Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Minik "çapulcular"


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Minik çapulcular 25 Temmuz’da Güvenpark’taki şenlikte buluşacak

24 Temmuz 2013

 

Ankara’nın 15 mahallesinde bir aydan bu yana süren Halkevleri Yaz Okulları 25 Temmuz’da 17.30′da Güvenpark’ta düzenlenecek şenlikle son bulacak. Yaz Okulları’ndaki yüzlerce çocuk, kurulacak 19 atölyede üretecek ve üretimlerini Ankaralılarla paylaşacak

2012ankyazokulusenlik-300x165.jpgHalkevleri’nin yarını bugünden kurmak ve umudu büyütmek için bu yıl altıncısını düzenlediği Yaz Okulları’nın Ankara ayağı bir aylık çalışmanın ardından sona eriyor. Ankara’da Mamak, Tuzluçayır, Şirintepe, Saimekadın, Mutlu, Dostlar, Tepecik, Dikmen, İlker, Dikmen Vadisi, Batıkent, Mesa, Keçiören, Seyranbağları, 100. Yıl ve Çiğdem’de Halkevi şubelerinde, halk kütüphanelerinde, barınma hakkı bürolarında ve yerel derneklerde yüzlerce çocukla buluşan Halkevleri Yaz Okulları, gönüllü eğitmenleri ve “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” diyen Öğrenci Kolektifleri üyesi üniversitelileri ile çalışmalarını bir şenlikle süsleyecek.

Yaz okullarında birbirinden eğlenceli ve renkli atölyelerde yaratıcılıklarını, yeteneklerini ve sorgulama yöntemlerini geliştiren çocuklar, üretimlerini coşkulu bir şenliğe taşıyacak. Halkevleri Yaz Okulları Çocuk Şenliği, 25 Temmuz Perşembe saat 17.30′da Ankara’nın merkezinde, Güvenpark’ta gerçekleşecek.

Güvenpark’a kurulacak sahnede eğlenceli müzikler çalınacak, oyunlar sergilenecek, danslar edilecek. Parktaki havuzun etrafına kurulacak çadırlarda ise müzik, ritim, pantomim, dans, eğlenceli oyunlar, eğlenceli mimarlık, illüzyon, jonglör, heykel, kukla, maske, cam boyama, taş boyama, yüz boyama, resim, keçe, origami, palyaço ve kreş atölyeleri kurulacak, çocuklar üretimlerini tüm Ankaralılarla paylaşacak.

Ayrıntılı bilgi ve destek için: 0312 419 2717 ve Halkevleri.org.tr

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Minik çapulcular, Hopa Kemalpaşa Halk Festivali’ne hazırlanıyor

24 Temmuz 2013

 

Hopa’da KTÜ’lü üniversitelilerin ve Kemalpaşa Halkevi’nin birlikte yürüttüğü yaz okulu kampanyası ikinci haftasında. Yaz okulunda yürütülen faaliyetler 16-17-18 Ağustos’ta yapılacak olan Kemalpaşa Halk Festivali’nde sergilenecekkemalpasa-yaz-okulu.jpg

Kemalpaşa Halkevi ve KTÜ Öğrenci Kolektifi’nin ortak yürüttüğü yaz okulu kampanyası ikinci haftasına girdi. Tiyatro, koro, yaratıcı işler, resim, karikatür, halkoyunu, sinema, okul dersleri, bilimsel deneyler, heykel gibi çocukların yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı yaz okulu ikinci haftasında mahallelere taşınıyor, mahalle aralarında çocuklarla buluşuyor.

Minik çapulcular, yaz okulundaki atölyelerde öğrendiklerini 16-17-18 Ağustos’ta yapılacak olan Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali’nde sergileyecek. hopa-kemalpasa-yazokulu1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İzmir’de minik çapulcular sokağa çıktı

21 Temmuz 2013

 

“Savaş yazar mısın dedim, kalemimin ucu kırıldı. Açlık yazar mısın dedim, kağıdım bana darıldı Türk, Kürt, Arap ya da Laz fark etmez, tüm insanlar hep kardeş olsun”

minik-capulcular-kolaj.jpg

Halkevleri’nin, ‘Okumuş insan halkın yanındadır’ diyen Öğrenci Kolektifleri ve gönüllü eğitmenler ile birlikte yürüttüğü yaz okulları dün (20 Temmuz) Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılan şenlikle son buldu.

