Φ evrensel_mesaj Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Madem başörtüsünü savunmak ve dini getirip bir bez parçasına odaklamak, Alalh katında çok değerli bir iş, yaptığınız mücadeleyide cihat olarak görüyorsunuz, bunun sonucunda da ahiret hayatınızın kurtaracağınza, cennetti elde edeceğinize inanıyorsunuz o halde buyurun size bir önerim var; Derhal en yakın hastaneye gidin, cinsiyetinizi değiştirin, karalardan kara çarşaflara bürünün, başörtüsü için eylemlerde bulunun, cennette güzel bir karşılık sizi bekliyor ya, hadi ne duruyorsunuz? Cagdisi bir kafa ve fantazinin ürünü olan, fakat ‘Allah ‘in buyrugu’ olarak savunulan başörtüsüne sizde bürünün, bürünün ki kurtuluşa eresiniz ey erkekler.... Alıntı
Φ GµęštGΐяL Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Sizlerde ne saçma düşünceler varmış ya ..Hayret ediyorum artık! Cennete gitmek için mi örtülünür? Hayır! Allah'ın(cc) Emri olduğu için yapılır bu. Yozlaştırmaya çalışmayalım, lütfen artık!!! Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Cagdisi bir kafa ve fantazinin ürünü olan, fakat ‘Allah ‘in buyrugu’ olarak savunulan başörtüsüne sizde bürünün, bürünün ki kurtuluşa eresiniz ey erkekler.... Sizin evrensel mesajınız sanırım bu... Kaale almama taraftarıydım yazınıza ama birşey kafama takıldı son cümlelerinizle ilgili olarak birşey sormak istiyorum. Çağdışı-çağiçi ayrımı... Kafam takıldı acaba başörtüsü mü çağdışı addediliyor yoksa erkeklerin bu konuya dahilleri mi? Bu arada en yakın hastaneler belirttiğiniz dönüşümü yapamıyorlarmış. Bildiğiniz başka bir yer var mı? Ya Rabbim ne kadar da konuyu basitleştiriyorlar, biz bir sürü felsefi-sosyolojik arkaplanını deşmeye çabalayalım, başörtüsü yasağının başörtmek veya türbanla bir ilgisi yok diyelim, başörtüsü yasağı aslında islama karşı yürütülen karşı duruşun yansımasıdır diyelim ama bazı arkadaşlarımız konuyu basite indirgeyip tarzanca bir refleks göstersinler... İlk defa bu forumda bu kadar sert cümleler yazıyorum... Bu forumda kalırsam sanırım daha da asabım bozulacak...Sayın evrensel mesaj ne haliniz varsa görün... Alıntı
Φ evrensel_mesaj Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Bu arada en yakın hastaneler belirttiğiniz dönüşümü yapamıyorlarmış. Bildiğiniz başka bir yer var mı? Ya Rabbim ne kadar da konuyu basitleştiriyorlar, biz bir sürü felsefi-sosyolojik arkaplanını deşmeye çabalayalım, başörtüsü yasağının başörtmek veya türbanla bir ilgisi yok diyelim, başörtüsü yasağı aslında islama karşı yürütülen karşı duruşun yansımasıdır diyelim ama bazı arkadaşlarımız konuyu basite indirgeyip tarzanca bir refleks göstersinler... İlk defa bu forumda bu kadar sert cümleler yazıyorum... Bu forumda kalırsam sanırım daha da asabım bozulacak...Sayın evrensel mesaj ne haliniz varsa görün... buyur işte başörtüsüne islamı endekslemissiniz, ne kadarda doğruymuş tesbitim, arkadaş güzel ahlak ve erdemli yaşayışa adalete dair binlerce ayet var neden onlar sizi hiç ırgalamıyor, işineze gelmiyor değil mi??? tabi gerçekler ortaya çıknca moreliniz bozuluyor asabınız bozuluyor. evet Allahın temiz mantıklı duru mesajını gücüm yettiğince açıklayacağım insanlara... siz ne kadar kulak kapayıp anlamasınızda... Bakara171: ayetlerimizi inkar edenlerin durumu, sadece çobanın bağırıp çağırmasını işiten hayvanların durumuna benzer. Çünkü onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple düşünmezler. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Sizin evrensel mesajınız sanırım bu... Kaale almama taraftarıydım yazınıza ama birşey kafama takıldı son cümlelerinizle ilgili olarak birşey sormak istiyorum. Çağdışı-çağiçi ayrımı... Kafam takıldı acaba başörtüsü mü çağdışı addediliyor yoksa erkeklerin bu konuya dahilleri mi? Bu arada en yakın hastaneler belirttiğiniz dönüşümü yapamıyorlarmış. Bildiğiniz başka bir yer var mı? Ya Rabbim ne kadar da konuyu basitleştiriyorlar, biz bir sürü felsefi-sosyolojik arkaplanını deşmeye çabalayalım, başörtüsü yasağının başörtmek veya türbanla bir ilgisi yok diyelim, başörtüsü yasağı aslında islama karşı yürütülen karşı duruşun yansımasıdır diyelim ama bazı arkadaşlarımız konuyu basite indirgeyip tarzanca bir refleks göstersinler... İlk defa bu forumda bu kadar sert cümleler yazıyorum... Bu forumda kalırsam sanırım daha da asabım bozulacak...Sayın evrensel mesaj ne haliniz varsa görün... Sayın bekir, "bazı arkadaşlarımız konuyu basite indirgeyip tarzanca bir refleks göstersinler... İlk defa bu forumda bu kadar sert cümleler yazıyorum..." Boşuna yazmayın sert cümleleri... Ayrıca da bırakıp gitmeniz de doğru olmayacak... Bu güne kadar sizin, yam_yam la ola diyalogunuzu, ilgi ile takip ettim... Fikirlerinizi, araştıcılığınızı, hele de üslubunuzu beğenirdim... Ama gel görki "asabınız" bozuldu bu günlerde... Bu arkadaşlar da çok bilgili kişiler... Asabınızı bozdukları taraf üslupları değilde bilgileri olsa gerek... Arkadaşların kaynakları da sadece Kur'an... Metanetli olun lutfen... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Madem başörtüsünü savunmak ve dini getirip bir bez parçasına odaklamak, Alalh katında çok değerli bir iş, yaptığınız mücadeleyide cihat olarak görüyorsunuz, bunun sonucunda da ahiret hayatınızın kurtaracağınza, cennetti elde edeceğinize inanıyorsunuz o halde buyurun size bir önerim var; Derhal en yakın hastaneye gidin, cinsiyetinizi değiştirin, karalardan kara çarşaflara bürünün, başörtüsü için eylemlerde bulunun, cennette güzel bir karşılık sizi bekliyor ya, hadi ne duruyorsunuz? Cagdisi bir kafa ve fantazinin ürünü olan, fakat ‘Allah ‘in buyrugu’ olarak savunulan başörtüsüne sizde bürünün, bürünün ki kurtuluşa eresiniz ey erkekler.... biz bez parçasına odaklanmak bukadar sorunsa,sızde çıplak sokağa çıkabılırsınız..neden acaba insanlar giyinme ıhtıyacı duyuyorlar ne dersınız..dıyecek sınız ki hava şartlarından korunma o halde sıcak ta herkes,ince bı tülle de dolaşabılır değil mi her yerı tamamıyle gösteren madem bı bez parçası dıosunuz buyrun özgurluğe nedır bu kadar gereksız kıyafet nedır kıyafete verılen önem nedır ye kurkum ye olayı haydi özgur olalım çırılçıplak dolaşalım o halde,sıcaktan bunalmaya ne gerek var,çıkarın bez parçası pantolonu ve çamaşırı Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 biz bez parçasına odaklanmak bukadar sorunsa,sızde çıplak sokağa çıkabılırsınız..neden acaba insanlar giyinme ıhtıyacı duyuyorlar ne dersınız..dıyecek sınız ki hava şartlarından korunma o halde sıcak ta herkes,ince bı tülle de dolaşabılır değil mi her yerı tamamıyle gösteren madem bı bez parçası dıosunuz buyrun özgurluğe nedır bu kadar gereksız kıyafet nedır kıyafete verılen önem nedır ye kurkum ye olayı haydi özgur olalım çırılçıplak dolaşalım o halde,sıcaktan bunalmaya ne gerek var,çıkarın bez parçası pantolonu ve çamaşırı Sedelina biraz düz mantık olmamış mı? Analitik mantık denen bir yaklaşımda var biliyorsun... Bazı okuduklarımızı öyle algılayıp ifadelerde istenen yaklaşım ve üslupta olmadığını düşünerek tepki duyabiliriz sana hak veriyorum... Ama arkasında yatan başka gerçekler, anlatılmak istenen farklı şeyler de var görebiliyoruz değil mi? 1-yapılan mücadeleyide cihat olarak görenler..Kimlerdir ve cihat kime neye karşıdır? 2-ahiret hayatını kurtarmak düşüncesi nedir? bireysel midir? siyasimidir? 3-cennet elde edilecek bir şeymidir? nasıl elde edilir.? bu anlamda siyasi yaklaşımların önemi nedir? 