Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
Bu baslikta site yazar kitlesi olarak herbirimiz, bu halk direnisinin neden yapildigini ve destek ve katilim saglarsa bunu neden yaptigini bu baslikta aciklarsa kitle adina ndenler listesi sunulmus hem de halk direnisinin nedenleri masaya yatirilmis olur.

Ben once kendimden basliyorum.

Benim anladigim sudur. Bu kitle 1980 ile baslayan ve AKP iktidarinin giderek teokratiklesen toplumun her seyine yon vermek isteyen otokratik baskisina karsi bir direnistir. Halkin istedigi basta yasam hakki olmak uzere yine basta ifade ozgurlugu olmak uzere her turlu hak ve ozgurlugunun kisitlandigini yasaklandigini haykirmak icin direnmektedir.

Bu halk direnisinin her bir ferdi birey bilinc ve farkindaliginda olarak; sadece kendi hak ve ozgurlugu icin degil; baska bireylerin de hak ve ozgurlugu icin oradadir.

Bu halk;

Toplumun her turlu kesiminin etik etnik dini ve mezhepsel farkinin farkindadir.

Bu farklarin farklari ile birlikte bir arada yasanabiindigini gostermek icin sokaklardadir.

Halk hareketinin hic bir teke yonelen etik etnik dini mezhepsel bir tabani olmadigi gibi, politik bir tabani da yoktur.

Bu hareketin en onemli bilinci, farklari ayirmak, farklari yok saymak farklari tek bir fark altinda toplamak yerine; farklarin farklari ile birlikte bir arada yasamasinin gosterimidir.

Ben bu harekete her seyimle destek veriyor ve katiliyorum.

Nedenim ise " bir birey bilinci olmis olarak, evrensel hukukun insan haklari temelinde her bir bireyin baska bireyin hak ve ozgurlugune dokunmadan kendi hak ve ozgurlugunu istemek ve diger istenen her turlu hak ve ozgurluklere de destek vermek icin katiliyorum. "

Sizler de kendi gerekcelerinizi bu baslikta paylasin.
Gönderi tarihi:
  • Yazar
Su anda yazdigim siiri de sizlerle paylasayim.

Uyanis

Gelin beraber olalim
Meydanlari dolduralim
Diktaya korku salalim
Korkusuyla korkutalim

Bize halk derler
Bizimdir bu yerler
Eylemimiz soyler
Sesimiz gurler

Bizi ne sandiniz?
Hulyalara daldiniz
Cevabinizi aldiniz
Sasiripta kaldiniz

Polisin, gazin
Bu kadar gucun
Diktadir sucun
Ulkeden ucun

Halkim bir seldir
Ulkem sana eldir
Artik postunu deldir
Eylemim evrenseldir

Gucum, vicdanim
Sizlar her yanim
Halk benim canim
Ben bir insanim.

Gönderi tarihi:

Ben bu eyleme yani direnise destek veriyorum,bu destegin gerekceleri her ne kadar sayin Evrensel'in belirttigi gerekcelerle örtüsse bile daha farkli gerekcelerim var.

Aslinda bu gerekceler yapilan direnisin özünde mevcuttur.Acilan pankartlara,atilan sloganlara dikkat edilirse bu gerekceler anlasilir iste ben bu gerekceler icin bu direnisi destekliyorum.

Bu gerekceler;Kesilen agaclardir,

Bu gerekceler,kurutulan,zehirlenen ve HES'ler ugruna peskes cekilen dogadir,

Bu gerekceler,Uludere'de öldürülen vatandaslardir,

Bu gerekceler,insanlarin kendilerini mutlu hissetmek icin icecekleri iki kadeh rakidir,

Bu gerekceler,MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e yapilan hakaretlerdir.

Bu gerekceler,Irticanin simgesi olan TOPCU KISLASI'nin tarihi canladiracagiz yalaniyla sinsi emellerini gerceklestirmek isteyen Laiklige karsi olan zihniyettir.

Bu gerekceler,insan haklari kisvesi altinda milleti kamplara bölenlerdir,

Bu gerekceler,Kendi ordusunu hadim ederek,Nato ordusu konumuna sokan ve ülkeyi savunulamaz bir konuma getiren ve ülkeyi yabanci devlet askerleriyle dolduranlardir.

Bu gerekceler,kucagina aldigi yargi ile bu milletin namusunu korumaya yemin etmis,yillardir terör örgütüyle mücadele veren serefli komutanlarin tutuklanmis olmalaridir.

Bu gerekceler,demokratik haklarini kullaniyorlar diye,buz gibi sularla islatilan,biber gazlariyla zehirlenen,yerlerde tekmelenip cocugunu düsüren,saclarindan cekelenen,agizlari kapatilanlardir.

BU GEREKCELER,VERDIGIMIZ BINLERCE SEHIDIN RUHUNU AZAP ICINDE KIVRANDIRAN VE TERÖR ÖRGÜTÜYLE PAZARLIK YAPAN,ÜLKEYI BÖLÜNME SÜRECINE SOKANLARDIR.

BU GEREKCELER;HACLILARLA ISBIRLIGI YAPARAK BINLERCE MÜSLÜMANIN KANINI AKITANLAR,VE DE SURIYE'DE KAN AKITMAK ICIN FIRSAT KOLLAYANLARDIR.

Evet benim gerekcelerim  bunlardir,daha cok gerekce var ama iste ben bu nedenlerle,bu direnisi destekliyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Aşağıdaki video niçin desteklediğimi özetlemiş..:)

http://www.turkish-media.com/forum/videos/view-3744-tayvan-televizyonundaki-gezi-parki-eylemlerinin-animasyonu/

İlaveten politka arkadaşımın gerekçelerine de katılıyorum..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.