Üç hafta boyunca hem eğlenip hem öğrenen çocuklar yaz okulu boyunca öğrendiklerini ve üretimlerini Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılan büyük şenlikte sergilediler. Yaz okuluna devam eden çocukların ailelerinin yanı sıra çevredeki insanların da eşlik ettiği şenlikte çocuklar, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüş yaptı. Yürüyüş boyunca barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün şarkılarını haykırdılar. Gültepe, Buca ve Çiğli olmak üzere 3 mahalleden bir araya gelen çocuklar, el ele seslendirdikleri ‘kalem kağıt’ şarkısıyla barışın ve kardeşliğin sesi oldular. “Savaş yazar mısın dedim, kalemimin ucu kırıldı. Açlık yazar mısın dedim, kağıdım bana darıldı Türk, Kürt, Arap ya da Laz fark etmez, tüm insanlar hep kardeş olsun. Dünyadaki tüm yoksul çocuklar el ele versin, dünya gülsün dedim. Bakın gördünüz mü kalem kağıda sarıldı” diyerek birbirlerine sarıldılar.

Hayalini kurdukları dünyayı kaldırımlara resmeden çocuklar, gri kaldırım taşlarına hayat verdiler. Daha sonra şenlik alanında felsefe dersinde öğrendiklerini sergileyen çocuklar, Felsefe Treni canlandırması yaptılar. Gösterimi izleyen çocuklar, ‘adalet isteriz’ sloganı attılar. Daha sonra şiirler okuyan çocuklar, halk oyunlarından harmandalı ve büyüklerin de katıldığı Penguen Halayında hem eğlendiler hem dayanışmanın ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Gültepe, Buca ve Çiğli Halkevi’nde yaz okuluna devam eden çocukların yan yana gelerek oluşturdukları Çocuk Korosu ‘bomba yapan bay bilgin’, ‘düş’, ‘neden nasıl’, ‘göz yumma’ ve ‘kalem kağıt’ şarkılarını seslendirdi.

İzmir Yaz Okulu şenliği, çevredekilerin de katıldığı Penguen Halayı’yla son buldu.

penguen-halayi.jpg

Sendika.Org / İzmir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Minik çapulcular Güvenpark’ta özgürlük ve umudun havasını estirdi

26 Temmuz 2013

 

Ankara’da 15 mahallede bir aydan bu yana süren Halkevleri Yaz Okulları, Güvenpark’taki şenlik ile sona erdi. Haziran Direnişi ile yeniden kazanılan Güvenpark, minik çapulcuların sesleriyle inledi. Çocuklar, özgürlüğü ve umudu tüm çalışmalarına ve üretimlerine yansıttı

he_yosenlik_1.jpg

Halkevleri Yaz Okulları Şenliği için hazırlıklar erken saatlerde başladı. Parkın çevresine “Halkevleri Yaz Okulları Şenliği” ve “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” pankartları asıldı.

he_yosenlik_2.jpg

Çocuklar bir ay boyunca yaptıkları faaliyetlerin bulunduğu resimlerden sergiler hazırladı ve etkinlik alanının çevresine yerleştirdi.

he_yosenlik_3.jpg

Farklı mahallelerdeki resim atölyelerinin en beğenilen üretimleri de park alanının çehresine asıldı. Minik çapulcuların resimlerinde direnişin simgeleri de eksik kalmadı.

he_yosenlik_4.jpg

Güvenpark’ın içindeki havuzun dört yanında masalar kuruldu. Masaların bir bölümünde bir aylık çalışmaların ürünleri sergilendi.

he_yosenlik_5.jpg

Çocukların yaratıcılıkları Ankaralılar tarafından ilgiyle izlendi. Bazı kişilerin çocuklara giderek çalışmalarını nasıl yaptıklarını sorduğu görüldü.

he_yosenlik_6.jpg

İlker Halkevi’nin çocukları hummalı bir çalışmanın sonunda Hacivat-Karagöz’ler hazırladı.

he_yosenlik_7.jpg

Sergide en anlamlı masalardan birisi de Dikmen Vadisi’nin çocuklarına aitti. Melih Gökçek’in evlerini başlarına yıkmak istedikleri çocuklar, Eğlenceli Mimarlık atölyelerinde öğrendikleri ile hayallerindeki kentin örneklerini yarattı. Hemen hemen tüm çalışmalarda yapraklardan ağaçların yer alması da dikkat çekiciydi.