4-başörtüsü ‘Allah ‘in buyrugu’ mu dur ? ...olarak savunanlar bunu doğrumu,ve ne amaçla yapıyorlar vede üstelik.! ey erkekler.... iseler... Bunları cevaplamak için analitik mantıkta kulanmamız gerekli galiba...Benimkisi olabilir mi acaba diyen bir düşünce sadece.. sevgilerimle Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Sedelina biraz düz mantık olmamış mı? Analitik mantık denen bir yaklaşımda var biliyorsun... Bazı okuduklarımızı öyle algılayıp ifadelerde istenen yaklaşım ve üslupta olmadığını düşünerek tepki duyabiliriz sana hak veriyorum... Ama arkasında yatan başka gerçekler, anlatılmak istenen farklı şeyler de var görebiliyoruz değil mi? 1-yapılan mücadeleyide cihat olarak görenler..Kimlerdir ve cihat kime neye karşıdır? 2-ahiret hayatını kurtarmak düşüncesi nedir? bireysel midir? siyasimidir? 3-cennet elde edilecek bir şeymidir? nasıl elde edilir.? bu anlamda siyasi yaklaşımların önemi nedir? 4-başörtüsü ‘Allah ‘in buyrugu’ mu dur ? ...olarak savunanlar bunu doğrumu,ve ne amaçla yapıyorlar vede üstelik.! ey erkekler.... iseler... Bunları cevaplamak için analitik mantıkta kulanmamız gerekli galiba...Benimkisi olabilir mi acaba diyen bir düşünce sadece.. sevgilerimle sayın gecekuşu haklısınız ben de farkındayım düz mantığın,ama bazen düz mantık da kullanmak lazımdır..etkıye tepki şunu da düşünün çağdışı ve fantazi tabırını kullanmış olması hoş değildi.. bazen karşıdakının anladığı dili kullanmak gerekıyor malesef.. haklı nedenlerı olabilir var da,ama bunu daha nezaket çerçevesınd e yapabılırdı arkadaşımız.. haklı nedenlerı tabıkı de türbanın sıyasi emellere kullanılmasıdır,çunku sıyasette zaten doğrular yoktur..sözun kökenıne bakarsanız seyısten gelır yanı at eğitmekten.sanırım bundan çok şey anlatmak ıstediğimi anladınız.. fakat unutulmamalıdır ki,örtüyü ınancı için safıyane duydularla kullanan da çok..en aznından onlara saygısızlık edılmesın belırtmiştim,en buyuk hata genellemedır Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Madem başörtüsünü savunmak ve dini getirip bir bez parçasına odaklamak, Alalh katında çok değerli bir iş, yaptığınız mücadeleyide cihat olarak görüyorsunuz, bunun sonucunda da ahiret hayatınızın kurtaracağınza, cennetti elde edeceğinize inanıyorsunuz o halde buyurun size bir önerim var; Derhal en yakın hastaneye gidin, cinsiyetinizi değiştirin, karalardan kara çarşaflara bürünün, başörtüsü için eylemlerde bulunun, cennette güzel bir karşılık sizi bekliyor ya, hadi ne duruyorsunuz? Cagdisi bir kafa ve fantazinin ürünü olan, fakat ‘Allah ‘in buyrugu’ olarak savunulan başörtüsüne sizde bürünün, bürünün ki kurtuluşa eresiniz ey erkekler.... yaa herşeyi geçtim başörtüsü günah olsun başörtüsü insanı kafir yapsın dinsizliğin simgesi olsun yinede o insanların haklarını savunurum çünkü bu onun tercihi ve sırf başörtülü bir kadın olduğu için en doğal haklarını kullanamayacaksa bşörtüsü takan bi genç kız eğitim hakkından mahrum edilecekse ben buna her zaman karşı çıkarım gerçi dinsizliğin ya da baka bi dinin simgesi olsa yasaklanırmıydı ciddi şüphelerim varya neyse... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 sayın gecekuşu haklısınız ben de farkındayım düz mantığın,ama bazen düz mantık da kullanmak lazımdır..etkıye tepki şunu da düşünün çağdışı ve fantazi tabırını kullanmış olması hoş değildi.. bazen karşıdakının anladığı dili kullanmak gerekıyor malesef.. haklı nedenlerı olabilir var da,ama bunu daha nezaket çerçevesınd e yapabılırdı arkadaşımız.. haklı nedenlerı tabıkı de türbanın sıyasi emellere kullanılmasıdır,çunku sıyasette zaten doğrular yoktur..sözun kökenıne bakarsanız seyısten gelır yanı at eğitmekten.sanırım bundan çok şey anlatmak ıstediğimi anladınız.. fakat unutulmamalıdır ki,örtüyü ınancı için safıyane duydularla kullanan da çok..en aznından onlara saygısızlık edılmesın belırtmiştim,en buyuk hata genellemedır Evet sevgili 'sedelina' , bu forumda en çok hak vereceğim kişilerden biri de sensin.... Evet çok doğru söylüyorsun...başörtüsünü ınancı için safıyane duygularla kullanan da çok.. Ama bahsedilen onlar değil ki... karşı durulan da o değilki...