Φ bursercan Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2015 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2015 Eskiler beni bilir.Hala favorim mantıdır. )Mantı-Patates kızartması-makarna bermuda üçgenim benim Alıntı
Φ DMXw Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2015 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2015 Eskiler beni bilir.Hala favorim mantıdır. ) Mantı-Patates kızartması-makarna bermuda üçgenim benim karbonhidrat patlaması : ) aman dikkat fazla kaçırmayın yoksa sonuç bonbilibili bon Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2015 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2015 karbonhidrat patlaması : ) aman dikkat fazla kaçırmayın yoksa sonuç bonbilibili bon Son 4 ayda 64 ten 73 e çıktım artık gerisini siz dusunun:) Alıntı
Φ qh0stkinq Gönderi tarihi: 7 Mart , 2016 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2016 Mersin'in meşhur Tantunisi herkese benden ikram Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2017 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2017 Hıdırellez Kurabiyesi Malzemeler : 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Yaklaşık 6-7 su bardağı un Portakal veya limon kabuğu rendesi Hazırlanışı : Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tozşekeri katın. Tuz ve kabartma tozunu ilave edin. Aroma için portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesi ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın. Hazırladığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın ve kurabiyeleri sıcak fırında üzerleri sarı- kahverengi oluncaya kadar, en az 25 dakika pişirin. Çıkarın ve soğuyunca servise sunun. Not : Arzuya göre yumurta beyazlarından birini kenara ayırıp az bir su ile inceltip kurabiyelerin üzerine sürün. Üzerine bir fiske toz şeker gezdirip fırınlayın... Ama mutlaka üzerine şeker serpiştirin... Ben bu akşam Trakya Cumhuriyetine gidiyorum "ederleziii" kutlamaya sevgilerimle... Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2017 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2017 Keşkek istiyorum ben! İstanbul topraklarında güzel yapan bir yer varmı ki? 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2017 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2017 Keşkek istiyorum ben! İstanbul topraklarında güzel yapan bir yer varmı ki? Ya simin eger yapanı bulursan bana da haber ver, aslında bizim memlekette yaparlar ama sadesinden... bayram sabahı geleneğidir bizim memlekette, bayram namazından çıkan erkekler keşkek kaynatır sonra da onu tencerelere bölüp evlerine götürürler Aslında samsun'da yemiştim bir kere de muhacirler günüydü. Tavuk etli yapmışlardı, harikaydı tadı, ilk defa etli yemiştim... Sonra birgün annemden yapmasını istedim o da beceremedi, tam olarak o yakalamak istediğim tadı yakalayamamıştı, kendi kendime düşünüyorum, acaba ben yapabilir miyim diye... Kendim yapsam diyorum, şöyle iyi bir tarifle... 1 Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2017 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2017 Ya simin eger yapanı bulursan bana da haber ver, aslında bizim memlekette yaparlar ama sadesinden... bayram sabahı geleneğidir bizim memlekette, bayram namazından çıkan erkekler keşkek kaynatır sonra da onu tencerelere bölüp evlerine götürürler Aslında samsun'da yemiştim bir kere de muhacirler günüydü. Tavuk etli yapmışlardı, harikaydı tadı, ilk defa etli yemiştim... Sonra birgün annemden yapmasını istedim o da beceremedi, tam olarak o yakalamak istediğim tadı yakalayamamıştı, kendi kendime düşünüyorum, acaba ben yapabilir miyim diye... Kendim yapsam diyorum, şöyle iyi bir tarifle... Bulan arayana haber veriyor ok. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2017 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2017 Kızlar size benim icadım kolay keşkek tarifimi vereyim.. Bir tencereye 1 su bardağı yulaf kepeğı koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin tuz karabiber de ekleyip pişirin. Muhallebi kıvamına gelince içine haşlanmış tavuk eti tiftebilirsiniz. Üzerine tereyağında kızdırılmış ev salçası veee afıyet olsun.. 1 Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2017 Yazar Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2017 Kızlar size benim icadım kolay keşkek tarifimi vereyim.. Bir tencereye 1 su bardağı yulaf kepeğı koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin tuz karabiber de ekleyip pişirin. Muhallebi kıvamına gelince içine haşlanmış tavuk eti tiftebilirsiniz. Üzerine tereyağında kızdırılmış ev salçası veee afıyet olsun.. Teşekkürler, deneyeceğim ablamm Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2018 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2018 Anne Üsûbu Patlıcanlı Pilav.. Ayranlar Şirketten.. 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2020 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2020 Şöyle hafif acılı bir midye dolma olsa.. Korona korkusundan alamıyorum..☹️ Alıntı
Φ kusbeyinli Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2021 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2021 karpuz olsa da yesek Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.