Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Merhaba,

** " Tanrisal müdahale ne zaman olacak? " veya

** " Armagedon ne zaman olacak? " veya

** " Kiyamet ne zaman kopacak? "

Bunlar her dönemde sorulmu$ ve bugün de sorulan sorulardir, mesela isa peygamberin Havarileri de bu soruyu soranlardandi:

*** " İsa, Zeytin dağında otururken öğrencileri yalnız olarak yanına geldiler. «Söyle bize» dediler, «bu dediklerin ne zaman olacak, senin gelişini ve çağın bitimini gösteren belirti ne olacak?» " (Matta 24:3)

Buna yanit olarak Isa:

*** " «O günü ve saati, ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba'dan başka kimse bilmez. " (Matta 24:36)

"Tam tarihi" bildirmemi$ olsa da, Isa "Tanrisal müdahaleden" hemen önce , yeryüzünde neler olacagini anlatti:

*****" Millet milletle, devlet devletle savaşacak " (Matta 24:7)

Dünya olaylarini inceleyen bir kurulu$ olan "Worldwatch Institute" $öyle bir rapor yayimladi:

"20 yüzyildaki sava$ kurbanlari, MS 1. yüzyildan 1899'a kadarki tüm sava$larda ölenlerden 3 kat daha fazladir "

1914' ten beri meydana gelen sava$lar yüzünden 100 milyondan fazla insan ölmü$tür ve bugün de malesef dünya'nin neredeyse her yerinde çati$ma ve sava$lar nedeniyle insanlar ölmeye devam ediyor!

***** " Kitliklar olacak "

Ara$tirmacilar yiyecek üretiminin son 30 yil içinde büyük oranda arttigini söylüyorlar ancak kitliklar devam ediyor, neden?

çünkü birçok insanin yiyecek alacak parasi ya da ekip biçecegi topragi yok!

Geli$mekte olan ülkelerde 1 milyardan fazla insan, günde 1 dolarla ya da bundan daha az bir gelirle ya$amak zorunda.

" Dünya Saglik Örgütü " HER YIL 5 MiLYONDAN FAZLA çOCUGUN KITLIKTAN DOLAYI ÖLDÜGÜNÜ söylüyor.

***** " Büyük depremler ... olacak " (Luka 21:11)

Bir grup bilim adamina göre 1990'dan BERi HER YIL, binalara zarar verecek ve yer yarilmalarina yol açacak güçte ORTALAMA 17 DEPREM OLDU.

Ayrica hemen hemen HER YIL, binalari tamamen yikacak güçte DEPREMLER OLMAYA DEVAM EDiYOR. (U.S Geological Survey)

Ba$ka bir kaynak: "Son 100 yil içinde depremler yüzbinlerce can aldi. Teknolojik geli$meler ölü sayisini pek azaltmadi."

***** " Salgin hastaliklar ... olacak " (Luka 21:11)

Tiptaki ilerlemelere ragmen , eski ve yeni hastaliklar insanligin ba$ina bela olmaya devam ediyor.

Bir raporda, iyi bilinen 20 hastaligin son yillarda daha çok görüldügü bildiriliyor. bu hastaliklar arasinda "verem", "sitma" ve "kolera" da var:

"Kolerayla" ilgili yakla$ik 10 gün önce (17 Mayis) 'Anadolu Ajansi' na $u haber dü$tü:

-SINIR TANIMAYANLAR ÖRGÜTÜ: "ANGOLA TARiHiNiN EN KÖTÜ 'KOLERA' SALGINIYLA KAR$I KAR$IYA "

- KOLERADAN ÖLENLERiN SAYISI 1298'E YÜKSELDi

Söz konusu hastaliklarin bazi türlerinin ilaçla tedavisi gittikçe zorla$iyor, ayrica en az 30 YENi HASTALIK DAHA ORTAYA çIKTI. Bunlardan bazilari öldürücüdür ve bilinen tedavisi yoktur.

