Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hz. Mehdi (as)'ın Çıkacağı Ortamın Özellikleri

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Tek yol, bu dinden çıkmak...

Kardeslerim ve ben ciktik. Galatasarayli olduk. Daha fazla zevk aliyoruz. 

Gönderi tarihi:

Böyle mehdilere can kurban. Bu mehdiler ötekileştirmiyor,

Yok yerden dabbetül arz çıkacakmış, yok kafirleri damgalayacakmış, yok yecüc çıkacakmış, yok mecüc çıkacakmış... Yok ağaçlar arkamda yahudi saklanıyor diyecekmiş... Bu safsatalara inanmak için biraz akıl zoru gerekiyor.

Gönderi tarihi:

Kurana bakıyorsun, olmuyor. Müslümanlara bakıyorsun, olmuyor. Arada bir örtüşme var mı, yok... Kuran bir kutupta, müslümanlar bir kutupta. Böyle olmaz, Kuranda ne yazıyorsa onu yapalım deseler, mümkünü yok. İnanç ayrımcı, cinsiyet ayrımcı, hür-köle ayrımcı, beden bütünlüğünü bozan insan haklarına aykırı cezalar öneren bu kitabı hayata geçirmenin hiç bir olur yanı yok. Mecburen Kuranı çarpıtıp uygulamaları lazım.

Tanrı'nın mesajının ideal evrensel bir toplumsal hukuk düzeni getirmesi gerektiği kabulü bir yanılgıdır. Bunu böyle algılayan Ateist de olsa,  yalnızca bu yanılgıdan hareketle Dini ve Tanrıyı kendince yanlışlıyorsa, Ateizmi de anlamamış demektir.

Gönderi tarihi:

İnanç ayrımcı, cinsiyet ayrımcı, hür-köle ayrımcı, beden bütünlüğünü bozan insan haklarına aykırı cezalar öneren bu kitabı hayata geçirmenin hiç bir olur yanı yok. Mecburen Kuranı çarpıtıp uygulamaları lazım.

Özetle bu çelişkinin içinden çıkmanın hiç bir yolu yoktur. Tek yol, bu dinden çıkmak...

Gönderi tarihi:

Bu olsa olsa "1400 sene önceki Mekke muhalefeti, iktidarı ele geçirmek için doğru düzgün bir allah yaratamamış, küstüm onlara! Doğru düzgün bir allah yaratsalar da inansaydık, biz de iktidarı ele geçirirdik, bak biz başaramıyoruz işte, yarattıkları allah bu zamana uymuyor! İnsan geleceği de düşünüp doğru düzgün bir allah yaratır!" demek olabilir. O da en iyimser durumda... 

Gönderi tarihi:

Bu sonuca nasıl varılabildiği hakkında en küçük bir fikrim yok. Olmayan tanrıdan nasıl bir beklentim olacağını hiç anlayamadım.

Ben sadece adamların yazdıklarının tanrı sözü olduğu iddialarını reddediyorum, kendi sözleri diyorum. "Daha güzel sözler yazın da bakarız tanrıdan mı değil mi" demiyorum!

Bugün biri çıksa tüm insan haklarına, modern bilime uygun bir kitap yazsa, tanrıdan dese, ona da inanmam!

Gönderi tarihi:

Siz Müslümanken Ateist olmadınız mı ? Önce Ateist olup sonra Müslümanlığa inanmamaya başlamadınız değil mi ? Dolayısıyla, felsefe ile ateist olmuş değilsiniz. Kurana bakıp, toplumsal kuralları ve hukuku evrensel değildir, çağdaş değildir, insanlık dışıdır vs. diyerek ateist olmuşsunuz. Herkese de ateist olmayı buna dayanarak tavsiye ediyorsunuz hatta bir gereklilik olarak sunuyorsunuz. Bunlar çeşitli başlıklardaki ifadelerinizin benim anladığım özeti.  Yanlış mı ?