Cam boyama atölyesinden güncel bir çalışma:

Diren Penguen!

he_yosenlik_10.jpg

Hemen hemen her yaz okulunda seramik – cam boyama atölyesinde çalışmalar yapan Dikmen Halkevi’nin çocukları yaratıcılıklarını geçmiş yıllara göre biraz daha geliştirmişti. Bardaklarda “Diren Dikmen”, “Diren penguen”, “TOMA defol”, “Yaşasın mahallemizin direnişi” gibi yazılamalar yer aldı.

he_yosenlik_11.jpg

Keçiörenli bir öğrenci hareretle çalışıyor.

he_yosenlik_12.jpg

Tayyip Erdoğan buna çok kızacak.

Çocuklar ayakları baş yaptı bile!

he_yosenlik_14.jpg

Minik çapulcular, Dikmen Ahmed Arif Parkı’ndaki çay ocağında gördükleri ve “çaycı” diye çağırdıkları tutuklu direnişçi Sonel Temel’i de unutmadı. “Çaycıya Özgürlük” pankartıyla Sonel abilerine selam gönderdiler.

he_yosenlik_15.jpg

Mutlu Halkevi’nin mutlu çocukları da bir diğer tutuklu direnişçi Hikmet Tanıl için özgürlük istedi. Çocuklar, bir ay boyunca yaptıkları çalışmaları Hikmet Abi’lerine göndereceklerini söyledi.

he_yosenlik_16.jpg

Mamak Halkevi’nin minik çapulcuları, “Marjinal çocuklar” pankartıyla şenlik alanında kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

he_yosenlik_17.jpg

Ethem Sarısülük de şenlikteydi…

he_yosenlik_18.jpg

Origami atölyesindeki çocuklar, tutuklu direnişçilere gönderilecek mektuplar için zarflar hazırladı ve atölyelerini izleyen herkesi tutuklu direnişçilere mektup yazmaya çağırdı.

he_yosenlik_19.jpg

Dostlar-Tepecik’te barınma hakkı mücadelesi veren halkın çocukları taş boyama atölyesinde…

 

 

he_yosenlik_24.jpg

Balon atölyesinin çalışmaları ne yazık ki çok uzun ömürlü olamadı. Alandan balon patlama sesi eksilmedi.

he_yosenlik_26.jpg

Dikmen Vadili minik çapulcular yumurta boyama atölyesinde hünerlerini sergiledi. Günün sonunda yumurtaların büyük çoğunluğunda Melih Gökçek’in çizilmiş olması da elbette tesadüf değildi.

 

he_yosenlik_29.jpg

Dikmen Vadili çapulcular, yaptıkları yumurtaları üniversiteli eğitmenlerine verdiler ve eklediler:

“Siz bunlarla ne yapacağınızı iyi bilirsiniz…”

he_yosenlik_30.jpg

Güvenpark’ta henüz kırılmamış “fışkiye”ler çocukların bir başka neşe kaynağıydı.

he_yosenlik_32.jpg

Aileler hazırladıkları yiyeceklerle çocuklarının karnını doyurdu.

he_yosenlik_34.jpg

Şirintepeli dansçıların sokak danslarına yönelik çalışmalarına da çok sayıda Halkevci de katıldı.

he_yosenlik_36.jpg

Etkinliğin sonuna doğru tüm çocuklar, aileler ve eğitmenler parkın merdivenlerinde bir araya gelerek son çalışmaları hep birlikte izledi.

he_yosenlik_38.jpg

Mamak’ta düzenlenen Onur Buluşması’nda sahne alarak on binlerce kişiye “Çapulcu musun vay vay” şarkısını seslendiren minik çapulcular, şenliğin kapanışını da yine aynı şarkıyla hep birlikte yaptı.

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Minik Çapulcular yaz okuluna şenlikle veda ediyor

26 Temmuz 2013

 

Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri’nin birlikte yürüttüğü Yaz Okulu kampanyası birçok ilde şenliklerle sona eriyor. İstanbul Esenyurt, Bursa, Kocaeli ve Mersin’de Minik Çapulcular bir ay boyunca öğrendiklerini sahnede sergiledi. Genç Çapulcular gelecek yıl tekrar görüşmek üzere mahallelilere ve miniklere veda etti

esenyurt-yazokulu-%C5%9Fenlik-4.jpg

Esenyurt’ta Minik Çapulcular şenlikle yaz okuluna veda etti

Bir ay boyunca yoksul mahallelerde yaz okulları kuran Halkevleri, ‘’Okumuş insan halkın yanındadır’’ diyen Öğrenci Kolektifleri ve gönüllü öğretmenlerin birlikte yürüttükleri Esenyurt Yaz Okulu 24 Temmuz’da Akasya Parkı’nda yapılan şenlikle sonlandı. Çocuklar eğitmenleriyle birlikte Akasya Parkı’nın duvarına “Uğruna direnilen bir ağacın gölgesinde çocuklar büyüsün diye..” yazarak Gezi Parkı direnişine selam yolladı.

