Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, elçilere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, sisteme bağlılığını yerine getirir, dürüstlüğün tarafında yer alır. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakîler ancak onlardır! Bakara 177

Ayete göre bir tarafa yüzümüzü çevirip ibadet etmenin iyilik olmadığı belirtiyor peki o halde neden biz namaz kılarken kabeye yüzümüzü dönüyoruz, neden cami tapınaklarının yönleri hep kabeye doğru çevrili.. isterseniz diğer ayetlere göz atalım...

İnsanlardan bir kısım beyinsizler: Yönelmekte oldukları kıblelerinden onları çeviren nedir? diyecekler. De ki: Doğu da batı da Allah'ındır. O dilediğini doğru yola iletir.Bakara 142

demek ki Allah bir tarafa yönelip ibadet etmeyi yasaklıyor ki bu ayet onlara cevap veriyor. hatta yönelmekte olan kıblenin yasaklanmasını sorgulayanlarada beyinsiz diyor Rabbimiz. yine bakalım başka ayetlere

Doğu da Allah'ındır batı da. Nereye dönerseniz Allah oradadır. Şüphesiz Allah'(ın rahmeti ve nimeti) geniştir, O her şeyi bilendir.

Bakara115

Durum böyleyken bir taşa yönelip oradanda Allaha ulaşmayı düşünmek bence çok saçma ve putperestlikten kalma bir düşünce ayrıca kuranda kabeyi kutsal addeten tek bir ayete rastlanmaz.. Alalh herzaman bizimle ve herzaman bie şahj damarımızdan daha yakın..

Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz ve biz ona şah damarından daha yakınız.

Kaf16

Gönderi tarihi:

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, elçilere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, sisteme bağlılığını yerine getirir, dürüstlüğün tarafında yer alır. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakîler ancak onlardır! Bakara 177

Ayete göre bir tarafa yüzümüzü çevirip ibadet etmenin iyilik olmadığı belirtiyor peki o halde neden biz namaz kılarken kabeye yüzümüzü dönüyoruz, neden cami tapınaklarının yönleri hep kabeye doğru çevrili.. isterseniz diğer ayetlere göz atalım...

İnsanlardan bir kısım beyinsizler: Yönelmekte oldukları kıblelerinden onları çeviren nedir? diyecekler. De ki: Doğu da batı da Allah'ındır. O dilediğini doğru yola iletir.Bakara 142

demek ki Allah bir tarafa yönelip ibadet etmeyi yasaklıyor ki bu ayet onlara cevap veriyor. hatta yönelmekte olan kıblenin yasaklanmasını sorgulayanlarada beyinsiz diyor Rabbimiz. yine bakalım başka ayetlere

Doğu da Allah'ındır batı da. Nereye dönerseniz Allah oradadır. Şüphesiz Allah'(ın rahmeti ve nimeti) geniştir, O her şeyi bilendir.

Bakara115

Durum böyleyken bir taşa yönelip oradanda Allaha ulaşmayı düşünmek bence çok saçma ve putperestlikten kalma bir düşünce ayrıca kuranda kabeyi kutsal addeten tek bir ayete rastlanmaz.. Alalh herzaman bizimle ve herzaman bie şahj damarımızdan daha yakın..

Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz ve biz ona şah damarından daha yakınız.

Kaf16

25. İnkar edenler ile Allahın yolundan ve içinde, yerli, misafir bütün insanları eşit kıldığımız Mescid-i Haramdan alıkoyanlar (azabı hak etmişlerdir.) Kim de orada zulmederek haktan sapmak isterse biz ona elem dolu bir azaptan tattıracağız.

26. Hani biz İbrahime, Kâbenin yerini, Bana hiçbir şeyi ortak koşma; evimi, tavaf edenler, namaz kılanlar, rükû ve secde edenler için temizle diye belirlemiştik.

27. İnsanlar arasında haccı ilan et ki, gerek yaya olarak, gerek uzak yollardan gelen yorgun develer üzerinde sana gelsinler.

