Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sünnilik Gerçek İslam Değildir


manve

Önerilen İletiler

 Kendini peygamberden 200 küsür yıl sonra yazılan rivayet kitaplarına dayandıran sünnülik gerçek islammıdır?

 

Sünnilik akımı hadis denilen ve peygamberden 200 yıl sonra yazılmaya başlanan sözel rivayetlerle oluşturulmuş bir akımdır.Peygamberden 200 yıl sonra yazılmaları hadisleri güvenilmez yapmaya yeterlidir zaten.Bir sözel rivayetin 200 yıl boyunca değişmeden kalması beklenemez.Bu onu bilginin güvenilirliği(epistemoloji) açısından,felsefe ve mantık yönünden güvenilmez yapar.
  Hadis alanı o kadar abes bir landırki,hadis yazıcıları hadis yazmayı yasaklayan hadisleri bile kitaplarına almışlardır.Yani kendi içinde böyle tuttarsızlıklarda barındıran bir alandır.
  Bu alanın hurafe alanı olduğunu görmek için hadis uzmanı yada Arapça uzmanı olmaya bile gerek yoktur.Çünkü bilime aykırı,çelişkili ve Kurana ters oldukları çok aşikardır.Hadislerdeki mantıksızlığı ve çelişkiyi görmek için uzman olmak değil biraz mantıklı olabilmek yeterlidir.
   Yani işimiz çelişkileri yakalamaktır.Her çelişki bir aldatmadır ve hiledir.
   Buhari gibileri hadisleri eleye eleye 3.5 milyon sayısına düşürmüşlerdir.Sahih hadis adıyla 3.5 milyon hadis buraktılar geriye.Peygamberin 20-25 yıl peygamberlik yaptığı düşünülürse,hiç uyumadan,namaz kılmadan,cihat etmeden bütün ömrü boyuncca her birkaç dakikada bir hadis söylemesi gerekiyor.Buna inanmak çok zor.
   Ve işin en önemli kısmı hadislerle oluşturulan dinle Kuranda anlatılan dinin taban tabana zıt olmasıdır.Bu çelişkiyi görmemek imkansızdır.Yeterki biraz mantık sahibi olunsun.
   Bu zıtlıklara ve farklılıklara kısaca bakmak lazımdır:
 1-SÜNNİLİKTE PEYGAMBER GÜNAH İŞLEMEZ AMA KURANDA PEYGAMBER GÜNAH İŞLER:
   Hadislerin oluşturduğu yeni dinde peygamber istesede günah işleyemez.Ama Kuran peygamberin günahlarından bahseder açıkça.
    Hem kendi günahların için hem de mümin erkek ve kadınların günahları için bağışlanma dile(MUHAMMED 19 KURAN)
   
Allah peygamberin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlar(FETİH 2 KURAN)
 
O halde sabret ve senin günahının bağışlanmasını dile.Allaha övgü sun(MÜMİN 55 KURAN)
   
  2-SÜNNİLİKTE MUHAMMED E MUCİZELER VERİLMİŞTİR.KURAN İSE MUHAMMED E MUCİZE VERİLMEDİ DİYOR:
  Sünnilik Kurana aykırı olarak Muhammed’in mucizeleri vardır diyor.Ayı yardı,su fışkırttı falan.Oysa Kuran bunun tam tersini söyler:
   Sana mucize vermeyişimizin sebebi, öncekilerin onları yalanlamış olmasıdır. Semudlulara, gözle görülebilen bir dişi deve vermiştik de ona zulmetmişlerdi. Oysa, Biz mucizeleri yalnız korkutmak için göndeririz(İSRA 59 KURAN)

 Bilmeyenler, “Allah bizimle konuşsa, ya da bize bir mucize gelse ya!” derler. Bunlardan öncekiler de tıpkı böyle, bunların dedikleri gibi demişti. Onların kalpleri (anlayışları) birbirine benziyor. Biz ayetleri bir kavim için açıkladık ki iman etsinler(BAKARA 118 KURAN)

İnkar edenler, ‘Ona Rabbinden bir mucize indirilmeli değil miydi,’ diyorlar. De ki: ‘ALLAH dileyeni saptırır ve yöneleni doğruya ulaştırır.(RAD 27 KURAN)
 
Yüz çevirmeleri sana ağır geldiyse,göğe merdiven dayamaya ve yere bir tünel açmaya gücün yetmeyecek ve onlara bir mucize getiremeyeceksin. Allah dileseydi onların hepsini hidayet üzere toplardı. Sakın bilgisizlerden olma!(ENAM 35 KURAN)
    