Gönderi tarihi:

Forum olayı güzel bir olay, yazılanlar kaybolmuyor. original.gif 

Biz belgesiz konuşmayız efendim, buyrun :

Ben de müslümanken ateist oldum. Tanıdığım bir çok kişi de var, müslümanken benden ileri ateist olan, radikal ateist değilim diye bana kızan.

Allah elbette yoktur ve olamaz. Bunun apaçık kanıtı Kuran adlı kitap denemesidir. Allah böyle bir kitap göndermiş olamayacağı için allah yoktur. Allah eğer olsaydı, doğru düzgün bir kitap gönderirdi.

En basit örneklemeyle, allah demeye layık bir varlık, kısas emredip kısasın hüre hür, köleye köle, dişiye dişi uygulanacağını belirtmezdi. Böyle insanlık dışı ayrımlar yapan, insan haklarına tümüyle aykırı bir hukuk öneren, nasıl allah olabilir?

Bu son derece vahim bir ayrımcılık ve insan hakları suçudur. Kısas ancak hüre hür uygulanabileceği için hür bir adam bir köleyi veya kadını öldürürse kısas yapılamıyor bu ayete göre. Böyle bir ayrımcılığı ise hiç bir insan kabul edemez. Böyle bir ayrımcılık suçu işleyen ise allah olamaz.

Gönderi tarihi:

O yazdıklarından, felsefe yolu ile ateist olmadığım anlamı maalesef çıkmıyor. Hemen açıklayayım:

Allahın olmadığı ayrı konu, tanrının olmadığı ayrı konudur. Onu da açıklamıştım. Allahın olmadığını anlamak son derece kolay. Kurana baktın mı tamam. Allahın olmadığı anlaşılır. Allah yok diyerek ateist olunmaz. Allah yok diyerek sadece islam dininden çıkılır.

Tanrının olmadığı ise felsefi bir konudur. Allah yok demekle tanrı yok demek aynı şey değildir. Allahın olmaması, tanrının olmamasını gerektirmez. Tanrının olmadığının kanıtları tamamen ayrı, felsefidir. 

Yazılarımı keşke herkes böyle dikkatle okusa! Çok kıvanç duydum, teşekkür ederim.

Gönderi tarihi:

Böyle mehdilere can kurban. Bu mehdiler ötekileştirmiyor,

Yok yerden dabbetül arz çıkacakmış, yok kafirleri damgalayacakmış, yok yecüc çıkacakmış, yok mecüc çıkacakmış... Yok ağaçlar arkamda yahudi saklanıyor diyecekmiş... Bu safsatalara inanmak için biraz akıl zoru gerekiyor.

Tamam işte, burada ötekileştiren ideolojiler eleştiriliyor.

Gönderi tarihi:

Tek yol, bu dinden çıkmak...

Kardeslerim ve ben ciktik. Galatasarayli olduk. Daha fazla zevk aliyoruz. 

Ben de çıktım ama çarşıcı oldum. Onlar daha çok 'gezi'ci. :)

Gönderi tarihi:

Haydaaa... Ben de Fenerliyim! İşe bak... Herkes ayrı takımlı çıktı! Neyse Gezi'de birleşelim. Nasılsa her yer Taksim, her yer direniş. Takımlar bahane, direniş şahane... Dogmaya direnmeye bayılıyorum. Dogmaya karşı çıkmak gibisi yok... Oley oleey, biber gazı oley... laughing.gif 

Gönderi tarihi:

Yazılarımı keşke herkes böyle dikkatle okusa! Çok kıvanç duydum, teşekkür ederim.

