Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TERCİHİNİZ AŞK MI YOKSA MANTIK EVLİLİĞİ Mİ?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Merhaba arkadaşlar,

Bu soru sıkça sorulagelen ancak uygulamada kişiye yanlış seçimler yaptırıp hayatının geri kalanını nerdeyse yok etme noktasına varan ciddi bir konu.Aşka aşık insanlar mutlaka aşk diye yanıtlayacaklardır.Peki ya aşk bitince...ki bitiyor..Olaya gerçekçi yaklaşanlar mantık diyeceklerdir.Kuru kuru nereye kadar?Her ikisi birden diyenler..hımmm..uyanık olduğunuzu düşünüyorsunuz evet ama biliyormusunuz böyle bir bileşke maalesef yok.Yoksa var mı????? ;)

• Cevaplar 92
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

meraba dilos oncelikle foruma hos geldin

forumda beni bilenler bilir ki ben aska inananlardan degilim bence ask once olur sonra yerini sevgiye birakir ve aliskanlik bana gore gercek ask masal olanlar yani leyla mecnuna kavussaydi biz simdi onlarin adini bilirmiydik hayir ask imkansiz olunca ask oluyoo...

evlilege gelince benim icin mantik gercekten onemli yani cok sevsem bile mantiken olmuyosa olmaz

yani evlenince sorumluluk artar flort etmek gibi degildir artik telefon su fatura ev kirasi derken ask mask kalmaz hayat mucadelesi baslar yani hayatta bir ise yaramayan daha meslegi olmayan birini cokk sevsen nolur bu ask evlilik olunca bitecektirr ask kalici degildir sevgidir kalici

bana gore gencler ailelerini dinlemeli bildikleri varki kousuyorlar yani bu devirde kuru kuru ask yetmiyoo

gozleri yeter kisin diyen biriyle bilmem ne kadar giderr.....

bence mantik olucak ama sevgide beyenmedigin biri olursa o isgence olur ikiside olmali ama mantik olculerinde.....

Gönderi tarihi:

meraba dilos oncelikle foruma hos geldin

forumda beni bilenler bilir ki ben aska inananlardan degilim bence ask once olur sonra yerini sevgiye birakir ve aliskanlik bana gore gercek ask masal olanlar yani leyla mecnuna kavussaydi biz simdi onlarin adini bilirmiydik hayir ask imkansiz olunca ask oluyoo...

evlilege gelince benim icin mantik gercekten onemli yani cok sevsem bile mantiken olmuyosa olmaz

yani evlenince sorumluluk artar flort etmek gibi degildir artik telefon su fatura ev kirasi derken ask mask kalmaz hayat mucadelesi baslar yani hayatta bir ise yaramayan daha meslegi olmayan birini cokk sevsen nolur bu ask evlilik olunca bitecektirr ask kalici degildir sevgidir kalici

bana gore gencler ailelerini dinlemeli bildikleri varki kousuyorlar yani bu devirde kuru kuru ask yetmiyoo

gozleri yeter kisin diyen biriyle bilmem ne kadar giderr.....

bence mantik olucak ama sevgide beyenmedigin biri olursa o isgence olur ikiside olmali ama mantik olculerinde.....

Sevgili Hayal Et bende tam sitem ediyordum kimse katılmıyor diye..sen geldin..hoşgeldin :) Çoğaldık böylece.Bu konu esasen oldukça karışık elbette akıl fikir sahibi herkes her ikiside diyecektir.Ancak işte sorunda burda başlıyor.Kanının kaynadığı kişide mutlaka ters olmayacak mantık dışı birşeyler oluyor.Öte yandan hiçbir kusuru nerdeyse olmayan her yönüyle evlilik için yaratılmış bir insan da dikkatini çekmiyor.Benim çevremde bu sıkıntıyı yaşayan çok fazla hemcinsim var.Gönül sanki arızanın peşinden koşuyor :D Ama mantığın böyle bir adamla evliliğin tam bir fiyasko olacağından emin :( İşte bu noktada ne yapmalı?