Bazilariniz "Insanlik tarihinin Her döneminde sava$lar, depremler, kitliklar, Hastaliklar vardi " diyebilir ancak Isa peygamber "BiLE$iK BiR ALAMETTEN" söz ediyordu yani TÜM BU OLUMSUZLUKLAR , DÜNYANIN HER YERiNDE, AYNI DÖNEMLERDE GÖRÜLECEKTi"

Bu NOKTA çOK ÖNEMLi ve BU NOKTA GÖZARDI EDiLMEMELi!

Buraya kadarki kisim "Dünyadaki ba$lica geli$melerdi" ancak ba$ka bir i$aret daha veriliyor:

*****TOPLUMDA OLACAK DEGi$iKLiKLER*****

"SON GÜNLERDE" Toplumlar $u özellikleri ta$iyan insanlardan olu$acakti, $imdi lütfen biraz içinde bulundugunuz toplumu dü$ünün (kom$ularinizi, i$ arkada$larinizi, aile fertlerinizi vs...) ve a$agida söylenen özellikleri ta$iyip ta$imadiklarina bakin:

Özelliklerin daha belirgin olmasi için Ayeti madde madde yazacagim:

*** " Şunu bil ki, son günlerde çetin anlar olacaktır. İnsanlar,

kendilerini seven,

para düşkünü,

övüngen,

kibirli,

küfürbaz,

anne baba sözü dinlemez,

nankör,

kutsallıktan ve

sevgiden yoksun,

uzlaşmaz, iftiracı,

özünü denetleyemeyen,

azgın ve

iyilik düşmanı olacaklar.

Hain,

aceleci,

kendini beğenmiş,

Tanrı'dan çok eğlenceyi seven,

Tanrı yolundaymış gibi görünüp bu yolun gücünü inkâr edenler olacaklar " ( II Timoteos 3:1-5)

Bu kötü nitelikleri sergileyen insanlar her yerde var, elbette sizin etrafinizda da, bu "Son günlerde" oldugumuza dair güçlü bir kanittir!

Dedem "eskiden kötü insanlari parmakla gösterirdik, $imdiyse iyileri gösteriyoruz" diyordu + "Bizim zamanimizda Saygi vardi, Sevgi vardi" gibi cümleleri çokça kullaniyordu!

"Dünyadaki ba$lica geli$meler" + "Son günlerdeki insanlar" Yaraticimizin yakinda harekete geçecegini gösterir!

Ho$çakalin...

• Cevaplar 63
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Merhaba,

Yaziyi $u an itibariyle sadece 10 ki$i okumu$ ve hiç yorum yazilmami$, halbuki bu, her birimizi ki$isel olarak ilgilendiren bir konu, senin benim, ailemizin gelecegiyle ilgili bir içerik!

Yaraticimiz ha$a "kalle$" degildir, tarih boyunca önce kullarini uyarmi$tir sonra Hükmünü infaz etmi$tir, mesela:

"Nuh Tufani"

Nuh peygamber ve ailesi Tanrisal talimatlar dogrultusunda hareket ederek bir gemi yapimina giri$tiler ancak onlar çok daha önemli bir i$e daha giri$meliydiler, gelecek ta,nrisal harabiyetten insanlari haberdar etmeliydiler, bu Kutsal Vaaz faaliyetini yakla$ik 50 yil boyunca sürdûrdûler, sonuç?

Herkes uyarildi ancak bu uyariya kulak asmadi dahasi birçogu Nuh ve ailesiyle alay ettiler, ancak Tufan ba$ladiginda herkes gemiye hücum etti ancak Tövbe kapisi kapanmi$ti!

Bu Tanrisal felakette sag kalanlar sadece Nuh, Karisi, 3 oglu ve 3 geliniydi malesef uyarilan hiç bir insan duyarli davranmadi! (Bu anlattiklarimin ayrintilarini okumlak isteyenler Kitab-i Mukaddes'in Tekvin Kitabinin 6 bölümününden (Bap) itibaren okuyabilirler)

Yaraticimiz yine bir gün tespit etti ve o günde tekrar hükmünü infaz edecek, bu nedenle " Son Günlerde mi ya$iyoruz? " ba$ligini ta$iyan bu yaziyi yazmi$tim...

