Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

185122_158430880962452_1779038900_n.jpg

Yapım : Amerika Birleşik Devletleri.

Yapım Yılı : 2011

Türkiye Gösterim Tarihi : 10 Şubat 2012

Yönetmen : Tate Taylor.

Oyuncular : Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer, Bryce Dallas Howard, Allison Janney, Jessica Chastain

Yapımcı : Chris Columbus, Michael Barnathan, Sonya Lunsford, Brunson Green, Mark Radcliffe, Tate Taylor ve L. Dean Jones Jr. yapmışlardır.

Filmin Türü : Dram, Politik, Biyografi ve Komedi türündedir.

Konusumu: Anlatmıyorum smile.png herkez izlesin.. keyif dolu harika bir film.. ırkçılığa hayır diyorsanız izleyiniz efenim....

Gönderi tarihi:

Çikolatalı tart dediler mi direk bu film gelir aklıma hahaha...41.gif

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Çikolatalı tart dediler mi direk bu film gelir aklıma hahaha...41.gif

laughing.gifyuvarlan.gif cidden çok kötüydü yaaa :) ama intikam soğuk yenen bir çikolatalı kektir!

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bazen eşcinsellikle ilgili bir film yaparsın ya da kitap yazarsın, sözde onların hakkını savunuyorsundur ama sonunda öyle bir hale gelir ki olaylar film ya da kitap homofobik olur çıkar... Bu film de işte aynen öyle... Sözde ırkçılık karşıtı bir film yapılmaya çalışılmış ama ortaya yine ırkçı bir film çıkmış bence. Bu filmin ırkçılığın kötü olduğuna dair bize hiçbir yeni şey katmadığı gibi olanlarla yetinmiş bir istismar sineması örneği olduğunu düşünüyorum... Film her ne kadar ırkçılık karşıtı bir film gibi görünse de aslında kendisi de ırkçı bir film bence...

Onun dışında işlenişi komediye kaydırılmış olsa da kimi zaman ki bence dram olarak kalmalıydı ve komedi unsurları yok edilmeliydi çünkü komik bir konu değil, sıkıcı olmayan kendini izleten bir filmdi.

Yine de yıllar yıllar önce The Color Purple (Mor) isimli bir film izlemiştim, çok çok iyi bir filmdi... Help filmini sevdiyseniz bu filmi de izlemenizi öneririm. The Color Purple filmini daha da çok seveceğinizden eminim.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

hımm onuda izleyelim o halde ;)

Gönderi tarihi:

İzle canım, senin çok beğeneceğinden adım kadar eminim :) Çok güzeldiiiii...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

beni bir sen anlıyorsun zaten yuvarlan.gif

Gönderi tarihi:

Bazen eşcinsellikle ilgili bir film yaparsın ya da kitap yazarsın, sözde onların hakkını savunuyorsundur ama sonunda öyle bir hale gelir ki olaylar film ya da kitap homofobik olur çıkar... Bu film de işte aynen öyle...

Lafı gelmişken bir örnek de buna vereyim istedim:

Ayşe Kulin: Gizli Anların Yolcusu

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Admin

Şimdi film hakkında ilk eleştiri film ilk gösteriminden sonra New York Times tarafından yapılmıştı. Filmi Irkçı olarak nitelemişti. Ayrıca New York Times filme Irkçılığı bize hoşgördürmeye çalışması yüzünden filmin kötü bir örnek olduğunuda belirtmişti. Filmin yönetmeni ise bu eleştirinin ağızdan ağıza sakız gibi bir çok kişi tarafından dile getirilmesini sanat'a haksızlık olacağını söylemekle yetinmişti. Gelelim filme: Çok film seyrettiğim halde bu filmi izlemek istememiştim. En sonunda dün seyrettim. Nedense deri rengi ırkçılığını bir beyaz yazdığında daha değerli ve daha anlaşılır oluyor, ve ırkçılık tam orada tekrar başlıyor çünkü ırkçılığı tatlılaştırıyor sanki ırkçılık anlaşılır, çekilebilinir bir şey olarak algılanıyor.

Eğer siyahlara sorarsanız bu olayın o kadar kolay olmadığını tecavüz, çocuklarını taciz edilmesini, dayak yemelerini, öldürülmelerini anlatırlar. Şimdi Amerika kendi ırkçılığını kendi beyazlarına seten üzerine yazdırarak aklıyor.

Bu öykü böylece devam edecektir. Ayrıca başkalarının ırkçılığını kendine iş edinenlerede bir çift söz çıkıyor buradan. Kendi ülkende olanlarada sakın sırtını dönme kendi beyazlarına yazdırma bırak onları çekenler yazsın ki tam olarak anlayabilelim....

İşte böyle New York Times'dan yola çıktık ve kendi ülkemizde bitirdik. Ne mi oldu

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.