Şenlik ilk olarak yaz okullarında eğitim gören çocukların bir ay içinde neler yaptıklarını gösteren sinevizyonun ardından ‘’Karagöz Gezi Direnişinde’’ gölge oyunuyla başladı. Gezi Parkı direnişini anlatan gölge oyunu hem minikler hem de büyükler tarafından ilgi gördü.

 

Ardından Esenyurt Halkevi Başkanı Fırat Güzelad konuşma yaptı. Güzelad konuşmasında, verilen eğitimin gerici, piyasacı, cinsiyetçi anlayışına karşı yaz okullarının çocukları bilimle, kültürle, dayanışmayla, paylaşmayla hem eğlendirip hem de öğrettiklerini ve halkın eğitim mücadelesini verdiklerini dile getirdi. Herkesi yaşam alanlarına sahip çıkmaya çağıran Güzelad, Halkevleri olarak kavgayı büyütme sözü verdi.

Çocuklar şenlikte ‘’Gökkuşağı Adası’’ adlı tiyatro oyununu oynadı. Gezi Parkı direnişine göndermelerin olduğu oyun tüm izleyenler tarafından ilgiyle karşılandı. Yaz okulu çocuk korosuyla devam eden şenlik dans ve gönüllü öğretmenlerin de sahne aldığı gecede hemşin horunu oynanmasıyla son buldu.

bursa-yazokulu-%C5%9Fenlik-6.jpg

Bursa Halkevleri Yaz Okulu çocukları, bir yıla daha şenlikle veda etti

Bursa’da Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri gönüllülerinin bir ay boyunca çocuklarla sürdürdüğü yaz okulları 25 Temmuz’da gerçekleştirilen şenlikle sona erdi. 200’ü aşkın çocuk Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu-Eğitim Araçları Salonu’nda üretimlerini sergiledi. Şenlik öncesinde çocuklar Yeryüzü Sofrası’nda karınlarını doyurdu. Beş farklı mahalleden 250 çocuğun katılımıyla yaz okulu şubelerinde yapılan faaliyetlerle elde edilen resimler, origamiler ve el sanatları şenliğin gerçekleştirileceği salonun dışında sergiye açıldı.

Sahneye öncelikle bir drama gösterisi ile Esenevler Pir Sultan Abdal Derneği Yaz Okulu çocukları çıktı. Gösteride çocuklar çocuk haklarını sırasıyla söyleyip, açtıkları “Çocuk aklı deme, çocuk haklı” pankartı ile engelli arkadaşlarının çevresinde dönerek söyledikleri şarkıyla büyük alkış topladı. Programın sunucusu minik Yasemin, öğretmenlerine ve yaz okulunda yer alan herkese teşekkür etti. Ardından Nilüfer Yaz Okulu çocukları Artvin Atabarı, Esenevler çocukları da Harmandalı oyunuyla sahnedeydi. Görükle Yaz Okulu çocukları da modern dansla izleyenleri büyüledi.

Dans gösterileri sonrasında Öğrenci Kolektifleri adına konuşma yapmak için sahneye Nergiz Şişek çıktı. Nergiz, “Öncelikle 30 gündür tekrarladığım sözü şimdi bir kere daha tekrarlayacağım: Çocuklar sessiz olun!” cümlesiyle konuşmaya başladı. Nergiz, “Bizler siz veliler gibi okullarında kayıt parası ödeyerek eğitim hakkımızı üniversitelerde de bizlerden almaya çalışanları tanıyoruz. Bu yüzden eğitimin parasız olabileceğine inananlar olarak, küçük bir örneği olan ‘Okumuş İnsan Halkın Yanındadır’ kampanyası ile üniversitelileri halkla buluşturmaya çalışıyoruz. Umarız önümüzdeki yıllarda yine bir araya geliriz” diyerek sahneden ayrıldı.

Halkevleri adına konuşma yapan Zafer Algül’de konuşmasında yaz okullarının gelişmesi için daha çok çocuğa ulaşılabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Algül, “Çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz, gönüllü öğretmenlerimizle yaz okullarında bilimsel ve düşünsel etkinliklerle onlarda kazanımlar yaratmaya çalıştık. Belki matematiği öğretemedik ama onu sevdirdik, İngilizceyi öğretemedik ama İngilizceyi sevdirmek için uğraştık. Çünkü eğitim sistemi ile çocuklarımızı bilimsellikten uzak yöntemlerle eğitenlere karşı bizler kısa sürede olsa bunu sağlamaya çalıştık. Bir dahaki yaz okullarında daha çok öğrenciyle, öğretmen ile görüşmek üzere” dedi ve konuşmasını sonlandırdı.