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

ben kendi kıyametime bakararım ben size başka alametlerde gösterim

insanlar yüksek bina için yarışıcak

birde kıyamet günü yer yüzünde Allah diyen kimse kalmıyacak bu da şu demekki kıyametten önce tüm inanlar ölücek kıyamet kafirlerin üstüne kopacak benim bilgim ahir zamanla ilgili şöyle anlatım

2 evreden oluşur

1 evre

deccal gelicek(bana kalırsa sonunda izm olan herşey deccaldır örnek komilizm ateizm faşizm capitalizm) ve kendini ilah ilan edecek

sufyan gelecek ve müslümanlar arasında fitne çıkarıcak

yecüc ve mecücün seddi yıkılıcak islam dünyası çok buyuk zulumle karşılaşıcak(moğollar gibi bir zulum)

2. evre

Hz İsa gelecek ve deccalı öldürüp müslüman olucak

Hz Mehdi gelecek ve sufyanı öldürücek müslümlanları birleştiricek ve Hz İsayla dünyayı yönetecek dünya altın çağını yaşıcak

dabbetül arz gelece dabbe filimdeki gibi değildir Hz İsa ve Hz Mehdi yecüc ve mecüc ün yok olması için dua edecek Allah ta dabbe yi çıkarak dabbe onları yok edece

yanlız Said Nursi ye göre bunlar manevi varlıklar olarak gelecek

Gönderi tarihi:

Merhaba,

Naziat 42 Sana o kıyameti soruyorlar, ne zaman kopacak diye.

43- Sen nerde, onu anlatmak nerde?!

44- Onun ilmi Rabbine aittir.

45- Sen ancak ondan korkacak olanları uyarıcısın

Ahzab 63 İnsanlar sana kıyamet saaatini soruyorlar. De ki: "Onun ilmi ancak Allah'ın nezdindedir. Ne bilirsin belki kıyamet yakında olur

Gönderi tarihi:

yaşamayı mutlulukları dünyayı merak etmek kadar yok oluşu merak etmekte insanın sonsuz merak duygularından biri. tevrat yahut kutsal kitap sonsuz bilinmez değişikliklere uğramıştır. ve oradan bazı çıkarımlar sözlerle son gün açıklamaları yapmak olası değildir. ayrıca gereklide değildir. kıyamet kopsa mutlu mu olacağız

kime kavuşmayı umuyoruz. ahir zamanlar geçtide bizlerdemi kötülerden zulmedenelerden oldukta kıyamet kopacak diye bekliyoruz. kıyametşn kopması için önce kıyamete inanan kimsenin kalmaması gerekmezmi.

Gönderi tarihi:

Merhaba,

Yaziyi $u an itibariyle sadece 10 ki$i okumu$ ve hiç yorum yazilmami$, halbuki bu, her birimizi ki$isel olarak ilgilendiren bir konu, senin benim, ailemizin gelecegiyle ilgili bir içerik!

Yaraticimiz yine bir gün tespit etti ve o günde tekrar hükmünü infaz edecek, bu nedenle " Son Günlerde mi ya$iyoruz? " ba$ligini ta$iyan bu yaziyi yazmi$tim...

Ho$çakalin...

'YESHUA' arkadaş,

Hadi hatırın kalmasın, ben cevap yazayım...

Sizin bu söyledikleriniz, eski çağlardan beri uydurulagelen safsatalar...

Kıyamet hakkında inançlar çeşitli şeyler söylemişler sıraladığın gibi...

Yüksek binalar hariç bu söylediklerin eski çağlarda hep vardı...

Kötülüklerin, çok fazla olduğundan kutsal kitapların geldiğini, sizler savunuyorsunuz...

Kötü insanlar eskiden daha fazla idi...

Arenada vahşi hayvanların önüne atılan insanların parçalanıp yenilmesi,

zevkle seyredilp alıkışlanıyordu...

İnsanlar evrim geçirdi ve uygarlaştı...

Eskisinden çok daha uygar düzeydeyiz...