28. Gelsinler ki, kendilerine ait bir takım menfaatlere şahit olsunlar ve Allahın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde5 (onları kurban ederken) Allahın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.

29. Sonra kirlerini gidersinler, adaklarını yerine getirsinler ve Beyt-i Atiki (Kâbeyi) tavaf etsinler.

30. Bu böyle. Kim Allahın hükümlerine saygı gösterirse bu Rabbi katında kendisi için bir hayırdır. Haramlığı size okunanların (bildirilenlerin) dışında6 bütün hayvanlar size helal kılındı. Artık putlara tapma pisliğinden kaçının, yalan sözden kaçının.

HAC

Gönderi tarihi:

25. İnkar edenler ile Allah’ın yolundan ve içinde, yerli, misafir bütün insanları eşit kıldığımız Mescid-i Haram’dan alıkoyanlar (azabı hak etmişlerdir.) Kim de orada zulmederek haktan sapmak isterse biz ona elem dolu bir azaptan tattıracağız.

26. Hani biz İbrahim’e, Kâbe’nin yerini, “Bana hiçbir şeyi ortak koşma; evimi, tavaf edenler, namaz kılanlar, rükû ve secde edenler için temizle” diye belirlemiştik.

27. İnsanlar arasında haccı ilan et ki, gerek yaya olarak, gerek uzak yollardan gelen yorgun develer üzerinde sana gelsinler.

28. Gelsinler ki, kendilerine ait bir takım menfaatlere şahit olsunlar ve Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde5 (onları kurban ederken) Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.

29. Sonra kirlerini gidersinler, adaklarını yerine getirsinler ve Beyt-i Atik’i (Kâbe’yi) tavaf etsinler.

30. Bu böyle. Kim Allah’ın hükümlerine saygı gösterirse bu Rabbi katında kendisi için bir hayırdır. Haramlığı size okunanların (bildirilenlerin) dışında6 bütün hayvanlar size helal kılındı. Artık putlara tapma pisliğinden kaçının, yalan sözden kaçının.

HAC

125. Hani, biz Kâbeyi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık. Siz de Makam-ı İbrahimden kendinize bir namaz yeri edinin. İbrahim ve İsmaile şöyle emretmiştik: Tavaf edenler, kendini ibadete verenler, rukû ve secde edenler için evimi (Kâbeyi) tertemiz tutun.

126. Hani İbrahim, Rabbim! Bu şehri güvenli bir şehir kıl. Halkından Allaha ve ahiret gününe iman edenleri her türlü ürünle rızıklandır demişti. Allah da, İnkâr edeni bile az bir süre, (bu geçici kısa hayatta) rızıklandırır; sonra onu cehennem azabına girmek zorunda bırakırım. Ne kötü varılacak yerdir orası! demişti.

127. Hani İbrahim, İsmail ile birlikte evin (Kâbenin) temellerini yükseltiyor, Ey Rabbimiz! Bizden kabul buyur! Şüphesiz sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin diyorlardı.

128. Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Evrensel mesaj yazdıklarına tamamen katılıyorum Kabe bir puttur. Dişi bir puttur yavrusu hacerülesved Dikkat ederseniz ****** ******* ******* biçimindedir. Kabenin temelini Hz ibrahime yıkmaya çalışmaktadırlar ama put yıkan o büyük peygamber daha büyüğünü yapmak şöyle dursun mekkeye dahi gitmemiştir ispatı aşağıdaki ayetlerdir.

32:3 Ama onlar, (o hakkı inkar edenler,) "Onu (Muhammed) uydurdu!" diyorlar. Asla! O, Rabbinden gelen bir hakikat olup senden önce hiçbir uyarıcı ile karşılaşmamış olan (bu) halkı doğru yola gelsinler diye uyarabilmen içindir.

