Φ yeniceri Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 peki kriter nedir bakın şimdi bir şirkette patron vardır genel müdür vardır arkasından müdürler ve diğerleri şimdi müdür yetkisi genel müdürde vardır en fazla yekide patronda olur şimdi Hz İsa dan daha küçük peygamberlerin kitabının olması ama onun olmaması çok tuhaf yani şu şekilde diyim mesela bir kapı var içeriye girme yetkisi genel müdürde yok müdürde var gibi bir şey Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 ----- " Kutsal Kitap'ta bizzat yazmak önemli tabii ancak Peygamberlerin degeri sadece bununla ölçülmüyor, kriter bu degil! " yazdim " nedir kriter? " diye yazdiniz! Eger "Kriter" Kutsal kitaplara yazi yazmaksa: Ibrahim'in, Nuh'un, Lût'un, Isa'nin vs. peygamberliklerinden $ûphe edecegiz öyle mi? Ibrahim Büyük peygamberlerdendir ancak Kutsal Kitap'ta tek bir harf yazmami$tir, Nuh peygamber ona keza, Lût peygamber ona keza, Isa peygamber ona keza vs... Bildigim kadariyla siz islam dinine mensupsunuz, eger öyleyse... Peygamberiniz Muhammed Kuran'da tek bir harf yazmi$ midir? Bu soruyu bir dü$ünün ve "kriter nedir?" siz çözün ... Ho$çakalin... Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Ayasofya üzerinde çirkin oyunlar ABD merkezli 'Ayasofya'yı Kurtarın Konseyi', şimdi de Amerikan Temsilciler Meclisi'ne mektup yazarak, Ayasofya Camii'nin yeniden kilise olarak Hıristiyanların hizmetine verilmesini istemiş.Yazdıkları mektupta, "Müslümanlar karikatür krizi sırasında dine saygısızlık yapıldığı için ayağa kalktı. Ancak Hıristiyanların kutsal mekanı Ayasofya, Türkiye tarafından müze olarak kullanılıyor, sergiler açılıyor. Türk hükümeti artık bu duruma bir son vermeli, kiliseyi ibadete açmalı' ifadelerine yer veriyorlar. ABD Meclisi'nin mektubu dikkate alarak, AKP iktidarına baskı yapacağı gözlemciler tarafından ifade ediliyor. Asıl tehlikeye ise araştırmacı yazar Aytunç Altındal dikkati çekiyor. Altındal, Kasım ayında Türkiye'ye gelecek olan Papa 16. Benedikt'in gizli bir gündemi bulunduğunu vurguluyor ve Ayasofya üzerinde çok daha tehlikeli bir oyunu haber veriyor. Altındal, Papa'nın bir oldu bittiyle Ayasofya'ya girerek dua etmek isteyeceği öngörüsünde bulunuyor ve bunun Dışişleri Bakanlığı tarafından şimdiden engellenmesi gerektiğinin altını özelikle çiziyor. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde, İstanbul üzerinde Ayasofya merkezli bir plan yaptığı ve Fener Rum Patrikhanesi'ni maşa olarak kullanarak, Ortodoks dünyasını ele geçirmek istediği de biliniyor. Dolayısıyla, bugün ayrıntı gibi gözüken bir mektubun, kısa süre sonra Türkiye'yi yeni bir tehlikenin içine sürükleyeceği apaçık görünüyor... alıntı Osman TIĞRAKLI YENİ ÇAĞ GAZETESİ SAYGILARIMLA Alıntı
Φ ahir zaman Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Yeshua kardeşim (II. Korintoslular 4:4) de ne olursa olsun Tanrı noksan gösteriliyor yani bir vasıhf şeytanda gözüküyor Örneğin çok karşı olduğum bir cümle müziğin ilahı aynen onun gibi bir şey benim fikrim bu yönde Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 bakın ben şunu diyorum nebiler vardır resuller vardır nebilere kitap gelmez resullere gelir yani resullerin daha fazla kitabı vardır Hz Muhammed sav dahil hiçbir resul kitpları kendileri yazmadı Allah tarafından yazdırıldı ama sonuç olarak ayet insanlara naklettiler bu yüzden inanmayan bir insan için buda siz oluyorsunuz kitabı bizzat efendimiz yazmıştır eğer siz diyorsanızki bu kitabı resullulah yazmadı bende derimki ayetleri o nakletti o yazmadıysa kim yazdı efendimize bir ayet gelince hemen ezberleyip katiplere yazdırırmış ama sonuç olarak efendimiz söyledi hem tan vakti nin yazdığı konuyla uzaktan bağlantışlı bir şey dicem şimdi ayasofaya dahil anadoluda birçok rumlardan kalma eser var şahsen ben bunları özelliklede izmirde raslamak işten bilie değil mesela Meryem ana kilisesi ve benim gördüğüm efes bergama bunlar Meryem ana hariç hepsi putperslikle ilgilidir ama