Ancak halen düşünce evrimi geçiremeyen ırkçı, din, mezhep gibi suni oluşum farklılıkları,

binlerce yılın kan davasını sürdüregelmekteler...

Dünyadaki yaşam milyonlarca senedir vardı,

Bir o kadarda var olacak...

Sizin kıyamet dediğiniz olayı, bakın bilim kısaca ne şekilde açıklıyor...

Güneşteki füzyon olayının sona ermesi ile dünyadaki yaşamda sona erecektir...

Güneşin merkezinde bulunan l5 milyon derece sıcaklık,

helum gazı ile füzyon halindeki hidrojen gazının tükenip,

helyumun zenginleşmesi merkez basıncını artırarak 100 milyon derece haline geliyor...

Bu basınca dayanamayan merkezi ağırlıktan dolayı güneş,

balon gibi genişleyerek gezegenleri ve dünyamızı da içine alıyor...

İşte inananların her birkaçyılda bir ısıtıp ısıtıp önümüze koydukları kıyamet olayı...

İnsanları her birkaç yılda korkutup terbiye etme olayı pek uygarca değil bence...

Ahlak, kıyamet korkusuyla, cehennem korkusuyla, açlıkla değilde...

Uygarlık için oluşturulmuş medeni hükümlere uymakla olabilir ancak...

Bırakın insanları korkutmayı elinize ne geçiyor, yazıktır, yapmayın...

İnsanlar özgürce, kardeşçe ve uygarca yaşasınlar...

Mutlu yaşamlarını kıskanmayın...

Gönderi tarihi:

mesela size bir alamet daha söylim

afadersiniz belki hanımlarda var ama

kadınlar erkekler gibi olmadan erkekler kadınlar gibi olmadan kıyamet kopmaz

fuhuş açıkça yapılmadan kıyamet kopmaz

zina artmadan kıyamet kopmaz

acaba günümüze bakın bazı ülkelerde eşcinseller resmi olarak evleniyor

devler belli yerlerin başına polis koyuyor

almatma olayları o kadar artıki artık kamerayla bakıyorlar

bunlar yanlışmı sizce hem bina olayını doğruladınız

Gönderi tarihi:

Merhaba "Shankara",

----- " yaşamayı mutlulukları dünyayı merak etmek kadar yok oluşu merak etmekte insanın sonsuz merak duygularından biri. "

Topyekün "Yok olu$" sözkonusu degildir!

Tanrisal Müdahale "seçici" olacaktir yani "Nuh Tufani" olayinda oldugu gibi!

Bu sözkonusu Tanrisal Hükümde, 8 ki$i kurtuldu yani Yaraticimiz 'yaşın yanında kuruyu yakmadi', "Seçici" davrandi!

"Sodom Gomorra" olayinda da AYNI $ekilde, Tanri "seçici" davranip, Lût peygamberi ve kizlarini korudu, kötü insanlari ise cezalandirdi!

----- " tevrat yahut kutsal kitap sonsuz bilinmez değişikliklere uğramıştır."

Bu, sizin iddianiz ancak Kutsal Kitap Tanri'nin Sözüdür ve Degi$tirilemez!

Sizi sorgulamak haddime degil ancak böyle bir iddiada bulundugunuz için sormak durumundayim:

*Neye dayanarak bu iddiada bulunuyorsunuz?

*Bu Kitabi Tarafsiz ve önyargisiz bir $ekilde ba$tan sona kadar okuyarak, DERiNLEMESiNE ara$tirdiniz mi?

----- " (...) oradan bazı çıkarımlar sözlerle son gün açıklamaları yapmak olası değildir. "

Yaniliyorsunuz!

Son gün açiklamalari mevcuttur ve çoki da tutarlidir!

----- " ayrıca gereklide değildir. "

Gereklidir çünkü insanligin gelecegini ilgilendiren en önemli konulardan biridir!

----- " kıyamet kopsa mutlu mu olacağız "

Evet, Kesinlikle!

Mukaddes Kitap "kiyametin" Tanri'nin onayladigi insanlar için KURTULU$ anlamina gelecegini vurgular!

