Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ültimatomun 7. kısmı ise farklı bir anlam ifade etmiyor. "Doğru durdukları sürece" diye bir şey yok. Böyle çevrilen kelime "festekimu" dur. Bu "ikame" kökündendir. Yani ayakta tutmak. Kabe yanında anlaşma yapan müşriklere de anlaşma ayakta tutulduğu sürece süre tanıyor. Anlaşmalar tek taraflı da feshedilir. Hayır yani, müşrikler necistir diyor, bu aşağılama ve ötekileştirmenin Türkçesini yazmaya benim elim varmıyor. Mescidi harama sokmayın diyor. Böyle bir aşağılama ve dışlamanın uygulandığı insanlara sonuçta, aşamalı da olsa ne yapılacağını bekleyebilirsiniz ki?

Ne farketti şimdi ? Antlaşmayı ayakta tutulursa bu doğru durmaktır zaten. Çünkü, antlaşma zaten iki tarafın da birbirine karşı doğru durması üzerine yapılır ( Doğru Durma tanımı her neyse ).

İslam yönetimlerinin en güçlü olduğu dönemlerde bile ( Emevi - Abbasi ) bu ayetler doğru anlaşılmış ki, İslam coğrafyasında hala bile Müşrik sayılan dinlere mensup insanlar, topluluklar yaşıyor.  Demek ki savaşmayanla savaşılmamış. pislik olarak görmelerine rağmen gidip hır çıkarmamışlar. Onlar hır çıkarmadığı müddetçe kendi hallerine bırakmışlar.

İslam dünyasında bu ayetleri sizin gibi anlayanlar zaten yalnızca Vahabi ( Selefi ) Mezhebi ve bu mezhebe mensup El-Kaide örgütü. Zaten bu nedenle Emperyalizme iyi bir enstruman olarak hizmet etmişler. Önce Lawrence'nin bu mezhebi canlandırması ile Osmanlı'yı Müslüman saymadıkları için Osmanlı'ya başkaldırmışlar, sonrasında CIA kamplarında Sovyet ordularına karşı savaştırılmışlar.

Şimdi de, Evangelistlerin hizmetindeler. Onların Kuran anlayışları tüm İslama mal edilerek, İslam terör dini olarak lanse edilerek OD işgalleri meşrulaştırıldı. Bu argümanlar bayatlayınca, artık Batı kamuoyunda yeterli meşruiyeti kalmayınca Bin Ladin'i öldürüp bu kez El Kaide'yi diğer İslamcıların ve diğer mezhep mensuplarının üzerine salarak OD coğrafyasının sömürüsünün sürdürülebilirliği sağlanmaya çalışılıyor. Savaşan taraflar Emperlayizm destekli Katar harici Vahabi Körfez ülkeleri ve onların desteklediği El-Kaide ve saldırdıkları diğer İslamcılar ve diğer Mezhepler.

Gönderi tarihi:

Savaşı açan müslümanlardır.

Bir insan kolay kolay memleketini bırakıp gitmez. Eğer, Müşrikler Mekke'de İlk Müslümanları rahat bıraksalardı, Hicret yaşanmazdı. Demek ki, savaş açanlar Müslümanlar değil, Mekkeli Müşriklermiş.

Gönderi tarihi:

Farklı olsada, insan olabilmenin gereği, "kılıca karşı kılıç" fikrine karşı mücadele edip, "fikire karşı fikir" düşüncesini ilke edinmek.

Tabi bunu insan olabilmek isteyen ilke edinmeli. Olmak istemeyene tavsiye etmiyoruz.

Güzel de, ya Kılıçla gelen ikna edilemezse. "kılıca karşı kılıç" fikrine karşı mücadele ederken candan olmak da var. Meşru Müdafaa tüm hukuk sistemlerinde bir haktır, suç değildir. Mecbur kalınınca yapılandır. Savaşa karşı olmak Emperyalist savaşlara karşı olmaktır. Kimse Emperyalist savaş yapmazsa, çıkar için sağa sola saldırmazsa müdafaa gereği de kalmaz. Otomatikman savaşlar biter. Emperyalist savaşa karşı olurken aynı zamanda Emperyalizme karşı Müdafaaya da karşı olmak, Emperyalizmin ekmeğine yağ sürmekten başka işe yaramaz.