28:46 Evet, Biz (Musa'ya) seslendiğimiz zaman sen Sina Dağı'nın yamacında değildin; fakat (sen de, öteki elçiler gibi,) senden önce kendilerine uyarıcı gelmemiş bir toplumu uyarasın diye Rabbinden bir rahmet aracı olarak (gönderildin) ki böylece belki (geçmişte olup bitenleri) düşünür (de Bizi) anarlar.

34:44 Oysa (ey Muhammed,) Biz onlara ne başvuracakları vahiyler göndermişizdir, ne de senden önce bir uyarıcı.

36:6 ataları uyarılmamış ve bu nedenle kendileri (doğru ile eğrinin ne olduğundan) habersiz kalmış bulunan insanları uyarasın diye (sana indirilmiş olanın) (sayesinde).

5:19 Ey Kitâb-ı Mukaddesin izleyicileri! Hiçbir peygamberin gelmediği uzun bir aradan sonra, size (hakikati) bildiren bu Elçimiz gönderildi ki "Bize ne bir müjdeci, ne de uyarıcı gelmedi" demeyesiniz: işte size bir müjdeci ve uyarıcı geldi, çünkü Allah dilediğini yapmaya kâdirdir.

işte bu ayetlere göre Hz.İbrahim mekkeye gitmemiştir

Kabeyi hz peygamberin niye yıkmadığını soranlarada Allahın verdiği cevap olarak bu ayet

6:108 Onların Allahtan başka yalvarıp sığındıkları (varlıklar)a sövmeyin ki onlar da kin ve cehaletten dolayı Allaha sövmesinler: zira Biz her topluma kendi yaptıklarını güzel gösterdik. (Ama) zaman geldiğinde onlar Rablerine döneceklerdir: O zaman Allah onlara bütün yaptıklarını (en doğru şekilde) anlatacaktır.

yapılan çağrının kabeye değil peygambere olduğunun ayeti.

22:27 Bunun içindir ki, bütün insanları hacca çağır: yaya olarak ve hızlı yürüyen her (türlü) binek üstünde, (dünyanın) en uzak köşelerinden sana gelsinler

ve hactaki kabeye kesilen kurban

6:136 ONLAR, Allahın yarattığı tarlalar ile hayvanların mahsullerinden Ona bir pay ayırırlar ve "Bu Allaha aittir!" derler; yahut (haksız şekilde), "Ve bu (da), eminiz ki, Allahın uluhiyetinde pay sahibi olan varlıklar içindir!" diye iddia ederler. Ama zihinlerinde Allaha ortak saydıkları varlıklar için ayırdıkları şey, (onları) Allaha yakınlaştırmaz, Allah için ayırdıkları da (onları ancak) Allahın uluhiyetine ortak koştukları o varlıklara yakınlaştırır. Gerçekten de ne kötüdür onların yanılgıları!

5/90- İnananlar, sarhoş edici maddeler, kumar, kutsal taş ve türbeler, şans oyunları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan sakının ki kurtulasınız.

Gönderi tarihi:

Tabi tabi katılmazmı..

Nasılsa evrensel mesajda müfessir kesilmiş...

Kendince ayetlere anlamlar yüklemiş..

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, elçilere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, sisteme bağlılığını yerine getirir, dürüstlüğün tarafında yer alır. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakîler ancak onlardır! Bakara 17

Bu ayette yüzleri batıya yada doğuya çevirmeyi yasaklamıyor..

Dinin sadece namazdan ibaret olmadığını ve kalbinde temiz olması gerektiğini vurguluyor..

"İnsanlardan bir kısım ***********: Yönelmekte oldukları kıblelerinden onları çeviren nedir? diyecekler. De ki: Doğu da batı da Allah'ındır. O dilediğini doğru yola iletir".Bakara 142

142-Kıble: Esasen insanın herhangi bir tarafa dönmesi ve yönelmesi halidir ki, Türkçe "yön" demektir. Dindeki geleneksel anlamıyla namazda dönülen mekana isim ve terim olmuştur.