"O günde" iflah olmaz kötü insanlar Tanri tarafindan yok edilecek ve dünya "O"nun denetiminde harika bir yer haline gelecek!

Ayrica "kiyamet" kelimesi de dü$ündürücüdür!

Bu ifade, "kiyam etmekten" gelir ve bu "yeniden kalkmak, uykudan uyanmak, dirilmek" anlamina gelir!

Mukaddes Kitap da bu sözcükle ayni dogrultuda bir müjde verir:

Tanri mudahale ettikten sonra ölmü$ olan insanlar tekrar diriltilecekler, Isa peygamberin söylediklerine dikkatinizi çekerim:

*** " Buna şaşmayın. Mezarda olanların hepsinin O'nun sesini işitecekleri saat geliyor.

Ve onlar mezarlarından çıkacaklar. İyilik yapmış olanlar yaşamak, kötülük yapmış olanlar yargılanmak üzere dirilecekler. " (Yhn 5:28,29)

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

bence kıyamet alametlerinin esas sebebi, tüm insanlığın gidişatının kötü olduğu, dünyevi değerlere önem vermenin ihmal edilmemesi gerektiği yönünde bir uyarı. ben bunları kıyamet kopucak şeklinde görmüyorum; ama insanoğlu dünyayı kendisini ve çevresini öyle bi hale getiricektir ki, düzen, hayat, dünya bir nevi kıyamet kopmuş kadar kötüleşicektir. biz kendi işimize bakalım, iyiliğimizi hiçbi şeyden esirgemeyelim ve sabredelim! bakalım neler olucak..

Gönderi tarihi:

baştada dediğim gibi biz kendi kıyametimize bakalım (ölümümüze)

hem bakın yehsua kaçtane anayasamız vardı 4 tane dimi

23

24

60

80

li yılların anayasaları biri gelince diğerinin hükmü ortadan kalkıyor bakın incil tevrat zebur bunların hepsinin kaderinde değişmeleri vardı

incilin değiştiğine dair benden bir delil

4 tane incil var ama 1 tane kuran var dimi

Gönderi tarihi:

Merhaba "yeniceri",

----- " incilin değiştiğine dair benden bir delil: 4 tane incil var "

Ülkemizde Mukaddes Kitap konusunda fazla bilgi sahibi degiliz, bu dogal çünkü eger müslüman bir ailede dünyaya geliyorsaniz size sadece Islam'la ilgili bilgiler verilir, diger Kutsal Kitaplar hakkinda neredeyse hiç bilgi verilmez, verildiginde de bilgiler genelde TARAFLI ve YANLI$ olur!

Mesela bilgisizlikten kaynaklanan 2 örnek vereyim:

1) 'Mukaddes Kitap tahrif olmu$tur'

2) 'Kuran'dan ba$ka 3 farkli Kitap vardir bunlar, Tevrat, Zebur ve Incil'

"Neden 4 incil var" demenizden Mukaddes Kitap hakkinda yeterli bilgi sahibi olmadiginizi görüyorum!

Eger elinize geçerse "Incil"in 'içindekiler bölümüne bir göz atin', bu Kitabin 27 kitapçiktan olu$tugunu göreceksiniz!

4 incilden kastiniz Matta, Markos, Luka ve Yuhanna kitaplari ise:

Yaraticimiz'in bir kanunu var, bu kanun Tevrat'ta kayitlidir, $öyle ki:

"bir olayin sabit olmasi için 2 ki$inin tanikligi gerekir"

Isa peygamber Mukaddes Kitabin yani Tevrat, Zebur ve incil'in "KiLiT Ki$iSiDiR" yani onun çok önemli bir yeri vardir bu nedenle Tanri isa'nin hayatinin 2 degil, 4 ki$i tarafindan kaleme alinmasini sagladi.