  3-MİRAC UYDURMACASI:
 Muhammed miraca çıkar ve 50 vakit namaz farz kılınır.İnsanların gücünün yetmeyeceği bir şeyi farz kılmıştır Allah.Muhammed geri inerken Musa Muhammed’in akıl edemediğini akıl eder ve sizin gücünüz 50 vakte yetmez,git indirim yaptır der.Oysa buda Kurana terstir.Çünkü Allah kimseye gücünün üstünde bir şey teklif etmez.
   Allah, hiç kimseye gücünün yeteceğinden fazla bir şey teklif etmez….(BAKARA 286 KURAN)

İmkânı geniş olan, nafakayı imkânlarına göre versin; rızkı daralmış bulunan da Allah’ın kendisine verdiği kadarından nafaka ödesin. Allah hiç kimseyi verdiği imkândan fazlasıyla yükümlü kılmaz. Allah, bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.(TALAK 7 KURAN)

  Ve daha pek çok şey eklenebilir bunlara.Örneğin Kabir azabı ve şefaat Kuranda yoktur,Kurana terstir.Ama sünnilikte vardır.
  HADİS DÜNYASININ TUHAFLIKLARI:
 Hadis yazmayı yasaklayan hadisleri bile yazmışlardır hadis derleyicileri:
Ebu Said’ıl Hudri, Peygamberin şöyle dediğini rivayet etmiştir:Benden Kuran dışında bir şey yazmayın.
Yasaklama üzerine Hz. Ömer; Muaz; İbnu Abbas; Abdullah İbnu Ömer; Ebu Musa; Ebu Hüreyre gibi sahabelerden rivayetler gelmiştir.
***
Allah’ın elçisinden sözlerini yazmak için izin istedik, bize izin vermedi.
Tirmizi, Es Sunan, K. İlm 11
***
Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve “Yazdığınız şey nedir? ” dedi. “Senden işittiğimiz hadisler” dedik. Hz. Peygamber: “Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar. ”
El Hatib, Takyid 33
***
Şeddad, İbni Abbas’a “Hz. Peygamber bir şey bıraktı mı? ” diye sordu. O da “Sadece Kuran’ın iki kapağı arasında olanları bıraktı” cevabını verdi.
[buhari, K. Fezailul Kur-an 16; Müslim K. Fezailus Sahabe 30, 31; Ebu Davud K. Fiten 1, Tırmızı K. Fiten 43]
  Kuran kendisinin korunduğunu söylediği halde Hadisler Kuranın korunmadığını söylerler:
  Nafî İbn-i Ömer’den nakleder ki: “Hiçbiriniz ben “Kur’an’ın tümünü öğrendim” demesin. Çünkü, ne biliyor Kur’an’ın bir çoğu kaybolup gitmiştir. Sadece desin ki ben Kur’an’dan ortada olan kısmını öğrendim
El-İtkan (Suyûtî), c.2, s.25
***
Aişe (r.ah) nakleder: “Recm ve büyüklerin on defa süt emzirmesi (nin süt kardeşliği oluşturacağı) hususundaki ayetler benim yatağımın altında bulunan bir sayfa üzerinde yazılı idi. Peygamber vefat edince Peygamber’in vefatıyla meşgul olduk da keçi gelip onları yedi.”
Dar-e Kutni, c.4, s.105, İbn-i Mâce, c.1, s.625
***
Aişe(r.ah) derki Peygamber(s) vefat edinceye kadar Recm ayeti okunurdu.
Muslim c. 4. s. 167, Tirmizî, c.2, s.309
***
“Keçinin yemesi sonucu Kuran’dan çıkan taşlama ayetini Ömer Kuran’a tekrar sokmak istedi; ancak halkın dedikodusundan korktuğu için cesaret edemedi”
(Buhari 53/5; 54/9; 83/3; 93/21; Muslim, Hudud 8/1431; Ebu Davut 41/1; Itkan 2/34)
***
    Kitabullah’da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkara sapabilecek ve) Allah’ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalalete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinaları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- sübüt bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah’da mevcut bir haktır. Allah’a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: “Ömer Allah Teala’ nın kitabına ilavede bulundu” demeyecek olsalar, recm ayetini (Kitabullah’a) yazardım.”
Buhari, Hudud 31, 30, Mezalim 19, Menakibu’l-Ensar 46, Megazi 21, İ’tisam, 16; Müslim, Hudud 15.
  Deve sidiği içmek gibi hadisler bile vardır:
“Hz. Enes anlatıyor: Ukl veya Ureyne kabilesi halkından sekiz kişilik bir grup Medine’ye gelip Hz. Peygamber (a.s.m)’e biat ederek Müslüman oldular. Bir müddet sonra Medine’nin havası onlara dokundu ve hasta oldular. Şikâyetleri üzerine Hz. Peygamber (a.s.m), çobanlarıyla birlikte Medine’nin dışına çıkıp, develerin sütlerinden ve sidiklerinden içmelerini öğütledi. Adamlar bir müddet devlerin süt ve sidiklerinden içtiler ve sağlıklarına kavuştular. Derken, çobanları öldürüp develeri önlerine katıp götürdüler. Olaydan haberdar olan Hz.Peygamber (a.s.m) birkaç adam peşlerine taktı ve nihayet onları bir yerde yakalayıp getirdiler. Hz. Peygamber (a.s.m) onlara hakkettikleri ağır bir cezayı tatbik etti. Ellerini, ayaklarını kesti, gözlerine mil çekti ve güneşin altında ölüme terk etti…”
(Buharî, Vudu, 66; Tıp,5- 6; Diyat, 22; Müslim, Kasame, 9-11; Ahmed b. Hanbel III/107,163; Ebu Davud, Hudud,3; Tirmizi, Taharet, 55, Nesaî, Tahrimu’d-dem, 8-9)
  Dünya balığın üstündedir diyen hadisler bile vardır:
Dünya balığın üstündedir ve balıkta öküzün üstündedir
Hâkim,el-Müstedrek:4:636;el-Münzirî,et-Terğib ve’t-Terhîb:4:257;el-Heysemî,Mecmeu’z-Zevâid:8:131)
 Sonuç olarak,Kuran sadece ben yeterliyim diyor.Yani Kuran ben sadece Kurana uyarım deme hakkını,ben sadece Kuran dan sorumluyum deme hakkını veriyor müslümanlara.Hadisleri savunamaz hale gelirlerse rahatlıkla bu haklarını kullanırlar.
  De: ‘ALLAH’ın hazineleri benim yanımda demiyorum size. Gizlilikleri de bilmiyorum. Size, bir melek olduğumu da söylemiyorum.Ben sadece vahyedilene uyuyorum(ENAM 50 KURAN) 

