birini daha kaybetti Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti. Kurtiz'in Etiler'deki evinde düşüp, başını çarptığı iddia ediliyor... Ya sanırım bu haber doğru her yerde böyle yazıyor... Sarstı beni bu haber... Ciddi ciddi sarstı hem de.. Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Tut Yüreğimden Ustam-Tuncel Kurtiz Şiir: Serkan Uçar Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Tut Yüreğimden Ustam-Tuncel Kurtiz Şiir: Serkan Uçar 10 Kasım 2010 tarihininde canımın içi öyle acıyordu ki bu şiirden bir parça yazmışım notlarımın arasına... Biraz kendimi telafi etmek, biraz da telkin için... Şimdi sen söyleyince... 10 Kasım 2010 (12:19) Tut yüreğimden ustam tut. Tut beni, SÜR GÜNE..! 1 Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Hayatını kaybeden sanatçı Tuncel Kurtiz, Şubat ayında Milliyet Gazetesi'ne verdiği röportajında sağlık nedenlerinden dolayı tiyatro yapamadığını anlatmış "77 yaşındayım, 87,97 olmak istiyorum" demişti...“Bana burada bir rol verdikleri zaman ‘Bilmem ne alışveriş merkezinin alt katına in, bodrumda oyna’ diyecekler. Nerede benim Elhamra Tiyatro’m? Nerede benim Saray Tiyatro’m? Nerede Emek Tiyatrosu? Nerede Dram Tiyatrosu? Çok zor durumdayız. Bütün dünyada tiyatro devlet yardımıyla yaşar. Ve devlet sana ‘bunu oyna, bunu oynama’ demez. Özgürsündür, o yardımı alırsın. Çünkü tiyatro öyle büyük paralar kazanmak için yapılmaz." Sanatla bu kadar uğraşan bir iktidar ve teker teker giden gerçek sanatçılar. Sanırım artık çocuklarımız ve torunlarımız bu ülkede sanat adına hiç bir şey göremeyecek. Asıl bunun için çok üzgünüm. İnsanlar doğar ve zamanı gelince ölür. Ama yeni gelen nesil onların yaptıklarının üstüne katmak zorundadır ve çok daha ileriye götürmek , sanatı, bilimi, edebiyatı vs her şeyi. Ne yazık ki güzel olan herşey yok edilmek için uğraşılıyor. Sanat özgür düşünce olmadan yapılamaz ve düşünceyi bir çerçeveye sıkıştıramazsınız..Neyse yazılacak çok şey var da ben tıkandım ..... 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Bazı AKP'lilerin insaniyetinden şüphe duyuyorum artık... ve yaşadıkları ikilemi de aklım almıyor, bu adamlar sırf çelişki içinde yaşıyorlar ya da ikiyüzlüler ben çözemiyorum! Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 "Hiçbir şey bitmez, her şey değişir" demişsin, sen de artık değiştin Öyle düşünmek istiyorum. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 "Birgün ölürsem eğer Yılmaz Güney'i göresim gelmiştir." de demişsin... Selamımız olsun Yılmaz Güney'e.. 1 Alıntı
Φ Evrim Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Tuncel Kurtiz, nasıl yaşadıysa öyle anılmalıdır. bar masalarında rakı bardaklarıyla dünyanın altını üstüne çeviren sözde aydınlara inat onlarca yılı yolundan sapmadan, halkının, devrimcilerin dostu olarak yaşamıştır. halkın sanatçıları, halkın dostlarıdır. bin selam olsun! ışıklar içinde uyu! http://www.youtube.com/watch?v=wYv4fDaiOPQ 2 Alıntı
Φ kelebekler uçarken Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2013 TÜRK SİNEMASININ YILMAZ GÜNEY DEN SONRA YETİŞTİRDİĞİ EN DEĞERLİ AKTÖRLERİNDEN TUNCEL KURTİZ İ KAYBETTİK BU DEVRİMCİ YURTSEVER SANATÇIMIZI saygı ile anıyoruz.. Alıntı
Φ kelebekler uçarken Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2013 Ustam!Aklım firarda.Gözbebeklerimde müebbet hüzün,Dilimde ay kesiği bir yara,Düşüm kırık dökük,Umudumun boynu bükük,Bir öksüzün omuzlarında sükut.Yüreğim sana emanet sıkı tut.Tut ki; kancık pusulara düşmesin.Bir hain kurşunu gelip deşmesin...Ustam!Ne zaman o senin bildiğin zaman,Ne sevda gördüğün masallardaki.Eskiden,Halı tezgahında dokunurdu aşklar,Nakış nakış, körpe kız ellerinde.Mendillere yazılırdı isimler,Yüreklere kazılırdı gizlice.Sevdalılar asil ve de yürekliSevdalar, kavgalar iki kişilik.Oysa şimdi;Çorak gönüllere ekiliyor sevdalar seher vakitlerinde.Meşru sevdalardan,Gayrı meşru acılar doğuyor kundaklara,Günahkar gecelerden... Beni herkes sevdaya asi sanır,Oysa aşk, beni nerde görse tanır,Hasret tanır,Zulüm tanır,Ölüm tanır,Yüzüm yüzümden utanır....Yorgunum ustam;Ne katıksız somun isterim senden,Ne bir tas su,Ne taş yastıkta bir gece uykusu.Var gücünle asıl sükunetime,Çığlığım kopsun, Uzat ellerini güneşe dokun,Uyandır uykusundan,Tut yüreğimden ustam tut,Tut beni, sür güne... Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Çok üzüldüm. Onu Şeyh Bedrettin Destanı'nda canlı izleme şansına sahip olmuştum, tek kelimeyle muhteşemdi. Anlamlı bir hayattı onunkisi. Aynı canlandırdığı dizelerdeki gibi... " Hep bir ağızdan türkü söyleyip hep beraber sulardan çekmek ağı, demiri oya gibi işleyip hep beraber, hep beraber sürebilmek toprağı, ballı incirleri hep beraber yiyebilmek, yârin yanağından gayrı her şeyde her yerde hep beraber! diyebilmek için on binler verdi sekiz binini.. Yenildiler. " 1 Alıntı
Φ kelebekler uçarken Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Bazı AKP'lilerin insaniyetinden şüphe duyuyorum artık... ve yaşadıkları ikilemi de aklım almıyor, bu adamlar sırf çelişki içinde yaşıyorlar ya da ikiyüzlüler ben çözemiyorum! faşist her zaman faşisttir iyiye güzel doğruya kısacası güzel ve onurlu olan her şeye düşmandırlar tıpkı efendileri tayyipgiller gibi Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Bazı AKP'lilerin insaniyetinden şüphe duyuyorum artık... ve yaşadıkları ikilemi de aklım almıyor, bu adamlar sırf çelişki içinde yaşıyorlar ya da ikiyüzlüler ben çözemiyorum! Çelişki değil bence. Kendince ironi yapıyor. İnançsızlar için " Nurlar içinde yat " yerine " Işıklar içinde yat " denildiğini düşünüyor. Yani İnançsızların İnsançsızların ölümünde bunu dediğini düşündüğü için, kendisi de onun inançsızlığını vurgulamak için ( oh olmuş demek için faşistçe ) bunu diyor. Gayri Müslimlere de " Toprağı Bol Olsun " denir ya. Alıntı
Φ SadeceHalil Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2013 Baba seni unutmayacağız. En son arkadaşlarla gördüğümde 'Faşizmin dış politikası harptir' demiştin. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.