Bu 4 Kitap yani Matta, Markos, Luka ve Yuhanna Isa'nin hayatini farkli açilardan ele alir. Bu kayitlari okuyan bir ki$i bir nevi Isa peygamberle tani$mi$ gibi olur!

buna örnek olarak:

Bir FB-GS derbisi oynanir ertesi gün TEK BiR MAç olmasina ragmen her gazetede onlarca yorum, kö$e yazisi bulunur, bazi yazarlar, Defansi, bazilari forvet hattini, Bazilari Teknik direktörlerin tercihini, bazilari Tribünlerdeki atmosferleri vs. kaleme alirlar, eger bu yorumlari okursaniz maça gitmi$ kadar olursunuz!

Durum Matta, Markos, Luka, Yuhanna kayitlari için de geçerlidir...

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

Son konuştuklarınız üzerine ben de bi kaç şey ekleyeyim dedim...

Tevrat, Zebur'un neden hükmü kalktı sence YESHUA.. işte incil'in hükmünün kalkması da aynı nedenledir...öncekine katılıyorsunuz da 4 taneye kadar indirilen incilin değiştirildiği gerçeğine neden inanmıyorsunuz...Belki de sizler hıristiyan bir ailenin çocuğu olarak doğduğunuz için size zor geliyor...Ben şuna inanıyorum, tarafsız gerçeği bulma noktasında objektif davranan bir insanın er geç hak dinin İslam olduğuna kanaat getireceğini düşünüyorum...Bu kanaate varılamıyorsa, mutlaka bir takım şeylerin etkisinde kalınarak, objektiflikten uzaklaşıldığı içindir...Bu anlamda sizlerin de düşüncelerini almaktan memnunluk duyacam...Siz ne düşünüyorsunuz bu söylediklerim üzerine?

Gönderi tarihi:

Qanan arkadaş saydıgın kitapların tümünü tabiidir. daha dogrusu tümünün karışımını mukaddes kitap dedigi yahova şahitlerinin kitabıdır. kendileri tevrat, zebur ve incili birleştirip mukaddes kitabı ortaya koymuşlardır. daha dogrusu tanrıdan daha tanrıdırlar. kendi dinlerini kendileri icat etmişlerdir. rahmani bi yanı yoktur. herhalde tanrı bu kitaplarda bi kaç imla hatası falan yaptıda onları düzelttiler.

Gönderi tarihi:

Bak bunu bilmiyordum, bilgilendirdiğin için tşkler...

O halde biz burda boşuna konuşuyoruz, anlatmaya çalıştığım incilin tahrif olduğu insanlar tarafından değiştirildiği idi ama görüyorumki bizzatihi kendileri yeni bir kitap yazmışlar, kitabı daha da bi değiştirmişler, biz de güya burada incilin değiştirildiğini bunu anlamasını sağlamaya çalışıyoruz, bizimkisi beyhude bir çabaymış...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Merhaba,

Diyorsun fakat ,

Sizin bir yazınızda ben müslümandım ve sonradan din değiştirdim demiştiniz ve bende bunun üzerine bir topic açtım İslam dininden farklı bir dine geçmenin sebebleri üzerine...

Sizden de oraya bir cvp gelmedi...

Yoksa ortada ele avuca gelen bir sebeb mi yok sizin için :unsure:

Gönderi tarihi:

Merhaba "yeniceri",

----- " yeshua ben sizin eskiden müslüman olduğunuza açıkçası inanmıyorum lütfen incil ve Kuran üzerine yemin edin o zaman inanırım "

Inanmamakta özgûrsûnûz tabii ancak Allah $aghidim olsun ki gerçegi söylüyorum!

Ben Allah'tan korkan biriyim bu neddenle Yalan söylemem...

ben müslûman bir ailede dünyaya geldim dogal olarak Müslüman oldum, kimligime "Islam" yazildi ancak ara$tirmalarimdan sonra kendi seçimimi ya$amaya karar verdim!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

Merhaba "Qanan",

----- " Tevrat, Zebur'un neden hükmü kalktı sence YESHUA.. "

Tevrat ve Zebur da verilen iLKELERin Hûkmü kalkmami$tir ve onlar incil'le birlikte Bir kitabi meydana getirirler yan Tanri Sözûdûrler!

----- " işte incil'in hükmünün kalkması da aynı nedenledir "

incil'in hükmü kalkmami$tir, bu sizin iddianiz!