Gecenin sonunda solo ve koro parçalarıyla çocuklar şarkılarını seslendirmek üzere sahnede yerlerini aldılar. Solo parçaların ardından 200 kişilik çocuk korosu sahnedeydi. Çocukların parçalarını seslendirmeleri sırasında veliler de çocuklar kadar heyecanlıydı.

bursa-yazokulu-%C5%9Fenlik-1.jpg

Mersinli minik çapulcular şenlikte buluştu

Genç Çapulcuların Mersin Karaduvar Mahallesi’nde yaptığı yaz okulu, 21 Temmuz’daki şenlikle kapanışını yaptı. Şenlikte Minik Çapulcular yaz okulu boyunca öğrendiklerini ve ürettiklerini mahalle halkıyla paylaştı.

Mersin Karaduvar Mahallesi’nde yapılan yaz okulunda Minik Çapulcuların öğrendikleri halkoyunları ve koro konserinin yanı sıra, heykel ve resim sergileriyle renklenen şenlik, velilerin ve öğretmenlerin eşlikleriyle devam etti. Şenlikte genç çapulcuların yaz okulu boyunca çekmiş oldukları bir kısa film yayınlandı. Kısa filmden sonra Minik Çapulcuların yaz okulu boyunca üretmiş oldukları tüm sanatsal ve bilimsel faaliyetler sergilendi.

Etkinlik sonunda gelecek yıl buluşmak üzere çocuklarla vedalaşan Mersinli Genç Çapulcular, “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” kampanyasının bir parasız eğitim mücadelesi olduğunu ve üniversite öğrencileri olarak parasız eğitim mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

24 Temmuz akşamı Minik Çapulcuların aileleriyle yemekte buluşan Genç Çapulcular, ailelerle paylaşmanın ve dayanışmanın simgesi olarak bir ortak sofra kurdu. Ortak sofrada ailelerle yapılan sohbetlerde yaz okulunun yıl içerisinde devam etmesi ve “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” kampanyası üzerine konuşuldu.

kocaeli-yazokulu-%C5%9Fenlik-2.jpg

Kocaeli Gültepe’deki Yaz Okulu şenlikle sona erdi

Kocaeli Halkevi’nin Temmuz ayının başından itibaren Gültepe Mahallesi’nde devam ettirdiği yaz okulu şenlikle sona erdi. Gültepe Mahallesi’nde ilk defa yapılan yaz okulu birçok çocuğa ulaştı. Yaz okulunda çocuklara eğlenceli felsefe, satranç, yaratıcı işler, eğlenceli deneyler, halk oyunları, tiyatro gibi birçok ders verildi.

Yaz okuluna katılan çocuklar tüm ürettiklerini, öğrendiklerini yapılan çocuk şenliğiyle tüm mahallelilere sergiledi. Dans gösterisiyle başlayan etkinlik tiyatro oyunları, halk oyunları gösterisi ve şiirlerle devam etti. Mahallenin ilgi gösterdiği şenlik çocuk korosunun şarkılarıyla son buldu. Kocaeli Halkevleri Yaz Okulları Derince ve Körfez’deki şenliklerle devam edecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

‘Çocuklar devlete küfredecek şeyler okumayacak değil mi?’

 

26 Temmuz 2013

 

 

Sarıgazi Halkevi Yaz Okulu çocukları, Sancaktepe Kaymakamlığı önünde “Çocuklar okuyor, kitaplar özgürleşiyor” sloganıyla kitap okuma eylemi yaptı. Güvenlik görevlilerinin ve sivil polisin müdahale girişimini çocuklar boşa çıkardı

 

 

 

Sarıgazi Halkevi Yaz Okulu çocukları, 24 Temmuz’da Sancaktepe Kaymakamlığı önünde kitap okuma eylemi yaptı. Yaz okulu çocukları saat 14.00′da “Çocuklar okuyor, kitaplar özgürleşiyor” sloganıyla kitap okuma eylemine başladı. Çocuklar, ”Biz çocuklar, yasakçı zihniyete karşıyız ve bu yüzden MEB’in yasakladığı ‘Şeker Portakalı’ kitabını hep beraber okumaya geldik” dedi. Sancaktepe Kaymakamlığı’nı önemli kılan özelliklerinden biri de Gezi direnişi sırasında günlerce sokakları terk etmeyen Sarıgazililere saldırının başlatıldığı nokta olması.