Cenab-ı Hak kıblenin değiştirilmesine ve yeni bir sırat-ı müstakîm (doğru yol) gösterilmesine ve bu şekilde yeni bir ümmetin oluşumuna işaret buyururken, aynı zamanda bazı kendini bilmezler tarafından bu konuda söylenecek cahilce sözlerin geçersizliğini de açıklamak için şöyle buyuruyor:

İnsanlar içinden birtakım **********, hafif akıllı ............ diyecekler ki; bunları, yani Muhammed ve ümmetini, bulundukları kıblelerinden yani Beyt-i Makdis'den çeviren nedir? Bu söz, neshi inkar eden ve kıblenin tahviline itiraz etmek isteyen yahudiler veya münafıklar tarafından ileri sürülmüş, âyet de onlar hakkında inmiştir. Bu sûrenin baş tarafında, "Şunu muhakkak biliniz ki, asıl beyinsizler asıl budalalar onlardır." (Bakara, 2/13) âyetinin hükmüne göre, bu âyetin münafıklar hakkında inmiş olması daha münasiptir. Yani bunlar böyle söylemiş ve söyleyeceklerdir. ey Muhammed! Sen o beyinsizlere şöyle söyle; doğu da, batı da Allah'ındır, yani gün doğusundan gün batısına kadar bütün yönleriyle yeryüzü Allah'ındır. Allah'ın hiçbir mekana ihtiyacı yok, kendisine özgü mekanı da yoktur. Bütün yönlerin sahibi olan Allah, dilediği kimseyi yeni bir sırat-ı müstakime hidayet eder, başarılı kılar. Burada doğrudan doğruya Fatiha Sûresi'ndeki duasına açık bir bağlantı, ince bir cevap var.

Birincisi: Burada "sırat-ı müstakim"in nekire oluşu, yani "el" harf-i tarifiyle belirlenmeyişi, bu yolun büyüklüğüne ve yeniliğine bir işarettir ki, istenilenden daha güzel, öteden beri gidilenin ve bilinenin dışında, bambaşka ve daha fazla nimet ve saadete elverişli, daha kolay selamete götüren, yani gazap ve sapıklıktan uzak bulunan bir doğru yol demek olur.

İkincisi: Bu sırat-ı müstakime hidayet, bu yola girebilmek, sırf ilâhî iradeye bağlanmıştır. Yaratılışta ilâhî iradeye bağlı olmayan hiçbir şey bulunmadığı halde, bunun burada böyle özellikle vurgulanması, böyle bir sırat-ı müstakimi ihsan etmesi ve ona kulların girebilmeleri hususunda, daha önceden kulların herhangi bir istek ve gayretleri bulunmadığına ve bunun Allah tarafından bir ihsan ve ikram olduğuna tenbih içindir. Yolu açan Allah olduğu gibi, o yola girecek olanları seçen de Allah'dır. Ayrıca burada çalışma kanununun bir yönüne ve ilâhî iradenin çalışmanın başlangıcından da önce olduğuna işaret vardır. Çalışma meselelerinde de ilâhî irade ve dileme, kulların istek ve iradelerine göre tecelli eder. Burada olduğu gibi, tamamiyle vehbî (Allah vergisi) olan hususlarda ise kulun çalışması, ilâhî irade ve dilemeyi takip eder. Hasılı Cenab-ı Hak, her şeye maliktir ve dilediği kulunu, sırf kendi irade ve dileğiyle peygamber yapar, ona büsbütün yeni bir din ve şeriat ihsan eder. Bu hususta onu engelleyecek hiçbir kuvvet yoktur, peygamberlik de bir çalışma işi değildir ve bu iş "Kazandığı iyilikler kendi lehine, kazandığı kötülükler de kendi aleyhinedir." (Bakara, 2/286) ilkesinin çerçevesi dışında kalan bir iştir. Söz konusu ilke bu ihsandan sonra geçerlik kazanır. Kudretiyle yeni bir peygamber ve yeni bir din gönderebilen Allah'ın, kıblenin değişmesini emretmesine itiraz edebilmek için hiçbir sebep yoktur.