----- " 4 taneye kadar indirilen incilin değiştirildiği gerçeğine neden inanmıyorsunuz... "

inanmiyorum çünkü bu iddianiz temelsiz ve BO$!

----- " Belki de sizler hıristiyan bir ailenin çocuğu olarak doğduğunuz için size zor geliyor... "

ben müslûman bir ailede dünyaya geldim dogal olarak Müslüman oldum ve 26 YA$IMA KADAR BU "iSLAM" dinine mensup biri olarak ya$adim!

----- " Ben şuna inanıyorum, tarafsız gerçeği bulma noktasında objektif davranan bir insanın er geç hak dinin İslam olduğuna kanaat getireceğini düşünüyorum...Bu kanaate varılamıyorsa, mutlaka bir takım şeylerin etkisinde kalınarak, objektiflikten uzaklaşıldığı içindir...Bu anlamda sizlerin de düşüncelerini almaktan memnunluk duyacam...Siz ne düşünüyorsunuz bu söylediklerim üzerine? "

Ben de şuna inanıyorum, tarafsız gerçeği bulma noktasında objektif davranan bir insanın Mukaddes kitabin gerçeklerine kanaat getireceğini düşünüyorum...Bu kanaate varılamıyorsa, mutlaka bir takım şeylerin etkisinde kalınarak, objektiflikten uzaklaşıldığı içindir...

ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

" O halde biz burda boşuna konuşuyoruz, anlatmaya çalıştığım incilin tahrif olduğu insanlar tarafından değiştirildiği idi ama görüyorumki bizzatihi kendileri yeni bir kitap yazmışlar, kitabı daha da bi değiştirmişler, biz de güya burada incilin değiştirildiğini bunu anlamasını sağlamaya çalışıyoruz, bizimkisi beyhude bir çabaymış... "

Ayrica "Qanan" her söylenene bu kadar kolayca inanmayin...

Gönderi tarihi:

Diyorsun fakat ,

Sizin bir yazınızda ben müslümandım ve sonradan din değiştirdim demiştiniz ve bende bunun üzerine bir topic açtım İslam dininden farklı bir dine geçmenin sebebleri üzerine...

Sizden de oraya bir cvp gelmedi...

Yoksa ortada ele avuca gelen bir sebeb mi yok sizin için :unsure:

inciili kim yazdı ve lütfen yemin edin ve hristiyanlıkta ne buldunuz

Sevgili yeshua birde bunlara cvp alabilsek diyorum...

Zaten bu konu için açılmış bir topicte var...

Kendi inancınızı yaymak insanlara anlatmak istiyorsanız önce neden bu dine girdiginiz açıklamanız gerekmez mi?

SElam ve dua ile...

Gönderi tarihi:

Merhaba,

.

.

.

Dedem "eskiden kötü insanlari parmakla gösterirdik, $imdiyse iyileri gösteriyoruz" diyordu + "Bizim zamanimizda Saygi vardi, Sevgi vardi" gibi cümleleri çokça kullaniyordu!

"Dünyadaki ba$lica geli$meler" + "Son günlerdeki insanlar" Yaraticimizin yakinda harekete geçecegini gösterir!

Ho$çakalin...

Sanrısal Hüküm adlı yazınızı okuduktan sonra kendime geldim sevgili dostum nbe iyi etmişsin nyahu. Şimdiye kadar çok gerzoca yaşamışım hemen imana geldim Eyyy Ruh artık kutsa beni, Ey papa ya da patirk ya da başında her kim var sa o. Yani katolik misin ortodoıoksu neyse . Sana şükranlarımı sunuyorum. Beni mest ettin yaaa. Artık hak yolu buldum ey jaşua

Bozan

Gönderi tarihi:

Merhaba "yeniceri",

----- " yeshua eğer hala neden din değiştirsiğini söylemezsen ben kendi tahminimi yazıcam "

Buyurun yazin...

----- " ve siz müslümanken namazını kılıp oruçunuzu tutuyormuydunuz "

Namaz = Bayram günleri + Oruç tutmak = evet!

Ho$çakalin...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.