 

Özel güvenlikçiler ve sivil polisler eyleme müdahale etmek için çabaladı. Çocukların okuduğu kitabın bir örneğini isteyen güvenlik görevlileri, eğitmenlere oldukça ilginç sorular sordu.

 

 

 

‘Ne okuyorsunuz?” sorusuna eğitmenlerden biri ”Şeker Portakalı, dünya klasiklerinden biridir, hiç okumadınız mı yoksa?” sorusunu yöneltti ve ”Hayır okumadım. Ben okumayı pek sevmem” yanıtını aldı. ”Çocuklar şiddet içeren, devlete küfredecek şeyler okumayacak değil mi?” gibi sorular soruldu. Güvenlik görevlilerinin ve sivil polisin boşa çıkan müdahale girişiminden sonra gerçekleştirilen eylemden hemen sonra yaz okulunun küçük muhabirleri halkla röportaj yaptı. Eğitim sistemi, velilerin okullarda yaşadığı sıkıntılarla ilgili soruların sorulduğu röportajdan sonra etkinlik sonlandırıldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ardanuç’ta ilk kez yapılan Yaz Okulu’na büyük ilgi

28 Temmuz 2013

 

Artvin Ardanuç’ta bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri ve Ardanuç Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Okumuş İnsan Halkın Yanındadır kampanyası gönüllü eğitmenler ve yöre halkının desteğiyle bir haftasını geride bıraktı

man%C5%9Fetfooto.jpg

Kampanya öncesinde ailelerle bir araya gelen üniversiteliler kampanya hakkında aileleri bilgilendirdi. Toplantı sırasında matematik, felsefe, müzik ve şiir, tiyatro, halk oyunları, yaratıcı işler, satranç derslerinden oluşan programın içeriği hakkında detaylı bir sunum yapan üniversitelilere Ardanuç halkının desteği büyük oldu.

Toplantı sırasında söz alan bir veli Gezi Parkı direnişinden bahsederek üniversitelilerin Gezi’de umut olduğunu Ardanuç’a gelerek bu umudu büyüttüklerini dile getirdi.

Dersler ve atölyelere yoğun ilgi

100′ün üzerinde kayıtlı öğrencinin olduğu kampanya bir haftasını hem öğrencilerin hem velilerin büyük ilgisiyle geride bıraktı. Bu hafta boyunca üniversiteliler öğrencilerle yaratıcı işler, müzik ve tiyatro derslerinde üretimler çıkarmak üzere çalışmalara başladı.

Yaratıcı işler dersinde çocuklarla birlikte kitap ayracı yapan üniversiteliler ardından da Ardanuç Belediyesi’nin çocuklar için yolladığı kitapları öğrencilere yaş gruplarına göre dağıttı. Müzik ve şiir dersinde de koro çalışmalarına başlayan üniversiteliler daha şimdiden üç şarkıyı tamamlamış durumda.

Bitmeyen Yol’un Hikayesi Okumuş İnsan’da

Çocukların severek katıldığı müziğin dışında tiyatro ve halk oyunları dersine de ilgi yoğun. Tiyatro dersinde çocuklarla bir oyun hazırlanacak. Ayrıca Ardanuç’ta ironik durumuyla çay sohbetlerine konu olan ve yöre halkının tepkisini çeken 51 yıldır bitirilmeyen 60 kilometrelik Ardanuç-Ardahan yolunu (Dereyolu) konu alan bir skeç hazırlanacak.

Bu hafta tiyatro dersinde nefes egzersizleri yapan çocuklar ayrıca KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin bu yıl üniversitelerinde sahnelemiş olduğu Anam Bacım Avradım isimli oyunu izledi. Satranç derslerini daha zevkli hale getirmek için çocukları satranç taşı yapan üniversiteliler öğrencilerle birlikte hareket ederek satrancı öğretme çalışmalarına başladı.

Ayrıca üniversiteliler her gün beş saat süren dersler nedeniyle acıkan çocuklar için bir beslenme saati oluşturdu.Bu saatte çocukların evlerinden getirdikleri yiyecekleri hep beraber yemeleri paylaşma duygusunun gelişmesini sağlıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

“Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” 

 

üniversiteliler öğrencilerle yaratıcı işler, müzik ve tiyatro derslerinde üretimler çıkarmak üzere çalışmalara başladı

 

 Yaz okulunda çocuklara eğlenceli felsefe, satranç, yaratıcı işler, eğlenceli deneyler, halk oyunları, tiyatro gibi birçok ders verildi.

