Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AKİBA: Gnostik Bir Roman - P.M.


gloria

Önerilen İletiler

AKİBA: GNOSTİK BİR ROMAN / P.M.

 

En sevdiğim kitabı soranlara hiç düşünmeden MÜLKSÜZLER yanıtını verebilirim. Akiba ise Mülksüzler'den sonra okuduğum en iyi kitaptır benim gözümde...

 

Aşağıda verdiğim arka kapak tanıtımından da anlayacağınız üzere Akiba fütüristik bir bilim kurgu romanı.. Kitabı bilen çok fazla insan yok, özellikle çevreciler ve ekoanarşistlerin yakından takip ettiği bir yazar P.M.

 

Ben de henüz okuyorum ama okurken daha o kadar heyecanlandım ki hemen paylaşmak okur sayısını artırmak istedim. Okuyan arkadaşlar lütfen fikirlerini yazsınlar.

 

 

 

zBK351578BA124_250.jpg

 

Kitabın Arka Kapağı:

 

Bolo bolo’da kurduğu kültürel çeşitliliğe, ekolojik sürdürülebilirliğe ve düşük yoğunluklu çalışmaya dayalı ütopya tahayyülüyle yeni otonom projeler için ilham kaynağı olan p.m., yeni romanı Akiba’da da aynı temaları fütürist bir bilimkurgu hikâyesine taşıyarak geliştiriyor.

 

Bir bozuk paranın üzerindeki küçük bir meşe palamudunun bir anlığına ortadan kaybolması, tüm dünyanın kaderini etkilerken bu olaya tanık olan İsviçreli sigorta müfettişi Marco Vilini’nin hayatını da kökten değiştirecektir. Marco ve kız arkadaşı Sandra Zürih’te neo-gnostik bir ekolojik kent komünü olan Akiba üyeleriyle tanışıp kapitalizmin istikrarsız yapısı, enerji politikaları, kaynakların tüketilmesi ve ortaklaşa otonom yaşam alanlarının kurulması üzerine sohbetlere katılırlar.

 

Akiba üyelerinin kuantum teorileri ve gnostik felsefeleri harmanlayan ekolojik vizyonunun temelinde evrensel simülasyon bilgisayarı fikri yatmaktadır. Tüm olası evrenler gelecekte inşa edilecek bu çok güçlü bilgisayarın simülasyonudur. Hayatı bir simülasyon, ölümü ise –tıpkı rüya gördüğünü fark eden bir insanın rüya içinde gerçekliği değiştirebilmesi gibi– hayatı simüle edebildiğimiz bir öte-simülasyon olarak tasvir eden bu kavrayışın cazibesine kapılan Marco ve Sandra Zürih'teki üzerine ölü toprağı serpilmiş hayatlarını terk edip Öte-dünya’ya, Arafdiyarı'na geçiş yaparlar. Bu onların çeşitli cennet/ütopyaları tecrübe ettikleri bir serüvene dönüşür...

 

 

Kitaptan bir alıntı:

 

“düşmanlarımız kapitalistler, hükümetler ya da küresel şirketler değil. bizim düşmanımız bir matris, gezegeni ele geçiren yabancı bir mekanizma. küresel kapitalizm aslında bir saadet zinciridir: ancak müstakbel kazançları mevcut verimliliğe dahil edebildiğinde karlı olabilir. halihazırda mali balon küresel üretmin seksen katına tekabül ediyor. kapitalizmin hayatta kalabilmesinin yegane nedeni – devletin iktidarı sayesinde – kendi gerçek maliyetini başkasına fatura etmesidir. kendi başına asla karlı olmamıştır ve olmayacaktır da. ancak şimdi bu elverişsiz gezegende doğal sınırlarına ulaşmış durumda. büyük devalüasyon ancak işler büyümeye devam ettikçe ertelenebilirdi. ve işlerin büyümesi de ancak yeni arzuları harekete geçirmesiyle mümkün. insanlar çalışmayı ve tüketmeyi istemek zorundalar. kimse onları buna zorlayamazdı. peki ya şimdi: insanlar ne istiyorlar, burada olsun çin’de olsun hindistan’da olsun? hangi ütopik rüya onları ayakta tutuyor?”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.