islam dini onlara hiç zarar vermedi ne Osmanlı nede Selçuklu ama ispanyada 700 yıl hakimiyet süren ve ispanyayı avrupanın kültür merkezi haline getiren Endülüs Emevi devletin sadece 1 saray var tabi bu 2 örnek 2 dinin yayılılışını çok güzel gösteriyor hadi red edin endülüsteki müslümanların yakıldığını sadece endülüste değil 10 yıl önceki bosnayı red edin ve daha 12 yıl önce fransanın tam olarak hatırlamıyorum ama bir afrika ülkesine yaptığı katliyamı red edin cezayir katliyamı red edin bakın hep katiller hristiyan mazlumlar müslüman islam sizin dininiz gibi kılıçla yayılmadı siz engüzüsyon mahkemelerinde insanları yakar kadı hızır çelebi rum mimarın elini kestiği için Fatihin ellerinin kesilmesi kararını çıkarttı evet son 1000 yıldan beri 2 dinin arasındaki bazı merhamet ve yayılış farkları evet artık yorum sizin zira batının yaptığı katliyamkları herkes biliyor GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞAR Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Merhaba "ahirzaman", ----- " Örneğin çok karşı olduğum bir cümle müziğin ilahı aynen onun gibi bir şey benim fikrim bu yönde " Size açikladim buradaki 'tanri' kelimesi 'yönetici' anlamda kullaniliyor ve kesinlikle Yaraticimizla ilgisi yok! Mukaddes Kitap'ta yani Tevrat, Zebur ve Incil'de Yaraticimiz siz de dahil bütün kullari için Hayati bilgiler 'kaydettirmi$' ancak malesef Kelimelere takilip Mukaddes Kitabin ÖZÜNÜ göremiyorsunuz! Yaraticimiz "neden öldügümüzü", $u anda "Acilara neden izin verdigini" vs gibi önemli konulari açiklami$, bunlara yogunla$mak vaktimizi ve enerjimizi daha iyi kullanmak olmaz mi? Ho$çakalin... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 yeshua bana cevap verirmisin Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 ----- " bakın ben şunu diyorum nebiler vardır resuller vardır nebilere kitap gelmez resullere gelir yani resullerin daha fazla kitabı vardır " Nebi ya da Resul, bunlar ayrintilar! Ayrintilarda bogulmak zaman kaybidir! Sonuçta Allah insanlardan bazilarini seçti ve Kitabini yazdirmak için onlari kullandi! "ahirzaman" a yazdigimi size de yaziyorum: Mukaddes Kitap'ta yani Tevrat, Zebur ve Incil'de Yaraticimiz siz de dahil bütün kullari için Hayati bilgiler 'kaydettirmi$' ancak malesef Kelimelere takilip Mukaddes Kitabin ÖZÜNÜ göremiyorsunuz! Yaraticimiz "neden öldügümüzü", $u anda "Acilara neden izin verdigini" vs gibi önemli konulari açiklami$, bunlara yogunla$mak vaktimizi ve enerjimizi daha iyi kullanmak olmaz mi? ----- " hep katiller hristiyan mazlumlar müslüman islam sizin dininiz gibi kılıçla yayılmadı siz engüzüsyon mahkemelerinde insanları yakar, batının yaptığı katliyamkları herkes biliyor " Ben Hiristiyan degilim ayrica biri hariç, Her din kan dökmü$tü Islam da buna dahil! Tevrat, zebur ve Incil'den olu$an Mukaddes Kitaba GERçEKTEN inanan bir silah tutamaz, sava$lara katilamaz, bu nedenle benim silah, askeriye, sava$larla i$im olmaz! Ho$çakalin... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 ben sizi hristiyan sanıyordum hem size savaşla ilgili bazı ayetler BAKARA SÛRESİ (190) Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez. BAKARA SÛRESİ (191) Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir. BAKARA SÛRESİ (193) Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır. BAKARA SÛRESİ (216) savaş, hoşunuza gitmediği halde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsin BAKARA SÛRESİ (244) Allah yolunda savaşın ve bilin ki şüphesiz Allah hakkıyla işitendir ve hakkıyla bilendir. iz. HAC SÛRESİ (39) Kendilerine savaş açılan müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle cihad için izin verildi. Şüphe yok ki Allah'ın onlara yardım etmeğe gücü yeter. Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Sonuç olarak ayetler "SAVA$I" me$ru hatta "FARZ" kiliyor! Isa peygamberin ögretilerini benimsememin en büyük nedenlerinden biri SAVA$IN KESiNLiKLE YASAKLANMASIYDI! Siz karar verin, sizce Hangi ögretiler BARI$A te$vik ediyor? Hangi ögretiler uygulanirsa Dünyada Sava$lar sona erer? Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 slm tek bi soruda ben sorayım yeshua. eğer "İncil" yeterli olsaydı neden son kitap olan "Kuran-ı Kerim" indirilmiştir... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Dünyayı malesef gücü ellerinde bulunduranlar yönetiyor, bunlarda şeytanın uşakları olur ancak. Şeytanın kendisi yönetemez o bundan acizdir. Şeytanın kölesi olmuş, sahtekarlar, dev hodingler, güçlü devletler, dünyada egemen olmak isteyen her kötü niyetli güç odağı bunu yapıyor. Yani kısacası dünyayı tek bir kişi yönetmiyor, birileri yönetiyor. Yalnız burdan şu anlam çıkartılmasın ki "Yani Allah dünyayı yönetmiyor mu?" Herşey kontrolünde olan Yüce Mevla insan denen canlıya her türlü imkanı ve her türlü donanımı vermiş (akıl, idrak, niyet, güç v.s) İşte bu yüzden belli bir mühlete kadar dünyanın yönetimi insanın elinde. Ancak Allah idaresini eline verdiği dünyayı almasınıda bilir ve alacaktır... selamlar Alıntı
Φ palavra Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 neden birşeyin yönetmesini istiyorsunuz yada öyle olduğunu varsayıyorsunuz ki ? birden zank diye tanrı oluşmuş öylemi ? doğmamış doğurmamış ıdı vıdı.. Ayrıca ne yok olduğunu ne de var olduğunu kimse kanıtlamadı daha ölen kişi dirilip var yada yok demedi ? peygamber dediniz kim gördü aranızda gören varmı ? evreni yönetecek şey arayacağınıza gidin insanlığa bir yardım eli uzatın heryere minare dikecenize gidin hayat kurtarın yapacak çok şey var.. tanrının olmasını istemiyoruz değiliz olacaksa adaletini göstersin istiyoruz hatta gerçekten olmasını umut ediyoruz ama bu şekilde değil. Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Merhaba "radikal07", ----- " eğer "İncil" yeterli olsaydı neden son kitap olan "Kuran-ı Kerim" indirilmiştir... " Bunun yanitini size, bir dönem Diyanet i$leri Ba$kanligi yapmi$ ve Profesör Doktor unvani almi$ biri versin, tiklamaniz yeterli: -http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&Newsid=55574&Categoryid=4&wid=31- Ho$çakalin... Alıntı
Φ Azure Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Selam Isa peygamber Mukaddes Kitabin yani Tevrat, Zebur ve incil'in "KiLiT Ki$iSiDiR" yani onun çok önemli bir yeri vardir bu nedenle Tanri isa'nin hayatinin 2 degil, 4 ki$i tarafindan kaleme alinmasini sagladi.Bu 4 Kitap yani Matta, Markos, Luka ve Yuhanna Isa'nin hayatini farkli açilardan ele alir. Bu kayitlari okuyan bir ki$i bir nevi Isa peygamberle tani$mi$ gibi olur! sizin iznik konsülünden haberiniz yok heralde burda isanın tanrının oğlu olmadığına dair olan inciller ortadan kaldırılıp bu işlerine gelen 4 incil bırakılmıştır..gerçek incil şu anda bulunuyor olsa vallahi heralde sabah akşam biraz okurdum.peygamberlerin hiçbirini ayırmamam ama isa'ya karşı özel bir sevgim vardır. isanın durumu aynı ademin durumu gibi bir erkek zürriyetine ait olmamasıdır.Tanrı da kendine zürriyet edinmez.bir oğul edinmek isterse bunu yarattıklarından seçer. Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Merhaba "Azure", ----- " sizin iznik konsülünden haberiniz yok heralde burda isanın tanrının oğlu olmadığına dair olan inciller ortadan kaldırılıp bu işlerine gelen 4 incil bırakılmıştır." Ben bu Konsili çok iyi biliyorum ama yazdiklarinizdan sizin bu Konsil hakkinda "kulaktan dolma" bilginiz var! Iznik Konsili'nde KUTSAL KiTAPLARA EL SÜRÜLMEMi$TiR sadece ayetlere yorum getirildi. Eger Iznik Konsili'nde Yaraticimiza ait bir kitaba el sürülmü$ olsaydi, Kuran'da bu konuda TEK BiR UYARI OLMAZ MIYDI? Unutmayin IZNiK KONSiLi KURAN'dan 285 YIL "ÖNCE" toplanmi$tir ancak Kuran 285 YIL SONRA bile "Incil sahipleri Incille hükmetsinler" der, bozulmu$ olsaydi "Incille hükmedin" der miydi, TEK BiR AYETLE DAHi OLSA DEGi$iKLiKLER Konusunda UYARIDA BULUNMAZ MIYDI? Biraz daha DERiN Dü$ününüz... Ho$çakalin... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.