 

 

Gerçekten çocuklar heder olacak. Düşünecekler ,yaratacaklar , üretecekler. Fazla uyanmadan bu çocuklar hemen devlet korumasına alınmalı :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

çocuklarıda mı bu eylemlere alet ettiler, olacak iş değil aklı ermeyen küçücük çocuk ne doğru ne yanlış bilmezken ailelerin yönlendirmesi ile bu eylemlere alet ediliyorsa bu çocukların acil devlet korumasına alınması lazım bu ailelerin elinde heder olacaklar.

Ne yani, 4+4+4 elinde kalsinlar da dindar ve kindar mi yetissinler, evrim yerine yaraticilik ile beyinleri mi yikansin; bilimsel bilissel egitim yerine ilahiyat mi okusunlar?

 

Kendi kendilerini guven ile bilgi ile bilinc ile yasam ve iliskilerinde ortaya koyabilmek ve hak ve ozgurluklerini talep edebilmek yerine; dincilik ve kindarciliga emir kulu mu olsunlar, verilene sadece biat mi etsinler, birey olmak yerine ummet mi olsunlar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@evrensel-insan çocuklar ne okumak istiyorsa okusun fakat çocukları zorla çapulcu yapıp, minik çapulcu demenin de bir alemi yok. Çocuk hür iradesi ile çapulcu olmuyor ki ailesi öyle istiyor diye oluyor.

 

Çocukları hangi amaçla olursa olsun eylemlere alet eden kişiler şiddetle kınanmalıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@evrensel-insan çocuklar ne okumak istiyorsa okusun fakat çocukları zorla çapulcu yapıp, minik çapulcu demenin de bir alemi yok. Çocuk hür iradesi ile çapulcu olmuyor ki ailesi öyle istiyor diye oluyor.

 

Çocukları hangi amaçla olursa olsun eylemlere alet eden kişiler şiddetle kınanmalıdır.

Kimse kimseyi zorla bir sey yapmaz. Asil bunu zorla yapan devlet ve hukumettir. Normal okullari imam hatip'e ceviren ve "dindar kindar nesli 2023'te yetistirmek" icin yola cikan. Bilime sekte vuran gelisimi degisimi cok sesliligi onleyen. 

 

Cocuklari asil biata alet edenleri ne yapacagiz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@rebul

 

çocuklarıda mı bu eylemlere alet ettiler, olacak iş değil aklı ermeyen küçücük çocuk ne doğru ne yanlış bilmezken ailelerin yönlendirmesi ile bu eylemlere alet ediliyorsa bu çocukların acil devlet korumasına alınması lazım bu ailelerin elinde heder olacaklar.

 

 

 

aynen katiliyorum ..

 

ben sirf basbakanin kullandigi ''birkac capulcu'' ifadesini

 

ona tepki vermek icin cocuklara da ithaf edilmesinden sahsen cok rahatsiz oldum ..

 

minik capulcular nedir ?

 

ki basbakanin ifadesi incelendiginde ''birkac capulcu'' diyor

 

yani tum direnenleri kastetmisyor - sandikta netice alamayan ve siyasi yenilgilerini daha 2007 de aciklanan projeye maal eden samimiyetsiz kisileri kastediyor ..

 

 

madem Avm istemiyorlardi 2007 de nerdelerdi diye sormustur basbakan ? nerdeydiniz ? sandikta baska netice gelseydi bu projeye direnecek miydiniz ?

 

 

diye sormustur ...

 

capulcu muhabbetini en bastan dinlemekte farda var ;

 

yoksa milleti manipule etmek icin kendini capulcu ilan etmekle biyere varilmaz ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ki basbakanin ifadesi incelendiginde ''birkac capulcu'' diyor

 

yani tum direnenleri kastetmisyor - sandikta netice alamayan ve siyasi yenilgilerini daha 2007 de aciklanan projeye maal eden samimiyetsiz kisileri kastediyor ..

 

Şimdi efendim, bir bakalım beyanlara:

 

" Biz birkaç tane çapulcunun, o insana gelip meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız.  "

 

“ Şimdi biz 300-500 kişi oraya gitti diye köprü inşaatını mı durduralım? “

 

“ Bu terör estirenlere destek çıkan CHP zihniyetidir. “ 

 

( 2 haz. 2013 )

 

Demek ki, Başbakan " birkaç çapulcu " diye tüm eylemcileri kastetmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

madem Avm istemiyorlardi 2007 de nerdelerdi diye sormustur basbakan ? nerdeydiniz ? sandikta baska netice gelseydi bu projeye direnecek miydiniz ?

