Φ gloria Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2013 Aslında bu konuyu güncel başlıklar altında açabilirdim nitekim konuyu anlatmak için daha iki gün önce (16 Mayıs 2013) gerçekleşen Obama ve Erdoğan görüşmesinden fotoğraflar kullanacağım. Ama başlığı güncel konular altında değil beden dili ile ilgili başlıkların bulunduğu bu kariyer sayfası forumu yayınlamak daha mantıklı geldi. Çünkü anlatmak istediğim Obama ve Erdoğan arasında yapılan bu görüşmeden ziyade bu görüşmede kullanılan Obama ve Erdoğan arasındaki aynalama tekniğidir. Başlayalım bakalım; AYNALAMA Aynalama karşımızdaki kişinin beden dilini tekrarlamak ona bir çeşit ayna olmak yani onun yansıması gibi hareket etmek demektir. Amacı aynalama yaptığımız kişiyle ilişkilerimizi ve iletişimimizi güçlendirmek, ona seninle aynı taraftayım ve yaptıklarını onaylıyorum, bunlardan hoşlanıyorum mesajı vermektir. Aramızda bir çatışma olsun istemiyorum demektir. “Beden diliyle uyum sağlamak, karşıdaki kişinin dünyasına girmenin güçlü bir yoludur.” Şimdi bahsettiğim konuyla ilgili fotoğraflara bakalım: Eller, kollar, bacak duruşu, hatta giyilen kıyafetler ve seçilen renklere dikkat: Atılan adım ve kolların tutarlılığı 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2013 Devam edelim, bunlarda başka görüşmelerden örnekler: Alıntı
Φ DeepBlue Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2013 Aynalama diye okuyunca pisikolojideki projeksiyon yöntemi gibi sanmıştım ama değilmiş... (Projeksiyon ( yansıtma ) - Kabul edilmeyen istek ve dürtülerin bir başka kişiye atfedilmesi .) Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2013 Cocuklar genelde kendilerine ideal model olarak sectikleri anne babalarini taklit ederler ve onlar gibi olmaya calisirlar. Ayni sekilde kisiler de medya da kendilerine idol aldiklari sinema tiyatro dizi sanat politika v.s. karekterlerini taklit ederler ve onlar gibi olmaya calisirlar. Bunun bir bilincli uygulamadan ziyade, kendini bir cesit idolu gibi oldugunu algilatma bilincalti istemi oldugu dusuncesindeyim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.