Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bulut Atlası-Cloud Atlas (2012)


Media1

Önerilen İletiler

Bulut Atlası-Cloud Atlas (2012)

 

Ölüm sırasını bekleyen genetiğiyle oynanmış bir garson, Reagan iktidarında California’da yaşayan asil ruhlu bir gazeteci, bilim ve medeniyetin aydınlatıcı yönünün aksi durumlara tanıklık etmiş genç bir Pasifik adalı, 1850’de Pasifik Okyanusu’nu geçen bir seyyah, Belçika’daki savaşlar sırasında maddi zorluklarla yaşamaya çalışan suskun bir besteci ve alacaklılarından kaçman bir yayınevi müdürü tarihsel ve mekânsal sınırları aşan bir şekilde bir araya gelirse ne olur?

1850 yılında Pasifik seyahatine çıkan Amerikalı noter Adam Ewing’in yolculuğu, 1931 yılında Robert Frobisher isimli meteliksiz bir müzisyenin Belçika’daki yaşam mücadelesi, 1975 yılında Kaliforniya’da nükleer bir santraldeki cinayetleri ve yolsuzlukları araştıran gazeteci Luisa Rey, 21. yüzyıl İngiltere’sinde huzurevinde yaşayan Timothy Cavendish isimli yayıncının dramı, geleceğin Kore’sinde kapitalist totaliter topluma isyan etmesi sonrası idama mahkum edilen klon Sonmi~451′in hayatı ve kıyamet sonrası uzak gelecekteki Hawai’de ilkel kabile hayatı yaşayan bir topluluk olmak üzere 6 farklı öyküyü içeren film, geçmişten günümüze gelen oradan da geleceğe uzanan ve farklı hayatların birbirlerini zincirleme etkileyen ilişkiler yumağına dayalı yapısıyla ilginç bir içeriğe sahip.

 

 

 

Yönetmen: Andy Wachowski, Lana Wachowski, Tom Tykwer

 

Oyuncular: Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Susan Sarandon, Hugh Grant, Ben Whishaw, Keith David, Jim Broadbent, James D’Arcy

 

cloudatlas.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Filmin ilk bir saati kelimenin tam anlamıyla, yoruldum! Çünkü farklı karakterler arasında keskin geçişlere adapte olmak ve zaman-mekan-karakter olarak sindirmekle geçiriyorsunuz o bir saatlik dilimi.O yüzden bu filmi dikkatinizin dağınık olduğu bir günde izlemenizi tavsiye etmem.Geri kalan iki saate gelince;

Karakterleri tanıma yoluna girildiğinde o keskin zaman geçişlerine artık beyniniz yetişmeye başlıyor ve o ilk bir saatlik kasılmanız yerini gevşemeye bırakıyor.

 

Filmde oyuncuların birden fazla karakteri canlandırması ve oyuncuların makyajı da gerçekten dikkat çekiciydi..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'Eğer bugünün filmlerinin hayal gücü, hırs ve özgünlükten yoksun olduğunu düşünüyorsanız Cloud Atlas'ı izlemelisiniz diyorum.' demiş bir kritik yazarı.

 

Diğer bir kritik ise '6 Öykü 3 saatin altında anlatılıyor, her öyküye yaklaşık olarak 30 dakika düşüyor, ben 30 dakikanın her öykünün üstündeki bulutu kaldırmaya yetmeyeceğini düşünüyorum. Film her öykü için farklı bir yazar sesi ve anlatımı sunuyor. Film bilim-kurgu, fantezi, paranoya, gerilim ve komedi arasında dolaşıyor ve her öykü için farklı kostüm giyiyor fakat aralarındaki karşılaştırma çok düz ve anlamsız geldi bana. Yeryüzündeki herşeyin nasıl birleştiğini anlatmakta biraz kısa düşsede gene de zevk aldığımı belirtmek isterim.'

 

İşte böyle, iki kritik iki ayrı bakış açısı... smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu haftaki planlarım arasındaydı Cloud Atlas'ı izlemek... Umarım sorun çıkmaz... Bu arada filmin önceleri kitap tanıtımını yapmıştım, merak ederseniz diye:

Bulut Atlası (Cloud Atlas) kitap tanıtımı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Geçen hafta sinemada izledim. Çok beğendim aslında ama DVD si çıkınca 2 kez daha izlemek gerekir. Çok fazla metafor var, sinemada izlemek yeterli değil. İnsan bu filmin her sırrını çözmek istiyor. Vardır ya öyle filmler işte birkaç kez seyredince daha da iyi açıklarsın filmi, tam da öyle :)

 

Seyri çok güzeldi bu arada :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.