Kabeye put demenizi ise şiddetle reddediyorum..

Belki size göre öyledir ama islam aleminin kutsal değerlerine çirkince ithaflarda bulunmanıız kınıyorum..

Gönderi tarihi:

Valla kral dilediğin kadar Kına kabe puttur hemde ***** bir put hacerülesved de yavrusudur.Oraya giden insanlarda putperest eylemlerde bulunup şeytana kulluk etmektedirler.

22:27 Bunun içindir ki, bütün insanları hacca çağır: yaya olarak ve hızlı yürüyen her (türlü) binek üstünde, (dünyanın) en uzak köşelerinden sana gelsinler

22:17 Gerçek şu ki, (bu ilahî öğretiye) inananlar, Yahudi inancına bağlı olanlar ve Sâbiîler, Hristiyanlar ve Mecusîler ve bir de, Allah'tan başka varlıklara tanrısal nitelikler yakıştıranlar arasındaki hükmü Kıyamet Günü Allah verecektir: çünkü Allah her şeye tanıktır.

5:3 ÖLÜ ETİ, kan ve domuz eti ve üstünde Allahtan başkasının anıldığı hayvanlar ve boğulan, dövülerek öldürülen veya düşerek ölen veya derisi yüzülerek öldürülen veya vahşî bir hayvan tarafından parçalanan hayvanlar, canlı iken (bizzat) kestikleriniz hariç, size yasaklanmıştır ve putperest sunaklarında kesilenler (de yasaktır). Kehanet yoluyla gelecekte sizi neyin beklediğini öğrenmeye çalışmanız da (yasaklanmıştır): Bu günahkarca bir davranıştır. Bugün hakikati inkara şartlanmış olanlar, sizin dininiz(i terk edeceğiniz)den artık ümitlerini tamamen kestiler: Öyleyse, onlardan korkmayın, yalnız Benden korkun!. Bugün dininizi sizin için kemale erdirdim, nimetlerimin tamamını size bahşettim ve Bana teslimiyeti sizin dininiz olarak belirledim. Günaha eğiliminden değil de hayatî bir zaruret sonucu (yasak şeylere) sürüklenenlere gelince, bilin ki Allah çok bağışlayıcıdır, rahmet kaynağıdır.

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

kabe öyle bir yerdir ki , dünyanın kalbine benzetirim orayı. müslümanlar orada adeta vucutta akan kanın kalbe gidip tekrar azalara akması gibi oraya gider ve neşvü nema bulup dönerler yine menzillerine... müslümanların bu birliktelikleri ve topluca o merkeze akın edip elektronların çekirdeğin , gezegenlerin güneşin vs... etrafında dönmeleri gibi bir ahenk ve musikiyle ya rabbi geldik huzuruna senin ortağın yoktur ya rabbi demeleri adeta büyülemiştir beni ...hani insan kendinden geçip başı döner bir hal alır ya aynen öylede; ben senin çağırmanla geldim huzuruna ya rabbi işte dönüyorum bu mıhrabında buyur ya rabbi sen teksin ve işte etrafında döndüğümüz bu mıhrabta tektir sen teksin zira derler...

şimdi adam kalkmış yarım anlayışıyla diyor ki putturda şudurda budurda...yahu nerde cahiliye araplarının putlaşmış çirkin ibadetleri nerde o tertemiz haremi şerif dairesi ki oraya senin gibi müşriklerin bile girmesi yasaklanmıştır nedeni şu: kabe hem maddeten temiz olmak durumunda hem manen necis şeylerden pak olmak durumundadır...senin gibi zerreler adedince ilah edinen ve kainatı kendine şirk aracı gören ve bunun doğal sonucu olarak kalbinde kainatın zerreleri kadar put bulunan kimselerin oraya girmesi elbette düşünülemez ve alınmamalıdırda...belkide ondandır bu hezeyanların yani...

ben bu noktada bu vatandaşı muhatap almıyorum.konuşmalarında tartışma adabı denen bir şey yok ****** bir atesit yani...

vesselam...