İşi bu tarafa çekmek isteyenler... Yani ey Erkekler...Başlıkta bu amaçla açılmış... Senin dediklerin doğru ve katılıyorum... Ama birileri bu tarafını hemen yok edip, anlatılmak istenenler başka taraflara çekilip içerik değişiyor... Kaplumbağalar kafalarını bir çekip bir çıkarıp yollarına devam ediyorlar.. Bunu anlatmak istiyorum... Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Boşuna yazmayın sert cümleleri...Ayrıca da bırakıp gitmeniz de doğru olmayacak... Bu güne kadar sizin, yam_yam la ola diyalogunuzu, ilgi ile takip ettim... Fikirlerinizi, araştıcılığınızı, hele de üslubunuzu beğenirdim... Ama gel görki "asabınız" bozuldu bu günlerde... Bu arkadaşlar da çok bilgili kişiler... Asabınızı bozdukları taraf üslupları değilde bilgileri olsa gerek... Arkadaşların kaynakları da sadece Kur'an... Metanetli olun lutfen... Sayın bilimselci bana cevabınıza ne diyeyim ki bilmiyorum... Ama birşeyler demek zorundayım da değil mi? O halde bilgi ve anlamlandırma aynı şey değildir birincisi bu bilinsin. Bilgi anlamlandırmada kullanılmazsa bilgi yüklü bir hayvan vardı kişi ona dönüşür...Yanlış anlaşılmasın kimseyi birşeye benzetmek derdinde değilim sadece bir tespitten neşet eden cümleler... Arkadaşların kaynakları "sadece" Kur'an demişsiniz... İslam hakkında temel bilgiye sahip olan kişiler bu dinin sadece Kur'an olmadığını bilir. Bu yüzden bu arkadaşlar işin başında bir yanlışla forma dahil olmuşlardır... İkincisi bilgili olduklarını iyi tespit etmişsiniz...Ancak şartlanmış olduklarını tespit etme gereği duymamışsınız... "başörtüsü yasağının başörtmek veya türbanla bir ilgisi yok diyelim, başörtüsü yasağı aslında islama karşı yürütülen karşı duruşun yansımasıdır" Ben böyle bir cümle sarf etmişim bu arkadaşımız halen türbana takılıp kalmış... Rica ediyorum siz söyleyin yukardaki cümlem ne anlama geliyor. Apaçık cümlenin anlamını sorar oldum ya Rabbim... Üçüncüsü forma dahil olur olmaz inanılmaz sataşmalı bir konu açıyor arkadaşımız ve siz bu kişiyi savunmaya geçiyorsunuz. Neredeyse bize dönme diyecek bunu demiyorda türbanı savunanların kadınımsı bir faaliyet güttüklerini ima ediyor. Hatta gidin bir hastanede gerekli müdahaleyi yaptırın diyor... Sayın bilimselci türban konusunda kocaman başlık açtım...Türban ve başörtüsü arasındaki fark diye açılan başlığa bir metin ekledim... Örtünüpte meclis kapısını zorlayan...Okul kapılarını zorlayan... Kamu kuruluşlarını zorlayan... Yasalarla yasaklandığı halde, israrla bunu yapması, yasaları hiçe saydığını gösteriyor... Bu demektir ki, bu güne kadar geçerli olan yasaları kabullenemiyor... Örtüyü bahane ederek anarşi yaratıyor... Böyle demiştiniz orada... Size sorular yönelttim aynı başlık altında...Belki görmemişsinizdir diye son dahil olduğunuz konuda hatırlatmak istiyorum... Eğer gerçekten bir türban tartışması yapacaksak buyrun "TÜRBANINI ÇIKARTANLAR BAŞÖRTÜSÜYLE GİREBİLECEKLER MİDİR GİRMEK İSTEDİKLERİ YERE" bu başlık altında yapalım... Konulara teferruatiyle bakmanın derdinde olmayan insanlardan oluşan bir forum olduğu intibaını uyandırdığı için buradaki tartışmalardan ayrılış manifestomu yazmak üzereyim... Zira tartışmalarda çözüm aranmıyor sorunlara teferruatlı cevaplar değil yüzeysel yaklaşılıyor.. Bu sebeple bırakıp gitmem sanırım yanlış olmayacak.... Selamlar ile... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.