Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Eskiler beni bilir.Hala favorim mantıdır. :))
Mantı-Patates kızartması-makarna bermuda üçgenim benim :)

  • Cevaplar 312
  • Görüntü 89,1b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

Gönderi tarihi:

Eskiler beni bilir.Hala favorim mantıdır. smile.png)

Mantı-Patates kızartması-makarna bermuda üçgenim benim smile.png

 

karbonhidrat patlaması : ) aman dikkat fazla kaçırmayın yoksa sonuç bonbilibili bon :D 

Gönderi tarihi:

 

 

karbonhidrat patlaması : ) aman dikkat fazla kaçırmayın yoksa sonuç bonbilibili bon biggrin.png


Son 4 ayda 64 ten 73 e çıktım artık gerisini siz dusunun:)
  • 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

mersin_tantuni_durum_menu.png

 Mersin'in meşhur Tantunisi herkese benden ikramclover.gif

  • 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar

AnneKurabiyesi-800x445.jpg
 

Hıdırellez Kurabiyesi
 
Malzemeler :

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 6-7 su bardağı un
  • Portakal veya limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı :

  • Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın.
  • Yoğurt, sıvıyağ ve tozşekeri katın.
  • Tuz ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Aroma için portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesi ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
  • Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın ve kurabiyeleri sıcak fırında üzerleri sarı- kahverengi oluncaya kadar, en az 25 dakika pişirin.
  • Çıkarın ve soğuyunca servise sunun.

Not : Arzuya göre yumurta beyazlarından birini kenara ayırıp az bir su ile inceltip kurabiyelerin üzerine sürün. Üzerine bir fiske toz şeker gezdirip fırınlayın... Ama mutlaka üzerine şeker serpiştirin...  Ben bu akşam Trakya Cumhuriyetine gidiyorum "ederleziii" kutlamaya sevgilerimle... bookmark-kalp1.png

Gönderi tarihi:
  • Yazar

keskek-tarifi.jpg

 

Keşkek istiyorum ben! İstanbul topraklarında güzel yapan bir yer varmı ki? unsure.png

Gönderi tarihi:

keskek-tarifi.jpg

 

Keşkek istiyorum ben! İstanbul topraklarında güzel yapan bir yer varmı ki? 

 

Ya simin eger yapanı bulursan bana da haber ver, aslında bizim memlekette yaparlar ama sadesinden... bayram sabahı geleneğidir bizim memlekette, bayram namazından çıkan erkekler keşkek kaynatır sonra da onu tencerelere bölüp evlerine götürürler smile.png

 

Aslında samsun'da yemiştim bir kere de muhacirler günüydü. Tavuk etli yapmışlardı, harikaydı tadı, ilk defa etli yemiştim... 

 

Sonra birgün annemden yapmasını istedim o da beceremedi, tam olarak o yakalamak istediğim tadı yakalayamamıştı, kendi kendime düşünüyorum, acaba ben yapabilir miyim diye... 

 

Kendim yapsam diyorum, şöyle iyi bir tarifle... 

  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar

Ya simin eger yapanı bulursan bana da haber ver, aslında bizim memlekette yaparlar ama sadesinden... bayram sabahı geleneğidir bizim memlekette, bayram namazından çıkan erkekler keşkek kaynatır sonra da onu tencerelere bölüp evlerine götürürler smile.png

 

Aslında samsun'da yemiştim bir kere de muhacirler günüydü. Tavuk etli yapmışlardı, harikaydı tadı, ilk defa etli yemiştim... 

 

Sonra birgün annemden yapmasını istedim o da beceremedi, tam olarak o yakalamak istediğim tadı yakalayamamıştı, kendi kendime düşünüyorum, acaba ben yapabilir miyim diye... 

 

Kendim yapsam diyorum, şöyle iyi bir tarifle... 

Bulan arayana haber veriyor ok. flowers.gif

Gönderi tarihi:

Kızlar size benim icadım kolay keşkek tarifimi vereyim..tongue.png

 

Bir tencereye 1 su bardağı yulaf kepeğı koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin tuz karabiber de ekleyip pişirin. Muhallebi kıvamına gelince içine haşlanmış tavuk eti tiftebilirsiniz. Üzerine tereyağında kızdırılmış ev salçası veee afıyet olsun..:)

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Kızlar size benim icadım kolay keşkek tarifimi vereyim..tongue.png

 

Bir tencereye 1 su bardağı yulaf kepeğı koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin tuz karabiber de ekleyip pişirin. Muhallebi kıvamına gelince içine haşlanmış tavuk eti tiftebilirsiniz. Üzerine tereyağında kızdırılmış ev salçası veee afıyet olsun..smile.png

Teşekkürler, deneyeceğim ablamm wub.png

  • 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:


Anne Üsûbu Patlıcanlı Pilav..
Ayranlar Şirketten..

dsc_2859.jpg?w=600

yesilayran1.jpg

  • 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Şöyle hafif acılı bir midye dolma olsa.. Korona korkusundan alamıyorum..☹️

  • 6 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.