Gönderi tarihi:

kabe öyle bir yerdir ki , dünyanın kalbine benzetirim orayı. müslümanlar orada adeta vucutta akan kanın kalbe gidip tekrar azalara akması gibi oraya gider ve neşvü nema bulup dönerler yine menzillerine... müslümanların bu birliktelikleri ve topluca o merkeze akın edip elektronların çekirdeğin , gezegenlerin güneşin vs... etrafında dönmeleri gibi bir ahenk ve musikiyle ya rabbi geldik huzuruna senin ortağın yoktur ya rabbi demeleri adeta büyülemiştir beni ...hani insan kendinden geçip başı döner bir hal alır ya aynen öylede; ben senin çağırmanla geldim huzuruna ya rabbi işte dönüyorum bu mıhrabında buyur ya rabbi sen teksin ve işte etrafında döndüğümüz bu mıhrabta tektir sen teksin zira derler...

şimdi adam kalkmış yarım anlayışıyla diyor ki putturda şudurda budurda...yahu nerde cahiliye araplarının putlaşmış çirkin ibadetleri nerde o tertemiz haremi şerif dairesi ki oraya senin gibi müşriklerin bile girmesi yasaklanmıştır nedeni şu: kabe hem maddeten temiz olmak durumunda hem manen necis şeylerden pak olmak durumundadır...senin gibi zerreler adedince ilah edinen ve kainatı kendine şirk aracı gören ve bunun doğal sonucu olarak kalbinde kainatın zerreleri kadar put bulunan kimselerin oraya girmesi elbette düşünülemez ve alınmamalıdırda...belkide ondandır bu hezeyanların yani...

ben bu noktada bu vatandaşı muhatap almıyorum.konuşmalarında tartışma adabı denen bir şey yok ****** bir atesit yani...

vesselam...

Sana eynen katılıyorum. Ayrıca kabeye herkesin yönelmesinin sebebi ise "birlik" sağlanmasıdır. Abimizin de dediği gibi "tek vücut" yani. Ayetleri de kendinize göre yorumluyorsunuz. Akademisyen felan mısınız? Doktora-master yaptınız galiba. Ayet yorumlamak bir şarkının-şiirin sözlerini yorumlamak gibi kolay bir olay değildir. Sadece "Elhamdulillahi Rabb'il alemin" ayetini yorumlamak günler ister. Allah bilir yazdıklarınızı siz de anlamıyorsunuz. :D:D:D

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

vesselam...

:) 3 sene olmuş dile kolay ama ayzı kalır sonuçta ihtiyaç sahibine.

gelelim soruya madem öyle açıklayın ''hacer ül esvet'' nedir _ bu ömeri bile şaşkına çeviren vallahi seni öptüğünü görmesem dedirten taş.

cennetenmi gelmiştir,yoksa hacıların başlama yönünümü sembolize etmektedir.

ya taş bu bildiğin taş put yani,arapların geneleğinin devamı,bu sitede ismini yanlış hatırlamıyorsam haksöz diye bir üstad vardı.o inançsızdı galiba hiç tanrıyada inanmıyor yani,inanç konusunda görüşlerimiz aynı değil bu nedenle.fakat bilgi deposu olduğuna inandığım biriydi,tarihi gerçek bilgilerle tarihle anlatıyordu yani inançların gelişim sürecini.

bence bu hadisler ve hacerülesved konularında ya çok net mantıkla örtüşür kitabada ters düşmiyecek bilgiler vermeli birisi. yada zorlamaya gerek yok gerçek dinini yaşamak isteyen insanada zarar verir bunlar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.