Gönderi tarihi:

Sevgili Hayal Et bende tam sitem ediyordum kimse katılmıyor diye..sen geldin..hoşgeldin :) Çoğaldık böylece.Bu konu esasen oldukça karışık elbette akıl fikir sahibi herkes her ikiside diyecektir.Ancak işte sorunda burda başlıyor.Kanının kaynadığı kişide mutlaka ters olmayacak mantık dışı birşeyler oluyor.Öte yandan hiçbir kusuru nerdeyse olmayan her yönüyle evlilik için yaratılmış bir insan da dikkatini çekmiyor.Benim çevremde bu sıkıntıyı yaşayan çok fazla hemcinsim var.Gönül sanki arızanın peşinden koşuyor :D Ama mantığın böyle bir adamla evliliğin tam bir fiyasko olacağından emin :( İşte bu noktada ne yapmalı?

bu noktada ne olur biliyon mu asigim dersin ve bana yeter sonrada evlenirsin ve evliligin 1 yil olmadan biter cocukda varsa yandin artik omur boyu bole asklarin sonu yoktur ama bisey olmaz deneme yanilma dersen denersin evlenirsin gorursun

ama bazi seyler tahmin ediliyosa illede o demane gerek yokk gonul mantiklilardanda olabilir bence sadece seni seviyorum diyenle degil seninle herseyi konusanla cik yada evlen yani sagligindan butcene kadar cunku evlenince seni seviyorumm pek ise yaramiyoo tatlimm

cunku yasadim ve nisanlanmanin ortasindan dondum 18 yasimda zaten 18 im ama ben mantik dedim ve simdi mutluyumm o yuzdende cok eminim yazdiklarimda bence kendini kontrol etmelisin ask yetmiyoo

Gönderi tarihi:

Merhaba arkadaşlar,

Bu soru sıkça sorulagelen ancak uygulamada kişiye yanlış seçimler yaptırıp hayatının geri kalanını nerdeyse yok etme noktasına varan ciddi bir konu.Aşka aşık insanlar mutlaka aşk diye yanıtlayacaklardır.Peki ya aşk bitince...ki bitiyor..Olaya gerçekçi yaklaşanlar mantık diyeceklerdir.Kuru kuru nereye kadar?Her ikisi birden diyenler..hımmm..uyanık olduğunuzu düşünüyorsunuz evet ama biliyormusunuz böyle bir bileşke maalesef yok.Yoksa var mı????? ;)

Dur bir düşüneyim zor bir soruya benziyor ama kendimce cevaplamaya çalışayım...İlk başta senin de söylediğin gibi aşkın geçici bir duygu hatta mantığımızı ve aklımızı gölgeleyen bir yanılsama olduğunu inanırım...Sıradana mükemmel payesi vermek...Aşık oldum mu;tabi ki oldum ama asla bunun mantığımın ve aklımı gölgelemesine izin vermedim...Sonuçta bunun geçici bir algı yanılsaması olduğunu biliyordum ve bu yüzden kendimi de asla kaybetmedim...şimdi geçmişi ve zamanında onu sevdiğimi söylediğim kadını düşünüyorum da benim için hoş anılardan öte birşey ifade etmiyor...Bu yüzden bence gerek ilişkilerde

gerekse evliliğe giden süreçte hayatınızı tümden etkileyecek kararlara imza atarken bence aklın yolundan ayrılmamak,aşka kul köle olmamak gerekiyor...Mantığın ve aklın onay verdiği duyguları yaşamak ve mantıkla aşk arasında ince bir denge oluşturabilmek bu işin püf noktası bence...

Gönderi tarihi:

Dur bir düşüneyim zor bir soruya benziyor ama kendimce cevaplamaya çalışayım...İlk başta senin de söylediğin gibi aşkın geçici bir duygu hatta mantığımızı ve aklımızı gölgeleyen bir yanılsama olduğunu inanırım...Sıradana mükemmel payesi vermek...Aşık oldum mu;tabi ki oldum ama asla bunun mantığımın ve aklımı gölgelemesine izin vermedim...Sonuçta bunun geçici bir algı yanılsaması olduğunu biliyordum ve bu yüzden kendimi de asla kaybetmedim...şimdi geçmişi ve zamanında onu sevdiğimi söylediğim kadını düşünüyorum da benim için hoş anılardan öte birşey ifade etmiyor...Bu yüzden bence gerek ilişkilerde

gerekse evliliğe giden süreçte hayatınızı tümden etkileyecek kararlara imza atarken bence aklın yolundan ayrılmamak,aşka kul köle olmamak gerekiyor...Mantığın ve aklın onay verdiği duyguları yaşamak ve mantıkla aşk arasında ince bir denge oluşturabilmek bu işin püf noktası bence...

