Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tek suçlu onlar mı sizce?


KaTliVaCib

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 146
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

açılan bu formun büyük bir kısmını okudum görüş yazan bir kürde rastlamadım. ben kürdüm...

 

size sorun oluşturan kürtlerinde çoğunlukla okumuş insanlar olduğunu belirteyim.

 

sizce neden okuyanlar sorun yaratıyor?

sen bağımsız kürt devleti istiyor musun...

okumuş olman gösteriyorki bu devlet sana da bana da aynı şansı vermiş....

beni sana yeg tutmamış.....

tutumlardan bahestmişsin...

bunlar hangi tutumlar...

açıklarsan fikir alışverişinde bulunabiliriz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Pejmurde kardeş, yerden göğe kadar haklısın..

Gökten gerisini bilemem..))

 

Okumuşluklarından değil, okutulduklarından öyleler, kimler tarafından okutulduklarına bakılmalıdır..

Örneğin beni Amerikada bir üniversitede, Amerikan misyonu enjekte ederk okutsalardı, bugün bu fikirleri sunmayacak, aksi fikirler sunuyor olacaktım....!!

 

Saygılar-Sevgiler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ortaokulda bir bayan öğeretmenimiz vardı çanakkaleli... ilk tayini bizim okula çıkmıştı 20 li yaşlarda genç bir öğretmen. bize başından geçen bir olayı aktardı. şöyle ki;

"ben yarı yıl tatilinde memlekete gittiğim de mahalle kızları yanıma geldi. ve beni soru yağmuruna tuttular. birisi nasıl bir yer oarası mağarada mı oturuyorsunuz. yemeklerini yiyebiliyormusun gibi ilginç sorular sordular. bende sen ben gibi insanlar bizim evler gibi evleri var.hemde çok misafirperver iyi yürekli ve yemekleri de çok lezzetli dedim. inanamadılar."

yani kral tarayıcı arkadaşım batının geçmişte bize yaklaşımı bu yani vahşi görgüsüz kısacası kırro bir millet. askerde bizim adımız kırro babalarımız çok anlattılar anılarını yani kırroluklarını:)

ne zaman ki okuyan insanlarımız çıktı kendi vatanımızda parya olduğumuz fikri gençlerin zihninde canlanmaya başladı sorguladılar geri kalmışlığı kültürsüzlüğü ve horlanmışlığı işte bu okuyan insanların kendince sorun gördükleri bu konuya kendilerince çözüm bulmaya çalıştılar. bu tek bir çözüm şekli değil tabi. bazıları siyasette bu sorunu gidermeye çalıştı. bazılarıda şu anki fiili duruma getirdi. onlar için hak aramadır sizler için terör. onlar kahrolsun dedi siz kahrolsun dediniz olan fakiir fukaranın evlatlarına oldu. bu son cümle benim fikrim diğerleri gözlem

saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sorunu fakir bırakılmak veya horlanılmak sonucunda oluşan bir olgu haline getirirsek işin kolayına kaçmış oluruz ve bu da sorunun tam olarak çözümüne hiçbir imkan bırakmaz.Bu ülkede sadece türk veya kürt kökeninden gelen insanlar yaşamıyor ve niyeyse diğer halklara karşı kürtlere karşı gösterilen bu önyargı yok.Sence insanlar güneydoğuda her gün işlenen töre cinayetlerini,öldürülen zavallı genç kızları,büyük şehirlerde inanılmaz noktaya gelen kapkaç olaylarını,dağda asker öldüren teröristlerin arkasından bölücü sloganlar atarak yürüyen binlerce insanı görünce aklında kürt imgesi olarak ne kalabilir.

 

Eğer bir fakirlik ve geri bırakılmışlık sorunu olarak olayı algılar isen bu ülkede bu toprağı paylaşan tüm insanlar aynı fakirliği beraber paylaşıyorlar ve nedense ne karadeniz bölgesinin dağ köylerinde ne iç ege ve iç anadolunun çorak topraklarında yaşayan halkın aklından bu haksızlığı bitirmek için dağa çıkıp vatanın evlatlarının üstüne kurşun sıkma fikri geçmemiştir ki o bu bölgelerdeki birçok ilimiz gelişmemişlik bakımından güneydoğu illeriyle yarışır haldedir.

 

O yüzden problemin nedeni konusunda bir yargıya varmak okadar kolay değil,bir çok sebep bir sonucu doğurmuş bu konuda ve cezanın büyük kısmını burda devlete kesmek en büyük haksızlık olur...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

baliciler kapkaççılar yani kısacası sokak çocukları ne zaman ortaya çıktı .

bir toplumu yerinden güvenlik nedeniyle sürerek devlet bu belayı başına sardı. ve bu diğerinden daha çok baş ağrıtacak.

konuşmadan tartışmadan ve dinlemeden masa başı alınan kararların uygulanmasıyla düzen sağlanmaz.

bu sorun zor da olsa (zor olduğunu biliyorum) geçmişi bir şekilde gündemden düşürerek ve sivil insiyatif kullanarak çözülebilir. askeri tedbirler gençliği yok ediyor. kin ve öfkeyi artırıyor. kin ve öfke sağlıklı kararlar almaya engeldir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

her milletin istediği gibi kürtlerde bağımsızlık istiyor.Görüyorumki bir şekilde bunu başaracaklar.Peki bu kadar senedir niye bunu yapamadılar.Çünkü kendi içlerinde bölünmüşlerdir.Siyasi anlamda yeterince örgütlenememiş bu millet genelseçimlerde bölünmeler olmazsa 1. parti olamasa bile mecliste orta seviyede sandelyeye sahip olabililer.Ne zamanki Kürtler bağımsızlık savaşında ortak bir liderde uzlaşırlar o zaman talihlerini değiştirirler.bunu görebilmek o kadarda zor değil

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.