Φ Canraşit Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2013 Evet Harry potter bir fiction yani bilim kurgudur. Mesela uc kafali kopek var, kisiler ucuyor v.s. Nedir sihir, buyu? Evet, bunu çerçeveletip asmak gerekir. " Sihir ve büyü Bilim Kurgudur " Her " fiction ", " sciense fiction " mudur ? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2013 Evet, bunu çerçeveletip asmak gerekir. " Sihir ve büyü Bilim Kurgudur " Her " fiction ", " sciense fiction " mudur ? Fiction ile fizik otesinin mitoloji efsanae mistisizm farkini algilayan icin, degildir. Harry Potter da fictiondur. Fiction fact karsitidir, fizik otesi ise fizik karsiti. Fictionun turkce de ki karsiligi kurgudur. Fiction, olgu olmayandir. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Fiction ile fizik otesinin mitoloji efsanae mistisizm farkini algilayan icin, degildir. Demek ki bu fark algılanmadığı için, algılayamayana göre “ Sihir, büyü Bilim Kurgudur “ imiş: Evet Harry potter bir fiction yani bilim kurgudur. Mesela uc kafali kopek var, kisiler ucuyor v.s. Nedir sihir, buyu? ya da buna inanmak? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Harry Potter da fictiondur. Fiction fact karsitidir, fizik otesi ise fizik karsiti. Fictionun turkce de ki karsiligi kurgudur. Fiction, olgu olmayandir. O halde neden Ruh için Fizik Ötesi değil de, Bilim Kurgu denmiş ? Bilim sadece gozlem veren fenomenleri kanitlar, fizik otesi ile ilgilenmez. O bilim kurgudur. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Evet, bunu çerçeveletip asmak gerekir. " Sihir ve büyü Bilim Kurgudur " Her " fiction ", " sciense fiction " mudur ? Gene niyet okumak. Neyse artik alistim. Soru sormak "o bilim kurgudur" anlamina mi geliyor. Eeee senin gibi amac sadece "acik yakalamak" olunca, niyet baska turlu okunmuyor. Amacin uzum yemek degil, bagciyi dovmek te "dovdum" diye kendi kendine gelin/guvey olan yine sensin. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gene niyet okumak. Bu niyet okumak değil. Harry Potterda sihir, büyü var diyen kim ve buna fizik ötesi değil de fiction yani Bilim Kurgu diyen diyen kim ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 amac sadece "acik yakalamak" olunca, niyet baska turlu okunmuyor. ... uzum yemek degil, bagciyi dovmek Niyet okumak bunlardır. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Bu niyet okumak değil. Harry Potterda sihir, büyü var diyen kim ve buna fizik ötesi değil de fiction yani Bilim Kurgu diyen diyen kim ? Evet bana gore Harry POTTER BILIM KURGUDUR. Bunlari birlestiren sensin, her zaman yaptigin gibi. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Niyet okumak bunlardır. Bu senin her yazar ile yaptigin yazismaya yansiyor. Bilerek yapmiyor olabilirsin. Bu benim gozlemim. Sadece kendince onca yazismadaki farkli temelde yazilanlari alip birlestiriyor ve aklinca acik yakaliyorsun. Su an bu baslikta da yaptigin gibi. Bak bakalim ben ruh icin nerede fizik otesi nerede bilim kurgu kullanmisim ve neden? Ya da Harry Potter'daki sihir buyu kelimeleri nerden cikmis ve neden? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Evet bana gore Harry POTTER BILIM KURGUDUR. Ama her kurgu bilim kurgu değildir ki. Evet Harry potter bir fiction yani bilim kurgudur. Fictionun turkce de ki karsiligi kurgudur. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Ama her kurgu bilim kurgu değildir ki. Yine ayni seyi yapiyorsun. Ben "her kurgu bilim kurgudur" demedim. Fiction-kurgu Science fiction-bilim kurgu Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Ben "her kurgu bilim kurgudur" demedim. Bunu demek ne demek ? bir fiction yani bilim kurgudur. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Evet "bir kurgu hem de bilim kurgudur" demek. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Evet "bir kurgu hem de bilim kurgudur" demek. Öyle ise, Harry Potter Bilim Kurgudur, öyle mi ? Öyle ise Harry Potter'da sihirin, büyünün, 3 kafalı köpeklerin ne işi var ? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Öyle ise, Harry Potter Bilim Kurgudur, öyle mi ? Öyle ise Harry Potter'da sihirin, büyünün, 3 kafalı köpeklerin ne işi var ? Neden bir bilim kurgu da, fizik otesi de olamaz mi? Olmaz diye bir kural mi var? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Neden bir bilim kurgu da, fizik otesi de olamaz mi? Olmaz diye bir kural mi var? Bilimsel Kurguda fizik ötesi de olsa kendince bilimsel açıklamalar yer alır. Harry Potter da bu yoktur. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Bilimsel Kurguda fizik ötesi de olsa kendince bilimsel açıklamalar yer alır. Harry Potter da bu yoktur. Ne o, butun serisini ezbere mi biliyorsun? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 " Harry Potter serisi, İngiliz kadın yazar J.K. Rowling tarafından yedi kitap olarak yazılan fantastik romanlar ve onlardan uyarlanan filmler serisidir. " ( tr.wikipedia.org ) Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 ruh bilimin konusu degil diye kim demis ? psikoloji neyi inceler ? bedeni mi ? ruh tarifi tam olarak yapilamamasi ile birlikte faal kabul edilen ve tarifi hergecen gun guclenen bir olgudur .. bilim disi degil - bilime sinir getirmeyin bilimin belki de 100 lerce yil sonra ortaya koyabilecegi bir hususta acik kapi birakmak akil karidir - ortagac reflexi vermemeliyiz Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Psikoloji fenomenlerin davranislarini inceler. Davranis ta kisinin vucudu ve beyninin soyutlamassinin fenomen uzerindeki etkisidir ve gozlem verir. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 ruh bilimin konusu degil diye kim demis ? psikoloji neyi inceler ? bedeni mi ? Efendim, psikolojinin konusu olan " Ruh ", beynin bir fonksiyonudur. Bir de sprit anlamında Ruh vardır. Yani; anlam anlamında. Mesela; zamanın ruhu, devrimci ruh, bir romanın ruhu vs. gibi Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Efendim, psikolojinin konusu olan " Ruh ", beynin bir fonksiyonudur. Bir de sprit anlamında Ruh vardır. Yani; anlam anlamında. Mesela; zamanın ruhu, devrimci ruh, bir romanın ruhu vs. gibi Beynin fonksiyonu oldugunu soyledigin bu ruhun ne oldugunu aciklar misin? Alıntı
Φ cell Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Beynin fonksiyonu oldugunu soyledigin bu ruhun ne oldugunu aciklar misin? Ruh beynin fonksiyonu değildir, ruh beyni yönetendir. Şuuraltı, şuurdışı ve şuur ruhun kontrol mekanizmasıdır bu sebeple beyin fonksiyonlarını düzenleyen ilaçlar kişinin ruh sağlığını düzeltir yani bozulan ruh değil ruhun kullandığı araç olan beyindir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Ruh beynin fonksiyonu değildir, ruh beyni yönetendir. Şuuraltı, şuurdışı ve şuur ruhun kontrol mekanizmasıdır bu sebeple beyin fonksiyonlarını düzenleyen ilaçlar kişinin ruh sağlığını düzeltir yani bozulan ruh değil ruhun kullandığı araç olan beyindir. Nerde bu ruh? Alıntı
Φ cell Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2013 Nerde bu ruh? İnsan bedeninde gibi görünür oysa ki beden onun için bir araçtır.Her yerde olabilir, olamayacağı ya da olmadığı yer yok desek daha doğru olur sanırım fakat bilim ruhu sadece canlılarda kanıtlayabilirse kanıtlayabilir fakat bunun çok mümkün olabileceği sanmıyorum. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.