Evet çok doğru söylüyorsunda konumuzda bu zaten o ince dengeyi kurabilmek..aslında o kadar zor ki...Hem o hemde olamıyor..yada en azından bende böyle :(

Gönderi tarihi:

Her zaman bir aşk evliliği yapmak istemişimdir..Eşime o kadar çok aşık olmalıydım ki görenler gıpta ile bakmalıydı...Ve eşim...Eşim bana duyduğu sevgiyi aşkı bugüne kadar kimseye hissetmemiş olmalıydı...Gökyüzünde süzülen kuşlar dahi kıskanmalıydı bu aşkı...Renkleriyle övünen baharlar dahi bu aşkın yanında sönük kalmalıydı...Gökkuşağı bizi gördüğünde saklanmalıydı...Yağmurlar sadece bizim için yağmalıydı ve güneş sadece bizim için doğup batmalıydı gününü devirirken...Mevsimlerin tek bir anlamı olmalıydı...İçtiğim su aşk kokmalı,bölüp yediğimiz ekmekteki buğday kokusunda hissetmeliydim....

Sonra yıllar çabuk devirdi kendini...Ardı sıra ihanet,yalan,riyakarlık gerçek yüzünü göstermekten hiç usanmadı akıp giden zaman içinde...Güneş eskisi gibi doğup batmıyordu artık o muhteşem rengiyle...Yağmurlar sadece mevsimin gereği yağmaktaydı...Gökkuşağının rengi çabuk solmuştu...Kuşlar uçmaz,selam vermez olmuştu..Artık baharların bile anlamı kalmamıştı...İçtiğim su yaşamaya sebebim,yediğim ekmek mücadelemdi...

Ağır bir tabut vardı musalla taşında...Üzerine yüzyıllardır ağıt yakılan...Aşk çoktan ölmüştü.....

Ve bu yüzden aşk evliliği yapmak için önce aşık olunabilecek ve buna layık birini bulmak gerekir...

Sevgiler .... Gece Yağmuru....

-_-

Gönderi tarihi:

Hem KaLbe, Hem Mantiga Hitap EtmeLidir ....

MeseLa Benimki.)Hem kalbime Hitap Ediyor Hem Mantiga :)

Bu arada ho$geLdin..

Gönderi tarihi:

Her zaman bir aşk evliliği yapmak istemişimdir..Eşime o kadar çok aşık olmalıydım ki görenler gıpta ile bakmalıydı...Ve eşim...Eşim bana duyduğu sevgiyi aşkı bugüne kadar kimseye hissetmemiş olmalıydı...Gökyüzünde süzülen kuşlar dahi kıskanmalıydı bu aşkı...Renkleriyle övünen baharlar dahi bu aşkın yanında sönük kalmalıydı...Gökkuşağı bizi gördüğünde saklanmalıydı...Yağmurlar sadece bizim için yağmalıydı ve güneş sadece bizim için doğup batmalıydı gününü devirirken...Mevsimlerin tek bir anlamı olmalıydı...İçtiğim su aşk kokmalı,bölüp yediğimiz ekmekteki buğday kokusunda hissetmeliydim....

Sonra yıllar çabuk devirdi kendini...Ardı sıra ihanet,yalan,riyakarlık gerçek yüzünü göstermekten hiç usanmadı akıp giden zaman içinde...Güneş eskisi gibi doğup batmıyordu artık o muhteşem rengiyle...Yağmurlar sadece mevsimin gereği yağmaktaydı...Gökkuşağının rengi çabuk solmuştu...Kuşlar uçmaz,selam vermez olmuştu..Artık baharların bile anlamı kalmamıştı...İçtiğim su yaşamaya sebebim,yediğim ekmek mücadelemdi...

Ağır bir tabut vardı musalla taşında...Üzerine yüzyıllardır ağıt yakılan...Aşk çoktan ölmüştü.....

Sevgiler .... Gece Yağmuru....