Gönderi tarihi:

Bir kesim diğer kesimin inançlarına hakaret, aşağılama kampanyası açarsa, iki toplum bir arada yaşayamaz hale gelir. Müslümanlar sürekli müşrikleri aşağılayıp inançlarına hakaretler ederek zaten amaçları olan hicrete ve savaşa zemini kasten hazırlamışlardır.

Gönderi tarihi:

Hani hep tekrarladığınız, hoşgörü örneği olarak gösterilen Mekki ayet vardı. " Senin dinin sana, benim dinim bana " diye. Hicretten önce bu vardı değil mi ? Demek ki, böyle bir aşağılama yokmuş Hicretten önce.

Gönderi tarihi:

Hem de ne hakaretler. Kimsenin katlanamayacağı ağır hakaretler. Bu ağır hakaretler karşısında kimse dayanamaz. İki toplum o şekilde bir arada yaşayamaz. Kuranı okuyan bu ağır hakaretleri bilir. Buraya yazamayacağım kadar ağır hakaretlerdir.

Hiç bir şey tekdüze, kesintisiz gitmez. Araya takiyye, sinsilik, çevir kazı yanmasınlar illa girer. Sonra hakaretlere devam...

Gönderi tarihi:

Her din kendisinden olmayana kafir gözüyle bakar hakaret eder öldürün der katledin der yok edin der ama bunu hiç dememiş gibi yoluna devam eder

ben size bunları söylüyorum ama yapıp yapmamak size kalmış gibisine de çok adil gibi de davranmayı unutmaz

Gönderi tarihi:

Her şeye illa ya siyah ya beyaz bakma mantığı çok kötü. Bundan bir an önce kurtulmak lazım. Aradaki yelpazeyi mutlaka görmek gerek. Hayata olaylara lojik 1 lojik 0 temelli bakmak insanı makineleştirir. Aradaki renk yelpazesini ben görmeyene gösteremem. Çaba gerekiyor. Çaba ile olur umuyorum.

Belki binyamin'in imzasında dediği gibi davranmalıyım ama, imzadaki ifade çok radikal geldi. Belki de bazen doğrudur. Belki de çoğu kez...

Gönderi tarihi:
Demek ki savaşmayanla savaşılmamış.

Savaşı açan müslümanlardır.

Savaşı şu çıkarmış bu çıkarmış iddiası tarihsel bir yanılgıdır. Savaşı zaten insanlar, değerlerini diğerlerine imzadaki gibi "açıklama" (bana göre dayatma) yaptıklarında başlatmışlardır. Kan davası, intikam, şehitlik, kahramanlık da tıpkı diğerleri gibi töresel değerlerdendir.

Gönderi tarihi:

Dayatma yapabilmek için otorite-güç gereklidir.

Otoritesiz, dayatmasız tarihsel süreç yoktur.

Gönderi tarihi:

Buna Hicret öncesi de dahil midir, Mekkeli Müşriklere dayatma yapabilecek bir Otorite mevcut mudur İlk Müslümanlarda ?

Otoritesiz, dayatmasız tarih yoktur. Düşünmenin tarihi başlangıç olarak alınabilir. 

Gönderi tarihi:

Hicret öncesi, Müşrikleri aşağılayan ayet var mı, yok mu ? Samimi soruyorum, bilmiyorum ben de.

"Benim bildiğim sana iyi gelir" zaten bir dayatmadır. Karşısındakini küçük düşürmedir, tarihseldir.

Gönderi tarihi:

Bunu demek yetmez dayatma için. Zorlayıcı yan etkiler de gerekir. Bu da güç, otorite ile mümkündür. Aksi halde hadi ordan cevabı alınabilir. Fikir açıklamak dayatma değildir.

Uzayda yaşamıyoruz ki.. Muktedirin açıklaması dayatmadır. Kurumları dize getirir. İşte bu günün örnekleri. Düzen öyle kurgulanmış.

Ayrıca etiksel olarak kimsenin kimsenin fikrine ihtiyacı yok. Yeterki kimse kimsenin canını yakmasın, mutluluğunu bozmasın. .

Gönderi tarihi:

Muktedirin açıklaması dayatmadır.

Tekrar soruyorum : Hicret öncesi Mekkesinde İlk Müslümanların Mekkeli Müşrikler üzerinde bir iktidarı var mıydı ? Muktedir miydiler ki açıklamalarına dayatma denebilsin ?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.