Madem ESED diktatördü, daha önce neden " kardeşim ESAD " diyordun ? O zaman neredeydin ? ABD başka bir proje yapsaydı, o zaman o projeyi de destekleyecek miydin ? ABD destekli Suud hanedanını desteklediğin gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşin ilginci Mursiye yapılan askeri darbede Mursi taraftarı olup demokrasi ile geldiğini sandıktan çıktığını söylüyor. Güzel Mursi sandıktan çıktı Esad'ı leylekler mi getirdi?  Esad'ın 2012 seçimlerinde aldığı oy oranı % 67,4 .Rte nin aldığından da fazla almış. İki lafın bir milli iradeye saygı ,o zaman Esad'a niye saygı yok. Oranın halkı gidip sandığa Esad'ı değiştirmeyi bilmiyor mu da işlerine burnunuzu sokuyorsunuz. Ya da o kadar uzağa gitmeye gerek yok. Kenan Evren zamanında sandık kuruldu ve halk yani sizin deyiminizle milli irade,  büyük oy çoğunluğuyla reddetmesi gereken  bir anayasaya % 92 ile  evet dedi . Neden milli iradeye saygı duyup o anayasayla idare etmediniz? Demek ki neymiş ; çoğunluğun ya da sandıktan çıkanın yaptığı , her zaman doğru ya da haklı değilmiş. Ve bilinmesi gereken bir nokta da şu: Demokrasinin , hak, hukuk ,adaletin sana göresi bana göresi olmaz. Bu saydıklarım herkes içindir ve her zaman lazımdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi efendim, bir bakalım beyanlara:

 

" Biz birkaç tane çapulcunun, o insana gelip meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız.  "

 

“ Şimdi biz 300-500 kişi oraya gitti diye köprü inşaatını mı durduralım? “

 

Demek ki, Başbakan " birkaç çapulcu " diye tüm eylemcileri kastetmiş.

 

 

hayir ; tum eylemcileri kastettigi sizin kendi yorumunuz oluyor ;

 

eylem nasil yapilir ? yuruyus yaparsin ve destek buldukca da kamu oyu olusturursun

 

makul olan bu degil mi ? bunlara da capulcu mu demistir basbakan .. bir programda bunu guzelce anlatiyor - onun kastettigi kisiler baskadir ..

 

bu TC kanunlarinda buna bir yasaklama getirilmez ; izin alirsin yurursun ... yurudun diye capulcu denmez sana ..

 

 

 

iktidardan rahatsiz isen de bilmelisin ki cogunluktan yana hakimiyet kuran bir sistem islemektedir(genele diyorum size degil) - bu heryerde boyledir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@evrensel-insan dindar kindar nesil bağlantısını nasl kurabiliyorsunuz? Her dindar kindar mıdır? Dini olgulara sahip çıkmak kişiyi canavar mı yapar? Bu nasıl bir bakış açısıdır?

 

Çocukları çapulcu diye lanse etmek o çocukları yönlendirmektir. Her konuda özgürlük savunan siz ve boyun eğmeye karşı çıkan mantığınız işinize gelince böyle mi oluyor? Minik çapulcular acaba çapulcu olmayı istiyorlar mı?

 

Ayrıca çapulcuları dinsiz mi ilan ettiniz onu tam anlayamadım?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu TC kanunlarinda buna bir yasaklama getirilmez ; izin alirsin yurursun

TC kanunlarında izin almak diye bir şey söz konusu değildir. Yalnızca haber vermek vardır. Bu da Valiliğin göstericilerin güvenliğini sağlaması içindir. Gösteri yapanları dağıtmak, yakmak, yıkmak, sıkmak için değil.

 

Spontane gelişen gösterilerde ise, uygulamada haber verme durumu da yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iktidardan rahatsiz isen de bilmelisin ki cogunluktan yana hakimiyet kuran bir sistem islemektedir(genele diyorum size degil) - bu heryerde boyledir ..

Çoğunluktan yana olmak Demokrasi değildir. Bu " Çoğunlukçuluk "tur. Demokrasi ise " Çoğulculuk" tur.

 

Yani, demokrasilerde Serbestlikler söz konusu olduğunda Çoğunluk dikkate alınır.

 

Ama, Yasaklamalar söz konusu olduğunda Azınlık dikkate alınır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.