-_-

ELİF!!!!Ne yaptın sen?Bunlar tam olarak beynimden geçen şeylerdi ama o kadar güzel sığdırmışsın ki kelimelere üzerine söylenecek bişey kalmamış.Bende isterdim..Bi aralar Nisa Serezli ve Tolga Aşkıner çifti vardı.Hatırlayanınız var mı bilemiyorum?Ben çok küçüktüm o zamanlar..Nisa Serezli yaş olarak çok daha büyüktü eşinden hani nerdeyse annesi gibi duruyordu.Ama aralarındaki sevgi o kadar taşmıştı ki yüreklerinden dışardan bakan bir göz bile bu büyünün etkisinde kalıyordu.Nisa Serezli'nin ölümünden sonra Tolga Aşkıner bir anda çöktü.Genç yaşına rağmen göçtü gitti bu alemden sevgili eşinin yanına..o bilinmezliğe..Her nedense aşk evliliği denince aklıma hep bu çift geliyor.Gerçi onlarınki aşk değil çok güçlü bir sevgi ve bütünleşmeydi bana kalırsa..Bende hep böyle birşeyin özlemini duydum işte..Sonra Elif'cim seninde belirttiğin gibi zamanla pek çok şey anlamından sıyrıldı gitti..Şimdilerde anlamsızlıkların içinden anlam yaratmaya çalışan bir garip bencileyin oldum çıktım..

Gönderi tarihi:

aşk anlıktır,bir anda aşık oluverirsiniz.belkıde beğenilerinize hiç hıtap etmeyen bırıdır,belkı karaktersızdır adı aşkya işte olmuştur..

ama sevgi tanıyarak olur,kişiliğini zamanla seversınız,tıpkı sevdiğiniz bir dostla bır ömru paylaşmak gibi..

bence evlılıkte aşk değil de,zamanla tanımayla oluşan sevgi yer almalıdır..

aşk geçicidir..seretonın hormonu aşkı kısaltır yada uzatır..ama kalıcı olan sevgidir

bir insanı tanır,zaman geçirir ve onu seversiniz,sevdiysenız zaten bazı özellıklerı sevdirmiştir.bu nedenle de evlıklıkte kalıcı olur..

aşk bir anlık olduğu için,kişiyi tanıdıkça aşk biter evlılık çekılmez bır hal alır..ben kime aşık olmuşum dersınız çunku bır anlıktı,henuz tanımadandı

kısacası evlıklık sevgi temeli üzerine kurulduysa zaten mantıkta içeriyordur :)

Gönderi tarihi:

Hem KaLbe, Hem Mantiga Hitap EtmeLidir ....

MeseLa Benimki.)Hem kalbime Hitap Ediyor Hem Mantiga :)

Bu arada ho$geLdin..

Sevgili arkadaşlar Juron ve G.Girl birlikteliğinizin derin ve sonsuz olması dileğimle.. :clover:

Gönderi tarihi:

aşk anlıktır,bir anda aşık oluverirsiniz.belkıde beğenilerinize hiç hıtap etmeyen bırıdır,belkı karaktersızdır adı aşkya işte olmuştur..

ama sevgi tanıyarak olur,kişiliğini zamanla seversınız,tıpkı sevdiğiniz bir dostla bır ömru paylaşmak gibi..

bence evlılıkte aşk değil de,zamanla tanımayla oluşan sevgi yer almalıdır..

aşk geçicidir..seretonın hormonu aşkı kısaltır yada uzatır..ama kalıcı olan sevgidir

bir insanı tanır,zaman geçirir ve onu seversiniz,sevdiysenız zaten bazı özellıklerı sevdirmiştir.bu nedenle de evlıklıkte kalıcı olur..

aşk bir anlık olduğu için,kişiyi tanıdıkça aşk biter evlılık çekılmez bır hal alır..ben kime aşık olmuşum dersınız çunku bır anlıktı,henuz tanımadandı

kısacası evlıklık sevgi temeli üzerine kurulduysa zaten mantıkta içeriyordur :)

Merhaba Sedelina..Sana katılıyorum.Aşk geçici ama sevgi kalıcı bir duygudur.Aşk huzursuzdur ama ya sevgi?

Son olarak şuna geliniyor;Sevebileceğin birini bulmak!İşte bu en zoru.İnsan zamanla sevme yetisini kaybediyor.Ha bu kayba yine insanlar yol açıyor.Kısacası sevilesi insan çok az bence..