  Kendilerine bir mucize getirmediğin zaman: ‘Mucize isteseydin ne olurdu,’ derler. De ki: ‘Ben, ancak Rabbimden bana vahyedilene uyuyorum.(ARAF 203 KURAN) 

 Artık bundan başka hangi söze/hadise inanacaklar?(MURSELAT 50 KURAN)

…artık ondan başka hangi söze/hadise inanacaklar(ARAF 185 KURAN)

Buharinin hadislerinede inanmalısınız demiyor ne yazıkki.Yada Kuranda olmayan sözlere ve hadislere de iman etmelisiniz demiyor.
Ve ben sadece vahyedilenden yani sadece Kuran dan sorumluyum deme hakkınıda veriyor Kuran;

Kuran zaten her şeyin açıklayıcıdır ayetlere göre:

Bu önceki kitapların doğrulayıcısı,her şeyin açıklayıcısı,bir kavim iman etsin diye rahmet olan kitaptır(YUSUF 111 KURAN)

Kuran açıkça diyorki;Muhammed ve Kavmi Kurandan sorumludurlar.Kuran harici olan birilerinin topladığı hadislerdende sorumlular demiyor;
Kuran sana ve kavmine bir öğüttür.Sen ve Kavmin ondan sorumlu tutulacaksınız(ZUHRUF 44 KURAN)

Ne yapalım şimdi?Bu ayete Buhari’nin hadislerinden de sorumlular cümlesinimi ekleyelim?
Görüldüğü gibi sorumluluk alanını Kuranla sınırlandırmış ayet.Bunu görmemek imkansız.Bunu görmek içinde bilim adamı falan olmaya gerek yok.Biraz aklını kullanmak bile bunu anlamaya yeter.
  Ve bazı arkadaşlar islamı hadisler üzerinden eleştirme kolaylığından vaz geçip direk Kuranı eleştirmeye yönelseler daha yerinde bir davranış sergilemiş olacaklardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.