Rica ederim de üstünüze alınmayın fazla. Zira, bir uzaylı arkadaş vardı mesela onun da yazılarını hiç kaçırmazdım, çok dikkatle okurdum ki, yazdıklarının saçmalığını en uygun biçimde ona gösterebileyim. original.gif

Gönderi tarihi:

Allah yok diyerek ateist olunmaz. Allah yok diyerek sadece islam dininden çıkılır.

original.gif Öyle mi ? O halde, sizin Tanrı kavramınızın kaynağı nedir ? Ne gibi özellikleri var bu olamaz dediğiniz Tanrının ? İslamın Allahından farkları nedir ? Bu Tanrı kavramının olamayacağının felsefi kanıtı neye dayanıyor ?

Gönderi tarihi:

Zaten okumakla faydalandığını hiç düşünmedim! Buna olanak keşke olsaydı ama görünmüyor maalesef... Ben dogmatik kafaya laf anlatıldığına hiç tanık olmadım. Zaman içinde etkisini gösteriyor. Anlık olarak "evvet, gerçekten" dendiğini hiç görmedim. Dogma, çok dirençli bir "resident evil" dir. Daha dirençlisi görülmemiştir. 

Gönderi tarihi:

Ama, ötekileştiren ideolojiler ve bunlara inananlar ÖTEKİLEŞTİRİLEREK eleştiriliyor.

Hayır efendim "bu safsatalar" deniyor. Hatta ötekileşmemek için 'aklınızı kullanın' deniliyor. İdeolojileri eleştirmenin neresi ötekileştirmek?

Bu yapılanı ben de yaparım ve benimserim. Kaldı ki değişik ideolojileri benimseyenleri de; "sakın dayatarak ötekileştirme kendine sakla" diyerek uyarırız.

Gönderi tarihi:

Hayır efendim "bu safsatalar" deniyor. Hatta ötekileşmemek için 'aklınızı kullanın' deniliyor. İdeolojileri eleştirmenin neresi ötekileştirmek?

Bunların aklından zoru var demek ötekileştirmek olmuyor, öyle mi ?

Mesela, Sosyalistlerin / Kapitalistlerin aklından zoru var, bunlarla bir araya gelinmez, bunlar kaçık desem ötekileştirmemiş mi olurum ?

Gönderi tarihi:

Benim ateist olduktan sonra defalarca farklı ortamlarda, internette ve yüz yüze tartışmalarda tanık olduğum bir durum var. 

Dine, dogmaya, yobazlığa karşı olan, ama dindar olarak kalan, dinden çıkmaya korkan insanlar ateistleri çekemiyorlar. Çünkü  tanrının olmadığını açıkça söyleme cesaretini göstermelerini çok kıskanıyorlar. Çünkü bu cesaret kendilerinde yok. Fena halde "ya bir de varsa, bizi yakarsa?" diye tırsıyorlar.

Çünkü görüyorum, bir dinci ile yüz yüze tartışıyorum. Bir agnostik ya da deist arkadaş geliyor. Hemen dinciyi destekliyor. Onu korumaya alıyor. Tamam, zayıfı korumak bir erdemdir, zavallı çaresizlik içinde kıvranıyor, hiç bir karşı argüman üretemiyor, çok çaresiz ama, gerçekler de kurban edilemez değerdeler.

Yok yani, ben de acırdım, bu kadar çaresiz kalan, çaresizlikten kıvranan, tutarsız gevelemelerden başka bir şey üretemeyen bir insan görmek hoş değil ama, bunlar azıtmasa, gemi azıya almasalar, gerçekten ben de acırdım. Bunlar kendi ürettikleri sahte kanıtlarla hukuku cinayet aracı yapmış kişiler. Onlar peşinen suçlu kabul edip kanıtını sonra kendi ürettikleri masumlara acımıyor, zulüm yapıyorlar. Bunu hararetle destekliyor, oh iyi olmuş, çürüsünler hapiste diyen acımasız zalimler bunlar. Zulme ortak, destek ve taraf oluyorlar.

Hayır biz niye acıyacağız, üstelik bir şey yaptığımız da yok, sadece eleştiriyoruz. 

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.