Gönderi tarihi:

ELİF!!!!Ne yaptın sen?Bunlar tam olarak beynimden geçen şeylerdi ama o kadar güzel sığdırmışsın ki kelimelere üzerine söylenecek bişey kalmamış.Bende isterdim..Bi aralar Nisa Serezli ve Tolga Aşkıner çifti vardı.Hatırlayanınız var mı bilemiyorum?Ben çok küçüktüm o zamanlar..Nisa Serezli yaş olarak çok daha büyüktü eşinden hani nerdeyse annesi gibi duruyordu.Ama aralarındaki sevgi o kadar taşmıştı ki yüreklerinden dışardan bakan bir göz bile bu büyünün etkisinde kalıyordu.Nisa Serezli'nin ölümünden sonra Tolga Aşkıner bir anda çöktü.Genç yaşına rağmen göçtü gitti bu alemden sevgili eşinin yanına..o bilinmezliğe..Her nedense aşk evliliği denince aklıma hep bu çift geliyor.Gerçi onlarınki aşk değil çok güçlü bir sevgi ve bütünleşmeydi bana kalırsa..Bende hep böyle birşeyin özlemini duydum işte..Sonra Elif'cim seninde belirttiğin gibi zamanla pek çok şey anlamından sıyrıldı gitti..Şimdilerde anlamsızlıkların içinden anlam yaratmaya çalışan bir garip bencileyin oldum çıktım..

Tamamen istediklerim,hissettiklerim,hayal ettiklerim,yaşanmasını ümid ettiğim ve hala sönmeye yüz tutmuş mum misali olan ümidimi yitirmeden inatla,hırsla ve büyük bir sabırla bilediğim ruhumun temennileriydi bunlar....

Aynı düşünceleri ve istekleri hangimiz istemedik ki -_-

Tşk ederim Diloş.... :clover:

Gönderi tarihi:

Merhaba arkadaşlar,

hızlı çıktı valla diloş. yıllardır şu forumdayım bir konu açmışlığım yok :D ancak milletin konularına sarıyoz balık gibi :lol: kutlarım seni.

soruya da gelince gerçek aşkı tatmış insan bu konuyu tartışmaz bile. tabiki aşk. aşkın biteceğine de inanmam kesinlikle. eğer bitiyosa o sevgi veya alışkanlıktır. gerçek aşk senle mezara gelir. ben aşık olduğum kişiyi 4 yıldır görmüyorum. onu düşünmeden uyuduğum bir geceyi bile hatırlamam. onu hayal ettiğim bir saniyeyi, herhangibir kadınla geçireceğim en mutlu saatlere değişmem ;)

Gönderi tarihi:

Sanırım erkeklerle kadınların aşka yükledikleri kelime anlamın da farklar bulunuyor...kadınlar aşkı tekil,yaşıyorlar,belki sonsuza kadar sadece onu sevecek ve koruyacak ölene kadar sadece onunla birlikte olacak klasik deyimle rüyalarında yaşattıkları ''beyaz atlı prens'' imgesini gerçek hayatta karşılaştıkları ve hoşlandıkları erkeğe yükleyerek aşk kelimesini tanımlıyorlar...Ama hiç bir zaman rüya veya ütopya gerçek hayatla tam olarak uyuşmuyor...Çoğu erkek için aşk tekil yaşanan sadece bir kadınla paylaşılabilecek duyguyu yansıtmıyor...Anlatmak istediğim şu..bir erkeğin bir kadınla birlikte olması,onunla bir şeyler paylaşması için ona aşık olması gerekmiyor...Belki kendini o kadına aşık sanıyor ama çoğu zaman hissettiği kaybetme duygusu,sahiplenmenin getirdiği bencillik veya cinsellik oluyor..Bu fikir yapısı da onun aynı anda bu duyguları başka kadınlarla da paylaşmasına engel olamıyor...Sonuç ise sevdiği insanı gözünde fazla büyüten bir kadın için çoğu zaman hayal kırıklığından öteye gidemiyor...

Bu yüzden nasıl olacağını tam olarak kestiremiyorum ama kadınların

içlerinde akan hayallere ve duygu seline fazla kapılmadan mantıklarının kendilerine yön verebildiği ölçüde gerçekliği görmelerini aşk ve mantık çelişkisini bir şekilde dengeleyebilmelerini temenni ediyorum...Kadınları seven ve saygı duyan birisi olarak zekamın yettiği ve elimden de gelen tek şey bu...

Gönderi tarihi:

Tamamen istediklerim,hissettiklerim,hayal ettiklerim,yaşanmasını ümid ettiğim ve hala sönmeye yüz tutmuş mum misali olan ümidimi yitirmeden inatla,hırsla ve büyük bir sabırla bilediğim ruhumun temennileriydi bunlar....

Aynı düşünceleri ve istekleri hangimiz istemedik ki -_-

Tşk ederim Diloş.... :clover:

Asıl ben teşekkür ederim Elif.O kadar güzel bir şekilde iştirak ettin ve o kadar ayrı bir hava kattın ki foruma tadı damağımda kaldı. :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.